bebe cazut in cap la doar 3 luni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Fetita mea a facut la o luna dupa nastere un reflux dureros: plangea in continuu cand era treaza, dormea doar cateva ore pe zi. Singurul mod de a o calma era sa o plimbam in brate ore intregi, timp in care ea plangea de durere de stomac (si de gat, de la aciditatea care ii urca pe esofag), pana cand adormea epuizata la noi in brate. Apoi, in timp ce dormea, trebuia tinuta in brate si dormea la noi pe burtica.

Tratamentul a inceput sa-si faca efectul abia dupa trei saptamani si asa incet-incet. Intre timp micuta s-a obisnuit sa adoarma in brate si sa doarma in brate. Apoi am reusit sa o depunem usor-usor in timpul noptii alaturi de noi, in pat. In timpul zilei continua sa doarma doar la noi in brate.

De doua zile incepuse sa poata dormi o ora-doua, singura in pat, in timpul zilei. Dar numai in pat de adult, ca in patutul ei cu zabrele se trezeste imediat.
Si asa se face ca am lasat-o in patul de oaspeti, care este de fapt un divan, inchis pe trei parti. Era cu picioarele la vreo 20 cm de marginea patului, spre partea deschisa a patului. Intotdeauna se trezeste plangand (deaorece doarme pe burta, are o trezire mai dificila) si nu se misca tare mult!! O credeam in siguranta.
Sigur ca ma judecati, dar am petrecut cu micuta zile si nopti tinand-o in brate in continuu cand urla de durere de burtica si tot ce-am facut, am facut crezand ca fac bine.

Da, doarme cu noi in pat noaptea, doarme la noi in brate ziua, ba chiar doarme pe burta, dar am incercat sa o lasam sa doarma ca un bebe normal si a vomitat si iar vomitat, de cum e pusa la ea in pat (sau in orice alt pat), pe spate (patut inclinat la 45°) vomita si isi uda bluza pe fata, apoi ii curge pe gat si se uda si pe spate si isi da si cu mainile in vomitat si apoi pe cap, pe par, pe pantalon, nu o pot lasa asa!

A fost un accident si sigur ar fi trebuit sa pun o bariera la singura parte a patului care a mai ramas neasigurata dar dupa trei luni de stat in continuu cu un bebelus in brate, de nedormit, nemancat, nemers la toaleta, neavut niciun fel de viata intima, creierul meu a fost prea obosit!
Si sa nu credeti ca nu am cerut ajutor la bunici si la medici, dar cine sa vina sa tina un bebe in brate in continuu?
Sfatul prietenilor e simplu: lasati-o sa planga ca se dezvata ea! Dar eu nu o pot lasa sa inoate in vomitat! De parca te poti "dezvata" de durerile de burta! De altfel doctorul a spus sa o tin in barte cand o doare stomacul si asta am facut.

Asta este, ma simt tare vinovata desi stiu ca am facut cat am putut de mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

si pan' sa editezi tu, pac eu cu replica

nu, noi am lasat-o singura, insa la ea in patut. dar pe elemente de securitate suntem foarte atenti: nu avem decoratii inutile pe care si le poate trage in cap, in masina numai in scaun, in carut in curele, gatesc numai pe ochiurile din spate, etc. e un stil de viata... prefer asa decat sa fiu tot timpul cu ochii in 4 dupa ea.

editez: micsunea, eu nu te judec vreau insa sa iti spun ca o sa fie din ce in ce mai rau. cresc repede si fac chestii care tu nu te astepti sa le faca. mergeti pentru vaccin la kind&gezin? intreaba-i pe ei ce e de facut. au experienta mare cu multe cazuri si sunt capabili si de sfaturi mai bune decat "lasa-l sa planga pana i se face rau". pe mine m-au ajutat cu sfaturi pertinente de multe ori

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Multumesc Alra,

eu sunt la francofoni, la noi e ONE (in loc de kind|gezin), o sa-i mai intreb si pe ei.

Acum o obsinuim incet-incet pe micuta sa nu mai doarma la noi in brate. Faptul ca s-a obisnuit sa adoarma in brate se pare ca e mai grav, dar sunt convinsa ca vom reusi sa ne descurcam. Incercam tot asa, incet-incet sa o culcam macar pe o parte in loc de pe burta.
E asa de cuminte cand n-o doare burtica, surade mereu cand se simte bine si intelegi imediat ce vrea (daca-i e foame sau somn). Inainte cand o durea burtica des nici nu intelegeam nimic, pt ca urla mereu.

Sa dea DD sa trecem peste cazatura si sper sa nu aiba nimic si cred ca o sa o tin numai pe covor de acum inainte, intr-un tarc ceva!

Micsunea
PS O sa caut "pralinele belgiene"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

raspunsurile de genul : si al meu a cazut si nu are nimic! sau ba al meu a cazut de mai multe ori! nu mi se par niste consolari pe care sa le iau in vedere...
tine puiul sub observatie si cum observi ceva suspect, fugi la medic cu ea, mai bine sa fii privita ca paranoica (who cares?) decat sa aiba bb ceva, nu?
sper totusi sa nu fie nimic, insa -cum spuneau fetele mai sus- de acum tb sa fii cu un pas inaintea ei, ca sa poti preveni accidente de genul...

sanatate multa!

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

uite pralinele

eu cred ca daca le zici toate povestea celor unde mergeti te vor ajuta cu siguranta. la noi au si un help line unde poti suna. in primele 6 luni am tot sunat cu diverse, au fost foarte amabili.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Imi pare rau, si eu spun ca nu are nimic, dar trebuie tinunta sub observatie, adica sper din tot sufletul sa nu aiba nimic. Nici eu nu sint de acord cu toti copiii cad, desi la mine unul din trei a cazut din scoica. Norocul meu a fost ca eram foarte aproape de ea, ca scoica era puna pe o masuta la vreo 20 de cm de parchet si ca am prins-o in timp ce aluneca. Dar tot am alergat la medic, sa-i controleze reflexele, nici nu a atins parchetul, numai ca eu eram atit de speriata incit simteam nevoia sa ma linisteasca cineva. Dar a fost prima si ultima data, nu mai las niciodata copilul nesupravegheat, nici la o luna pentru ca mi-e frica. De aceea am si intrat, sa te rog sa fii atenta de acum incolo. Si mai am inca o nelamurire: de ce doarme pe burtica la 3 luni!?! Se intoarce deja singura sau asa o pui tu sa doarma? Te intreb, pentru ca aici se sustine peste tot ca dormitul pe spate pina cind se intoarce singur copilul e cel mai sfint si poti evita principala cauza a mortii subite. Plus ca se odihneste mai bine daca doarme pe spate, relaxata, decit daca adoame cu capul in jos si cu minuta sau minutele prinse sub ea, se poate bloca circulatia. Dupa 4-5 luni nu prea mai ai ce face, ca se intoarce singur copilul si va prefera sa doarma pe burtica, dar eu si asa il intorc pe Lisandru, pentru ca nu-mi place pozitia si i-am gasit de vreo doua ori minuta dreapta prinsa sub el aproape vinata si probabil amortita pentru ca a inceput sa plinga cind i-o masam sa puna singele in miscare.
Atentie, atentie si iar atentie!!! Un copil mic, care e in raspunderea ta suta la suta, nu poate sa cada de nu stiu cite ori in cap, una din cazaturi ii poate fi fatala! Neliana, imi pare rau, dar trebuie sa te cert tare de tot, desi eu cred (adica sper) ca ai exagerat ca sa o linistesti pe Micsunea, pentru ca altfel trebuie sa-ti spun ca nu-ti dai seama la ce pericol iti expui copilul atit de mic, lasind-ul singur pe pat. Sper din tot sufletul sa fie in regula si cu al tau si cu fetita lui Micsunea, iti teleg nelinistea si vina pe care o simti.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

1. un copil indiferent de varsta nu se lasa nesupravegheat: ca esti cu el in camera, ca e pe langa tine, ca e cu bona, bunicii, etc, ca merge babyphone non-stop si deja are o varsta sau un comportament care iti dau tie siguranta ca nu isi face rau...
2. un copil de pe la 2 luni e surpinzator de agil. fetele mele clar sunt mai precoce, recunosc, insa niciodata nu le-am lasat nicio secunda singure pe patul nostru.
3. iris are 6 luni si ceva. acum 3 zile tati s-a intors dupa aspirator cu tot cu batista bb in el, ea era la 1 m de margine in patul celei mari care e la nici 50cm de parchet, in 2 secunde am auzit POC si era pe jos. nu intelegem cum a facut asta, eram cu ochii pe ea amandoi si totusi a cazut. dar are un instinct de conservare extraordinar, a cazut pe spate cu capul in sus, si totusi ne-am speriat cumplit, asteptam sa planga si ea radea de mama focului. am supravegheat-o 3 ore non-stop, nu am lasat-o sa doarma.

SE POATE INTAMPLA oricat esti de atent, insa a generaliza cazaturile si na le alinia la normal si la ordinea zilei mi se pare aberant.

Ripley, mami de Ana Ecaterina (10.11.2005) si Iris Maria (10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

quote:

Asta este, ma simt tare vinovata desi stiu ca am facut cat am putut de mult!

cred ca trebuie sa nu te mai invinovatesti atat, in primul rand ....apoi gandeste-te ca poate nu a cazut in cap - spun asta pt ca baietelul meu a avut parte de aceasta cazatura 'inevitabila' la 6 luni, in conditiile in care si eu si tati eram la 1 metru de el (dar pt o secunda cu spatele, si el in patul desfacut catre perete) si a cazut (alunecat) mai intai in picioruse, apoi in fund, apoi pe o parte si in final s-a lovit putin cu capul si a plans f putin, de la sperietura. am vazut toate astea cu coada ochiului si tot in pozitia chircit a ramas in final. Eu zic ca 'ai voie' sa te linistesti, mai ales daca ai fost la control si apoi, ce rezolvi daca te ingrijorezi mai tare?
cat despre cealalta 'problema', cu dormitul in pat, te inteleg f bine, pt ca si puiul meu a avut reflux (nu atat de puternic, dar varsa cam 1 sau de 2 ori pe zi) si pana la 6 luni (cand i-a 'trecut') nu l-am scapata din ochi nicio clipa, nici noaptea.
pana cand a luat-o de-abusilea, am pus o cuvertura mare pe pat si la margini am indesat paturi facute sul pe post de baricada, apoi l-am pus pe jos (adica pe la 7 luni). avand in vedere ca micuta ta e precoce, poti sa incepi de acum sa-i baricadezi patul.
si linisteste-te, sunt sigura ca nimeni se aici nu te judeca (cel putin asa ar trebui) si unii chiar te inteleg.
sanatate multa si pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

si al meu a cazut din pat la 6 luni.. de abia se rasucea de pe spate peburta, nu credeam ca se poate deplasa.. oricum patul are aparatori in ambele parti, dar el s-a rostogolit in diagonala.. micsunea eu zic ca daca ai auzit-o plangand imediat dupa cazatura inseamna ca nu a fost inconstienta. nu stiu daca e o regula ca trebuie sa cada in cap? al meu a cazut in genunchi ca avea o mica vanatie la genunchi.. oricum am rascolit si eu pe net si nu mi-am salvat adresele (sorry, n-am timp sa le mai caut), dar ce retin e ca daca bebe nu are hematom la nivelul scalpului sansele sunt chiar nule sa aiba ceva intracranian. asta era la bebeii peste 3 luni pt ca au cutia craniana osificata, deci primul impact s-ar produce sol - oasele craniului si ar aparea hematom. la bebeii sub 3 luni, pt ca nu au oasele osificate e posibil sa aiba leziuni si intracraciene si fara hematom la niv scalpului, deci la astia mici sunb 3 luni se impune un CT cranian chiar daca nu au hematom vibil la scalp. sper ca m-am exprimat coerent.. E foarte bine ca ai mers la spital. A, si chiar la cei carora li se gasea la CT-ul cranian o leziune, daca ei erau asimpromatici - bine merci, nu se intervenea chirurgical pt ca i-ar fi supus la riscuri mult prea mari, si urmariti in timp se resorbea hematomul din cap fara interventii. era un aricol pe un site de pediatrie... Deci daca bebe-ul tau nu are semne la cap, nu are simptome, nu ai de ce sa-ti faci griji. Ai mare grija de el in continuare. Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Si ca sa revin la postarea initiala...

Of, micsunea, ce amintiri mi-ai scos la iveala...
Cu 2 zile inainte sa faca 3 luni, bb-meu a cazut in cap. A fost una din cele mai urate zile din viata mea...

Eram in Ro. Rotile din fata ale caruciorului au intrat intr-o groapa si caruciorul (era cu arcuri) mi s-a hatzait din maini si s-a rasutrnat peste cap inainte sa apuc sa mai fac ceva. Fiu-meu a aterizat in cap, pe asfalt, era ca un ghemotoc, cu piciorusele rostogolite peste cap. Si era carucior inalt, nu sport. A plans imediat, n-a vomat, am fugit la spital. Lui i s-a umflat capsorul, s-a deformat. L-au consultat un pic si mi-au zis sa-l tin sub observatie. Aparatura limitata, dr de garda, m-au trimis la plimbare. Si nu era nici internet pe vremea aia. Eu am trait un cosmar pana cand l-am vazut ca merge si vorbeste. Sincer, daca nu i se modifica perimetrul cranian nu traiam un stres atat de mare.
Acum face 17 ani in curand si inca imi mai trece prin minte sa-l duc la un control, dar de cate ori aduc in discutie asta cu dr ma trimite la plimbare. El e ok, bine, belelele adolescentine, dar nu cred ca i se trag de acolo, desi el mai zice uneori...

Eu cred ca e totul ok la voi, urmareste-o cateva zile si daca nu vezi nimic suspect, cred ca poti sa te linistesti.

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput