* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (53)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare,
Rocsana, chiar aseara m-am gandit la tine ca vazusem la Tv o secventa cu ciresii infloriti in Japonia. Si de aici mi-a sarit gandul la Kyoto sa il vizitez si apoi la tine. Ma bucur ca dadusi un semn de viata. Eu tot o iubesc pe Maria. Asa cum e ea cu intrebarile ei care zau ca merita scrise pe hartie, cu incapatanarea din a se executa. Cunosc foarte bine modelul. Iti amintesti ca eram insarcinata cu Eva si Luca avea cam varsta Mariei. Si ajunsesem la disperare. Eh, sa stii ca e o faza. Am depasit faza aia. Conteaza tare mult cum ii faci tu fata. Pragul rabdarii e tare important. Sa nu ajungi acolo unde iti pierzi rabdarea si incepi sa urli sau cateva palme la fund. Ca nu ajuta cu nimic copilul. Iti vine sa ii dai o palma (nu ma refer la tine, Rocsana) mai bine dat-o tie. Ca o meriti ca nu stii sa intelegi un copil. Educatia nu o faci cu palma, o faci cu cuvantul.
Copilului trebuie sa ii dai spatiu. Sa descopere lucrurile nepericuloase singur. Independenta e un factor important in viata unui copil. Va fi capabil sa actioneze cum trebuie, capusorul lui va lucra in a hotari care actiune e mai buna. Stie ca lucreaza pe cont propriu si ca trebuie sa ia decizia cea mai buna.
Eu ma felicit dintr-un punct de vedere (altii ma felicita asa cu un zambet in coltul gurii ca sa nu zic barfa) si anume ca mi-am crescut copiii foarte independenti. Se joaca singuri, chiar cand sunt separati, isi gasesc tot timpul ceva de facut prin casa: curatenie, ordine/dezordine, gatit. Cand mergem la petreceri sa vedeti ce "complimente" imi primesc de la romancele mai in varsta "vaaaaai, dar ce imi place de tine cum ti-ai crescut copiii. Sunt foarte independenti. Ale mele stau ca ciorchinele lipite de mine". Nu o cred pe tanti asta nici in ruputul capului. dar ma rog, afisez exact zambetul cu care mi s-a adresat si ea.
Violenta la noi in familie nu exista. Si credeti-ma ca nu sunt capabila sa fac o legatura intre temperamentul parintilor si al copiilor. Ajung la concluzia ca nu e. Noi suntem niste persoane calme, care rar ridicam tonul, ne cerem una-alta cu "te rog frumos", dimineata la trezire ne salutam pe noi si soarele "'neata soalele". Nici un act violent nu a fost agreat la noi in casa. Poate Luca mai incerca cand era mic sa o atace pe soru-sa, insa acum i-a intrat bine in cap ca e sora lui de care trebuie sa aiba grija. Si uite asa mergem pe strada sau prin parc si Luca opreste lumea sa o salute si sa o prezinte pe surioara lui si "she is cute".
Noe,agresivitatea de multe ori nu se invata in familie sau din colectivitate. Nuuuu, e o mica gena rautacioasa. Care isi face de cap cu niste spiridusi foarte primitori. Am cazuri (unul este nasa Evei) in care parintii nu ridica tonul la copii, nu au dat o palma la copil, nu au acces la TV decat pentru filme de copii si au iesit mici monstruleti. Fetita, de exemplu, a fost tare rauta cand era mica. Musca, impingea, batea. Niciunde nu a vazut asa ceva. E frustrarea lor ca nu pot face altceva. Asa stiu ei sa reactioneze pentru a dobandi ceva. Insa, acum la cei cinci ani ai ei s-a cumintit. Insa vine fratiorul ei care are 3 ani jumate. E foarte galagios, el nu stie sa vorbeasca incet, cere, se joaca tipand. Bate, loveste cu jucariile, impinge. Parintii nu ii fac nimic. Daca fratii se bat, parintii o invinuiesc pe sora cea mare ca nu stie cum sa il puna la punct pe frate. Wrong. problema trebuie rezolvata de la forul superior, nicidecum de la un copil. Aici trebuie sa intervina parintii.
Dintotdeauna am fost de parere ca trebuie sa las copiii sa se joace singurei, sa descopere lucrurile singurei. Intr-adevar la anumite jucarii ma implicam si eu pentru a le arata cum trebuie sa se joace insa apoi ii lasam singuri.
Intotdeauna cand sunteti in dilema cu ce i-ati propus copilului sa faca si nu a facut, veniti cu alternative, sa isi aleaga altceva. Vrea sa stranga jucariile sau sa stea singura in camera (orice altceva ce stii sigur ca nu ii place).
La americani, am constatat ca depinde de la familie la familie, unii copii sunt crescuti sa isi arate puterea de baieti. Se baga la lupte, dau cu pumnii. Insa la gradinita nu se accepta asa ceva. Am fost surprinsa sa aflu ca lui Luca la gradinita i s-a facut observatie ca mima ca tragea cu pistolul. Imediat i s-a spus ca e ceva inacceptabil la gradinita. Sa fiu sincera mi se pare un lucru cam exagerat. Nu o sa ne luam vreodata arme, poate numai daca am sta in creierii muntilor. Asa cum fetele se joaca cu papuselele, baietii se pot juca de-a indienii sau cowboy-ii. Copiii sunt foarte usor de modelat. Ei sunt oglinda parintilor. Adica cum ii cresti asa ii ai. Ce faci tu in casa fac si ei, ce activitati sportive iti plac tie le vor place si lor.
Am fost de principiu ca pe ai mei copii sa ii tin acasa pana la doi ani iar apoi sa ii introduc in colectivitate. Aici vor avea multe de invatat si intr-un fel isi vor construi caracterul. Varul meu, de exemplu, nu a stiut ce e aia gradinita. A stat printre oameni mari. cand s-au mutat de la casa la bloc acolo era multi copii. Matusa m-a chemat pe mine ca sa il integrez pe copil in grupul vecinilor. Acum el nu mai este asa. E foarte sociabil, grupul lui de prieteni. Dar ajungi la un timp cand realizezi ca ai gresit si e cam tarziu. Atunci ai nevoie de ajutor. Colectivitatea are multe avantaje. Multi copii invata mult mai bine in grup, sunt mai inventivi pentru ca intervine competitia "care este mai bun", isi dezvolta un limbaj de comunicare, devin independenti pentru ca sunt pusi in fata multor situatii si trebuie sa gaseasca o portita sa scape. Insa colectivitatea trebuie aleasa cu grija. Prietenii cu care se joaca ai nostri copii trebuie sa treaca pe sub lupa noastra. De multe ori trebuie noi sa le alegem prietenii. Acum, cat sunt mici si nu sunt capabili sa faca comparatii si sa discearna.
La locurile de joaca, aici, lumea e tare civilizata. Copiii, in mare parte, stiu sa imparta si cedeaza usor. Mamicile participa si ele la jocurile lor. Ii stimuleaza, le dau curaj. Insa vad si mamici care isi pierd rabdarea sau vorbesc numai la mobil cat stau in parc.
Mariana, rutina e ceva benefic. Cum e pentru tine sa te culci in fiecare seara la 10 si apoi dupa un chef te culci la 1 noaptea. Cum te trezesti dimineata? De cate cafele ai nevoie, apa rece pe fata? Ce faci daca mananci la 9 seara in loc sa iti fi luat cina la 6? Te dai peste cap, organismul are un ceas interior care e obisnuit sa raspunda la comenzi regulate.
Asa e si la copii. Rutina e ceva ce le place copiilor. E ceva care le spune copiilor importanta unui anumit lucru. Faptul ca faci baie in fiecare seara dupa masa, e ceva benefic corpului tau. Il speli de mizerie, iti relaxezi corpul, pregatindu-l de culcare. Totul trebuie sa devina ritual, adica un act repetitiv savarsit la acelasi ora.
Ei se simt in mediul lor avand o rutina, le creeaza un comfort. Stiu ca dupa ce citesti carticia seara trebuie sa faca nani.
Intr-adevar rutina e buna si pentru parinti. Le e mult mai usor sa se descurce cu copii si sunt si mai organizati. Fara rutina esti un mess. Totul devine un haos. Ce amintiri aveti de cand erati mici? Care era viata voastra? Aveati un program?
Aici se fac multe activitati in grup pentru copii. dansuri, muzica, gimnastica. Copiii dau rezultate mult mai bune decat daca ar invata unu la unu. Si in plus e mult mai distractiv pentru ei sa fie in grup.
Pentru multi, antisocializarea e distrugatoare. E cam la fel cu criminalul inchis intr-o camera unde nu are acces la nimic din afara. Nu vorbeste cu nimeni. Cum ajunge psihicul lui?
Revin ca acum sunt la serviciu.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Zuzilici nici un motiv de ingrijorare, fiecare copil cu talentul lui si in ritmul lui. Maria mea a inceput sa vb de la 1 an, dar atat e de capul ei in rest nu face altceva. La oala/ wc nu vrea sub nici o forma, desenat (am ramas cu gura cascata cand am vazut ce frumos deseneaza Cristian de Mihaser), a mea ne pune pe noi sa-i desenem si ea doar rupe sau decojeste creioanele... si cu tabla de desenat sa o sparga si alta nu... de jucat singura nu se joaca deloc, foarte rar si doar cu carpe sau prosoape, jucariile stau si se prafuiesc...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nshiro
a mea ne pune pe noi sa-i desenem si ea doar rupe sau decojeste creioanele...
Rocsana, mami de Maria-san (3 martie 2006)

adaug ascutitul creioanelor. Ma dispera Eva cu ascutitorile alea.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Mariana, apropos de fertilitatea biciclistilor.
sa stii ca e un miez de adevar in acel studiu. Si anume. Sperma pentru a fi viabila trebuie sa stea la o temperatura de 35 de grade Celsius. Adica, in testicole asta este temperatura optima pentru producerea si viabilitatea spermei. Corpul are o temperatura de 37 grade C. Si atunci cum testicolele au 35? Pai faptul ca ele atarna, nu sunt lipite de corp ca sa fure caldura si faptul ca sunt niste muschi destepti pe acolo care atunci cand la testicole le este frig, ei se contracta, ridicand testicolele aproape de corp ca sa imprumute caldura. De-aia testicolele isi modifica dimnesiunea, adica se micesc, si se ridica. Iar cand le este prea cald, muschii se relaxeaza, coborand testicolele.
Insa daca stai mult , temperatura din testicole se ridica, apropiindu-se de cea a corpului si spermatozoizii mor sufocati de caldura . De aceea este indicat sa faci pauze, te mai plimbi, le aerisesti ... ca sa scada temperatura .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Ciuf cand ai de gand sa vizitezi Kyoto? Eu stau la doua ore jumate... Chiar m-ai pus pe ganduri si ma faci sa ma simt din ce in ce mai vinovata cu Maria si faptul ca nu se joaca singura. Si stiu ca a fost greseala mea care nu sunt sigura ca mai poate fi reparata. Sentimentul de vinovatie si teama de a nu fi privata de dragostea materna (mergand la gradi de la 9 luni) m-au facut sa petrec cu ea orice clipa din momentul in care o aduceam acasa si pana seara la culcare. Sa stea singura in alta camera mi-e teama s-o las (am gasit-o suita pe pervazul de la geam, isi trasese masutza singurica) si se cocotase pana acolo si nu sta nici ea mai mult de 10 min un sfert de ora iar daca suntem in aceeasi camera ma pune sa fac diverse sau sa ne jucam de-a nu stiu ce (in special de-a lupu`). Dar nu prea mi-e teama de chestii periculoase cat de pozne care le face cu duiumul in ochii mei (in timp ce eu ma spalam pe fatza dimineata ea a varsat borcanelul un iaut de baut si cu o felie de paine l-a intins pe toata masa). Am intrebat-o de ce face lucrul asta si mi-a raspuns ca spala rufe.... Stiu rabdare, rabdare si iar rabdare. Dar uneori e greu cand in 3 ore am de gatit, spalat, dereticat (si uneori cumparaturi) de facut ... De obicei 10 minute ma joc/ vorbesc cu ea 10 minute ma intorc la ale male pana vine si incepe sa traga de mine sa facem nu stiu ce si tot asa. Dar cel mai tare ma enervez cand eu strang si din urma mea face o tampenie... Am gasit paine in aeroterma cu gaz, jucarii in cutia in care tinem orezul... eu ii explic si ea rade si da ochii peste cap...Nu are apucaturi violente (nici macar din instinct) lucruri periculoase nu prea face (doar aia cu suitul pe pervaz o are la activ) doar poznele si dezordinea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

na, hai sa scriu si io, ca vad ca-s issues

Eu cred ca violenta/agresivitatea la copii vine din dorinta de a testa limitele, de a-si afirma independenta, de a cere atentie... si depinde cum reactioneaza fiecare parinte, si mai si trebuie ca aceasta reactie sa "rimeze" cu caracterul copilului. daca reactioneazi tu violent, poate ii place, are atentia pe care o cauta...poate va mai face, ca in felul asta capata atentie... Si oana a incercat, de ex s-a aruncat pe jos tipand ca vrea ceva (asta la vreo un an jumate). I-am explicat ca nu castiga nimica cu faze din astea, si am lasat-o acolo. Nu a mai repetat figura NEVER, a invatat din mers, ca sa zic asa. Oana nu a primit niciodata o palma, nu am pedepsit-o niciodata, nici nu stie ce-i aia, nu am strigat niciodata la ea... ferma am fost, evident, cand mi s-a parut necesar, dar nu am strigat la ea...

In plus, ca sa faci fata agresivitatii altora inseamna sa dezvolti skills-uri sociale... Pe Oana a impins-o o fetita de a cazut gramada, odata. Oana s-a ridicat, si a strigat la ea "nu e voie sa impingi!!" Nu a impins-o inapoi, si nici nu a impins copii dupa aia, sa zic ca a invatat "spilul".

Cu rutina, zic si eu ca Ciuf. Oana cel putin are nevoie de un program, stabil. daca o scot din ale ei (venim mai tarziu acasa, nu mancam la ora la care e ea obisnuita) e de-a dreptul scoasa de pe sine... si singura si-a facut program, cum zicea si Ameera. Era incredibil... daca depaseam ora de masa cu 20 de minute cand avrea vreo 7-8 luni, de ex, era de groaza. Adormea la ore fixe...
Acuma a devenit mai flexibila toata chestia, dar tot in limite de cam jumate de ora... si ii place programul ei stabil, ii da siguranta. Asa vad eu la Oana. Evident ca nu o arunc in pat la 9 seara si o las acolo sa tipe, daca nu ii e somn!!! dar se intampla rar...

Cu vrobitul, ZUZILICI. Fiecare cu ritmul lui... Cunosc copii de varsta Oanei care nici macar cuvinte intregi nu spun....sau altii tot de varsta ei care numara in 2 limbi pana la 20, spun poezii, etc. Oana e pe la mijloc si nu-mi fac probleme ca nu stie sa numere pana la 10. Asta e, sigur o sa invete!!!!! Eu zic sa- nu-ti faci probleme, dar sunt sigura ca iti faci, sau ca nu-ti pica bine cand ii vezi pe altii cum vorbesc... daca te simti mai linistita, vorbeste cu un pediatru!!!

Noi suntem OK, a venit vremea frumoasa si la noi si incerc sa ma obisnuiesc ca nu mai e nevoie de ciorapi lungi...

Ameera, Nshiro, Mariana, ma bucur ca ati scris!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salutare!

Zuzulici am vazut pozele cu printesa ta! E foarte mumoasa, mai ales in rochita de la ziua ei! Am vazut si io o rochita din aceea si tare ma tenteaza sa o cumpar..desi mai am de asteptat pana sa o poarte. Cat despre vorbit nici noi nu suntem maestrii...Cristi prefera sa asculte...pe el cred ca il indrum spre psihologie ca e un foarte bun ascultator! Cred ca tine si de felul de a fi...cat de introvertit sau extrovertit este fiecare...al meu ii scoti cuvintele cu clestele...asa e si sotul.

Noe la noi la gradi sunt si copilasi care au probleme...de care seocupa psihologi. Multi spun despre gradinita asta ca nu prea e ok...cred ca tocmai din acest motiv, insa pe mine nu ma deranjeaza...vreau ca al meu sa invete sa se poarte si cu ei si sa nu-i marginalizeze cum fac ceilalti. De asta educatoarele sunt mai protectoare, nu-i lasa nesupravegheati sa faca ce vor ei...de cate ori i-am vazut mi s-a parut ca sunt super cumintei toti.

Mariana...sigur ca nu esti indiscreta...La Timisoara deocamdata intrarea e libera la zoo, insa de la 1 Iunie am auzit ca va fi 1 ron de copil si 3 de adult...La Szeget nu am platit ptr Cristian, iar noi amandoi am dat 1800 HUF...cam 25 de ron daca nu ma insel. Cea de la Szeget este foarte mare...tot ei au mai donat animale si ptr cea de aici din Timisoara...Orasele astea 2 colaboreaza frecvent! Sunt o gramada de proiecte in derulare...sper sa le vedem si puse in practica (de genul autostrada, spital, etc)
Chiar azi la piata un batran i-a dat lui Cri o bomboana...E ciudat ca nu stii cum sa reactionezi...l-am lasat pe Cri sa o pape...apoi tot drumul ne-a spus ca i-a dat nenea bombo...era foarte incantat. Cred ca si saptamana viitoare o sa ne spuna despre asta!
Nici cu pozatul nu am probleme, desi in occident se intampla multe minuni si ii inteleg de ce sunt asa reticenti..Imi tot povestea tata despre cum e in Israel si ma ingrozeam. Bine ca la noi e cat de cat liniste...inca mai sunt copii care cresc cu cheia de gat ca noi!
Bietii parinti nici nu ar avea cum ... ptr ca un after school e 11 milioane de lei ptr 2 copii...Cine naiba sa-si permita? Castigurile la o famili de 4 persoane nu sunt mai mari de 20-25 de mil...o familie obisnuita.
Ce fain ca ai baietii asa cumintei si se culca repede...Cristian adoarme si dupa 2 ore...si atat lalaie pana se culca...Seara e mai usor, insa la pranz e jale!

Rocsana si io am ramas masca de cat de bine vorbeste si canta Maria. Vorbeam si cu Elvie saptamana trecuta si imi povestea de Lara ca e as la citit, scris si numarat...Eu cred ca fiecare copil are ceva al lui...Maria are o imaginatie de invidiat! Si eu eram ca ea cand eram mica...nici la WC nu scapa mama de mine...Poate si ptr ca m-a crescut sigura pana la 4 ani.

Cristian deseneaza foarte bine, mai ales ca noi suntem afoni la capitolul asta...sigur o sa-l inscriu la un curs de desen cand o sa fi mai marisor. Sunt fericita ca acum a inceput sa scrie si literele de tipar...Cu cifrele mai greu, insa la litere e as!

Fetele mai exista vre un fan Crazy Loop? M-a innebunit Cris cu melodia asta...se invarteste ca un titirez cand o aude!

Catrinel e super ca poti sa te stapanesti si sa nu ridici tonul...eu inca nu am ajuns la performanta asta...Si i-am mai dat si la fund...desi nu prea ii pasa...insa daca ma cert cu el pricepe...M-a alergat la propriu intr-o zi cu bicicleta lui si imi venea sa plang de nervi...va spun sicer...Strigam la el si nu ii pasa...muream de frica sa nu iasa in fata masinilor si nici putere sa fug tare sa-l prind nu aveam...la un moment dat a dat si coltul...nu-l mai vedeam deloc si langa coltul ala era o benzinarie..atunci chiar am crezut ca mor...A dat Domnul si l-am prins dupa colt si l-am certat pana a incaput sa planga...i-am confiscat si bicicleta si i-am zis ca nu i-o mai dau...A doua zi cand am iesit cu bicicleta...a avut un comportament total diferit...nu se departa de mine, mergea incet, ma astepta...Deci a priceput ce vroiam de la el.

Hai ca m-am intins ca o placinta...Cu copiii e cam cum spune o mamica de aici...cresterea lor e si o bucurie, dar si un razboi de guerilla.

Va pup! Weekend placut tuturor! Revin maine ca e ziua lu` Roxi!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

MMIHASER, poate de-aia fac gastrita, ca-mi vine sa tip, da tin in mine
saracu de tine, prin ce ai trecut, cu fuga dupa Cri... Io am noroc mare ca (deocamdata!!!) Oana sta cand ii zis (la traverssat, etc) . cat m-o tine nororcul, sa vedem. ca a mai avut ea asa o faza de sa mor nu alta, numai "nu" in sus si injos, de m-a daramat psihic. acuma vad ca i-a trecut - pe moment.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Hehe,...lipsesc si eu si atunci se strange gasca.Pai...o sa lipsesc mai des atunci

Mariana,Rudy vorbeste in ambele limbi,bine el nu e precoce precum unii copii de aici de la ghiocei,...dar nu-mi fac griji caci nu am de ce.Acasa cu maica-mea de la care a auzit doar romaneste, a invatat romana ,iar la gradi invata doar in engleza...si uite asa o da cand pe romana ,cand pe engleza.Spune propozitii mici de 2 sau 3 cuvinte,le aplica potivit si vad ca nu amesteca engleza cu romana deocamdata,adica la maica-mea i raspunde cu "da" cand e de acord cu ea,iar la gradi spune "I do".
Catrinel,tare dulcica si inteleapta Oana,auzi,sa nu impinga ea fetita inapoi.Da-i un pupic mare de la noi pentru asta.Se pare ca...sunt singura...mai razboinica de pe aici,dar e ok si asa.Pe mine m-a invatat altceva viata si nu-mi pot invata puiul altceva decat ceea ce cred eu ca functioneaza in lumea asta.Am invatat ca "freedom is not free" si ca trebuie sa ti-o aperi atunci cand...cineva te ataca.Eu nu-l pot invata pe Rudy sa intoarca si celalalt obraz...cand eu nu sunt asa.Prefer sa-i dau voie sa reactioneze pe moment sa loveasca inapoi atunci cand este atacat decat sa-l cresc sa se simta ca unul care nu se poate ajuta singur ,menit a devina victima care tace si sufera,....si intr-o zi rabufneste...si ia pistolul,....doamne fereste!Sau....plateste bani grei la terapie,...Sunt cu toata inima si suflarea...pentru pace,dar nu pentru cea punica.Adica nu o sa-mi iau la rost odorul daca un alt copil il impinge/bate,iar al meu reactioneaza cu aceeasi moneda.Nu o sa-i iau niciodata acest drept, sa se apere.Normal ca nu o sa stau pe margine ca la un meci de box...si sa-l ghidez cum sa-i dea aluia....l-as lua de manuta,...si am parasi locul "crimei", si nu m-as pune pe teori....ca nu avea voie sa dea inapoi.S-ar schimba treaba cu totul daca el ar fi primul care ar ridica mana.Sper sa nu ma fi inteles nimeni gresit pe aici.
Roxana,bucura-te ca ai un copil destept foc....si asa e,astia mici ne testeaza limitele tot timpul.
Miha,vreau sa vorbesc ceva cu tine,da-mi un nr de tel pe privat unde te-as putea suna.
Eu nu l-as fi dat la gradi pe Rudy pe timpul cat a fost maica-mea aici,o cheltuiala ,un deranj si o grija in plus....dar el efectiv tanjea dupa copii,iubeste copiii enorm,fuge la ei si i saluta,...a,sa nu mai spun ca-i ia si in brate daca sunt mai micuti decat el.Si de dragul lui l-am dus de 3 ori pe saptamana de la 8 la 12 dimineata.Si...tare este posibil dupa ce ne intoarcem din Romania,....sa mearga 4 zile full-time,adica de la 8 dimineata la 6 seara caci daca eu sunt la scoala sau la practica intre orele astea,luni marti,joi si vineri,...Mi se pare tare lung programul,dar nu am ce face......daca nu ia viza doamna pe care am invitat-o la noi.Dar poate ia,...si atunci nu o sa mai fie nevoie sa stea Rudy la program intreg la day-care.Oricum din iulie de pe 15 imi iau o pauza de 3 luni cu scoala....deja am vorbit cu sefa de program.M-am cam saturat a fiu tot contra cronometru,...si simt nevoia de o pauza in care sa ma bucur de casa,de copil,de zona in care m-am mutat.Suntem aici de 3 luni,...si inca nu am avut timp sa iau copilul in parcul care-i la 10 minute de mers pe jos....caci am teme si proiecte,...si am ajuns sa o intreb pe mama unde mi-e cutare lucru,...caci nu am avut timp si energie pentru asezarea lucrurilor.Si in astea 3 luni....chemam si barza,...caci tare imi place ideea ca puiul meu sa aiba un frate sau o surioara cu care sa creasca impreuna,nu sa fie la 7-8 ani distanta,...si sa nu aiba cum sa fie apropiati,deci acum e timpul sa actionez si in directia asta.Si uite asta,...imi dau o gramada de motive de o pauza.
Ciuf,tare dulce trebuie sa fie Luca,cred ca topesti de dragul lui cum isi prezinta surioara.Si eu sunt vesela tot timpul in jurul lui Rudy si tare ma bucur ca el va creste efectiv cu zambetul pe buze,fericit si senin.Si eu spun de multe ori pe zi,"please" si "thank you"Astia mici tare ne mai copiaza.Ma bucur ca am ajuns in timp util la concluzia ca in viata e bine sa nu te iei prea in serios tot timpul...si ca ar fi mare pacat sa miss out the fun.In schimb...treaba cu rutina,...nu imi iese de nici un fel,dar nici nu ma straduiesc prea tare,in sensul ca oricat de tare a vrea eu ca Rudy sa se culce la 9 seara,...daca el a dormit in ziua repectiva de la 3 la 6 seara,iti dai seama ca nu e oboit la 9,...si degeaba ne-am pu in pat ca tot s-a zvarcolit pana la 11.Si...daca in vreo zi sunt rupta de oboseala si nu-i fac baie seara,dar el a stat la piscina cateva ore bune ziua respectiva,dupa care maica-mea i-a facut un du rapid....nu se intampla chiar nimic daca i sar baita.Adica nu le am pe astea cu regulile respectate cu strictete....maica-mea a avut dintr-astea,si nu m-am omorat dupa ele,asa ca nu le-am adoptat.Deci la noi....cum bate vantu,cand ne este foame papam,si cand nu....asteptam,caci Rudy cand ie foame vine si cere si nu te lasa nici sa mergi pana baie pana nu-i dai... Fug la datorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Neata!

Ce mai fac fetele? Am uitat sa intru ieri...asa ca
Roxivan! Multa sanatate si mult succes cu achizitia apartamentului. Sa te faca Dariucu fericita!
Mii de scuze ca nu te-am felicitat ieri...am fost plecati toata ziua aproape!

Catrinelu` pai tzipa mai mama...in baie, daca nu vrei sa te vada Oana...dar sa scapi de gastrita aia!

Delia multumesc ptr informatii! O sa incerc sa nasc in saptamana cu 26...mai ma pregatesc si io psihic pana atunci ptr branule, perfuzii...si toate cele! Sper sa nu decida bebelina altceva...Sotu e disperat...acum i s-a mai asezat inima la loc...ca a venit mama!

Fetele nici toti banii ptr nastere nu-i am...am imprumutat pe cineva si nu poate sa mi dea decat saptamana urmatoare...Ideea era sa mi dea la sfarsitul lui martie, insa...Acum o sa faca sotul un card pe care sa ne dea over draft daca o sa avem nevoie...Daca nasc saptamana viitoare am bulit-o!

Irina ce o fi facand? Nu a mai dat niciun semn de viata!

Va pup! O zi minunata!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=341f286d3bf41ca4ad740e&skin_id=701&large&utm_source=otm&utm_medium=embed" target="_blank">Cu toata dragostea!

Bebe 2

Mergi la inceput