* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (53)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

POLI, asta-i culmea, zau. Si e tare greu sa-i poti educa. Au ajuns la o anumita varsta si degeaba le tot explici tu. Si la socrii e si mai greu decat la parinti. In fine. pe mine ma ajuta chiar Oana la faze dina stea. Soacra-mea o indemna sa bea supa din castron (sa mearga mai repede si sa fie sigura ca mananca toata supa...). Si ce sa vezi, la un moment dat ii zice Oana ca nu vrea sa mai bea cu castronul, ca "Oana nu e baby". Na, si uite cum s-a rezolvat problema, cu ajutorul ei. Asa ca eu zic ca mai degraba il inveti pe Nick sa nu dea, decat pe socrul tau sa nu-l indemne.

ZUZI, si mai voiam sa zic ceva: Oana habar nu are sa numere, numai pana la trei, si am auzit de copilasi care numara in doua limbi pana la 10, deci noi mai avem pana acolo. Nu-mi fac griji, sigur va invata, si nici nu insist cu numaratul... dar ce voiam sa zic e ca tot timpul va fi careva inainte, care are alt ritm, sau talent "filologic", sau talent la desenat, sau la mers cu bicicleta, sau e mai extrovertit.... si daca ne tot luam dupa altii nu ajungem nicunde, numai ne stressam. (ca inainte sa adorm m-am gandit ca am uitat sa-ti zic asta)

LAURA, si oana facuse fix asa 36,8 dupa vaccin. Nu a mancat bine vreo saptamana si a fost maraita. a doua zi i-a trecut febra, ii pusesem paracetamol (dr a zis ca la febra de vaccin poti sa pui de la 38 de grade). O sa fie OK!!!

AIDA, nasol moment. pacat!!! si acasa banuiesc ca nu apuci.... [:-(] am vazut filmuletzul - chiar ca esti sub asediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Pupici nenumarati!!!!!

Sper sa am timp sa scriu cate ceva, inainte sa sune telefonul, sa palpaie insistent Incredibil Mail-ul ori sa sune careva la poarta. Ati inteles sper, sunt CAPIATAAAA!!!
Am reusit sa mai intru din cand in cand pe DC, am vazut ca se dezbat chestii serioase, mi-e ciuda de mor ca nu apuc sa-mi spun punctul de vedere exact atunci cand ar trebui si cand impresiile sunt proaspete, dar ce sa fac daca n-am timp?
Si eu ma confrunt cu exemple de violenta si,pe cat posibil, incerc sa evit intalnirea cu anumiti copii din parc (pe care usor,usor,ii evita toate mamicile,din pacate!). Marea iubire a Theei, Matei, este unul din exemplele negative si, spre marea disperare a Theei, nu prea ne mai intersectam cu el. Thea este un copil bun si bland, pentru ca vede asta in jurul ei si pentru ca ii explicam cu rabdare orice. Stie ca nu trebuie sa rupa flori( ca le doare dar, daca gaseste una bolnavioara, adica rupta, Maia o invata sa mi-o aduca mie), ca nu trebuie sa dea intr-un copil/adult etc pt. ca este o fetita buna si Doamne-Doamne se supara pe copii care sunt violenti,stie ca nu trebuie sa se tranteasca pe jos ci doar sa ne spuna ce doreste etc.
Dar,ca exista un "dar", gratie acestui Matei (2,5 luni), incepuse sa uite toate sfaturile noastre.Matei iese in parc cu buni(fosta profesor,culmea!)care doar il supravegheaza...vizual. In timp ce ea fumeaza nestingherita, Matei arunca jucariile copiilor, le distruge, se tavaleste prin balti, ii bate pe cei mici (si nu numai),urla, da cu picioarele in tot ce prinde iar buni, calma il ameninta cu bataia.Si atat. In ziua in care i-am umflat Theei castelul (cand inca nu stiam cum se comporta Matei), l-am chemat sa se joace impreuna in curte, in ideea ca e bine sa aiba copilul musafirii lui.A spart cu dintii marginea castelului (care a doua zi era desumflat complet!) si cand l-am intrebat de ce face asta, a raspuns sadic: "asa vreau eu!"Apoi a rupt vreo 2 lalele,sub privirile triste ale Theei care nu mai intelegea nimic.S-a uitat la mine neputiincioasa si m-a intrebat "de ce face Matei asta,are voie,nu le doare pe flori?".Evident,l-am certat in fata Theei(destul de rezervat insa, din pricina lui buni care era de fata, aruncand calma scrumul in lacramioarele mele si admonestandu-si superficial nepotul).Exemplele sunt multe si am aflat de la Maia ca Thea si alti copii ii imita manifestarile.I-am explicat cat de simplu am putut ca nu este bine sa faca ce face Matei si se pare ca a inteles.In schimb, acum ma intreaba ori de cate ori vede cate un copil care face o tampenie(in mare,face deja diferenta dintre bine si rau)daca "este ca Matei?".Iar seara,inainte de culcare,cand facem rezumatul zilei,ii aminteste pe copii cuminti si pe cei rai.La cei rai,culmea,o aminteste si...pe buni a lui Matei.Tot inainte de culcare avem o discutie linistita despre faptele zilei si amintim tot ceea ce a invatat in ziua respectiva,precum si faptele bune (a udat florile cu stropitoarea ei, a adunat rame cazute din nuc, a hranit ratele, a asezat o buburuza pe o frunza,sa nu o calce un trecator etc).Dar le amintim si pe cele rele care nu trebuie sa se mai repete si il rugam pe Doamne-Doamne sa o ierte.Asa facea bunica mea cu mine si stiu ca adormeam foarte fericita de faptele mele.
In alta ordine de idei, nu stiu cine spunea ca Thea este mereu curata.Nuuuuuu!Ma chinui sa-i fac poze curatica in primele momente ale unei vizite pt. ca dupa maxim 10 minute incepe "marea murdarire".Si noi avem haine de parc (de joaca) si haine de vizite.Ciorapii albi sunt aproape toti compromisi,niciun inalbitor nu mai face fata atacului petelor de iarba si, mai nou ,de ulei de masina (nu stiu de unde!).Maia pleaca mereu cu servetele umede la ea si incearca, pe cat posibil, sa tina situatia sub control.In general se mozoleste cu placere, nu exista baltoace neexplorate, insa dupa terminarea operatiunii ne semnaleaza faptul ca este "mudaia" si ne cere sa luam masuri.
Cat despre un program strict,incercam sa-i respectam ora de nani seara si un ritual care dateaza de la nasterea ei,evident adaptat la varsta actuala:joaca in camera noastra, dans, sarit in patul mare, apoi baita, discutii, laptic si nani dulce. Orele de masa sunt relativ exacte insa daca nu vrea sa pape nu insistam, la pranz nu mai doarme si,de cand stie sa spuna ce vrea, facem exact ceea ce doreste sa faca (in limitele bunui simt,evident si cu propuneri de noi activitati).
A invatat sa spuna poezia cu ploaia (cu o intonatie dementiala!) si imita vocalizele mele foarte amuzata.Aici imi cam seamana,ca are ureche muzicala.In schimb, dupa o tentativa de desen mai veche,abandonata din cauza faptului ca manca varfurile creioanelor( in "epoca Alexandra") am facut o pauza si inca nu am inceput sa desenam "serios".Daca se va incalzi vom "monta" afara atelierul de creatie.Iubim tot ce misca,miauna,latra,behaie,chitaie etc, cu exceptia bietelor musculite de care ii este groaza.Culmea!Daca se aseaza una pe carutul ei il abandoneaza.Si cum toaten jucariile din curte au mult galben si musculitele trag la aceasta culoare,va dati seama.

Noe,am vazut poze superbe cu o Bia foarte fina si un pisoi demential.Si,tine cont,nu ma omor dupa pisici.Daca ii arat Theei pozele si ii spun ca il poate gasi la Bianca, ne mutam la voi!

Revin!

ANDREEA GEORGIANA,mamica de Thea Antonia... frumusica(28.03.2006)
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Oamenii se schimba.De obicei...in rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Andreea,
avem deschis de la 9 dimineata pana la 11 seara asa ca va asteptam!

am fugit la dush, e Dr acasa, e cam bolnav...dar l-am pus la somn cu Bia si profit

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Linux Miorlau

Mergi la inceput

Zuzilici,in primul rand,ma bucur enorm ca ai reaparut in familie. Am vazut-o pe frumoasa Isabella, eleganta, d-ra in toata puterea cuvantului!Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme in privinta
vorbitului.Asta este ritmul ei si al foarte multor copii de varsta lor.Va incepe curand sa vorbeasca perfect corect si va forma propozitii, depasind etapa silabisirii.Cunosc multe astfel de cazuri.Avem prieteni care au copii de varsta Theei care nu vorbesc,in schimb deseneaza superb si...inoata, fac forme perfecte din plastilina etc.

Kim,raspunzatoare pt. pozele frumoase din parc este,in mare masura, Maia, bona Theei.I-am dat aparatul meu si il poarta mereu dupa ea.Mi-a marturisit ca asta era marea ei pasiune, insa nu a pus niciodata mana pe un aparat foto.Acum recupereaza si se perfectioneaza pe zi ce trece.Mai avem insa de lucrat la capitolul "asortat hainute", capitol la care are serioase probleme, spre marea mea disperare. Am si eu un of...Cat de slaba esti si ce bine arati!Cand veniti in Ro?Cred ca am mai intrebat candva...

Catrinuta,felicitari pt. bebel-baietel-maricel!Cred ca Traian nu-si mai incape in piele de fericire!Ce a crescut Mariuca si cat de bine iti seamana in continuare!Poate veniti pe la noi pe la castel intr-o zi,ca tot nu mai servim somn de pranz.

Dianad,felicitari pt. bb2 si pentru curajul de a o lua de la capat.Daca vei respecta modelul celorlalte gravidute vei avea fetita.Mihaser are baiat si face fetita,Catrinuta invers iar la Mariana si la Serj este o alta regula,tre' sa mai cercetez.

Adar,mie mi-au livrat coletul in...20 de zile si era desfacut, asa ca l-am refuzat politicos.Si in loc de doua era doar una,ca asa se inregistrase comanda.Asa ca mi-am luat-o de la standul lor,direct,fara oferta,e adevarat ca deh, mi se pusese pata.Fac insa 30 de min de gym in fiecare seara si jur ca se vede bine de tot.Vreau pozeeeeeeeeeeeeeeeee!Cum a fost la Bacau? Cand terminati santierul?

Mariana,cum iti mai arde de plimbari asa de lungi?Ati fost in formatie completa?Cand vine bb 5?

Mihaser, m-a dat gata Cristi, cat de frumos deseneaza el si cat de cuminte e! Sau...pare.De unde ati facut cumparaturi in Ungaria?

Catrinel, Oana imi aminteste de Luca mic( al lui Ciuf).Super faze!A trantit-o si Thea la o petrecere,saptamana trecuta, cans s-a indragostit de ea o chelnerita pe care o chema Coca si care i-a fgacut toate poftele.La un moment dat,Coca i-a spus ca trebuie sa plece.Thea: "unde peci,a Doame-Doame".Asta pt. ca stie ca mama Coca(bunica mea) este la Doamne-Doamne.Evident ca a trebuit sa-i explic si,cum femeia urma sa se urce la volan, au cam trecut-o toate transpiratiile.Iar vineri cand la noi a ploua cu gheata a fost foarte patrunsa de eveniment.Iar seara,in timp ce urca scarile spre baita,recita ca pentru ea:"Vine...gheata,bie-mi paie"

Fug iar,revin pe seara!Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

quote:
Originally posted by Noe

inainte sa ma apuc de citit romanul din urma, va invitam la o balaceala virtuala
cine ajunge primul, primeste Pina Colada din partea casei (adultii, ofcors)

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Linux Miorlau

Superbe pozele si de printesa ce sa mai zic. Cu baticutul rosu parca-i Scufitza Rosie.
Mai e valabila bautura si pentru intarziati sau numai pentru ce-i dintai?

ZIETGEIST

Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by catrinutza

pozeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
maine filmulete..........

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de Mariuci si cu samburelu' - baietelu'
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Superba si Maria ta. Imi place cum a adormit pe poadea ca dupa "razboi" dar a avut grija sa-si inveleasca maimutoii sa nu raceasca.
Felicitari si din partea mea draga pentru baietel si sarcina usoara in continuare.

ZIETGEIST

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aida_o

ce de discutii interesante, si ce ciuda mi-e ca nu am cum/timp sa scriu! am o gramada de oameni in jur, si nu prind o clipa singura in birou :(((((((((((((((((( pe bune, uitati aici un film facut la firma, mergeti aici la minutul 4:55 si o sa vedeti ce de popor e-n jurul meu... :((((
asta ar fi trebuit sa fie o locatie temporara pt departamentul meu, insa deja suntem aici din decembrie pt ca se fac renovari pe mai multe etaje din firma).

va pup

Wow! Aida da chiar ca ai popor la greu pe langa tine. Mi-a placut filmarea ta, cat despre tine arati super. Parca nici n-ai fost vreodata.

ZIETGEIST

Mergi la inceput

Aida,sper sa beneficiezi de un spor,acolo,pt. stress si pt. aglomeratie As lua-o razna.I-am dat tema lui tati sa ne faca rost de clip( si de cel al lui Catrinuta...cu vacuta)

Catrinel,mi-am amintit de temerile mele de cand avea Thea 6,7,9,10 luni cand nu statea in fundulet, se tara, nu mergea,in timp ce alti copii de varsta ei faceau toate aceste lucruri.Si de rautatile altor mamici din parc(pana la urma asta este problema!!!).Bine macar ca nu le luam in seama.Dar undeva era un ghimpe.Evident ca atitudinea parintilor este foarte importanta,atunci cand ne referim la violenta si, as spune eu, educatia acestora.Dar de unde e, nici D-zeu nu cere, iar oamenii(uneori din nefericire) isi crec copii dupa propriile norme.

Laura,dr. mi-a spus dupa fiecare vaccin sa-i dau preventiv Nurofen.N-am avut probleme, e adevarat,dar asta nu inseamna ca nu-mi dau seama ce tare te-ai speriat.Si pt. situatii mai critice (Doamne,fereste!),sa nu-ti lipseasca din casa supozitoarele cu Novocalmin pt. copii. tiza mica si dulce!

Poli,felicitari pt. carnetul care TREBUIE udat!Imi amintesc stradutele inguste din Grecia (din statiuni,mai ales) si nebunii care apareau brusc in curba,cu maaaare viteza si pot sa te inteleg...

Irina,se intrevede vreo solutie la orizont in privinta situatiei locative? Macar o "razuta" de soare?Ce vesti mai ai despre Andreiutu?

Noe,textul cu "vai,e slaba rau de tot!" il aud zilnic.Soacra mea imi tot decupeaza diverse articole din ziare despre indici si alte tampenii despre cresterea copilului.Stii vorba aia cu "mi se r... in 14"?

Mergi la inceput

Delia,cum adica "il invata obscenitati"? Mama ta???Ma depaseste acest aspect rau de tot.

Catrinuta,soacra ta ar trebui sa incerce sa o educe intr-un fel, sa-i explice de ce e bine sa faca ceva, ce e rau, ce e urat etc si sa inceteze sa o "parasca" ori sa se planga de comportamentul ei. Nu stie ca sarcina ei este mai complicata decat a observa ce face copila de pe pozitie neutra si de a urla la ea aiurea?
Eu tocmai am facut o criza de nervi. Thea a fost in parc cu socrul meu si,de cum a intrat pe poarta(cu 40 de minute mai tarziu decat era stabilit!) mi-a spus pe un ton sfasietor ca a facut kk .Socrul meu a fugit urgent(deh,se grabea!) iar cand am vazut ce-i la fundul copilului mi-au tasnit lacrimile instantaneu.Rana vie si un kk uscat deja.Probabil se intamplase evenimentul de 2 ore. Am intrebat-o ce i-a dat Nini sa pape si mi-a spus ca a papat floricele in parc si forneti si suc si o "bobana". Noroc de faptul ca vorbeste si ne intelegem. De fiecare data ii interzic categoric sa-i dea sa manance(este valabil doar pt. el), in primul rand pt. ca ii da prostii si in al doilea rand pt. ca nu o sterge pe maini. Noi vorbim, noi auzim.Este incapatanat si parca ne face in ciuda.Nu vreau sa ma gandesc ce suc i-o fi dat...Sa mai spun ca zilele trecute cand am trecut pe la ei i-a dat un bol plin cu chestii ascutite sa se joace?Suruburi,pioneze,ace de siguranta si...un bisturiu? Si ca o tine sus,la geam,la etajul 6 sa vada pitigoii? Si ca este total neatent si absent?Si ca se supara daca nu-i dau copilul?
Ma duc sa beau o bere si sa-mi vars naduful pe fii-su!
Am pus poze noi, incepand de la pagina 9 din album.Exista si dovada ca Thea este fan mujdei cu smantana.

Va pup pe toate/toti si revin dimi cu noi mesaje.

Mergi la inceput

De aici http://good-times.webshots.com/photo/2509768440079410238ZpXeYc

Mergi la inceput