Asociatia PROADOPTIA

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Anca

Fetelor de aia s-a facut asociatia ca sa ne apere si noua cineva drepturile.Noi nu avem numai datorii si responsabilitati iar niste nemernici(ca sa ma exprim frumos) au doar drepturi si ce e mai important e ca distrug niste copii pe care noi ii iubim mai mult decat orice.



Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabineta spune:

Fetelor, daca tot am reusit sa atragem un pic atentia asupra noastra, cred ca ar trebui sa profitam de situatie cat mai mult.
Stiu ca cel mai imp este sa dam in cap acestor modificari ale cc, dar ar fi bine, zic eu, ocazia aceasta sa dam in cap si sistemului tampit.
Adica sa atragem atentia tuturor ca sist merge prost, ca dureaza 1-2 ani pana cand un copil este adoptabil, ca trebuie sa ne zbatem noi si ca suntem tratati ca niste pomanagii... poate se misca ceva si in sensul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Din statutul asociatiei PROADOPTIA:

(1) Asociatia este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, independenta, creata in vederea mai bunei reprezentari a intereselor nepatrimoniale ale membrilor, cu beneficiu public

(3) Asociatia poate deschide filiale ca structuri teritoriale cu personalitate juridica proprie si în alte localitati sau judete din tara sau strainatate, prin hotararea Adunarii Generale a Asociatiei, cu respectarea dispozitiilor art. 13 al OG 26/2000. Acestea vor dobândi personalitatea juridica de la data înscrierii lor în Registrul asociatiilor si fundatiilor.
(4) Aceste filiale vor avea un numar minim de 3 membri, organe proprii de conducere si patrimoniu propriu, desfasurandu-si activitatea in conditiile stabilite de asociatie prin actul constitutiv al filialei.
(5) Asociatia va înfiinta sucursale, ca structuri teritoriale fara personalitate juridica, prin hotarâre a Adunarii Generale, care le va determina si organizarea interna. Acestea vor desfasura activitatile date în competenta lor de catre Asociatie.

ART. 6 SCOPUL
Asociatia este înfiintata pentru îndeplinirea urmatoarelor scopuri:
a) Promovarea si protejarea principiului interesului superior al copilului in timpul si ulterior procesului de adoptie.
b) Promovarea si protejarea principiului confidentialitatii in procesul de adoptie prin demersuri care vizeaza protejarea datelor pesonale ale familiilor adoptatoare in timpul si dupa procesul de adoptie.
c) Promovarea si sustinerea unor masuri pentru punerea în conformitate a legislatiei române cu legislatia europeana si internationala,prin promovarea unor memorandumuri si initiative legislative pe lânga forurile competente.
d) Sprijinirea aplicarii unitare a legislatiei în materie prin actiuni de informare asupra noutatilor legislative si stimularea interpretarii lor uniforme, inclusiv prin intermediul colaborarilor cu alte asociatii, organizatii si fundatii relevante în domeniul activismului social si al eliminarii discriminarilor de orice fel
e) Monitorizarea aplicarii legislatiei si autosesizarea în caz de aplicare defectuoasa,abuziva;, precum si în situatiile când cazuri de discriminare fondate pe statutul de parinte adoptiv sau copil adoptat intra în atentia Asociatiei
f) Promovarea si protejarea intereselor familiilor constituite prin adoptie
g) Consilierea familiilor aflate in proces de adoptie.
h) Constituirea de grupuri suport pentru familiile constituite prin adoptie.
i) Promovarea ideii de adoptie prin crearea unui curent de opinia favorabil adoptiei in societatea romaneasca.
j) Consultanta psihologica pentru familiile cosntituite in urma unui proces de adoptie.



Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Site-ul pentru asociatie exista deja? Sau cum pot fi facute inscrierile, ca sa poata fi platita si cotizatia? De asemeni, imi transmiteti si mie datele de identificare ale asociatiei, sa pot depune cererea de redirectionare a celor 2 procednte din venit( caci acusica vine 15 mai!)?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elke spune:


Site-ul il vom avea in cel mai scurt timp posibil, cel putin un blog cu siguranta reusim sa-l facem pina duminica .

Din pacate nu cred ca vom reusi sa ne incadram pina in 15 mai ptr
cei 2 % ... dureaza mult in tara asta cam orice ... nu avem inca cod fiscal ! Promisiuni pe sapt viitoare avem dar nu stim data .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Atunci astept un semnal, daca este nevoie de ceva ,aici sint!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Fetelor, inscrieti asociatia in baza de date de pe www.doilasuta.ro ! (pe aici: http://www.doilasuta.ro/webdevel/formulardatabase.php )

Ca sa fie vizibila, trebuie depuse copii dupa acte, dar - frumoasa coincidenta! - in Cluj!! Asta scurteaza mult drumul, nu? :)

Doamne-ajuta sa aveti si codul fiscal si contul bancar pana pe 15!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Rozi foarte buna ideea.Multumim.
Problema e ca inca nu avem cod fiscal si in consecinta nici cont.Se pare ca mai dureaza ceva vreme



Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

pentru eforturile voastre si felicitari pentru ce ati realizat pana acum. Asteptam datele de identificare ale asociatiei si procedurile de inscriere. Poate reusim sa facem ceva si in legatura cu cei 2%!
Numai bine!

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalv spune:

buna fetelor ce vesti mai aveti?elke,asi nici o noutate?va rog daca mai aveti ceva noutati ....

nusica

Mergi la inceput