Puiuti de Randunici 2008!! (2)
Raspunsuri - Pagina 13

CristinaGoji spune:
quote:
Originally posted by clauclau
E mortala Rebe, mai nou, a inceput sa se joace la san si anume, papa ce papa, apoi scoate sfarcul ,imi zambaceste cu toata gurita, apoi iar apuca sfarcul si tot asa. Asta dupa ce are ea burtica plina si are chef de veseleala!
POZE
POVESTEA NASTERII
mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

clauclau spune:
Cristina, . Ce tare e Vladut, e topit dupa surioara lui, nu-i asa? Bine, deocamdata cred ca are impresia ca-i o jucarica!
POZE
POVESTEA NASTERII
mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

CristinaGoji spune:
Nu stiu Clau daca e topit sau nu, dar cateodata ma uimeste cu gesturile de tandrete si cu grija pe care i-o arata! nu ma asteptam sa priceapa atatea, cateodata insa se manifesta si gelozia, dar e moderata, in sensul ca ii trebuie in brate si lui cand o vede pe micuta la mine in brate, dar cred ca e si normal asa, pentru ca e inca mic si are nevoie de mine si bratele mele. Insa, daca chiar nu-l pot lua in brate, ma surprinde cat de intelegator poate fi, adica nu face crize de plans ci isi asteapta cuminte randul.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

amira_roxana spune:
sovi, ce delfinas frumos ai! cred ca ar trebui sa facem un club al mamelor posesoare de patuturi=depozit!
luny fa tu in ciuda vremii urate si fii mai vesela, te rog! ai uitat motto-ul tau??? e cam scump intr-adevar sa chemi un pediatru acasa de la medlife...dar nu-l chemi in fiecare zi! tu vaccinul il faci la ei?
eu am intrebat si mi-a zis ca fac infanrix si costa 2800000 lei vechi. si ne-a zis sa luam in calcul si rotarixul la 3 si 5 luni, care e in jur de 3 mil, si se administreaza oral.
nici noua nu ne-a zis sa-i dam calciu piticei!
naty sper sa fie bine iulia!
ma duc, ca s-a trezit elefantelul
intreba cineva de cantar...noi avem laica e f bun a costat in jur de 2mil jumate!
ROXANA, mami de AMIRA (16.03.2008)
pozici

luny spune:
incerc sa fiu optimista, roxana..pai vaccinul stiu ca se face la pol de care apartii..zi si mie ce stii tu de Medlife, ca atat costa Infarixul hexa in farmacie, il cumperi tu si platesti si consultatie sau il au ei, cum e?..mie mi l-a recomandat si actuala pediatra a lui Matty, a zis sa-l cumparam si il face ea la policlinica..stiu si de rotarix,dar tipa d ela Medlife a spus ca se ia la 2,4,6 luni, nu la 3.. dar nu stiu daca il iau..
soviun Sasha scumpic!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!

luny spune:
Studiile efectuate au aratat ca unii copii sunt tratati inutil pentru boala de reflux gastroesofagian. Noile cercetari au aratat ca foarte multi copii care nu necesita medicamente antireflux, sunt tratati cu ele pentru regurgitatii sau voma care sunt manifestari normale la nou-nascuti.
Au fost evaluati pentru boala de reflux gastroesofagian (RGE) 44 de sugari care prezentau regurgitare persistenta, dintre acestia numai 8 indeplineau criteriile pentru boala de RGE, desi aproape toti (exceptie doi) erau deja sub tratament cu medicamente antireflux.
Medicul pediatru Vikram Khoshoo afirma ca in ultimii ani s-a remarcat o crestere a prescriptiilor de medicamente pentru RGE. “In randul parintilor, regurgitarea care exista in mod normal la sugari, este considerata o afectiune care necesita tratament. Dar in foarte multe cazuri este mai mult o chestiune de igiena decat o problema medicala”, afirma acesta. Inlocuim TIDE si ARIEL cu PERVACID si ZANTAC.
Prescrierea medicamentelor antireflux in cazul sugarilor cu presupusa boala RGE a crescut foarte mult in ultimii ani, un studiu in acest sens a aratat o crestere cu 7% in ceea ce priveste administrarea unei clase de medicamente prescrise pentru reducerea aciditatii in randul sugarilor intre 1999-2004.
Acesta crestere a administrarii medicamentelor antireflux s-a efectuat in ciuda faptului ca nu s-au efectuat studii care sa demonstreze siguranta administrarii acestor medicamente copiilor sub un an, afirma Eric Hassall, medic pediatru la Spitalul de Pediatrie din Vancouver. Hassel afirma ca noua generatie de medicamente antireflux, cunoscuta sub denumirea de inhibitori de pompa de protoni, a revolutionat tratamentul formelor severe de boala de RGE, determinand o scadere a numarului de interventii chirurgicale pentru aceasta afectiune.
Dar este evident ca medicamentele sunt prescrise prea des in cazul nou-nascutilor. “Se cunoaste faptul ca 70% dintre nou-nascutii, de altfel sanatosi, regurgiteaza de pana la patru ori pe zi”, afirma acesta. Pe masura atingerii varstei de 7-8 luni, acest procentaj incepe sa scada, ajungand la 5% in momentul cand copilul incepe sa mearga.
Eric Hassall afirma ca parintii si medicii pediatri eticheteaza in mod eronat regurgitatiile normale ca si boala de reflux, mai ales daca sugarul este iritat. Constipatia, alergiile la laptele de vaca si expunerea la fumul de tigara sunt cauze mai frecvente de iritabilitate, de tipul colicilor, care in general se rezolva dupa 3 luni, afirma acesta. “Daca sunt indepartati acesti factori, cel putin 25% dintre sugari se vor simti mai bine in urmatoarele saptamani”, afirma acesta. “Vor continua sa regurgiteze, dar vor fi mult mai fericiti”.
Durata sigura de administrare a medicamentelor antireflux la sugari ramane necunoscuta. Studiile au aratat ca administrarea medicamentelor antireflux este sigura la copii mari cu boala de reflux gastroesofagian; exista insa studii care arata ca folosirea indelungata a acestora pot creste vulnerabilitatea la pneumonie si la boli ale stomacului.
De retinut!
Khoshoo afirma ca sugarii care regurgiteaza frecvent ar trebui evaluati pentru boala de reflux in cazul in care nu iau in greutate, daca au simptomatologie respiratorie recurenta sau wheezing si daca sunt iritati in mod constant. Regurgitatiile puternice sunt un alt aspect de luat in considerare.“In cazul in care copilul este fericit si creste in greutate normal, sansele sunt foarte mari ca el sa prezinte boala de reflux necomplicata care nu necesita tratament”, afirma acesta.
Studiul efectuat de catre Khoshoo a aratat ca intreruperea medicamentelor antireflux in cazul copiilor care nu prezentau simptomatologie de reflux relevanta, nu a fost urmata de cresterea simptomatologiei.
METODE PENTRU REDUCEREA REGURGITARILOR
Exista o serie de metode pentru scaderea regurgitarii la sugar. Asociatia de Nutritie si Sanatate a copilului recomanda urmatoarele:
- evitarea supraalimentarii sugarului; a nu se alimenta imediat dupa ce a regurgitat; se recomanda respectarea programului de alimentatie
- in cazul copiilor alimentati artificial (intarcati), este utila ingrosarea formulei cu cereale de orez, dar este necesara reducerea cantitatii de lapte in acest caz, pentru a se evita supraalimentarea nou-nascutului; el afirma ca un copil alimentat in mod normal cu 6 masuri de lapte, ar trebui alimentat cu 4 masuri si inca 4 lingurite de cereale
- evitarea expunerii la fumul de tigara
- mentinerea copilului in pozitie ridicata pentru cel putin 30 minute dupa alaptare.
Khoshoo mai recomanda culcatul copiilor la un unghi de 30-35 grade, pentru a permite gravitatiei sa actioneze."
No, cam asta am gasit, sper sa va fie de folos si voua, ca info asa...

Amina_Marina spune:
quote:
Originally posted by natynic
Na, poftim-Daria a Cristinei papa super bine Milumil, David de Simo nu l-a suportat si-l voma.... De ce a trebuit sa am ghinionul sa n-am lapte???
. Nu ca nu sunteti scutite de probleme si voi, mamicile care alaptati, dar macar stiti sigur ca laptele e bun!
Naty
mamicaIuliei Elena (30.01.2008)
DOAMNE,TINE-O SANATOASA PE MINUNEA MEA!
Iulia mea
www.onetruemedia.com/shared?p=524cc5223d57ca1ff422c0&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Minunea mea
Incearca cu apa de cumparat, o fierbi ca pe cea de la chiuveta si preprai laptele, ceaiul, chiar si apa de orez, asta citeva zile sa vezi daca mai face kk moale.A, inca cea, nu-i mai da , 90, 120 , eu zic sa mergi pe 90 chiar daca ea mai vrea , si asta tot citeva zile.
Parerea mea ar fi sa-ncerci.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.

adriuta spune:
Stela du-te la spital si roaga sa te lase sa te mulgi si lasa sa traga cam 20 minute pompa lor e ff puternica de obicei... MAi poti incerca sa te mulgi la sanul ala si dupa ce te-ai muls sa pui fata sa suga ...flaanda fiind Teodora va aspira ...sper laptele si va desfunda canalul.
Simo si eu am crezut ca fetita aceea e Barosanelul!!! Baiiii ce ne-ai facut-oooo. Hi hi hi.
Luny nici eu nu-i dau calciu. Asculta tu la mine daca....daca primesc mai mult calciu decat e nevoie....nu spun mai departe dar sa stii ca nu-i bine. Il alaptezi la san...Ca are destul problema e ca TU sa ai CA ca de nu vai de oasele tale si de dintzisori. Deci...AI GRIJA SA AI CA TU.
Naty acum cateva zile cautam sa vad daca puiul meu face prea moale...mi se paruse mie ca nu e ok kk-uta lui si am dat peste un fel de forum in engleza si erau zeci de discutii cum ca de pe urma vaccinelor la bebei mamele erau speriate ca bebe regurgita mai mult si avea kk moale...ceva ce semana cu ce are Iulia. Daca imi amintesc bine cam la cateva zile dupa vaccin ati incept voi sa aveti problemute. Incearca sa mai googalesti poate asta e motivul. Cica in 2-3 saptamani trec relele astea. Ba mai mult unii copii deveneau subit alergici la chestii la care nu erau inainte de vaccine. Am incercat o juma de ora sa mai gasesc articolul dar n-am reusit.
gecko bine macar ca abate cu cineva bebele tau. Noi stam de 2 luni ca nebunii si nu avem nici o idee. cateodata mai zicem... bai poate nu-i a nostru :))) Zau ca nu seamana cu nici unul din familion.
Nicol ti-am vazut printzesele sunt atat de dulci... ce frumos e sa ai fete:((.
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!

luny spune:
adriuta, asa stiu si eu ca prea mult nu e bun...eu iau Elevit acum, are de toate

ariel_7000 spune:
buna fetele! am uitat cam 90 % din ceea ce vroiam sa raspund:))) neuronul bleg!!!
naty, cum se simte iulia? e mai bine??? da-mi si mie adresa de unde ai comandat lapticul...poate voi avea nevoie, sper sa nu, eu insist sa alaptez, cu toate ca se uita toti crucis la mine. azi m-am muls, asa cum zicea si gecko, careia ii multumesc din suflet pt mesaj...voi reveni la el...si i-am dat cei 30 ml!!!! pe care am reusit sa-i scot cu biberonul, apoi completare inca 30 ml si la urmatorii 30 ml pe care am vrut sa-i dau, teo a zis pas!!! si s-a culcat linistit si senin.l-am trezit sa-l schimb si am mai insistat cu bibe, dar nimic!! cred ca mai am putin si intru in depresie!!! imi ajunge un copil care traieste cu aer si sta si 2 ore la o masa, nu mai vreau inca un mofturos!!! plus ca am devenit obsedata cu greutatea lui...
gecko, referitor la greutatea lui teo, mi-e ciuda de nu mai pot ca nu l-am cantarit eu cand am ajuns acasa de la spital si am luat de bun ce au scris ei in foaia de externare! e foarte posibil sa fie cum ai zis tu, mai ales ca eu am suferit fenomenul de care spui tu...adica, dupa nastere, la vreo saptamana, m-am umflat rau de tot, apoi rapid m-am dezumflat...e foarte posibil sa fie si cazul lui teo, mai ales ca nu prezinta semne de suferinta, de deshidratare, are fontanela ok, ochii ok, doarme bine, nu plange decat de foame sau de burtica (nu prea des)...
ce nu inteleg eu, si ma gandesc ca poate e ce zicea adriuta, de ce face ca un pui flamand cand el de fapt e la san si mie imi curge lapte???? il tin la san, am grija sa ia areola cum trebuie in gurita, dar el se agita,da din maini si picioare si cauta disperat cu gurita si plange...in timpul asta mie imi curge laptele, deci nu e deshert!!!pana la urma reusesc sa-l fac sa suga cam 5, max. 10 min., il ragai, ceea ce se intampla foarte repede si continui cu acelasi san, daca am noroc sa accepte sa mai suga...si el plange si eu ma consum si aproape ma apuca si pe mine plansul...in final renunt si ii dau bibe, cu lapte muls de la mine...uneori accepta, alteori, de cele mai multe ori, nu....apoi incerc cu formul, la fel...
NU MAI PRICEP NIMIC!!!! cum zicea si SOVI, nu mi-am imaginat ca mi se va intampla asa ceva...e foarte frustrant si am senzatia ca sunt o mama rea, ca sufera puiul de foame langa mine... chiar ma apuca bazaiala acum....
stelutza, am patit si eu asa ca tine, la alex si ginecologul mi-a zis sa pun gheatza pe zona aia, apoi sa pun comprese fierbinti si in final sa mulg. unge sanul cu alifie de galbenele inainte de muls. la mine a mers
gecko, iar...cojitele sunt de la sebum in exces. trec de la sine cam in max. 2 luni. nu le zgandari!
tuchita, ai mare dreptate cu dormitul lui bb in pat cu mami si tati!!! cunosc muuuuulte cazuri de copilasi care au 6-7 anisori si dorm in pat cu mami, iar tati pe camapea....cunosc copii care nu dorm decat tinuti de mana, leganati pe picioare, mangaiati in cap.,...si asta la varste mari!
adriuta, ai mare grija la tinutul in brate!!! acum poti, dar peste cateva luni???
uffff, ploua torential si e concert in parcul din fata blocului meu si eu nu pot sa ies!!! vor canta voltaj so bonnie tylor...poate sta ploaia pana la urma!
hai ac dau send, ca plange "mancaciosul"
mami de alexutza (10.04.2003)si
Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO