Mamici norocoase de sept-oct2008(47)
Raspunsuri - Pagina 20
EvaF spune:
Anca, colul nu se masoara cu sonda transvaginala, musai. Eu am facut ultimele ecografii abdominal, mereu mi-a spus starea colului, vezi ca si tie iti scrie neaparat pe ecografie, fie "col" fie "canal continent" inchis, de ...cm, etc. La mine la fiecare eco s-a vazut colul inchis si de 3,76cm, asa ca nu m-a suit deloc pe masa. Nu am contractii, colul se vede inchis, deci...am scapat. O sa ma suie pe masa daca imi ia din nou secretii de col, dar asta cred ca in trimestrul 3.

22+
Luca
POZE CU NOI
Never say never!
anca81 spune:
Eva, mie pe buletinul de la eco nu mi-a scris niciodata nimic legat de col. Cand am avut primele probleme in saptamana 8 m-a urcat pe masa la fiecare control, apoi am scapat pana in saptamana 17 cand au reinceput contractiile. De atunci la fel, hopa sus la fiecare control. Si nimic despre col la eco 
O burtica mititica
22+
Carla Alexandra
Boo spune:
Eva pai de ce nu zici asa ??
Acum am priceput. N-am mai facut eco de la 16 s, deci se explica.
Am sunat la herghelegiu, de abia pe 15 ma duc
UFFFFFF, cat mai am de asteptat. o sa fiu in 23 S + 6 z. Nu e grav dar vroiam mai repede ca sunt curioasa ce mai fac el pe dinauntru pe acolo.
cu
Alexandru
Buburuza
asa creste Buburuza
CD27 spune:
anca, stai linistita nici mie nu-mi zice nimic la eco despre col, ma urca pe masa
, urasc asta,ginecologul imi face si eco, dar probabil asa considera ea necesar sa ma urce pe masa![]()
Boo spune:
Eu de cand sunt gravi n-am facut deloc control pe masa .. Am o prietena care din cauza controlului pe masa a stat in spital 2 saptamani cu perfuzii, i-au zis ca are colul foarte scurt si moale. Dupa care inca o luna in pat. Si saraca a fost dupa aia la control eco si are colul de aproape 5 sau 6. Deci totul a fost DEGEABA !! Sa nu innebunesti ? Eu parca inclin sa cred ca mult in ce vede omul la eco decat ce simte cu mana..
cu
Alexandru
Buburuza
asa creste Buburuza
EvaF spune:
July, tinem pumnii la eco diseara!
JULY 

Vezi ca ai uitat sa iti actualizezi semnatura...mi se parea ciudat sa te vad in aceeasi saptamana cu mine 
22+
Luca
POZE CU NOI
Never say never!
JulyMorning spune:
aly sorry pt ce trebe sa infrunti... zambetul pe buze si incredere maxima in bebe, ca va fi puternic, doar are mama flacau mare ![]()
Si mie mi-a masurat la ecografii colul (nu la toate), dar am fost si urcata pe masa. Mai ales dupa episodul cu internatul in spital, la controlul de dupa 2 sapt, m-am strambat eu zicand ca nici nu mai sangerez si nici nu ma doare nimic, n-a tinut figura. M-a controlat. Totusi nu se compara nimic cu "lucrul manual"
, e bine sa vada doctorul cu ochiul lui, sa simta, etc.
Mie in spital, la 14s, la amenintare de avort mi s-a facut no-spa si scobutil injectabil si trebuia sa pun vaginal 6 utrogestan/zi. Initial a vrut sa-mi dea diazepam, dar s-a razgandit. Apoi la externare mi-a dat reteta de diazepam, no-spa 3/zi si utrogestan 6/zi. Diazepam am refuzat sa iau, mai ales ca eram ceva mai bine.
Am impresia ca tratamentul e cam standard, mai variaza cantitatile, mai ales la utrogestan. Sper sa nu va suparati pe mine, dar cred ca tratamentul asta e mai mult un fel de placebo, asa. Recunosc, l-am urmat si eu, dar avand in vedere ca no-spa nu prea am luat, diazepam deloc iar utrogestan deja saream portia de pranz .... cred ca mult mai mult ajuta odihna la pat decat pastilele astea minune si starea de spirit, serios.
_
Our future determines our past
Fasolica
de S22+
aly_c20 spune:
in spital am facut injectii no-spa si scobutil de 3 ori /zi(ma doare fundul de mor), 3 zile/2 ori pe zi perfuzii cu gynipral, apoi cate 3 pastile de gynipral pe zi si cate 4 utrogestan/zi!
acasa tre sa iau 4 utrogestan/zi, 3 no spa si 3 scobutil /zi si 2 ferretab,timp de 10 zile, apoi la control!
dar u ce tratament ai facut?
dne, cate am mai vazut si auzit prin spital...o multime de gravidutze cu probleme!
aaaa...sa va mai zic ceva...in spital bb al meu era tare cumintel, dar de ieri, cum m ajuns acasa e un zbenguit:))
pana sia zi noapte a miscat intt una,iar amu..cred ac e tare obosit, ca de vreo 2 ori i am pus sa asculte mozart si vivaldi si nu prea reactioneaza:))
tati al lui bb era bucuros ca ne are acasa si ac bb misca mult , zicea ca bebe e bucurois ca e acasa de asta e asa zbenguit!
toate burticile !si multa, multa sanatate!
20+
Sebi
JulyMorning spune:
quote:
Originally posted by EvaF
July, tinem pumnii la eco diseara!JULY
Vezi ca ai uitat sa iti actualizezi semnatura...mi se parea ciudat sa te vad in aceeasi saptamana cu mine22+
Luca
POZE CU NOI
Never say never!
Eva multzam de galerie
_
Our future determines our past
Fasolica
de S22+
monica_dicut spune:
Galerie si de la mine
JULY

Of, cand va aud ca bebeii vostri misca intr-una incep sa intru in paranoia. Misca si Andrei al meu da de 2-3 ori pe zi cate un picior doua si atat...
POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/?saved=1" target="_blank">POZE CU BURTOIU SI BUBU
21+
Andrei
EL NINO