Copii din 1995-1998(19)
Raspunsuri - Pagina 18
agho spune:
ANDRA, spor la treaba si petrecere frumoasa maine! Important e sa fie Edy bine! Doar pe el il sarbatoriti.
agho spune:
ANDRA, spor la treaba si petrecere frumoasa maine! Important e sa fie Edy bine! Doar pe el il sarbatoriti.
agho spune:
KATY, la 40 de grade Celsius sa te aprovizionezi cu geci? Si nu doar una, ci mai multe!...Problema e ca in Ro, vara nu prea gaseshti geci de cumaprat, ca vanzatorii scot marfa in functie de sezon, asa ca ai noroc ca poti lua geci.
Referitor la Ana mea, eu i-am spus ca d-na invat. stie despre ea ca decupeaza f bn etc si ca vrea sa-i incurajeze si pe altii. Numai ca ea a remarcat ca in cazul asta de ce nu-i pune pe unii care chiar nu se pricep la decupat, tocami ca sa invete sa faca mai bn.
Azi am trecut putin pe la scoala sa mai intreb despre excursie, iar d-na invat. mi-a spus de un concurs de pictura organizat de o fundatie si sa participe Ana mea si un alt baiat daca si parintii sunt de acord.
Stii si tu cum e cand vrei sa faci ceva si nu ti se da de facut tocmai tie.
In cls. I, chiar si-n a II-a, And. era tare suparat ca nu era mai des solicitat la udatul florilor etc. Intr-o zi, fiind racit a ramas in cls. in timpul orei de sport impreuna cu alt coleg. Invat. le-a spus sa faca ordine in clasa, sters tabla, udat flori etc.
Dar ce credeti c-au mai facut? Intr-o galetusha aveau apa pt. spalat buretele de creta. Cu o carpa udata in acea apa au sters si geamurile de jos. Au luat un mop si l-au inmuiat in acea apa si-au spalat si pe jos. Va dati seama ce urme erau din cauza cretei!!! El era ff mandru ca facuse treaba in acea zi.
mhldvrc, ne intelegem la modul: Eu ii zic sa lucreze pt. teza de la mate, el se ocupa tot de jocul lui pe calc. Vezi ce bine ne intelegem? Azi fiind teza unica, incep la ora 15 si ar fi avut timp berechet sa exerseze. Am mai povestit ca ei participa la act. de curatenie. Azi l-am rugat sa-mi ude florile din balcon.
Ieri, i-a informat d-na dirig. despre rezult. de la Cangurul matematica. El a obtinut cel mai bun rezultat din clasa lui - 108,75 puncte si-ar trebui sa mearga la baraj numai ca tot atunci este excursia in care va merge cu clasa lui - 24 mai. Asa ca se va multumi cu cele cateva carti de culegeri de mate pe care le-a primit.
In gluma, d-na diriginta i-a spus sa nu-mi zica de baraj ca nu cumva sa nu-l mai las in excursie. Initial trebuiau sa mearag pe 31mai-1 iunie la Sighisoara, dar in final vor merge la Moeciu tot in zilele in care are loc excursia Anei (in care merg si eu). Asa ca al meu sot va ramane singur.
flower-power spune:
Ziua buna, fetelor!
Agho,te-ai decis sa mergi la dublu
Ziceai de cirese ,sa-l vezi pe Tibi cum adulmeca []capsunile ,stand pe bancheta din spate ii miros din portbagaj si numai ce-l auzi :ai luat capsuni !Si cand era mic nici nu vroia sa le vada ...
Sanca ceea ce scriai imi aminteste de un episod din 'neveste disperate' in care practic mamicile respective erau in stare sa se linseze reciproc[] ca ai lor copiii sa poata avea roluri cat mai grase in spectacol .Foarte interesant .Si individa care se ocupa cu atribuirea rolurilor ,de-un snobism ,sa fi vazut acolo diplomatie si pupincurism ,tata...La greu ...Si imi mai aminteste de serbarile de la gradi in care ,la ultima ,a mea progenitura era prezentator cu...papion si ...tot tacamul .Invatatoarea lui TB(ea ocupandu-se cu imparteala rolurilor)ne-a spus de la prima sedinta ,fara menajamente ca...la serbari vor primi roluri cei care au dictie ,interpreteaza ...,...Asa ca restul sa nu-si faca vreo iluzie ...Si ...intamplator dictia cea mai dictie a avut-o unu de-i ta-su mare patron ...Soarta ...Mie mi se pare chiar amuzant si daca nu mi s-ar mai parea destul de amuzant ,ne-am imbolnavi taman in ziua serbarii ...S-o vad cine-i zice rolul La noi insa vad ca s-au mai linistit cu spectacolele ,acum asteptam ...excursia optional-obligatorie
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
iar mi-a plecat postarea fara sa dau 'trimite '
Katy ,ti-as spune eu de dilogul copil -profesor pe plaiuri mioritice ,dar cred ca ai si tu ceva idee plus ca nu tin cu tot dinadinsul sa pozez in victima .Tot ce va pot spune este ca desi duamna facea alergie cand vreun copil o intreba ceva si il cam repezea sau i-o cam taia de le cam inabusea in fasa orice initiativa de genul ,TB n-a slabit-o nicicum (intrebari pertinente of course),ca sa ajungem acum pe final la nemaipomenita performanta de a le spune in clasa "ce copil a mai venit sa ma intrebe ce n-a inteles sau sa-mi arate ce-a lucrat ?" Au mai fost si altii ...,doar ca ei au abandonat de la primele tentative
Andra distractie placuta ,iti urez succes in demersul de a impaca familionul si de n-oi reusi chiar total nu te necaji prea tare (sper ca n-o aduce si pe babuina )
Meu am mai scris cum ma descurc cu TB ,doar ca el nu are inca 11 asa ca s-ar putea sa fie o mica diferenta ,vad eu ce ma asteapta,sau poate ...nu ,macar iluzii pot sa-mi fac ...
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
mihaela_s spune:
Azi daca tot am fost libera, am fost cu Ovi dimineata si am facut un test-drive cu un Citroen C5. Merge tare frumos, comod si lin...Masina a fost cu cutie automata si unde pana acum Ovi zicea ca astea sunt pentru m u i eri, acum a ramas uimit cat de bine e sa conduci asa o masina. Ne sta noua in gand sa cumparam o masina mai mare, desi a noastra ne e tare draga, ne-a dus in multe locuri frumoase si e o masina buna, dar e prea mica deja pentru 4 persoane, in special porbagajul. Sotul zice ca daca am avea baieti ar fi bun si porbagajul asta, dar cu 3 "femei".... Dar pana la a realiza "gandul" mai e...
Diana a plecat deja la ziua colegei, am facut "schimbul" in autobuz , adica eu am coborat cu Silvia si ea a urcat. Am apucat sa-i urez distractie placuta. Acasa ma astepta un bilet cum ca a plecat si ca ma pupa. Uitase ca ne vom intalni, ca eu vin la ora asta cu Silvia.
Mihaela, multumesc de incurajari. Sper si eu sa fie asa, Diana e mamoasa si are nevoie de mine sa-i fiu prietena, asa ca trebuie sa gasesc calea de comunicare. Uneori ne intelegem de minune, dar mai sunt si zile mai putin bune. Insa povestim, ne spunem fiecare ce credem, cum ne interpretam gesturile si cuvintele fiecareia. Cumva trebuie sa ajungem la numitor comun. Cam cum spui tu de Mihai face si Diana, e convinsa ca are dreptul la mai mult decat credem noi, mai ales fata de Silvia e asa, de multe ori de la "imparteala" dintre ele izbucneste discutia. Are impresia ca numai pe ea o cert, ca cea mica e cea aparata, desi eu incerc sa fiu impartiala. In fine, eu imi amintesc de mine la varsta ei, sora mea e cu 7 ani mai mica(cate e diferenta dintre fetele mele) asa ca stiu cum simteam eu si o inteleg. Incerc sa o imbunez dar nu pot, asa ca o las in pace, va creste si vor creste si altfel vor vedea lucrurile. Uneori parca e copilaria mea reloaded cand le vad/aud pe amandoua.
Andra, spor la treaba azi si petrecere frumoasa maine. Multa rabdare si diplomatie si te asteptam dupa chef cu poze si povesti. sarbatoritul si nu numai!
agho, ce ti-e si cu copiii astia! M-am distrat de activitatea de curatenie .
Sper ca Andrei a stiut la teza! Felicitari pentru Cangur! Cred ca si eu as fi ales excursia...sau l-as fi lasat pe el sa aleaga.
Asa deci, in we urmator sunteti excursionisti! Bravo!
Mara capsuni...agho cirese...mai la noi abia s-au scuturat florile asa ca salivez aici pe tastatura de ce scrieti voi.... Pe aici sunt capsuni adusi din Spania, insa sunt scumpi. Poate ma indur totusi maine si imi fac pofta...asa de we! Gasesc si congelati, aia sunt mai ieftini dar nu sunt buni dupa ce se dezgheata, eu am folosit doar la prajituri. Cirese insa nu am vazut. Numai pomii infloriti, asa ca vor fi peste vreo luna...
Huh katy ce calduri la voi!
vorbe de copil...
Hobby
agho spune:
Flower, vezi cum e? Asa poate ma intelegi si pe mine. Am dat trimite, "compul" a stationat "la mal" si-am mai dat o data...sa plece mesajul. Acum c-a iesit "la dublu"...poate ca-i trebuiau ANDREI urari dublate!
Pofta buna la capshuni!
Oh! Da. Abia astept sa te vad in clasa a V-a. Deja am citit in ziar insa, ca din urmatorul an scolar se reduce cu 30% programa scolara la gimnaziu: matematica, romana, istorie, geografie, iar la religie sunt refacute complet programele scolare.
Geometria din cls. a IV-a o vor face in cls. a V-a. Fractiile din a V-a vor trece in cls. a VI-a. Patrulaterele dina VI-a se vor preda in cls. a VII-a. (Tocmai ce discutasem cu fi-miu ieri de geometrie si-mi explicase cum sta treaba cu patrularele.) (Not problem, ca deja au facut radicalii pt. cls a VII-a)
La romana scapati in cls a V-a de multele notiuni de vocabular etc. si de "text sugerat"
Eu sunt un pic nedumerita fiindca ce-a facut acum in cls a VI-a va relua in cls a VII-a... samd
Mihaela, si-n Ro tot capsuni adusi din alte parti gaseshti.. Iar ciresele la fel, nu stiu din ce tara, dar erau gustoase. Ne-apropiem d e sf. lui mai si poate vor aparea ciresele de mai. La mama avem capsuni in curte.
Are dreptate Ovi, cu 3 "dame" n-ajunge portbagajul.
Referitor la neintelegeri, e bn ca ai experienta proprie si-atunci temperezi lucrurile.
La noi, Ana ii tine evidenta lui And. :Unde e ? Dar cat sta la X (prietenul lui)? Mami, dar pana la cat i-ai dat voie sa stea afara, ca uite ce tarziu e? Dar el a stat mai mult pe calculator!...Oricum se potoleste daca o asigur ca i-am dat voie sa stea pana la ora aceea tarzie sau ca a avut consimtamantul meu sa deschida calculatorul.
Alteori imi e de folos fiindca aflu ca And. se juca pe calc. (cand avea interdictie). Dar cu cat discutam mai deschis, cu-atat mai bn. De ex., acum, And e la prietenul lui si butoneaza la jocuri. Ana a fost mai devreme afara si s-a jucat.
Maine vor veni niste colege acasa sa lucreze la un afis, o prezentare a unui sector din Buc. (au un proiect pt. scoala). Am zis ca poate le ajut si eu. Era bucuroasa ca-i vin fetele. Le-a dat d-na de lucru, ca decat sa piarda vremea la joaca pe comp., mai bn sa invete unele lucuri. Tare s-a mai facut d-na!
agho spune:
Mi-am amintit ca vroiam sa spun ca si noi asteptam 30 de grade Celsius in we. Si azi a fost f cald.
Mihaela, sapt. viit. are And. teza la mate. Azi au avut teza copiii din cls. a VII-a si a VIII- a, adica cei care dau teze unice...
Sanca spune:
‘Neata fetelor.
E vineri.
Maine am zi de smotru, Elliot o sa aibe 2 meciuri in aceiasi zi… in frumosul El Cajon, unde cred ca vor fi temp de 40C...
Tot maine vom avea petrecere la scoala baietilor… Program incarcat….
Mihaela, odata ce conduci masina cu transmisie automata, greu sa mai vrei cu schimbator...
Sotul a lasat masina in garaj astazi, si a mers la servici cu trenul. Dar costa biletul mai mult decat ne costa benzina, asa ca nu o sa faca treaba asta prea des...
Sa va zic o problema care l-a chinuit pe Elliot vreo 3 zile... E de clasa a V
Sant 7 fete intr-un autobuz.
Fiecare fata are 7 ghiozdane.
In fiecare ghiozdan sant 7 pisici mari.
Pentru fiecare pisica mare sant 7 pisoi mici.
Cate picioare sant in autobuz ? (Fara sa incluzi soferul, etc...)
Andra, vazut film indian acu 2 zile – « Name Sake » , si m-a surprins cand i-am vazut ca si ei taie motzul la copil, ca la romani...Da tava copilului sa aleaga ceva.
Distractie placuta, si sa iasa totul bine.
Agho, bravo lui Andrei pentru rez bun de la Cangurul.
Si la noi sant capsunile in seson.... Cirese nu cumpar inca ca nu au gust.
Mara, lasa ca mai ai un an de inocenta, si pe urma incep obraznicile. Elliot se prezinta bine momentan, parca si-a revenit... Aceiasi problema zilnica, nu are lectii niciodata.. si cand il pun sa studieze la vreo materie, cartea e la scoala.
Katy, caldura mare la voi.... Sa stii ca odata ce ai biletul cumparat, chiar daca schimba legea la bagaje, nu o sa te afecteze. Acu cativa ani cand au trecut de la 70 lbs la 50 lbs, noi eram singurii cu bagajele de 70 lbs, pline ochi, fara sa platim nimica in plus, ca noi ne cumparasem biletele cu luni in avans...
Mihaela , fetele sant mai intelegatoare, si cred ca ele isi gasesc mai repede personalitatea decat baietii. Nu stiu pentru cine e mai grea adolscenta, dar ca mama cred ca m-as intelege mai bine cu o fata. Oricum, ca sa pot « discuta » cu Elliot, iesim sa plimbam cainele. Asa mai aflu si eu ce se intampla, la scoala, ce lectii are... vorbim. Daca stam in casa, si incerc sa-l trag de limba... Dispare....
Revin mai tarziu. Sa-mi ziceti si mie daca copii vostrii au obtinut rezultatul corect la pb de mai sus, din prima incercare .... Elliot parca nu avea rabdare sa o faca sistematic. Nici nu puteam urmari unde greseste.
Numa bine
CriPOD spune:
Sanca, da' cum zicea in engleza: paws, legs sau feet? si ce inseamna etc? Asta ca sa hie clar cu cine seamana MrP
Noa, tot mai crezi ca-i mai usor cu fetele?
edit... 'tu-i reclama ei!
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ