Livada in sarbatoare: cirese de mai-iun06(68)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Mikiion, bine ca mai scrii de MArc, sa stii ca ma mai linistesti... Sunt tare ingrijorata cu vorbitul asta al ei.. Si daca corelez si cu faptul ca nu doarme de ajuns, numai la prostii ma gandesc..
Alta asemanare cu voi e ca si ea se uita la Dora , mai dar e innebunita dupa ea, imi spune tot timpul: "mama, sene, do'a", cam asa vorbeste ea acum....
Daca vrei iti trimit un filmulet cu ea sa vezi cum vorbeste, sa-mi spui comparativ cu Marc cum e, vrei?

Cred ca e la nivelul Luanei de la 1 an, asa e Virgi? spune tu..

Desi am spus ca n-o mai las la TV, mereu calc pe promisiune, ca sa am si eu putin timp linistit, altfel se bat, se cearta ...
Sa vina vacanta si mergem in parc toata ziua, daca n-o fi prea cald...
Oana, nastere usoara, mama ce putin mai ai... Ma topesc dupa bebelusi, sa ne trimiti poze cu nou nascutul

Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut!! Hop si noi la raport!!
la noi cum e super cald am cam sarit parcul si se vede fiindca Sofia ma zapaceste de cap cu mersul bye-bye toata ziua. Mergem noi la joaca la sala de la muzeu dar daca nu e loc mult de alergat nu e la fel..
Sabina e inca foarte cuminte( sa nu o deochi..), ieri a trebuit sa dau deoparte deja prima serie de hainute ca a iesit din ele..mancacioasa mamii..

Pana nu uit ca am ramas iar urma la urat:

La multi ani cirese: Marc, Andrei, Cristian Bogdan, Petra, Andreea Eliza, Andrei, Mara Ioana, Maria Calina, Alexandra, Nicole Evelyn!!!

si

La multi ani Oana!!

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Adriana nici Sofia nu vorbeste asa bine sa stii, cand citesc ce scrie Virgi de Luana, si chiar si alte mamici( ca stiu poezii si cantecele) ma ingrozesc.
Sofia comunica destul de bine cu mine ca stiu ce inseamna ce "spune" ea. Are cuvinte amestecate si in romana si in engleza, de la cantecele are cateva la care stie primele cuvinte si doar imi spune alea doua trei cuvinte si stiu eu ce vrea sa ii cant dar atat. De poezii nu se pune problema. Si Sofia e innebunita dupa desene (Barney, Super Readers, Caillou) si incerc sa ii limitez cat pot de mult timpul la tv dar uneori e singurul mod in care mai pot sa fac ceva prin casa.
La capitolul propozitii nu stam nici aici mai grozav. Pediatrul ei ne-a spus ca suntem inca ok si ca multi dintre copii bilingvi dezvolta mult partea cu vorbitul intre 2 ani si 2,5 ani asa ca mai asteptam.

Virgi drum bun si distractie placuta in vacanta. Am vazut pozele de la petrecerea cu ursuleti.. ce dragut!!
Noi n-am mai fost in Romania de ..hmmm... deja 5 ani... eram hotarati sa mergem in vara asta dar daca a aparut Sabinuta se amana iar pentru la anul in vara. Noi numai vara cand are al meu sot vacanta mare putem merge din pacate si fara el nu vreau sa mergem mai ales acum cu doua buburuze. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de diferit o sa imi para totul. Mi s-a parut mie diferit cand am fost prima oara( dupa numai 6 luni de America.. si apoi dupa 2 ani si tot asa.
E muzeul din oras ( nu e foarte mare) dar pe noi ne intereseaza partea unde se afla salile cu jucarii si unde vin si ceilalti copii dupa care e innebunita Sofia in ultima vreme. Cat priveste vremea daca nu ajunge soarele nostru la voi poate trimiti tu ceva vreme rece ca e asa cald..bleah!!!

Termin conspectul mai tarziu ca ma cheama datoria..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Cami, multumesc si tie..
S-ar putea sa fie deci adevarat, ca e legat de cele doua limbi, ca uite, suntem cateva care avem puii ametiti si sunt supusi la mai multe dialecte..
Adevarul e ca si bebele meu are expresii din americaneasca[:D, de genul I got you, Ready, steady, go, OMG,

Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

am revenit...

Adriana sper sa fie asta motivul, vom vedea.
Cornelia mica si speram ca se simte bine acum.
Am uitat sa zic ca Sofia doarme ziua cam 1h - 1.5 h si seara de la 10 pana dimineata pe la 7-8 deci cam 10-12 ore. asta daca nu pun la socoteala si faptul ca uneori se mai trezeste peste noapte ( pe la 3-5 dimineata)si dureaza putinel pana adoarme la loc.

Ramona mi-a placut faza cu "hormonii de rabdare"... Numai daca s-ar gasi undeva de cumparat.. as lua si eu cateva borcane. De cateva zile sunt singura toata ziua cu amandoua si seara nu vreau decat liniste si pace.. sunt orele mele de relaxare ca altfel cred ca as lua-o razna. E drept ca pe seara se si aduna multe: fetele sunt mai obosite, trebuie facuta baita la amandoua, mancare, etc, Sofia are si program de citit povesti..o nebunie.
Sofia tot pe la 90-90cm se invarte.

Wapi felicitari pentru vorbaret!!

Miki mult succes la job!!! Am vazut pozele de la party, foarte fain( arata bine rau tortul) si sarbatoritul un dragalas.

Oana!!! Hai surioara lui Paul-ochi-frumosi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare ciresime!

Gata, am convins-oin cele din urma pe mamca inconstienta, ca al ei copil nu are ce cauta in gradinita. Scandal mare, s-a suparat tare pe noi toate, insa mai bine sa fie ea suparata decat sa riscam altceva.

Wapi - atata timp cat invata literele din propira lui placere, nu ai de ce sa-ti faci griji. Si Luana mai vine cu cate o litera la mine si-mi spune "B" mami, chiar daca e "W". Ea canta alfabetul, ca l-a invatat dintr-un cantecel, insa separat nu recunoaste nimic, insa n-o fortez deloc. Le va invata la anul la scoala.
Ma uimesti cu menu-ul vostru si cu pofta de mancare. Uneori inca stau si ma intreb daca nu avem o problema. Inca nu-i place ceva anume. Gusta din toate, daca-i bag eu in gura, altfel cand ii este foame cere lapte si gata cu restul. Ieri,am fost la o petrecere mare cu vreo 300 de oameni, totul organizat in stil bufet de restaurantul unui hotel. Aperitive, gratare, supe, fructe de toate neamurile la prima vedere. Ce crezi ca ne face domnisoara!. Se uita atent la tot ce-i acolo..si deodata ne spune ca vrea banana. Culmea, exact banane nu erau acolo. A facut un scandal, de-a trebuit taica-sau sa plece in toiul evenimentului sa cumpere banane. De altfel, nu vrea sa le vada. In concluzie, a mancat 3 masline si o banana cumparata de tati.
Cu spalatul pe dinti si noi avem probleme. Ii place sa manace pasta de dinti, si atat. Spalatul pe dinti se face cu forta. Eu o tin, tati o spala si ea urla ingrozitor. Nu-i o metoda, dar ce sa fac???

Multumim ca ne-ai povestit de Stefy cel istet. Bravo lui ca stie atat de multe poezioare, chiar daca cu ajutor, este foarte important. Luana are saptamana si versul sau poezia. Ce canta saptamna asta, nu vrea sa mai repete si saptamana viitoare. Acum e setata pe Thomas and frineds. Incepe cu na, na, na....si spune doar ultimul vers 'Thomas and his friendsssss". Ieri mi-a pus: " pune, mami, oachi, oachi, ce misto!"
Si cireasa de pe tort vine saptamana asta cu "fuck off, mami". Da, nu e gluma, asta a invatat ea la gradinita, probabil de la un copil.

Ma duc s-o aduc de la gradi, revin dupa-amiaza.

Mergi la inceput

Am revenit!
Decat sa fac bagaje mai bine scriu aici

Mi-am adus aminte ca atsazi este ziua Inei ( mami de Serghei). La Multi Ani! Sa fii fericita si sanatoasa.

Adriana - Luana doarme de la 9,10 seara pana la 7:30 dimineata. La pranz depinde cat de obosita e. Uneori doarme 2 ore, alteori 3 sau 4. In zilele in care nu o duc la gradi doarme foarte putin, uneori si o ora.
Hei, Luana cand avea un an, spunea doar cuvinte. Pe la un an jumate' daca-mi aduc bine aminte luase o pauza, atunci cand m-am ingrijorat eu tare, dar si-a revenit repede. Propoziti mai serioase a inceput sa faca dupa 18 luni. Daca Cornelia poate sa spuna: "mami, sene, Doa", nu ai niciun motiv sa te ingrijorezi si sub nicio forma nu-i vocabularul unui copil de un an. Or sa apara si cuvintele de legatura, stai linistita.
Ce-i incomod la noi, nu stiu daca este si cazul tau, ma aude pe mine vorbind in doua limbi, si este neindicat. Dar n-am ce sa fac. Cand eu vorbesc in engleza, incerca si ea sa mi se adreseze in aceeasi limba. O vad uneori destul de dezorientata. Daca as fi vorbit numai romaneste, ar fi fost mult mai avantajos pentru ea.
Eu iti spun sigur ca n-ai de ce sa-ti faci griji. Poate nu e destul de obosita ziua, si de asta se trezeste noaptea.

Mergi la inceput

Mihaela - m-ai facut sa rad. Sa-ti povestesc despre comportamentul "printesei" mele: in primul rand a invatat sa scuipe ( foarte urat pentru o domnisoara), arunca cu orice in oricine, daca vreau sa ne jucam impreuna, eu nu pot sa ating nimic, imi smulge imediat jucaria din mana si-mi zice " it's mineeeeee", asa cu ura. Ma loveste peste fata de-mi sar ochelarii cat colo. Mai noi cum am zis, ne spune "fuck off" pentru orice nu-i convine, sper sa uite acest cuvant in romania. Dar dupa ce ma supar si plec, vine dupa mine si-mi zice 'Sorry, mami! I love you".

Fain job ti-ai gasit. Sper sa fii multmita de el, sa capeti experienta si vorba ta, poate cine stie, cand termini, vei lucra acolo pentru mai mult timp.

Nu stiu cum rezistati sa nu mai treceti si pe acasaEu una n-as putea, nu ca mi-ar fi draga tare Romania, insa pentru familie si prieteni, casa ne vom duce mereu. Mai mult de atat, korea e o tara sigura, cu multe avantaje, insa eu nu simt ca m-ar fi adoptat, nici nu pot sa spun ca m-am acomodat foarte tare. Aici, am unele de care nu m-as mai putea lipsi, in primul rand sistemul de sanatate ( dupa care voi plange oriunde voi merge in lumea asta, e unic, rapid si ieftin), si multe altele, dar am o parte din mine lasata si-n romania.
si bataita copilului care l-a muscat pe Marc

Mergi la inceput

Oana - daca nu mai intru pe aici, iti doresc sa ai o nastere usoara, si sa-i aduci lui Paul surioara frumoasa si sanatoasa cat mai repede.

Cami - aha, de asta nu te plangi tu prea tare. Am inteles acum, e si treaba de noroc.Eu oare pot sa am un copil cuminte, Daca mi s-ar garanta asta, n-as mai sta pe ganduri.???
Cred ca am primit soarele de la tine. Astazi a fost o zi tare faina. Am stat la terasa.
O sa-ti trimit in schimb aer de Romania.
Mai avem anul viitor in care ne vom mai permite rasfat la concediu, ca apoi va trebui sa respectam vacantele domnisoarei cu strictete, deci vom calatori numai vara, in principiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Iarta-ma Virgi dar am ras aproape cu lacrimi la faza cu "fack off" Cel mai dur pana acum a fost pentru mine "du-te mami, du-te" cand prefera sa se joace cu tati, dar in final imi convine ca ma lasa linistita amandoi :)
Stefy nu prea a avut voie la televizor, acum se uita la desene, dar nu in fiecare zi, si oricum incerc sa-i limitez timpul.
Cu spalatul pe dinti mai incercam cu rabdarea, sa vedem....

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput