Mamici de nov-dec 2003, partea a 6-a

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Doamnele sunt servite..., am schimbat denumirea subiectului.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna dimineata burticilor!

Vad ca v-a indemnat Alinkav la scris. Chiar si eu ma gandeam ca scriem cam rar...Bine, ca nici eu nu stau tocmai roz la capitolul acesta dar timpul asta care fuge parca cateodata!
Noi facem bine-gimnastica in burtica - dimineata si seara ca in rest face mami suficienta incat noi stam cumintei. Fetelor, eu simt cateodata in burtica ca niste rasuciri, in partea de jos-oare se intoarce bb-ul? Pentru ca uneori il simt pe dreapta, apoi pe stanga sau in centru...oricum sunt bucuroasa ca face gimnastica chiar daca mie tot mi se pare ca nu suficient.
Julia, acum chiar ca trebuie sa stai cumintica pentru ca si eu am citit ca ultimele doua luni sunt cele mai periculoase d.p.d.v. a unei nasteri premature (fereasca Dumnezeu, nu vreau sa te sperii, dar tu nu esti deloc cumintica!) - asa ca stai acolo in patut si odihneste-te ca mai este putin si scapi. Si eu vreau sa intru in prenatal imediat ce intru in 7 luni, ca din nefericire nici eu nu sunt cuminte la servici.Si despre condus...exact ce vorbeam sambata, nu ti-e frica de cum conduci tu, ci de ce idioti intalnesti pe sosea!
Eu chiar vroiam sa declar ziua de sambata dupa-amiaza zi de suc pentru gravidute, dar daca tu trebuie sa stai in patut, o declaram zi de bebei dupa ce apar colocatarii. Putem vorbi si la telefon si pe net, nu?
Alinkav, eu despre produsele Sanosan am inteles ca cel putin pentru bebei, sunt cele mai bune, chiar daca sunt mai scumpe decat celelalte - si eu o sa folosesc pentru bb-ul meu. Pentru vergeturi eu imi dau cu crema antivergeturi de la Avon si cu "crema pentru bebe" de la Elmiplant. Bine, in functie de dispozitie mai imi dau cu crema de corp cu citrice de la Avon sau cu trandafiri...Eu sunt maestra in a cheltui bani pe cosmeticale asa ca cum vad ceva, cum cumpar - si apoi evident trebuie sa folosesc! Nici mie nu mi-au aparut inca dar cred ca o sa-mi apara pentru ca m-am ingrasat mult si am si burtica cam mare - cum o sa fie oare in noua luni?!
Felicitari si casa de piatra Carmen- sa fiti sanatosi si sa aveti o bb-ita sanatoasa si frumoasa!
Mnicol, la Dr Pop a fost Kokolina-si mi-a spus ca i s-a parut OK. Vezi doar ca este foarte aglomerat - daca nu are loc, poti merge si la Iosup - eu am fost la el si mi s-a parut OK. Mi-a analizat fiecare particica de corp a bb-ului in parte.
Ei,deocamdata cam atat - mai vorbim si mai incolo.
Va pupic.
Carmena si bb-ul 22 sapt si 2 zile.

Mergi la inceput

Mutumim Vilma pentru ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milana spune:

mda, m-a cam apucat lenea in ultimul timp :))... nu mai am chef de nimic. ma rog, as vrea sa dorm non-stop dar nu prea se poate. sau macar sa dorm inca o ora-doua dimineata :)). inca nu m-am decis cand sa intru in concediu. eu as putea intra incepand cu data de 1 septembrie, dar parca nu imi vine sa stau atat de mult acasa. cred ca voi intra in jur de 15 septembrie, cel tarziu 1 octombrie. sa vedem cat de somn imi va fi in continuare :)), ca de simtit ma simt bine. singurul lucru care imi mai da de furca la serviciu este ca stau foarte mult pe scaun si cam amortesc, dar parca nici acasa in fata tv-ului nu ma vad stand. ma mai gandesc.
julia vad ca ai scris ca ai avut contractii dupa intalnire. acum chiar imi pare rau ca nu mi-am miscat si eu fundul sa va vad. lasa ca intru in concediu, se face mai racoare, o iau pe carmena de manuta si tragem o fuga pana la tine sa stam in gradina la povesti :)). si nu ma lua de urechi ca nu scriu asa de des... ai vazut ca dau telefon si recuperez cu varf si indesat :)). vorbim saptamana asta.
din fericire temperaturile s-au mai domolit. ultimele nopti au fost o binecuvantare. am dormit neintoarsa, nici la toaleta nu am mai fost. este primul an cand ma rog cu atata inversunare sa vina toamna :)). am trait s-o fac si pe-asta :).
mnicol, nu il cunosc pe doctorul tau. cel mai bine e sa dai o cautare pe forum si poate gasesti ceva informatii despre el. tot la giulesti naste si kokolina. doctorul ei este puia. nici eu nu am auzit numai superlative despre giulesti, dar ca si tine am inteles ca personalul este bun si asta ma intereseaza. oricum, spital bun din toate punctele de vedere nu voi gasi in romania, asa ca ma multumesc sa stau cat mai putin pe acolo si sa ajung cu bebe bine acasa :). de pastile nu stiu ce sa iti zic mai mult. doar acid folic si prenatal, pe care inca il iau. prin luna a patra am luat si niste calciu pt ca ma exasperasera carceii si cam atat. nu m-am ingrasat deloc de la prenatal si nici nu mi-a facut rau (il iau dupa masa de seara). eu m-am ingrasat doar 4 kilograme in sase luni si putin. ecografia 3D am facut-o la 20 de saptamani la dr. iosup, centrul medical unirea si am fost multumita de el. cred ca am sa mai fac una pe la 30 si ceva de saptamani. eu stau in berceni.
eh, vergeturile... eu nu ma dau cu nimic si nici n-am de gand. mi-au iesit cateva pe partea dreapta a burtii si atat, dar eu sunt obisnuita cu ele pt ca le am inca din adolescenta. pe la 17 ani am slabit brusc foarte mult si de atunci sunt “mandra” posesoare a unei adevarate opere de arta :)), asa ca pt cateva in plus nu m-am agitat :)).
deocamdata nu am intrat in febra pregatirii pt nastere. nici macar camera lui bebe nu am aranjat-o. sunt inca preocupata de cat mai tine caldura, cat am sa mai stau pe la serviciu, cand vom termina cu lucrarile din casa... am destule pe cap si zic eu ca voi avea destul timp de gandit si aranjat cand voi intra in concediu :).
carmendraghici, bine ai venit si inca o data casa de piatra. sa fiti sanatosi si fericiti :)). si noi am avut o mare problema cu alegerea numelui. singur lucru care era foarte bine stabilit a fost ca bebe va avea un singur prenume. la fetita ne hotarasem foarte repede, cu toate ca acolo am avut o lista cat toate zilele, atatea nume frumoase gasisem. am avut de ales dintre iris si mara si iesise castigator la puncte iris, numai ca bb a vrut sa aiba putza, asa ca a trebuit sa ne indreptam privirea spre nume de baietei, unde am avut o lista tare mititica :)). alegerea noastra initiala a fost luca, dar pt ca nu se potriveste cu numele de familie, am ales matei. inca nu stim daca nu ne vom razgandi, dar pana una-alta ramane bebe matei :)). greu cu alegerile astea... :))
multumim vilma :)).
carmena, ma bucur ca ti-au disparut temerile si ca acum iti simti copilul miscandu-se asa cum iti doreai. ufff, si cate griji iti faceai... chiar sunt curioasa sa vad cat ti-a mai crescut burtica, ca atunci cand ne-am vazut mai ca ne intrecusesi :)).
si eu tot la produsele sanosan ma gandeam sa apelez pt bebe. din cate am citit sunt cele care au facut multumite cele mai multe persoane. oricum, pt inceput, am zis sa incercam cate un pic din fiecare sa vedem la care reactioneaza cel mai bine si pe urma sa ramanem la o singura marca pt mai tot.
va pup :)).

- 27 saptamani, bb matei, dpn 20 noiembrie, dr. cezara bucur, spitalul giulesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna fetelor!
Vad ca v-ati trezit!!!!!Scuzti-mi insistenta!!!
Multumim Vilma
Da intra-devar noptile astea au fost bunicele, racoroase. Dar ma trezeam la fiecare vant puternic, se auzeau geamurile atat de tare incat chiar m-am speriat de cateva ori.
Carmena, si la mine bebe face gimnastica prin toata burta, se rostogoleste. O data il simt pe parte dreapta, o data pe stanga, sau i centrul. Acum bebe al meu sta cu spatele la burtica mea, si ma impinge cu fundulet, de ia burtica niste forme ciudate.
Si eu sunt tare bucuroasa cand el se misca, se rasuceste si ma impinge. Se intampla de cateva ori pe zi sa-mi dea si tare, ca tresar.
Cateodata sta (de ex.)pe partea dreapta si eu ma culc tot pe dreapta, simt parca stau pe el, ca ma deranjeaza ceva. Simte si el, ca-l strivesc, si-mi da cu suturi, de-i zic bine, bine micutule, ok ma intorc pe partea stanga.Si se linisteste.

Carmen bine ai revenit si felicitari inca o data!!!!

Laura, eu inca nu stiu care picaturi ptr colici voi folosi, vom experementa. Am citit pe la mamici de iunie, ca la unii merge Sab Simplex, la altele Bonissan, sau si la altele Baby Drink. Vom incerca pe toate sa vedem care pe care. Sper sa nu ajung sa experementez chiar pe toate si sa ajungem din prima la un comun acord.

V-ati masurat burticutze???? A mea are in mijloc 100 cm. Cine are mai mare???????

Unde putem sa cumparam camasa de noapte "ptr alaptat", cu mai multe nasturi? Si sutiene. Camasa de noapte nu ma intereseza sa fie super buna, si scumpa, ca n-am s-o port mult timp. Mai mult ma intereseaza sutien sa fie bun, din material bun.

Gata, deocamdata de atata tineam minte.

alina-28 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Buna burticilor,
Noi vineri ne-am intors din cele 2 saptamini de vacanta. A fost bine, m-am plimbat mult, n-am avut nici o problema. Bebe atunci nu stiu de ce misca mai putin dar ajungind din nou acasa a revenit la normal. La noi caldurile inca se mentin ridicate, aerul conditionat e aproape tot timpul in functiune. Si eu abia astept sa vina toamna, dar mai am de asteptat inca in jur de o luna.
Ieri si azi am umblat sa ii gasim la Melany o gradinita care sa ne placa si sa fie aproape asa ca de luni voi fi mai singurica. Taticutul abia asteapta, zice sa mai simtim si noi din cind in cind, cind e si el acasa, sa fim doar noi 2 citeva ore.
Vreau si eu sa ma apuc de curatenie prin casa cit mai pot si pe la inceputul lui octombrie sa pregatesc hainutele pentru bebe.
La 25 saptamini avea burta de 94 cm. Urmeaza ca sa ma duc joi la control.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alisa spune:

Buna burtici si sa fiti santoase si vesele,cum de altfel vad ca sunteti. Eu am probleme cu net-ul la servici si de acasa intru mai rar, asa ca apar mai rarut (nu ca as fi fost extrem de prezenta nici pana acum...). azi am fost la demult programata eco la Dr. Pop si a fost destul de ok. Fetita este mare (are cu cine sa semene..), grasuna si cu oase mari. In rest se pare ca totul este in ordine, mai putin faptul ca nu imi poate spune daca colul meu este inchis sau deschis , din motive de bebelusa asezata cu capul in jos deja. Colul asta a fost toata sarcina organul fantoma, si m-a secat incertitudinea ca este inchis, deschis, mai ales dupa ce am luat si eu o portie de spitalizare ca julia.
Vreau sa plec in concediu ca simt ca turbez dar nu prea stiu ce sa fac, asta inseamna drum lung (2 zile de mers cu masina) si imi framant creierii cu asta. Pe de alta parte nu as vrea sa risc nimic pt. bebelus.
Va pup, sa fiti voioase si sanatoase.
28 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Buna burticilor, am uitat sa va anunt... si noi vom avea o fetita :) (Irina). Mai avem un baietel de 1 an si 11 luni, Alexandru. Nasc prin cezariana. Momentan ne simtim ok. Mi-am masurat si burtica... 108 cm :)) Am luat in greutate aproape 6 kg. Cam atat, revenim curand :) Pupici si sanatate multa.

Mariana, 25 sapt. si 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mnicol spune:

Buna dimineata burtici!
Ma simt tare bine azi, probabil din cauza timpului mai racoros. Ar fi vreme de plimbare si nu de serviciu, dar asta e. Ne conformam. Si eu si bebita, pentru ca ea munceste deodata cu mine. Eu butonez la tastatura, ea da din picioruse.
Felicitari Carmen pentru casatorie. Cred ca a fost destul de obositor sa faci toate astea intr-un timp atat de scurt. Bebita o sa fie o mare dansatoare. Cum de altfel cred ca o sa fie si a mea fetita, pentru ca si eu pe toata perioada sarcinii am fost nasa, am avut vreo alte doua nunti, mai am una pe 13 septembrie, asa ca mergem inainte in pasi de dans. In privinta numelui si noua ne este foarte greu sa ne decidem. De fiecare data cand ne hotaram sa alegem un nume, sfarsim prin a amana momentul. Mie mi-a sunat bine intr-o zi si mi-ar placea s-o cheme Letitia. Tati a aprobat si el. Dar ne mai gandim. Nu e timpul pierdut.
Fetelor, voi faceti gimanstica? Daca da, ce exercitii faceti? La cat ma misc eu cred ca ar trebui sa fac si eu cateva exercitii. Dar e tare greu sa ma apuc. Ce ziceti?
Va las acum. Pupice.
Noi doua.

Manuela

Mergi la inceput

Buna dimineata burticute!
M-am hotarat ca macar o data pe zi sa scriu aici ce mai facem noi.Sper sa ma pot tine de cuvant.
Bb cam somnoros in dimineata aceasta - de fapt si mami la fel ca asta e cam vreme de nani, nu de munca la servici! Ei, se trezeste el!
Mnicol, exercitii pentru gravidute daca vrei iti trimit eu-da-mi adresa de email - sau mai poti vorbi si cu roisin- are subiect pe forum cu exercitiile de gravidute, eu de la ea le am - dar spre rusinea mea nu le-am incercat - ma simt asa ca un elefantel si transpir foarte mult incat efort mi-ar mai trebui sa fac sa fiu lac! Mi-ar place foarte mult sa innot, dar nu stiu de ce, mie doctora mi-a interzis baia si in piscina si in cada-asa ca pas! Oricum, vorbeam ieri cu Kokolina si am zis ca dupa ce apar bb-ii, la sala cu elefanteii! Ca va trebui sa lasam vreo 10 kg pe aparate!
Ieri am fost si mi-am cumparat o fustita si o bluzita de gravidute, ca in septembrie mergem la doua nunti, ca tot veni vorba de dans si distractie - si cum bb-ul meu e somnoros, sa il invatam de mic cu dansul, nu? Mai ales ca mie imi place la nebunie sa dansez!
Si ca veni vorba de hainute de gravidute, stiti voi de unde mai pot sa-mi iau si eu o pereche de pantaloni de graviduta si o salopetica de blugi sau de raiat?(la preturi cat de cat rezon?) Ca mi-e urat sa umblu prin oras pe calduricile astea si m-as duce punt ochit-puct lovit - tare greu e cu imbracatul in perioada asta, nu-i asa? (Si ne-am masurat si noi burtica - 100 cm!) Fustita si bluzica mi le-am lua de la Alya, de la Obor unde mai baga din cand in cand si haine de gravidute, dar pantaloni frumosi nu aveau.
Si apropo, Alinkav, camasi de noapte cu nasturasi in fata cica sunt tot la Obor, dar in magazin, cum intrii, pe dreapta - si-a cumparat Julia si mi-a vandut potul si mie! Cica sunt foarte dragute si nici foarte scumpe -aprox. 300.000 lei, iar sutiene, ai incercat la Jolidon? Eu folosesc de mult lenjerie intima de la ei (mi se pare destul de bun raportul calitate - pret) si am vazut ca au si modele de sutiene atat pentru gravidute ca si pentru mamici ce alapteaza - de fapt si Julia spunea ca si-a luat tot de la ei.
Bine ai mai aparut Milana. Ia mai lasa somnoreala si mai scrie-ne ce mai faceti mai des, ca oricum v-am pus absent la intalnirea de sambata!
La cursurile prenatale merge cineva? Dar la Baby expo?

Va pupicim pe voi si pe colocatarii vostrii.
Carmena si bb-ul de 22 sapt si 3 zile!

Mergi la inceput