Cu copilul la munte - recomandari locatii, cazari
Stiu ca sunt multe locuri frumoase, mie personal mi-ar ajunge muntele insusi, cortul si cativa oameni alaturi.
Dar cu copilul e altceva. As vrea sa-i ofer ocazia de a iubi muntele inca de mic, de aceea cred ca e important ca prima lor "intalnire" sa fie una reusita.
Va rog sa-mi imparasiti din experientele voastre - pe unde ati fost, unde v-ati cazat, cum v-ati distrat (voi, adultii, dar si copiii).
Va multumesc!
Raspunsuri
lilina spune:
eu am fost de Paste la Tusnad, nu stiu daca se incadreaza la capitolul "munte" dar am fost cu piticul de 1 an si 7 luni si a fost super ok
camera ok, curata, suficient de spatioasa, doar patul dublu ceva mai mic, adica am fost cam inghesuiti toti 3 in el
mic dejun super misto cu de toate, super ok
in spatele vilei un parc cu leagane pt.copii, toate facute rustic din lemn, piticul nostru era calare pe ele toata ziua
aerul suuuper curat, super liniste
am fost pe la Lacul Sf.Ana, ca alte obiective nu sunt pe acolo, statiunea e cam parasita, mai putin vilele si pensiunile particulare. noi am stat la Hotel Fortun 3 stele cu 575 lei pt.3 nopti si mic dejun
daca vrei sa vezi si poze, poti sa intri pe linkul de la semnatura mea, sa vezi ultimile poze de la Paste
concediu placut
Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe
anya spune:
Eu am fost cu copiii la munte de cand aveau 1 luna! Am cumparat un patut pliant (se face cat o sacosa) si oriunde mergeam desfaceam patul lui. Acum trebuie sa luam o camera cu 3 paturi, ca au crescut baietii (5 ani si 2,5 ani) asa ca nu ne mai putem inghesui.
In afara de clasica Valea Prahovei, Culoarul Rucar-Bran care sunt pline de pensiuni, puteti incerca zona Lepsa, Nehoiu (cu plimbare la Vulcanii Noroiosi), Arges (Vidraru, Balea, Sambata), daca va aventurati mai departe in Ardeal puteti incerca Pestera Ursilor, Pestera Scarisoara, Arieseni sau mai sus spre Maramures. Sau de la Brasov putin mai sus spre Covasna/Reci, Tusnad/Balvanios/Lacul Sfanta Ana.
Iti recomand sa nu mergi la hotelurile - foste de stat care continua sa fie destul de reci si neprimitoare. Cauta pensiuni agroturistice si vei avea surprize placute. Copiii mei au fost incantati sa descopere, pe langa munte, si animalele domestice pe care nu au cum sa le vada la bloc, decat in poze; sa dea graute la gaini sau sa fie uimiti cum poate bea o vaca o galeata de apa dintr-o sorbitura .
witeflower spune:
Multumesc mult pt sugestii!
daca sunteti si voi indragostite de munte, cine stie, poate ne intalnim pe undeva in concediu...(stiu ca e mica probabilitatea, dar nu se stie niciodata...)
Lilina, la Tusnad am mai fost si eu in studentie, ma bucur ca mi-ai amintit fiindca mi-a placut f mult, dar nu ma gandisem la ea. (Oricum, au trecut cam multi ani de-atunci si se pare ca s-au mai schimbat lucrurile...in bine. )
Anya, ai dreptate, la pensiuni ma gandeam si eu - nu numai pt animale, ci si pt spatiu de joaca, verdeata, poate si pt confortul interior. Locattile sugerate de tine sunt f. atractive, dar...spune-mi, voi reusioti sa va plimbati atat de mult cu copiii?
Al meu are 4 ani si e unul singur, dar nu am indraznit pana acum sa ma gandesc la itinerarii prea complicate. Acum insa ma gandesc ca ar fi posibil...Poate imi mai povestesti despre voi, pe unde v-ati cazat, concret - si cum vi s-a parut...
Jasmine spune:
si pe mine ma intereseaza niste sugestii concrete de pensiuni la care ati fost cu copii mici si v-ati simtit bine.
As vrea o pensiune cu curte mare,cu verdeata,cu ceva leagane/loc de joaca pt copii,dar si cu mancare gatita OK,ca pentru copii.De asemenea,sa fie liniste.Adica NU sa ma trezesc ca sunt cazata intr-o pensiune alaturi de grupuri de manelisti care sa ma terorizeze in fiecare noapte.
Asta am patit cand am fost la Lepsa.Zona e superba,pensiunea era frumoasa,nu oferea nimic de mancare (am gasit un restaurant OK in apropiere dar nu atat de OK cat sa fi mancat si copilul acolo) daaar...in fiecare seara am avut show total din cauza unui grup de 15-20 persoane din Bucuresti care ascultau manele la maxim pana spre ora 5 dimineata.Proprietarul pensiunii ne-a spus foarte clar "daca nu va convine n-aveti decat sa plecati".Asta am si facut.Mi-a lasat un gust atat de amar incat in ultimii 4 ani n-am mai indraznit sa merg la nici o pensiune.
witeflower spune:
Cam asa ceva as dori si eu, deci pe unde ati fost - cazat, mancat, jucat si v-a placut tare. Daca se poate, concret, recomandare - locatie, pensiune, eventual, daca aveti, date de contact.
Multumesc mult!!!
Bebe Beca spune:
Witeflower, vad ca esti din Medias, probabil ca stii deja www.dracul.ro Daca nu ati fost, atunci negresit sa mergeti. Spatiu pentru copii cat cuprinde, un tobogan, leagan si cai multi. Si ponei. Mancarea buna, camerele frumoase (la centrul ecvestru), ce sa zic... acolo mergem de ceva vreme, cu toate ca drumul ne ia 5 ore... Merita cu prisosinta!
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
LoraG76 spune:
Moeciu de Sus - pensiunea Millenium - are o curte mare cu loc de joaca, conditii f. bune, noi am fost week-end-ul trecut in zona, e superb.
Durau - pensiunea Vanatorul - loc de joaca si restaurant specific, f. frumoasa, rustica, veti reveni oricand cu placere.
Daca imi mai amintesc ceva, completez. Si noi cautam mereu pensiunile cu loc de joaca, pentru ca nu plecam nicaieri fara copil.
Lora, mami de Iustina
witeflower spune:
Da, ioana, am fost intr-o zi la han, dar nu si la centrul ecvestru - am auzit de asta si vom merge precis.
Poate ne intalnim pe-acolo. Ne-a placut si noua f mult....doar ca am vrut sa mergem si undeva...un pic mai aproape de munte.
Ana68 spune:
witeflower,al meu ca bradul e consatean cu tine,tot din Medias,poate chiar va cunoasteti...ca si cu pisimuky tot aici pe forum ne-am cunoscut si culmea...se intalneste munte cu munte,dar-mi-te om cu om...il cunoaste pe tatal sotului meu.
In fine,cu caldura iti recomand si eu Pensiunea Dracul Danes,din toate punctele de vedere.Intradevar centrul ecvestru e fain,exista spatii de joaca,iar vara e si piscina.
Apoi noi am mai mers la vreo 4 km de Paltinis,noi doi si copiii nostrii si am stat la pensiunea Perla Paltinisului...e pajistea acolo cat China,poti urca sus pe munte,urcarea e lina si prin padure si de sus privelistea e fara cuvinte de frumoasa.
Pe urma,tot cu copiii am mers la Stana de Vale...am stat la Hotel Iadolina.E cam scump si mancarea cam putina,insa noua ne-a placut.Acolo exista posibilitatea de a face trasee montane pe jos,e o liniste de-ti bubuie urechile si exista camping amenajat special pentru corturi.
Am mai mers pe valea Ariesului si ne-am cazat in Garda la pensiunea Maridor...doamna Rodica e sefa de trib acolo...are o curte mare la pensiune ,cu loc de joaca special pentru copii,iar cazarea e 50 roni pe noapte...De mancat poti manca mai sus,la "Mama Uta",daca nu ai chef sa gatesti la doamna Rodica.In localitatea Horia este o pensiune superba "Padurea Verde",parca asa se numeste...tot asa,cu spatiu pentru copii,dar te obliga sa iei cina,in pretul camerei...
Unde sa mai zic?
In Moldova ai fost?Mergi in Bucovina...In Vatra Modovitei iti recomand cu caldura pensiunea Mario,nou-nouta,inca miroase a lemn de brad,cu preturi acceptabile si mancare buna rau,facuta cu ce cultiva oamenii aia pe acolo,cu lapte proaspat muls dimineata...eheeeiiiii....e o nebunie de frumos ce e acolo!
Apropos....ca tot esti mediesanca:ai fost vreodata la Biertan?E un restaurant fain de tot acolo....mergi si vezi si nu rata o masa acolo.Noi am mers 16 persoane cu tot cu copii,am mancat felul 1 si 2 si desert,beutura si sucuri si am lasat 400 roni cu tot cu spaga...
Na,cam asta mi-o venit in minte...daca imi amintesc mai zic.
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
witeflower spune:
super, ana!
Acum am atatea variante faine - si nu mai stiu pe care s-o aleg. Dar as putea sa-mi planific si concediile din verile urmatoare...
Daca sotul ne stie, pe mine sau pe sotul meu, nu stiu - dar uite, iti trimit un PM si poate ne lamurim. Iar daca nu ne stim, nu-i nimic, ne putem cunoaste de-acum, daca tot mai veniti prin zona