Cu copilul la munte - recomandari locatii, cazari
Raspunsuri - Pagina 2
simali spune:
La 4 ani noi ne-am avantat pentru prima data la urmatorul traseu:
- telecabina pana la Babele
- traseu Babele-Crucea Caraiman si inapoi
- ne-am luat rucsc de-o zi, picnic la "Cruce", retur, poze la Babele, jucat cu zapada prin vaioage ca era zapada desi am fost in iunie.
Pentru copil nu se recomanda rucsac pana la 7 ani - si atunci trebuie unul usor, adaptat greutatii si inaltimii copilului. Dar daca vrei sa-l responsabilizezi trebuie sa-l inveti ca la munte ficare are bagajele lui si trebuie sa si le care singur. Asa ca noi i-am luat un rucsacel micut in care l-a carat pe Paulica Ursuletul si 2 ciocolatele.
In vara asta vrem sa incercam sa ajungem pana la cabana Diham si sa dormim acolo peste noapte.
alice
Ana68 spune:
simali,astfel de pensiuni nu prea exista,ma refer la cele de la marginea drumului sau cele in regim gen hotel.
Dar iti recomand sa intri pe site-ul ANTRAC(parca asa se numeste) care se ocupa de locatii de vacanta la particulari si astfel de ocazii exista peste tot in tara,in special in zona de nord vest a tarii,cum ar fi Bohor,Maramuras,Oassi chiar si in Moldova.Acolo gazdele au micro ferme,cam cum iti doresti tu,in plus produsele pe care tu le poti consuma,alimente preparate sau crude,sunt produse chiar de catre gazde....puteti avea placerea,in astfel de pensiuni,sa participati la mulsul vacii,la adunatul outelor,la hranitul animalelor din curtea omului.Nu stiu sa-ti zic preturi,nu am fost niciodata cazata asa....succes!
Editez:whiteflower,primit mesaj,trimis mesaj!Pupici si ramane cum am stabilit!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
simali spune:
quote:
Dar iti recomand sa intri pe site-ul ANTRAC(parca asa se numeste) care se ocupa de locatii de vacanta la particulari si astfel de ocazii exista peste tot in tara,in special in zona de nord vest a tarii,cum ar fi Bohor,Maramuras,Oassi chiar si in Moldova.Acolo gazdele au micro ferme,cam cum iti doresti tu,in plus produsele pe care tu le poti consuma,alimente preparate sau crude,sunt produse chiar de catre gazde....puteti avea placerea,in astfel de pensiuni,sa participati la mulsul vacii,la adunatul outelor,la hranitul animalelor din curtea omului.Nu stiu sa-ti zic preturi,nu am fost niciodata cazata asa....succes
quote:
Am cautat la ANTREC, am discutat cu multa lume, am avut in mana diferite prospecte, am citit articole despre diferite pensiuni, la unele am fost chiar noi si situatia se prezinta - pana in momentul de fata - in felul urmator:
- din prezentari nu se intelege ca proprietarii au animale; la divertisment ei anunta plimbari cu sania/caruta/ATV-ul, plimbari prin padure, etc., nicaieri ceva legat de animale - poate inafara de calarie.
- noi am fost la o pensiune langa Bran (anuntata ca o culme a rusticului romanesc)unde gospodarul pregatea mesele cu alimemte de la Metro si nu avea in gospodaria proprie decat gazon, o caruta decorativa si un dog german...
alice
anya spune:
Noi am fost anul trecut in Apuseni, la o pensiune si aveau vaca cu vitel, pasari de curte si stupi. Probabil ca daca mai insistam, mai descopeream si alte animale. Copiii au fost uimiti cum poate vaca sa termine o galeata de apa din doua sorbituri, i-au dat niste paie... La micul dejun le-am dat copiilor lapte "adevarat" cu miere si evident nu le-a placut. Au declarat ca e stricat (desi era muls si fiert proaspat). Am incercat sa-i pacalesc si sa le arat cutia de UHT, dar n-a tinut.
Ana68 spune:
Alice...ca sa gasesti trebuie sa cauti...si un lucru bun e ca pui intrebarea unde e multa lume....insa eu am auzit|(nu am fost,asa cum scria si anya....)de astfel de microferme deosebite si cele mai multe sunt prin Apuseni,unde crede-ma,e cel mai liber ca si spatiu,ca si mentalitate...e atat de salbatic si fresh...nu stiu sa ma exprim mai bine...ANTREC-ul ala(scuze ca am gresit denumirea,dar chiar nu stiam daca e E sau A)a fost doar un punct de referinta pe care ti l-am transmis si nu ca ar fi solutia finala...
Ca o parere personala:acest gen de pensiuni,din cate am auzit si am observat,nu prea le gasesti pe net...pe net sunt genul de care scriai si tu...Pensiunile de felul in care ai vrea sa-ti petreci vacanta se gasesc prin cunostinte sau din auzite,ori pur si simplu din mers...intreband in stanga si in dreapta pe drum....De obicei cei ce fac astfel de cazari au clienti permanenti,de multa vreme si nu isi fac reclama...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
miri__b spune:
Voiam sa scriu de Tusnad, dar si Liliana a fost la acelasi hotel se pare, super oricum, noi anul trecut in august mancam zmeura din gardul din spate al hotelului.
witeflower spune:
Acum imi amintesc, apropos de pensiuni cu animale - ca am fost in urma cu cativa ani la Sibiel (imprejurimile Sibiului) si acolo am stat la o pensiune - am uitat cum se numea...
Dar mai erau "n" pensiuni, toate aveau animale in curte, iar gazdele foarte primitoare.
Noi nu ducem asa mare lipsa de animale - ca le vedem/hranim/mangaiem cu diferite ocazii - cand mergem la tara (la bunicii mei, la soacra mea...). Dar intr-adevar, copiilor le place mult, mai ales sa le hraneasca ...
Partea cu refuzul laptelui proaspat muls o inteleg, fiindca si eu - desi am baut ca si copil adesea lapte muls direct in cana - acum as face diaree de la cateva guri...Cred ca ne-am obisnuit cu alimentele prelucrate, nu mai avem imunitatea necesara pentru orice e natural...
Totusi, daca aveti ocazia, va recomand cu tot dragul casul proaspat din lapte de vaca - e un deliciu si, in plus, nu prezinta pericol pentru burtici de copii mici...
witeflower spune:
[Simali, imi place ideea cu Caraimanul - cred ca o plimbare cu telecabina si o joaca cu zapada in plina vara e irezistibila. Nu am mai fost la Babele din liceu, cred ca ar fi timpul sa mai merg o data...
Merci.
melany72 spune:
Witeflower, plimbarea la Babele te costa peste 90 roni fara copil (daca e pana in 5 ani e gratuit, 5-12 ani jumate de pret)...asta ca sa stii.
Eu cu copilul(face 5 ani in iunie) am fost prin zona Moeciu, la "Mama cozonacilor" dar nu m-a incantat ca reclama de pe internet sau ce am mai auzit, am mai stat la Predeal la hotel Rozmarin (asta iarna pt zapada de pe partie), noi nu prea suntem oamenii muntilor cu trasee si din astea dar ne place aerul curat. Astept sa se faca copilul mai mare ca sa ne plimbarim mai mult...