Bucurii de sept-oct 2006 (124)
Raspunsuri - Pagina 14
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Beatrix, spor la scris teza. Eu n-as mai trece prin asa ceva nici platita. Lucrarea de licenta mi-a iesit pe nas.
Roxana, foarte dulce Dariuta si eleganta! Iar tu arati super!
Am vazut si pozele cu Itzy, Lilina si Bucuriile lor, superbe! Frumoasa pasiune are socrul tau, Lilina. Daca apuc pensia, mi-ar placea si mie sa am o gradina de care sa ma ocup.
Vin si eu cu poze de la gradina zoologica, incepand de aici
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
xandrutza_76 spune:
Poze cu Narcisa: 1, 2 si 3. Se observa vanataia din frunte?
Si un tort de cioco (please, don-t hate me), cel mai bun tort pe care l-am mancat eu. Se face usor, si e mai bun a doua zi.
Alexandrina 19+ si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi
Bebe
anangel_lexi spune:
Wow, Xandrutza, ce frumoasa e Narcisa!!! Si vezi, i-au ramas carliontii!!!
Vreau si eu reteta de la tort, pls! Pica la fix. Saru-mana.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
xandrutza_76 spune:
Lexi, superbe poze, mi-am clatit ochii! Mi-a placut mult si hainuta Mariei. Dar si mai mult Maria, ca e tare frumoasa!
poze cu noi
Bebe
lilina spune:
vazut poze de la zoo si poze cu o carliontata
vreau si reteta de la tort , ca am innebunit cand am vazut cum aratat. urgent la raport
Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut bebe, site-ul lui bebe
xandrutza_76 spune:
Ingrediente
Blatul: 200 g faina, 6 oua, 150 g zahar, 150 g miez de nuca macinat fin, 100 g ciocolata menaj, 50 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 jumatate de lingurita de sare
Crema: 200 g ciocolata menaj, 200 g miez de nuca sfaramata
Siropul: 100g zahar, 100ml apa, 4 linguri rom, 1 plic zahar vanilat
Glazura: 200g ciocolata menaj, 50g unt, 2 linguri lapte.
Mod de preparare
Pentru blat: se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul vanilat si sarea; se amesteca compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pe care il tineti in bain-marie. Se adauga in "ploaie" faina si se omogenizeaza bine, amestecand usor; se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace, in cuptor, 30-40 de minute, la foc potrivit. Cand blatul s-a racit, se taie in trei si se insiropeaza cu sirop pe care il faceti amestecad, la foc mic, 15 minute, ingredientele pentru sirop.
Pentru crema se amesteca cu mixerul pe foc mic, ingredientele pentru crema, mai putin nuca, se lasa putin sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal crema pe feliile de blat; se presara nuca pisata si se suprapun straturile tortului.
Pentru glazura se topeste ciocolata, se adauga untul si laptele, apoi se toarna glazura si se uniformizeaza, pe toata suprafata tortului, dinspre mijloc spre exterior.
Se baga tortul la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a fi servit.
Asta e reteta originala. Eu am renuntat la nuca, in blat am pus si un praf de copt. Totusi ar trebui marite cantitatile pentru o forma mai mare, eu am taiat blatul in doua.
Crema am facut-o cu ciocolata alba, 200 de g pe care am topit-o in putina frisca lichida. Restul de frisca lichida (o cutie mica) l-am batut si l-am amestecat cu ciocolata topita. Cand s-a racorit am uns felia de jos a blatului. Pentru un blat taiat in trei ar merge mai multa crema.
Iar drept glazura am folosit o ciocolata cu migdale pe care am topit-o si am turnat-o peste tort. Mai bun mi s-a parut a doua zi.
Multumesc pentru aprecieri, eu mi-s bucuroasa ca i se carlionteaza parul.
poze cu noi
Bebe
xandrutza_76 spune:
quote:
Originally posted by lilina
vazut poze de la zoo si poze cu o carliontata
vreau si reteta de la tort , ca am innebunit cand am vazut cum aratat. urgent la raport
Si eu am innebunit cand am gasit reteta asta si m-am grabit s-o execut. M-am hotarat, de acum incolo, la ocazii speciale, doar tortul asta o sa-l fac; a avut un succes nebun, pacat ca am avut musafiri
Edit: Lilina, ai vazut ce rapid m-am prezentat la raport? A durat doar 4 secunde
poze cu noi
Bebe
lilina spune:
wow, ce repede te-ai executat. eu nu am facut niciodata tort dar pt.asa ceva o sa ma risc, dupa ce termin dieta, sau cand o sa fiu intr-o pasa proasta, ca sa ma binedispun. merci. pup iu
xandrutza_76 spune:
quote:
Originally posted by lilina
wow, ce repede te-ai executat. eu nu am facut niciodata tort dar pt.asa ceva o sa ma risc, dupa ce termin dieta, sau cand o sa fiu intr-o pasa proasta, ca sa ma binedispun. merci. pup iu
Ce simpatica ai fost! Daca o sa ai nelamuriri in ceea ce priveste procesul tehnologic, iti stau la dispozitie. Lexi, valabil si pentru tine.
poze cu noi
Bebe
ramomar spune:
Salutareee,
wow xandrutza, ce bataita primesti si tu, vrei sa pun iar kg care abia s-au dus?! Oricum am si salvat reteta, asa ca intr-o zi am sa-l execut si eu
Am vazut carliontata frumusica
Vazut si blondina noastra cu ochi albastri, Maria, de zici ca e o papusa desenata, pe la gradina zoo; Am admirat-o si pe Daria cu mamica ei. Frumoase rau.
si daca tot suntem la capitolul poze, imediat... va arat si eu bucuria mea
AlinaMorostes nu am fost plecati foarte departe: pe la ai mei, la socri, la prieteni, la o pensiune pe valea Bratcutzei (daca stii unde e), dar aici fara Patry, am fost si la Pestera Ursilor, dar mor de ciuda ca am uitat aparatul foto acasa. Cand ieseam din Oradea mi-am adus aminte ca nu l-am luat si husband mi-a zis ca nu se intoarce dupa el nici daca-l bat
pupici
Ramo si PATRICIA MARIA (06.09.2006)