Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. Sunt insa ingrozita de faptul ca am facut raze la plamini si vaccine pentru MMR si difterie.
Sunt departe de casa si de familie pentru urmatoarea luna. Pot primi sfat de la cineva?
Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi atat de tare. Cand ai facut razele de plamani ti-au dat sortul acela protector? In mod normal ar fi trebuit sa ti-l puna ca sa-ti protejeze ovarele de radiatii. E f. mica sansa ca radiatile de la raze sa-l afecteze pe bb.
MMR-ul iarasi e ok. Singura problema ar fi daca te-ai imbolnavi din cauza ca injectia contine si virusi vii. Oricum, sansele sunt f. mici.
Anul trecut am fost si eu ingrozita caci si eu am facut raze si am luat vaccinul MMR (la interval de 1 zi una de alta) si chiar imi intarziase ciclul si ma gandeam ca sunt insarcinata. N-am fost insarcinata dar cateva zile atunci m-am documentat mult si am ajuns la concluzia ca as fi pastrat copilul tocmai datorita sanselor foarte mici ca ceva sa nu fie in regula.
Poti sa vorbesti cu un radiolog sau daca n-ai cu cine sa vorbesti acolo unde esti tu, roaga-i pe ai tai din tara sa mearga sa vorbeasca cu unul.
Multa sanatata!
Iti doresc numai bine, sarcina sa fie ok. Cand ai facut "procedurile" astea? Stiu ca in primele saptamani de sarcina ( 2-3) embrionul nu este afectat, functioneaza legea "totul sau nimic". Totusi, poate le-ai facut chiar inainte de ovulatie. Oricum, va tb sa discuti cu un dr bun cand vii in tara, nu este prea tarziu. Tinem pumnii.
my baby