retete arabesti/ramadan (6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Alison, felicitari ptr licentza!
Sper sa sarbatoriti evenimentul asa!

Din cauza caldurilor nici eu nu mai stau asa mult pe la bucatarie,gatesc decit pranzul ptr doua zile, mancaruri spornice cu orez iar seara bagam fructe la greu, pepene , mai o tabula,un fetushi ,lucruri usoare si sanatoase.
Azi am facut pui cu curry si orez.

Norocutza, sotului meu nu-i place salata de ardei copti si nici cea de vinete, asa ca nu trebuie sa fac cantitati industriale cum faceam la mama acasa.(mi-aduc aminte ca mi se lungeau urechile la copt de vinete)
Maine as face una in stil arabesc, cu tahina,iaurt si usturoi... dar parca tot cea romineacsa imi place mai mult!


Cristina & Simon(26.12.2005)
www.dropshots.com/Bulucel#date" target="_blank">Poze din Iraq

Varsta lui Simon


www.onetruemedia.com/shared?p=1ed840869c0f5213651618&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">PRIMUL NOSTRU ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

buna fetelor,
norocutza sa-ti spun cum procedez eu cu menta...nu o usuc...
o cumpar o spal ff bine si apoi o las putin la scurs, o pun intr-o punga si o pun in congelator, isi pastreaza f bine gustul.


monica

[



Buna idee ...pentru zilele cand ai nevoie si nu e la indemana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

quote:
Originally posted by Buluci
[
Norocutza, sotului meu nu-i place salata de ardei copti si nici cea de vinete, asa ca nu trebuie sa fac cantitati industriale cum faceam la mama acasa.(mi-aduc aminte ca mi se lungeau urechile la copt de vinete)
Maine as face una in stil arabesc, cu tahina,iaurt si usturoi... dar parca tot cea romineacsa imi place mai mult!




Buluci
Si noi suntem la fel : lui nu ii plac ori nu o fi obisnuit cu ardei/vinete coapte, iar mie imi aduc aminte de cele mai frumoase luni de toamna...mirosul ala de legume cand ajung la pregatirea de iarna...mirosul de copt.

Am facut si cu tahina (care nu prea ma incanta pe mine ) si sotul tot nu a mancat cine stie ce asa ca am renuntat si imi fac poftele in stil romanesc. El nu stie ce e aia zacusca si pe mine din cand in cand ma mai "apuca" si fac catitate "repede consumabila", nu la borcane ca nu are clienti .

Ce este fetushi ? E complicata? Poti sa ne dai si noua reteta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

alison, am itat sa felicit pentru licenta, bravo! ma bucur pentru voi
uite Aici reteta de clatite cu cioco si fructe(eu aici am facut-o cu banana) insa am repetat-o de multe ori si am pus si ananas conbinat cu banana, si Aici o alta combinatie de capsuni cu banana si pe langa ea capsuni glasate in ciocolata...


monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

buna dim.!multumesc de felicitari !eu am lucrat asta -noapte,insa baietii dorm si eu butonez de zor ...urari de bine pt. voi in asta saptamina!va invit la ,e fierbinte!norocuta ,si eu fac tot ca monica cu menta.mai ales iarna,cind e scumpa si o cumpar...vara are mama niste tufe!dar o voi ruga sa usuce mai multa anul asta.
monica,multumesc de retete,,nu stiu cum gasesti mereu disponibilitate pt. cerintele noastre,.
buluci,ai dreptate,e cald,mai greu cu bucataria,dar simon-eii trebuie hraniti cu papa bun si proaspat,asa ca pt. ei mai facem nitel efort...ca sunt tare scumpi!pa, toate!

alison,mami de simon

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

accept cafelutza cu maaare placere, am sa 'culeg' cat mai multe astazi
alison, nu ai pentru ce
fetelor voi beti cafea cu cardamom/cardamon? sau cum s-o scrie daca da am si eu o intrebare...daca cafeaua nu este ea aromata cu acest "condiment" cum procedati? ce cantitati folositi, cum o preparati spre ex la expresor, puneti condimentul in cupa pentru cafea sau apoi in ceasca? hai ca v-am zapacit
multumesc anticipat pentru raspuns
pe toate sa aveti o saptamana minunata


monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

voi cum preparati ficatul de vita?

Am un pachet la dezghetat si as vrea sa stiu o reteta noua.

Va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

norocuta,eu il fac asa:feliat(cam 1 cm grosime feliile)condimentat cu sare piper,scortisoara si prajit in ulei pina isi schimba colorul(se intoarce pe ambele parti)sau condimentat la fel dar pun si felii de mar in tigaie_asa imi pare mai bun,o aroma delicata si consistenta marului alterneaza cu cea a ficatului...
monica,f.rar am baut cu cardamon,nu stiu cantitatile,sorry.

alison,mami de simon

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

alison multumesc mult pentru reteta. Suna bine de tot. Sa-mi intreb si "soata" daca ar vrea asa, ca ...sincer mai mult pentru el il pregatesc (eu si copiii gustam putin, nu ne omoram).

monicardamon=scortisoara ?
Cumnatii mei cumpara de gata cafea cu diverse arome, eu cu "soata" suntem setati pe ness.
Am primit o data (intr-o vizita) o bautura cu scortisoara...ca fiind cu specific local si mi s-a zis ca e facuta gen ness: la 150ml apa, 1 lingurita scortisoara praf, 2 lingurite zahar (ori dupa gust), 50ml lapte.
Am inteles ca scortisoara are o lista lunga de efecte terapeutice .

Uite aici ceva poate inspira...
www.wasfasahla.com/docs/recipe.cfm?recipe_id=7221" target="_blank">Spicy hot chocolate


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

uitati ce am gasit despre cardamomwww.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=73" target="_blank">Aici
nu este scortishoara...
si mie imi palce in cafea sa-mi pun scortisoara dar am zis sa incerc si cu asta

monica

Prajituri si papa bun
Papa de post


Mergi la inceput