Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (137)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
greyeras spune:
Ma duc pregatesc mancarea copilului si apoi sa iesim afara, asta daca se incumeta sa se trezeasca ca doarme de la 13.
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Piciulika spune:
Noi ne muncim cu muci si tuse - dar mai bine.
Ne-am tratat conform medicului nostru (care ne-a sunat din Elvetzia, ca am cerut consult telefonic!) si nu i-am dat nimic, doar (rar) picaturi de nas Nasivine (0.01, de BB, care aici nu se gasesc) si de vreo 3 zile, Stodal (homeo) ca tusea groaznic, ca o bronsita - functzioneaza grozav! Drl spus ca atata vreme cat nu are febra, nu-i dam NIMIC, si sa nu aspiram copilul decat daca e chiar obstructzionat de tot nasucul - si atunci muiat bine cu ser - ca aspiratul mecanic nu face decat sa stimuleze inflamarea mucoaselor si productzia de secretzii. Trebuia, ca abia putea sa suga.
Tonusul e bun, papa ok (san, ca nu ne-am reapucat de diversificare) si are energie Duracel. Ultimele descoperiri sunt balansarea inainte si inapoi in patru labe, cu muult aplomb - e atat de haios!
Sarbatorile au trecut ca de obicei, cu papa buuun (noi insa nu am ajuns la Inviere, cu bolnavul) dar sincer nu am apucat sa ne odihnim deloc (eu nu prea dorm de pitic, ca e la mine in pat), Tati e de serviciu ziua cu el, ca sa mai dorm eu.
Ramasesem datoare cu un raspuns nu mai stiu cui: pe avion te lasa cu papa de BB in afara de cele 100ml in sticultze etc. La controlul de securitate am spus ca am 2 sticlutze cu lapte de mama si tanti nici nu a vrut sa le vada.
Sim, vezi cu zburatul, ca o doctoritza pediatra vecina spunea ca a avut acum de Sarbatori doar BBi mucosi si virusatzi de pe avioane (din Italia, Spania, etc.). Aerul ala recirculat imparte democratic virusii la tot cartieru'.
Slippers, ce rau imi pare ca iar va mucitzi si voi. Ia tu ceva de intarirea imunitatzii - ca tu esti omuleatza de baza in casa si musai sa funczionezi. sa treaca de tot! Sanatate!
Danielle
Urmy, din pacate nu am asa un nume special (ce frumos m-ar fi chemat 'Diamandula'?) insa pentru elvetzieni Alina e "un nume ca o perla" - m-am scos si eu cumva!
Zilele astea m-am tot gandit la Betty si am suferit cu alaptatul ei. Ma enerva ca medicii nu au putut alege o terapie de a doua optziune si sa potzi alapta fara griji. Ma gandesc sa nu-tzi fi dat aia ceva antihistaminice (cu eliberare in timp?) care chiar nu-s bune pt Mario...
Rox, imi pare rau de problemele (si grijile) tale cu Andrei. Sunt sigura ca nu are chef de statul in fundic - e doar neinteresant, cand sunt atatea de desoperit!
Lavinia, v-am vazut minunea! Ce dulce si cocheta e domnisoara!!!! Si tu ai slabit enorm - sper ca nu de griji cu mancarea fetei?! - si all in all aratatzi minunat ca familie. (Frumoasa iesirea in orasul vechi, e faina tare Bratislava). Tot zic ca itzi scriu si nu mai apuc sa-mi adun gandurile ...si energia.
pe totzi trei.
Gabriela sarutari de maini domnisoarei Sara la implinirea celor 8 lunitze! Conu' Ursuletzu priveste cu mult jind spre Cluj - dar tura asta nu a fost sa fie (daca nu era asa racit dadeam o fuga, si te sunam pe tel) - dar nu vreau sa-i lungesc convalescentza (joi zburam iar).
Am mai urcat ceva poze cu zulufila pe siteul lui.
Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Hai ca sunt acasa, Andrei pare mai bine, tot cam irascibil insa. I-am dat Nurofen, i-am pus si picaturile alea. Nasul tot cam infundat, maine cer sa il aspire ei. Si sa ii fac un exudat nazal, sa nu care cumva sa aiba pneumococul Alexandrei. Vedeti, d-aia era bine sa ii fi facut Prevenar-ul ala.
Papanash, scuza-ma ca eram aiurita cu maselele alea, sunt nedormita si zau as adormi acum la tastatura. I-a iesit bine acum cel de-al 3 lea dinte, deci se va potoli. Insa cred ca iese si nr 4 intr-o saptamana as zice eu si probabil face circ si de aceea. Cat despre bube, daca halatul alb il sperie, sa stii ca am unul la trusa de dr a Alexandrei si ma duc acum sa il pun pe umeri.
Bebeka, daaaa, ai mei sunt maestri la boli in weekend si de sarbatori. Iar dintii lui Andrei apar numai dupa un weekend agitat, ii gasim lunea dimineata.
Greyeras, daca ai luat Mydocalm deja ar trebui sa fii mai bine.
Piciulika, sanatate multa. Off ce chin si la voi, nah ca acum va calcam pe urme. Mucii astia! Interesanta chestia cu aspiratul mecanic, eu oricum nu ma inghesuiam la aspirat, dar acum chiar am o scuza stiintifica.
Gata ca se urla prea tare. Pupici.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpatina/carpatina.jpg)
carpatina spune:
Hop si eu un pic, de citit mai citesc dar cu scrisul nu mai apuc...
Trag tare sa termin cat mai multe.. de pe 1 sunt in concediu 2 saptamani.. asa zis concediu.. ca de fapt ramana acasa ca sa fiu "full-time mama", cum zicea isabeluta.. (sper ca am retinut bine :)). Mama se duce o fuga si pe la casa ei, asa ca noi ramanem amandoua ca niste flori, cu ochii spre cer, pe acolo pe unde o sa ina avionul cu care o sa se intoarca mama. Bine ca pe aici nu e prea mult soare.. ca ne-ar dauna privirii
Pentru Pastele asta am gatit dupa reteta Roxanei.. aia cu facut curat in frigider sa intre mancarea gatita de mama. Si ne-a iesit foaaarrrtteeee bine .
Vazut poze cu piciti care mai de care mai frumosi... pe toti..
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happiness_4_us/Happiness_4_us.jpg)
Happiness_4_us spune:
Am si eu o nelamurire legata de vaccinuri. Poate ma lamureste si pe mine cineva, ca voi trebuie sa stiti.
Aici am facut pana acum asa:
- 3 luni si 5 luni Infanrix, ptr Pertussis, Diphteria, tetanus, Hib and polio (DTaP, Hib, IPV)
- 6luni MCC ptr Meningococcus
In Ro care e lista de vaccinuri care se fac?
Printre astea, Hib este ptr Hepatita B? Io tare nu sunt lamurita ce si cum daca ne face aici ptr hepatita B. Daca nu, sa intreb s ama lamuresc.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!
sim_stoian spune:
Pfii, l-am pus pe Duracell in patut la el, nu mai pot.
Piciule, pupam Ursuletzul sa ii treaca repede.
Bebeka, e o scumpa Rebeca, poate o mai bagi la o sedinta foto sa ne pui poze mai multe.
Greyeras, ce cuminte e Aduta daca a stat fara scandal la biserica.
Am mers ieri in plimbare pana la Mall si i-am luat lui Stefan o pereche de pantaloni de in, un tricou, un set de body-uri si o pereche de sandalutze de la Debenhams.
Nu am mai apucat sa scriu, ieri au fost socrii pe la noi si am facut si o friptura la cuptor cu multe condimente (rozmarin, ghimbir, busuioc) si aproape fara sare. Stefan a apreciat-o tare mult, a mancat bucatele mici rupte de mine din mijlocul unei pulpe.
Gata, pauza s-a terminat, ma duc la Stefan. Mai nou e si marait, a iesit si dintele nr 4 si sta sa iasa nr 5 jos.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
sim_stoian spune:
quote:
Originally posted by NanaMotoc
Am si eu o nelamurire legata de vaccinuri. Poate ma lamureste si pe mine cineva, ca voi trebuie sa stiti.
Aici am facut pana acum asa:
- 3 luni si 5 luni Infanrix, ptr Pertussis, Diphteria, tetanus, Hib and polio (DTaP, Hib, IPV)
- 6luni MCC ptr Meningococcus
In Ro care e lista de vaccinuri care se fac?
Printre astea, Hib este ptr Hepatita B? Io tare nu sunt lamurita ce si cum daca ne face aici ptr hepatita B. Daca nu, sa intreb s ama lamuresc.
Nana,Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!
La 2 si 6 luni DTP-ul anti-polio si Hep B
La 4 luni DTP, anti-polio
Infarixul contine si HIB - impotriva meningitei de tip B, dar acesta nu e pe schema obligatorie in Ro.
Sim, mami de
![](copilas.gif)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
sim_stoian spune:
Nana, uite aici schema de vaccinuri obligatorii din Ro.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Sim, ce mai era nou prin magazine de bebei? Ce marime ii mai iei lui Stefan? Eu i-am luat niste haine de 9-12 luni si unele de 12 luni si ii sunt perfecte acum. Eram tentata sa zic fixe, de fapt sunt numai bune. Numai ca ma intreb daca nu trebuia sa le iau mai mari pe cele de vara daca deja ii vin la fix acum.
Carpatina, vad ca a avut mare succes reteta mea cu curatenia in frigider. Nah sa nu spuneti ca nu pun si eu retete si dintre cele mai simple. O sa fie bine si in cele 2 saptamani full time acasa, desi sunt sigura ca la fel de obositoare ca si la birou. Eu una am momente in care simt ca ma relaxez la birou (nu se pune azi cand stat mai mult pe forum).
Nana, ti-a raspuns Sim ce vaccinuri de fac aici. Hexa acela contine in el Hep B, sau puteam face Engerix separat. Cred ca la voi nu se face cel de hepatita, se considera ca e eradicata. Imi amintesc ca imi spunea cineva mai demult ca ii recomandase medicul inainte sa vina sa lucreze in Ro sa faca vaccinurile de hepatita ca aici se considera tara cu risc. Hib este pentru meningita, Haemofilus Influentze.
Eu am avut o dupa amiaza crunta, a plans Andrei si a plans. Infernal. Si eu pe langa el, ca am incercat sa il las sa planga poate adoarme si a fost si mai rau. Apoi ma simteam vinovata, nu il mai potoleam, am sunat iar dr si urgentele. Ce sa mai spun. Pana la urma mi-au zis sa ii pun iar supozitor, de data asta Paracetamol, ca siropuri nu ia. Asa s-a calmat, a mancat si a adormit in scaunul de masa si inca doarme. Picaturile de urechi nu au avut nici un efect, ma tem ca ajungem la antibiotic. Asta daca nu cumva nu are dureri si de la dinti, nu numai de la urechi. Credeti-ma ca nu l-am vazut asa decat in cele mai rele crize de colici si cred ca nici atunci. Dr nu vrea sa ii dea nimic altceva si nu ia nici o masura pana maine la 12 cand il duc la orl.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze