Exista si...musulmance aici? (1)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Salamat Aid El Fitr, pe orice meridian va aflati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ccrala spune:

Aïd Moubarak! Ma bucur sa aflu ca sint romani interesati de islam; vreau sa ii multumesc in mod special lui Maryam pentru interventia ei prin mail, promit sa ii scriu de indata ce voi avea timp.
Ar fi interesant sa aflam povestea voastra, ce anume v- a condus sa va convertiti la islam (pentru cele care au facut acest pas).
Povestea mea e lunga si abia astept sa am ragaz sa o scriu, pentru cele care poate au trecut prin aceeasi experienta.

Cu bine, Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Hannen, abstinenta numai in timpul zilei, atat. In timpul noptii este permis.
Eu am rasfoit Coranul, din curiozitate, pt cultura mea, asa ca Hannen , daca esti interesata iti fac rost.

Maryam, inteleg ca tu stii destul de mult despre Coran, dar pe Yasmine nu o inteleg de ce si-a schimbat relgia fara sa cunoasca mai nimic despre Islam. Una este cand cunosti si te convinge, si alta cand iti schimbi religia d e dragul sotului, sau a casatoriei, etc

Eu sunt intersesata de povestea celor care si-au schimbat religia. As dori sa stiu ce anume le-a determinat sa faca acest pas, care mie mi se pare foarte greu de realizat. Vreau sa inteleg de ce ati optat pt aceasta religie.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Voi unde va aflati fetelor? De Hannen stiu, e in Japonia, iar Yasmine am inteles ca in Turcia. Restul?
Astept povesti interesante.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Eu sunt din si in Romania...
Povestea???!!?Sa stii, chiar ca este o poveste, ceea ce mi s-a intamplat mie si de multe ori am spus si o mentin inca, ca daca m-as apuca s-o scriu, ar deveni un subiect care ar bate multe telenovele de succes, cu atat mai mult cu cat este reala,nostalgica,trista,fericita si ...adevarata!!!
Poate vreodata am sa ma decid s-o impartasesc, acum poate nu sunt destul de obiectiva , sau poate sunt inca lucruri despre care n-as gasi cuvinte potrivite...
Va doresc tuturor sa va regasiti si sa fiti fericite in felul vostru de a fi , de a trai,sa aveti parte de multa iubire, de sprijin si...tot ce poate fi bun...

quote:
Originally posted by crinuta

Voi unde va aflati fetelor? De Hannen stiu, e in Japonia, iar Yasmine am inteles ca in Turcia. Restul?
Astept povesti interesante.

pupici
Crinuta

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Aid Mubarak, fetelor, sper ca v-ati simtit bine in zilele de sarbatoare! Spuneti-ne si noua ce bunatati ati pregatit!

Va pup,
Alina

http://community.webshots.com/user/alina_constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Crinuta, ma indoiesc ca vei primi drept raspuns vreo poveste, asa cum ii spui tu, din 2 motive: unul, ca e o optiune personala ce trebuie sa vina din sufletul fiecaruia, greu de explicat in cuvinte, si doi, conjunctura evenimentelor pe plan international a facut sa se exacerbeze resentimentele fata de religia islamica, lucru ce poate genera polemici dintre cele mai aprige pe forum si e mai bine sa pastram o atmosfera de prietenie (am citit destule balacareli pe alte forumuri pe acest motiv).Stiu citeva persoane aici pe forum care abia asteapta sa "intervina".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

A SALAM ALEIKUM WA RAHMATU ALLAH WA BARAKEETU!
Dragelor iata-ma .In primul rand vreau sa-i ai zic lui maryam ca asa cum ma stiu o curioasa din fire astept cu nerabdare sa i-ti ascult povestea.Sunt sigura ca e asa precum ai descris-o tu.Eu una sunt coplet cucerita de tine,de cuvintele si sentimentele tale frumoase.Mi-ar placea enorm sa intalnesc cat mai multe persoane cu gandirea ta.
Draga Alina Constantin,ce sa-ti zic,eu una nu stiu ce sa gatesc la sarbatoarea asta,poate intr-o zi voi "fura" secretul de la socrela.
Si inca ceva ,tu ziceai ca ai terminat facultatea in limba araba,nu?
Te invidiez,ai o asa sansa minunata sa citesti CORANUL asa cum a fost el astrenut pe hartie,asa cum a fost cuvantul lui ALLAH ,trimis lui Mohammad.Poate i-mi dai si mie niste idei,cat de grea este limba cum se invata????(greu,usor)
Draga Crinuta ,eu stiu de la cumnata mea ca noptile Ramadanului sunt dedicate citirii Coranului si rugaciunilor,cat mai multe.Deci abstinenta totala.
Si acum povestea mea.Nu este deloc ceva deosebit,o sa vedeti in cele ce urmeaza.
Eu mi-am schimbat religia acum doi ani si jumatate,la prima mea vizita in Egypt.Dupa spusele sotului meu ,nu ne puteam inregistra casatoria acolo daca eu nu eram de religie musulmana.Daca ,dupa spusele tale(crinuta),crezi ca el m-a mintit,atunci asta e ,va mint si eu pe voi.In sfarsit nu conteaza siretlicul facut de el(daca a fost cumva un siretlic)sa ma faca sa imbratisez Islamul,acum conteaza rezultatul.
In ziua aceea am plans mult,nu stiam ce urmeaza sa fac ,nu stiam daca e bine sau rau,nu eram convinsa de nimic.Mi-am zis ca voi face ca el,sa fiu pe placul tuturor,nestiind ca asa nu le faceam chiar nici o satisfactie familiei lui si lui insusi daca eu nu credeam in religia pe care m-am hotarat sa o port.Eram musulman pe hartie,dar nu si in suflet,si cu asta nu puteam pacali pe nimeni,mai ales pe ALLAH in fata caruia am fost o ignoranta timp de doi ani.Ramasesem in afara orcarei religii ,aruncasem crestinismul si acceptasem sa fiu musulmanca,dar in sufletul meu eram tare confuza.Un singur lucru stiam sigur,ca exista Dumnezeu,atat!!
M-am intors in Japonia dupa prima vizita,am inceput sa citesc niste carti ,dar in engleza,altele nu aveam.Am renuntat,ma oboseau si nici prea interesata nu eram.eram gravida ,burta cat muntele Tampa .Scuze acum ieftine!
Timpul a trecut si iar am fost in Egypt.De data acesta am petrecut mai mult timp.Familia sotului meu nu mi-a zis niciodata sa ma rog ,nu mia impus sa citesc sa cred ,sa ma acopar,desi cred ca simteau o mare durere cand ma vedeau ca umblam descoperita.
Dar eu am fost curioasa sa aflu cate ceva.Oamenii aceia ma impresionau enorm .Se trezeau dimineata cand abia mijea de ziua,i-si paraseau locurile calde din asternut si se grabeau spre moschee.Se grabeau sa-L "intalneasca pe" ALLAH.La fiecare chemare ,un cantec ,glasul acela care rasuna peste tot ALLAHU O AKBAR ,i-mi faceau pielea de gaina.Toata suflarea se oprea din lucru ,lasau magazinele,masinile ,toate treburile ptr.ALLAH.
Mi-am zis,aceasta este cu negresit ceva deosebit.sa ai atata dragoste si atat de multa credinta si convingere acesta e un lucru minunat si poate ca eu ar trebui sa aflu mai multe despre islam despre ce forta ce vointa ,ai mana sa faca aceste lucruri.
Am inceput sa o intreb pe cumnata mea ,care bucuroasa ca ma intereseaza si vreau sa sa stiu despre Islam, mi-a povestit ,mi-a dat exemple,pilde m-a invatat rugaciuni.A facut atat cat timpul ne-a permis.Imi placea enorm ceea ce auzeam.Plangeam de frica lui Allah pt ca pana in momentul de fata nu facusem nimic din ceea ce EL i-mi zisese sa fac.Pentru ca nu traisem viata asa cum EL vrea orice femeie sa o traiasca.Mi-a fost instantaneu rusine cu mine,si mai mult de orice mi-a fost teama.Inca i-mi este!
M-am intors in Japonia si am inceput sa citesc mai mult,sa ma interesez despre orice as mai putea citi si despre ce ar trebui sa stiu ,sa fac.
Citesc si plang!Citesc si ma sperii de realitatea si adevarul pe care abia acum il descopar.Ma sperii pt. ca nu inteleg cum am putut fi atat de oarba ,cum am putut ignora toate acestea.
Dar in acelasi timp ai multumesc lui ALLAH ca mi-a daruit o minte deschisa,sau poate ca doar mia luminat-o intr-un tarziu.Ii multumesc ca mi-a daruit un caracter fara complexe si ca m-a ajutat sa-mi deschid inima.I-mi amintesc perfect ca atunci cand eram copila ,pe langa "tatal nostru" intotdeauna adaugam si rugamintea ca Domnul sa-mi lumineze intotdeauna drumul sa-mi arate calea cea dreapta si adevarul,doar adevarul.Poate ca aceasta ruga mi-a fost ascultata si asa am descoperit Islamul.
Am inceput sa ma rog si sa ma acopar!Sunt mai linistita acum,mai fericita ,i-mi simt sufletul mai usor.Dar mi-e inca frica ,ca-ci ZIUA cand voi fi dusa in fata lui ALLAH va veni,iar eu nu stiu daca exista iertare pt mine,pt felul in care am fost,pt felul in care am crezut.
Eu insa sper!Este tot ceea ce pot face .In rugaciunile mele in comportamentul meu ,in tot ceea ce fac ,sper sa fac bine ,mult mult bine imprejurul meu ,pt oamenii de langa mine,pt cei ce cred si pt cei ce nu cred.Si poate cartea mea va avea mai mult bine in ea decat rau,si poate ALLAH i-mi va putea ierta pacatele.
Acum incerc sa aflu cat mai multe,abia astept sa citesc Coranul pe care ralucami ,acum in Ro mi l-a cmparat.I-ti multumesc din suflet Raluca,iar ALLAH sa-ti dea sanatate si fericire.
Fetelor aceasta este povestea mea!I-mi cer scuze daca v-am plictisit cu ea.Astep vesti si noutati de la voi.
A SALAM ALEIKUM!
Nicole&Amira
P.S I-mi cer scuze pt greseli,am scris in fuga si nu am timp sa corectez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Hannen,nici nu stiu cu ce sa incep...povestea ta mi-a adus aminte,mi-a rascolit intr-un fel atatea amintiri,incat poate din cauza emotiei,acum imi lipseste coerenta.
Eu cred ca ar trebui sa te consideri o norocoasa, o privilegiata,pentru ca Alhamdu ALLAH, EL ti-a aratat drumul,ti-a daruit lumina, restul depinde doar de tine,de acum incolo , odata ce ai cunoscut calea si adevarul, tu esti cea care iti scri "cartea" si Inshaa ALLAH, ea sa-ti fie data in acea zi in mana dreapta...Spun ca esti privilegiata pentru ca eu cred din tot ssufletul ca din dragoste pentru tine ,ALLAH te-a calauzit pe drumul cel bun, dovada fiind faptul ca tu singura ai inceputc sa cauti raspunsuri la intrebari, pentru ca te-ai schimbat si porti asta in suflet...
Din pct. meu dvd, a fi musulman nu inseamna altceva decat a fi un om adevarat, corect, cinstit , curat(si la propriu si la figurat),sa traiesti in asa fel incat in urma ta sa ramana ceva frumos, acum sigur ca da, asta e subiect de polemici, poate de ridiculizare pentru ignoranti si pentru cei care habar nu au de ceea ce inseamna Islam, asa ca n-am sa-mi bat capul si n-am sa intaresc randurile acelora care vor devia de la subiect(sa speram ca nu!!!), pentru ca imi doresc sa ramana aceeasi atmosfera calda care e acum...
In privinta sarbatorii, cred ca a fost un pic mai trista ca in anii trecuti , sau poate m-a cuprins pe mine tristetea, pentru ca fiind aici, departe de lumea asemeni noua(musulmana) n-am simtit aceeasi traire, in fine...am fost la cumpparaturi pentru copii, pentru ca asa e obiceiul, se cumpara la copii, am mancat , ne-am mai plimbat,am mers si am primit vizite, cam asta...in legatura cu mancarea, uite eu am invatat multe retete , daca vreti vi-le spun...
A!Hannen, stiu pe cineva care tocmai a venit din Japonia, numai ca pleaca inapoi in februarie, asa ca ori imi dai adresa unde ti-le trimit, oro astepti pana atinci, dar eu cdre ca e cam mult, tu decizi, eu le am , asa ca nu-i bai, in ceea ce priveste Coranul , iti recomand sa fii cu bagare de seama , pentru ca uite si eu am cumparat Coranul , l-am comparat cu ceea ce aveam de la imam,si exista diferente mari, cat despre introducere, ce sa-ti spun , era scrisa de catre un om , numai aberatii sustinea acolo...numai bine si multa, multa credinta sa ai in suflet , indiferent ce greutati o sa ai , sa nu uiti niciodata ca ceea ce ai tu e mai presus de orice...am vrut sa-ti scriu si mai demult, indiferent cine ar fi, (scrie si in Coran!), mama ,tata,sot,copil, daca nu traieste asa cum trebuie , nu-i urma, traieste cu ei in pace si in intelegere, dar nu-i lasa sa te influenteze...

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga Maryam,am plans iar cand ti-am citit randurile.
Acum m-ai pus pe ganduri in legatura cu Coranul,poate totusi ar trebui sa-ti cer ajutorul.Poti sa-mi faci rost de o Carte ca a ta?Nu vreau aberatii,vreau adevarul.
O sa-ti trimit adresa mea in mail.
A SALAM ALEIKUM WA RAHMATU ALLAH
Nicole&Amira

Mergi la inceput