Exista si...musulmance aici? (1)
Raspunsuri - Pagina 4
alina constantin spune:
Draga Hannen,
Araba nu este o limba usoara. Trebuie sa citesti, sa fii dispus sa inveti, sa iti placa. Eu, desi am terminat facultatea, nu pot spune ca stiu araba. La facultate am facut multa gramatica, multa teorie si prea putina practica. Asta e parerea mea. Pana nu ajungi sa stai de vorba cu vorbitori nativi de araba, indiferent de tara din care provin si de dialectul lor, nu poti spune ca vorbesti araba. Noi la facultate am invatat ÝÕÍì (fusha).
Scrisul in araba nu mi se pare dificil, dar iti trebuie exercitiu.
Va pupic!
http://community.webshots.com/user/alina_constantin
hannen spune:
ehe Alina draga ,am trei in casa in momentul de fata.
Adica trei egypteni
Deci sa trec la treaba zici,atunci sa vezi ce o sa-i innebunesc de creieri.
Fereaaaa ca ma iau de vietile voastre ,ajungeti voi acas` in seara asta.
Te pup si multam frumos de raspuns
Nicole&Amira
crinuta spune:
Draga Hannen, am multe de spus in legatura cu mesajul tau.
In primul rand, asa cum ti-am mai spus inregistrarea casatoriei in Egipt nu are nici o legatura cu relgia. Ei te intreaba ce religie ai, eventual te intreaba daca nu ai vrea sa o schimbi, dar tu nu esti obligata sa o schimbi. Am intrat si pe un site in care se scria clar acest lucru, deci.....
IN al doilea rand, r eferitor la Coran, aici sunt multe de spus. NU imi voi permite sa spun tot aici, e prea mult, prea lung, si tu cunosti de alltfel parerea mea.
Un singur lucru vreau sa accentuez. De Dumnezeu, sau Allah, nu trebuie sa iti fie frica. Pe Dumnezeu trebuie sa il iubesti, asta e tot ce cere Dumnezeru de la noi. Daca noi ii respectam poruncile din frica, nu am realizat nimic. Daca il iubim cu toata fiinta noastra, atunci nu vom putea gresi, pt ca vom fi sfasiati pe dinauntru. Nu vom suporta sa il ranim pe cel care ne-a creat.
Asta e tot ce am vrut sa spun. Oricum Dumnezeu este unul, si nimeni nu v-a putea schimba asta.
Eu am multe sa va intreb pe voi, cele care v-ati schimbat relgia, dar numai daca sunteti de acord. Chiar doresc sa inteleg unele lucruri.
Crinuta
Andrada spune:
Hannen, pentru crestinii din lumea intreaga se apropie Sarbatorile Sfinte. La fel cum sarbatoarea Ramadanului ca si religia musulmana este respectata aici pe site, acelasi tip de respect il asteapta si cei care cred in Isus Cristos.
O discutie comparativa intre religii este acceptabila, una in care Dumnezeul uneia dintre religii este pus sub semnul intrebarii de cei care au ales sa imbratiseze alta religie contravine regulilor bunului simtz.
Te rog sa revii la explicatii si descrieri in loc de atacuri si zeflemea.
Andrada
PS uite un link despre casatoriile mixte in Egypt:
http://www.sis.gov.eg/online/note/html/o090920h.htm
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
hannen spune:
I-mi pare rau,nu am intentionat sa jicnesc pe nimeni.
Se pare ca m-am aprins c-am tare.Ai dreptate ,poate ar trebuie sa amanam discutia,sau poate sa o terminam aici si sa discutam alt ceva.
Nici nu am intentionat sa atac sau sa iau in zeflemea pe nimeni,daca asta a reiesit din mesajul meu i-mi cer sincer scuze.
Numai bine va doresc!
PACE!!
Nicole&Amira
hannen spune:
Chiar si acum dupa ce mi-am recitit mesajele de cateva ori,tot nu ma simt bine asa ca va rog, permite-mi inca o data sa va cer scuze sincer voua tuturor celor care v-am ranit.
Nu sunt o incuiata la cap (cu toate ca asa am lasat impresia),fiecare suflet are dreptul sa aleaga si sa creada ceea ce vrea.eu nu am nici un drept sa judec pe nimeni.I-mi pare nespus de rau pt ca v-am ranit!
Asta nu are legatura cu nici o religie si nici o credinta ,este doar ceea ce simt si felul meu de a fi.
Ma ucide gandul ca am suparat pe cineva.Cum pe acest forum sunt atatea persoane care citesc cred ca nu am ranit doar o singura persoana.Nu pot sta efectiv linistita stiind ca cineva este suparat pe mine.
In speranta ca scuzele mele vor fi acceptateindraznesc sa va intreb:putem fi iar prieteni???
Numai bine va doresc ,sanatate si fericire.
Nicole
Andrada spune:
Sigur Nicole,
Daca te face sa te simti mai bine, nu uita ca iti poti sterge mesajul (care intr-adevar poate rani sentimente).
Prima cale spre a-i respecta religia celuilat e a o intelege. Asa ca te mai asteptam cu povesti despre traditii, cultura, ritualuri, etc. Ca tu deja le stii pe ale noastre nu? :)))
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
crinuta spune:
" Prostia sau ignoranta necunoscatorilor"?
Eu spun sa iti revizuiesti atitudinea, ca aici nu suntem pe forum de scandal.
Draga mea, eu m-am ferit sa pun etichete, indiferent ce gandeam. Tacerea e de aur.
NU stiu cine este mai necunoscator , dar un lucru stiu sigur. CEi chemati de Dumnezeu sunt umili, blanzi, si nu pot jigni.
Ma stapanesc sa spun ce gandesc cu privire la trecerea unui crestin la religia musulmana, si asta pt ca nu am dreptul sa judec.
NU imi place sa fiu provocata, si mai ales pe teme de religie.
Daca tu ai ales acest drum, asta e optiunea ta, foarte bine, dar nici pana acum nu ai adus argumentele de care am intrebat eu.
Nu voi intelege pana la moarte cum un crestin se poate lepada de credinta sa, si aleaga un cu totul alt drum.
Draga Hannen, eu te cunosc de mult, stiu ce persoana esti. Nu am de ce sa ma supar pe tine. Ti-am raspuns si la PM. Stai linistita.
Insa mesaje ca cel scris de Maryam nu gust.....
Alina, vreau neaparat sa invat araba. Am nevoie de carti, de ajutor. CRezi ca ma poti ajuta cu vreun sfat?
pupici
Crinuta
maryam spune:
Nu stiu cum se face ca un mesaj ceva mai bland am primit si de la altcineva in mesaje private , asa ca am sa-ti scriu si tie raspunsul pe care l-am dat acolo:
"[a sa fiu sigura ca am inteles am citit de cateva ori mesajul tau , asa ca in deplina cunostinta iti spun ca mi-a lasat un gust amar, ba chiar m-ai dezamagit...ar fi interesant de stiut, ce inseamna"inca", sau mai bine zis, ce-am facut ca sa fiu macar "candidata" la avertismente.
CRED SI SUSTIN CU TARIE CA NU AM JIGNIT PE NIMENI, NICI AICI IN ACEST FORUM , NICI IN ALTA PARTE , ASA CA E DE INTELES INDIGNAREA MEA.
TOT LA FEL DE BINE CRED CA DACA AI FI CITIT CU ATENTIE , AI FI INTELES CA SUBIECTUL PE CARE L-AM POSTAT , REFERITOR LA FETELE MUSULMANCE , A FOST SI ESTE DIN DORINTA DE A CUNOASTE FETE CA MINE SI DE A DISCUTA DESPRE LUCRURI PE CARE LE AVEM IN COMUN.
ASA SE FACE CA , REVIN , DACA AI FI FOST IMPARTIALA, POATE CHIAR CORECTA AI FI SESIZAT CA ACESTA , VENIT DIN PARTEA MEA ESTE UN SUBIECT CALD , DRAG MIE , PE CARE NU L-AS FI FACUT NICIDECUM SUBIECT DE CONTROVERSE.
...Acesta este motivul pentru care nu inteleg unde intervii tu si mai ales ce anume te-a deranjat in atitudinea mea...am recitit chiar si ceea ce am scris , daca daca ceea ce am scris referitor la necunoscatori te-a facut s ate simti in vreun fel , e DOAR problema ta, eu n-am facut aluzii, si fii sigura ca daca as fi vrut s-o fac as fi facut-o .
Cred deasemenea ca uneori este bine ca inainte de a face speculatii sa manifesti un pic de obiectivitate si de ce nu , mai multa atentie.
REPET, subiectu pe care l-am postat , ceea ce am scris nu este un subiect de controverse sau de manifestari pro sau contra, asa ca polemica dp meu dvd nu exista.
Continuu sa cdre si sa sustin ca n-am jignit pe nimeni, asa ca tocmai de aceea nu-mi place ceea ce am primit aici.Multumesc pentru urari si ca de obicei , numai bine tuturorquote]Originally posted by crinuta"
Acum , ca ai citit , desi n-ar trebui , am sa fac totusi cateva precizari
atunci cand am scris despre prostie si ignoranta m-am referit la cei care macar fara sa aiba habar sa judece si sa comenteze despre lucruri asupra carora n-au nici un drept s-o faca, asa ca nu inteleg de ce te-a afectat.
In ceea ce priveste atitudinea mea , n-am de ce sa mi-o revizuiesc , pentru ca sensibilitatea pe care tu o manifesti e unica , pana acum nimeni de aici nu cred ca s-a simtit jignit de mine , pentru ca n-am facut-o , asa cum n-am judecat pe nimeni , tot asa mi-se pare de prost gust sa fiu judecata , sau sa-mi pierd timpul citind pareri(aberatii) venind din partea unora paraleli cu situatia IN SINE .
Daca te abtii sa spui ce gandesti e si bine e si rau, pentru ca s-ar putea sa gresesti.Asa, ca sa vezi ca gresesti , pot sa-ti spun ca un crestin care "trece" la credinta islamica , nu-si schimba credinta , ci doar si-o inytregeste , pentru ca musulman este doar acele care crede in TOATE cartile transmise inainte de Coran , adica Biblie , Tora, Psalmii ,etc.Aceasta este o afirmatie stabilita de doctrina religiei musulmane , deci nu-mi apatine si face parte din cele mai importante obligatii ale unui musummlman.
Nimic, dar nimic nu m-ar face sa ma implic in scandaluri , mai ales , repet pe un subiect atat de apropiat inimii mele, nici macar nu sunt genul de clevetitoare saua sa fiu sigura ca am inteles am citit de cateva ori mesajul tau , asa ca in deplina cunostinta iti spun ca mi-a lasat un gust amar, ba chiar m-ai dezamagit...ar fi interesant de stiut, ce inseamna"inca", sau mai bine zis, ce-am facut ca sa fiu macar "candidata" la avertismente.
CRED SI SUSTIN CU TARIE CA NU AM JIGNIT PE NIMENI, NICI AICI IN ACEST FORUM , NICI IN ALTA PARTE , ASA CA E DE INTELES INDIGNAREA MEA.
TOT LA FEL DE BINE CRED CA DACA AI FI CITIT CU ATENTIE , AI FI INTELES CA SUBIECTUL PE CARE L-AM POSTAT , REFERITOR LA FETELE MUSULMANCE , A FOST SI ESTE DIN DORINTA DE A CUNOASTE FETE CA MINE SI DE A DISCUTA DESPRE LUCRURI PE CARE LE AVEM IN COMUN.
ASA SE FACE CA , REVIN , DACA AI FI FOST IMPARTIALA, POATE CHIAR CORECTA AI FI SESIZAT CA ACESTA , VENIT DIN PARTEA MEA ESTE UN SUBIECT CALD , DRAG MIE , PE CARE NU L-AS FI FACUT NICIDECUM SUBIECT DE CONTROVERSE.
...Acesta este motivul pentru care nu inteleg unde intervii tu si mai ales ce anume te-a deranjat in atitudinea mea...am recitit chiar si ceea ce am scris , daca daca ceea ce am scris referitor la necunoscatori te-a facut s ate simti in vreun fel , e DOAR problema ta, eu n-am facut aluzii, si fii sigura ca daca as fi vrut s-o fac as fi facut-o .
Cred deasemenea ca uneori este bine ca inainte de a face speculatii sa manifesti un pic de obiectivitate si de ce nu , mai multa atentie.
REPET, subiectu pe care l-am postat , ceea ce am scris nu este un subiect de controverse sau de manifestari pro sau contra, asa ca polemica dp meu dvd nu exista.
Continuu sa cdre si sa sustin ca n-am jignit pe nimeni, asa ca tocmai de aceea nu-mi place ceea ce am primit aici.Multumesc pentru urari si ca de obicei , numai bine tuturorrecupeat" , asa ca nu ma simt jignita, deci sper ca intelegi de ce ti-am facut precizarile .
Despre argumente, uite aici poate ai dreptate , am sa recitesc mesajele tale si am sa-ti raspund , da` daca n-am facut-o a fost STRICT din lipsa timpului.
Cu speranta ca sensibilitatile voastre au fost lamurite si mai ales cu precizarea ca nu as vres sa denaturam(ati) acest subiect , va doresc numai bine tuturor, iar daca puteti , daca judecati , judecati drept .
" Prostia sau ignoranta necunoscatorilor"?
Eu spun sa iti revizuiesti atitudinea, ca aici nu suntem pe forum de scandal.
Draga mea, eu m-am ferit sa pun etichete, indiferent ce gandeam. Tacerea e de aur.
NU stiu cine este mai necunoscator , dar un lucru stiu sigur. CEi chemati de Dumnezeu sunt umili, blanzi, si nu pot jigni.
Ma stapanesc sa spun ce gandesc cu privire la trecerea unui crestin la religia musulmana, si asta pt ca nu am dreptul sa judec.
NU imi place sa fiu provocata, si mai ales pe teme de religie.
Daca tu ai ales acest drum, asta e optiunea ta, foarte bine, dar nici pana acum nu ai adus argumentele de care am intrebat eu.
Nu voi intelege pana la moarte cum un crestin se poate lepada de credinta sa, si aleaga un cu totul alt drum.
Draga Hannen, eu te cunosc de mult, stiu ce persoana esti. Nu am de ce sa ma supar pe tine. Ti-am raspuns si la PM. Stai linistita.
Insa mesaje ca cel scris de Maryam nu gust.....
Alina, vreau neaparat sa invat araba. Am nevoie de carti, de ajutor. CRezi ca ma poti ajuta cu vreun sfat?
pupici
Crinuta
[/quote]
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
crinuta spune:
Imi pare rau Maryam ca lucrurile evolueaza asa. Nu am chef de cearta, mai ales pe asemenea teme religioase.
Mi s-a parut interesant subiectul, si tot ce am vrut sa aflu au fost lamuriri, povestile celor care si-au schimbat religia, si de ce.
Nu mi s-a parut normal sa ii cataloghezi pe cei care nu iti impartasesc credinta ca" prosti" si " ignoranti". Nu suntem aici sa judecam, sa jignim, ci sa facem schimb de pareri.
La fiecare fraza scrisa de tine jignesti. OK, daca asta iti da satisfactie, be my guest.
Crinuta