Exista si...musulmance aici? (1)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Nu am vrut sa ma bag in acest subiect,pentru ca el era adresat fetelor de religie musulmana,o discutie intre ele,despre idei,concepte,sentimente legate de religia musulmana.Dar tot ce vad aici,este o contradictie despre religii,carti sfinte,profeti si alte lucruri sfinte.
Am sa va redau un pasaj din trilogia Conversatii cu Dumnezeu,care pe mine ma linisteteste,si am gasit unele raspunsuri la intrebarile care ma framantau,despre religii,dumnezeu si viata noastra de pa pamant.

"Nu ai venit pe pamant in viata asta ca sa inveti ceva;trebuie doar sa demonstrezi ceea ce stii deja.In cadrul demonstratiilor pui in functiune tot ceea ce stii si te creezi din nou prin experienta.In felul acesta,iti justifici viata si ii dai sens.In felul acesta,o faci sa fie sfanta."
Aceasta este ceea ce a facut Iisus.Este cararea lui Buddha,drumul lui Krishna,mersul fiecarui Maestru care a aparut pe pamant.
Si fiecare Maestru a avut de asemenea acelasi mesaj:Ceea Ce Eu sunt,esti si tu.Ceea ce Eu pot sa fac,poti si tu.Acestea si multe altele trebuie sa le faci si tu*(compara Ioan XIV,12.Noul Testament).
Dar voi nu ati ascultat.Ati ales in schimb cararea mult mai dificila a celui care crede ca el este diavolul,a celui care isi imagineaza ca el este rau.
Spui ca este greu sa mergi pe drumul lui Hristos,sa urmezi invataturile lui Buddha,sa detii lumina lui Krishna,sa fii Maestru.
Adevar va spun eu voua:este mult mai dificil sa negi pe Cine Esti,decat sa-l accepti.
Voi sunteti bunatate si mila si compasiune si intelegere.Voi sunteti pace si bucurie si lumina.Voi sunteti iertare si rabdare,putere si curaj,cel care ajuta la nevoie,cel care mangaie in timpuri de restriste,cel care vindeca pe cei raniti,un invatator in vremuri de confuzie.Voi sunteti cea mai profunda intelepciune,si cel mai inalt adevar;cea mai mareata pace si cea mai grandioasa dragoste.
Voi sunteti toate acestea.
Iar,in anumite momente ale vietii voastre,v-ati cunoscut pe voi insiva ca fiind toate acestea.
"Alege,acum,sa te cunosti pe tine insuti ca fiind intotdeauna toate acestea".

Este vremea sa lasam diferentele de religii,inversunarea ca adevarul meu este cel adevarat,sper ca ne ajung atatea razboaie in numele religiei si al lui dumnezeu.
Fiecare are credinta lui,adevarul lui,si nici un alt adevar venit de la altul nu il va schimba.Toate religiile se invart in jurul unui singur personaj,si acela este Dumnezeu Creatorul,toti avem acelasi dumnezeu,sfinti,profeti si mesageri.
Nimeni nu detine adevarul,decat bunul dumnezeu,haideti sa lasam putin cuvintele din cartile sfinte si sa traim experienta celor spuse in acele carti sfinte.
Atat am avut de spus,va urez la toti sarbatori fericite,sa traim in pace,bucurie,adevar si dragoste.

Cu drag,Nati

Sa auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Hai lasa-ti-o mai moale cu contrazicerile. Fiecare are dreptate in felul lui. Istoria poate fi interpretata.
http://www.angelfire.com/ny/dawahpage/hist.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dava spune:

Cand un om este nascut si crescut in religia musulmana, asta e, e credinta lui si, poate, ii va fi mai greu sa inteleaga si alte religii. Dar voua, fetelor musulmane, care ati fost odata crestine, iar acum sunteti convinse ca Iisus Christos nu a fost rastignit pe cruce, va doresc sa va ierte Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Chiar ca nu trebuie sa ne contrazicem.Ca eu am dreptate si ceilalti gresesc.Pur si simplu eu o iau ca pe o discutie in care fiecare isi exprima parerea,care ,cum si de ce crede in felul in care crede si aduce argumente pt.a-si sustine punctul de vedere.
Nu are nimeni interes sa iscam o galceava .
Iar ceea ce am postat cu referire la religii ,etc ,etc. nu am zis-o eu si nu instig fereasca Domnul la o revolta sau ceva de genul acesta impotriva crestinismului.Repet ,nu sunt inventiile mele proprii si personale si cand le-am citat ,m-am gandit ca o informatie in plus nu strica nimanui.Poate nu toata lumea a citit sau a auzit asa ceva.Si poate omului ii vin ceva idei ,ori le citeste de dragul informatiei.
Nu trebuie sa interpretati ca pe o insulta si nici sa ne priviti ca niste Iuda.
Cearta nu va aduce nimic bun,eu nu voi putea schimba credinta nimanui cum nimeni la randul lui nu o va putea schimba pe a mea.
Toate gandurile bune pt voi ,indiferent de religie.La urma urmei suntem oameni si ne place sa credem, prieteni.Tocmai de aceea discutam
despre orice ,inclusiv religii.
Va pup,o zi buna!
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Pentru toate fetele .Nu incercam in nici un fel sa impunem ceva celorlalti este dupa cum s-a afirmat este un forum liber, deschis discutiilor in mod civilizat ,de aceea nu dorim nici sa jignim nici sa fim jignite.O observatie mica care nu se doreste sa vina in contradictie dupa cum s-a inteles gresit ,budhistii nu au o Carte Sfinta ,ei cred intr-un om?Este normal sa idolatrizeze o persoana oarecare??Crestinii ,evreii si musulmanii au Carte Sfinta si sa stiti fetelor ca sint acceptate de Islam.Ptr Dava.Numai Dumnezeu poate sa ne ierte deci referitor la ceea ce ai afirmat no coment.(nu este o ironie ci ceea ce gindesc).am fost acuzate de impartialitate,eu respect toate religiile.Va doresc o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Scuza-ma, Catan, dar nu cred ca pentru buddhisti Buddha este "o persoana oarecare"! Iar daca buddhismul nu e recunoscut de islam, nu inseamna nici ca nu exista ca religie, nici ca nu este o religie demna de respect.
Nu scriu acestea in spirit de cearta, dar ceea ce as vrea eu sa se inteleaga este ceea ce am mai spus, ca Dumnezeu este unul, numai caile catre El sunt diferite intrucitva.
Ceea ce voiam sa spun cu mesajul meu anterior a fost ca ar fi bine sa retinem indemnurile apre bine din religia fiecaruia dintre noi, si nu cele de a "nimici" ceea ce este diferit.
Numai bine va doresc,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Ptr Cataghe.Budhismul nu este o religie adevarata ,neexistind o Carte Sfinta si crezul intr-un om oricit de special ar fi ,devine o dogma ,dar nu o religie.Si vreau sa te mai intreb cu ce dovezi poti sa sustii ca istoria de care a vorbit Andra este adevarata?Scrie asta undeva in Biblie sau inTaurat?nu pot sa cred.Nu avem nevoie de cearta ca nu asta s-a dorit cind a fost deschis acest subiect ci expunerea libera a parerilor .Fiecare are dreptul la opinie.Ptr Elena ,daca Isus s-a sacrificat pe cruce si a luat cu el pacatele lumii,oare dupa el cine va lua pacatele ramase?ca nu pot sa inteleg?Va fi din nou sacrificat?Cind eram mica ni se spunea ca omul care moare de Paste este iertat de pacate si se duce in Paradis.Oare cel mai fioros criminal se va duce si el la aradis asa pur si simplu:"?Fara sa fie judecat ptr crimele si raul comis?????O zi buna va doresc.Catan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Totusi, de ce o credinta, pentru a fi considerata religie, are nevoie de o Carte Sfanta? De fapt, ce e religia? De ce sa judecam dupa masurile noastre credinta altora? Faptul ca nu au o Carte Sfanta nu cred ca ii impiedica pe budhisti sa creada.

Mergi la inceput

Ptr Cataghe din nou ,parintii mei sint crestini si asa vor ramine deci eu nu incerc niciodata sa-i covertesc ptr ca ei asa isi doresc .Deci cred ca restul spune totul.Eu nu neg existenta Crestinismului absolut deloc.Dar credinta intr-un singur Dumnezeu inseamna ptr mine crestinism.Credinciosii inainte de Isus credeau si ei in Trinitate?Nu .Credeau intr-un Dumnezeu unic si care nu are nevoie de nimeni si de nimic.Numai bine la toate

Mergi la inceput

Draga Casandra bine ai venit si iti raspunde de ce este nevoie de o Carte Sfinta?ptr ca ele au fost trimise de Dumnezeu oamenilor ca acestia sa invete sa-l iubeasca .De ce ne numim crestini musulmani evrei? Cum poate sa existe o religie fara Carte Sfinta cind religia si Cartile Sfinte sint in strinsa legatura.De unde atunci invataurile ?Cum omul poate sa se formeze religios?Doar pe baza unor afirmatii facute de un Om (a se observa )un om simplu vine si spune ca el este cel in care trebuie sa se creada si da citeva principii iar restul il urmeaza asa pur si simplu?/??(in ceea ce priveste Budhistii .O zi buna.

Mergi la inceput