Exista si...musulmance aici? (1)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Multumesc de bine primire! Eu sunt crestina si respect toate religiile, chiar daca sunt momoteiste, chiar de nu, si pe musulmani, si pe evrei, si pe budhisti si hindusi,.... Credinta mea si modul in care vad eu lumea nu ma impiedica sa am toata consideratia fata de colegii mei hindusi sau buddhisti. Eu am Biblia, ei au altceva, se roaga altfel, e credinta si religia lor. In Biblie, in Noul sau Vechiul Testament nu scrie nimic de musulmani, ca au dreptate sau nu, dar asta nu ma impiedica sa am toata consideratia fata de ei. Am tot auzit ca musulmanii ii recunosc pe evrei si crestini. Pe ceilalti de ce nu? De ce, ca sa arat consideratie cuiva, trebuie sa fie cumva ca mine, daca e altfel nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Catan, budhisti au si ei scrierile lor sfinte. Budha (un om ce-i drept) a fost iluminat cind avea 35 de ani si avea de ales sa se retraga in Nirvana sa sa-i ajute si pe altii sa ajunga pe calea cea buna. Cuvintele lui s-au pastrat in traditie orala pina prin secolul I cind au inceput sa fie scrise pe frunze de palmier etc. Pina in sec I au avut si citeva concilii (ca cel de la Niceea ptr crestini). De curind am auzit ca s-ar fi descoperit niste manuscrise cu invataturile budhiste datind din sec I inainte de Cristos, corespondentul Manuscriselor de la Marea Moarta ptr crestinism.
Asta cred ei. Din nou ptr noi este istorie, pentru ei este credintza.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Buna,

Ma bag si eu in seama . Maryam, spui o mare tampenie facand afirmatia "Abraham(Avraam), este considerat "parintele" tuturor profetilor, dar el nu a fost nici iudeu , nici crestin...."

Sa nu uitam ca totul a plekat de la iudaism, sa nu uitam ca acum 5564(daca nu ma insel) de ani in urma, TOTI eram iudei, dupa care au aparut celelalte religii, crestinismul s.a.m.d.

Saphir 30 saptamani

Mergi la inceput

....si ca o mica completare :

"ABRAHAM m English, Jewish, Biblical
Pronounced: AY-bra-ham
This name may be viewed either as meaning "father of many" in Hebrew or else as a contraction of ABRAM and Hebrew hamon "many". The biblical Abraham was originally named Abram but God changed his name (see Genesis 17:5). He led the Hebrews into Canaan, and is regarded by the Jews as being the founder of the Hebrews through his son Isaac and by the Muslims as being the founder of the Arabs through his son Ishmael"

Mai documenteaza-te inainte de a face afirmatii in care "crezi".

Mergi la inceput

Hai ca ne stringem totii: evrei, musulmani si crestini!!!!
Dragele mele stiti ca era un moment in care evreii se rugau cot la cot cu crestinii, stiti unde? In Kaaba!!! La Mecca. Inauntru pe un perete era chiar icoana cu fecioara Maria!

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Andrada, nu stiam de rugaciunea comuna de la Mecca. Cand se intampla asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Da, a ne strange toti si a ne ruga toti ar fi nemaipomenit. Ar fi ideal sa existe o singura religie. Religia ar trebui sa ne uneasca, in nici un caz sa ne dezbine. Asta asteapta cel rau, dezbinare, ura, resentimente.

Crinuta

Mergi la inceput

Da e devarat pina in 632, era noastra.
Arabii, crestinii si evreii se rugau in aceeasi incapere (in cubul Kaaba din M ecca), fiecare avea pe alt perete obiectele de adorat. Veneau pe rind la sarbatorile fiecaruia.
Andrada

Mergi la inceput

Si astazi evreii si crestinii se roaga impreuna la Zidul Plangerii, iar musulmanii se roaga 50 m mai in dreapta, unde este catedrala(sau cum se cheama)lor...singura diferentza este ca ei sunt inconjuratzi de politie, ca ii apuka "crizele" in timpul rugaciunii si incep sa arunce in evrei cu pietre.
Dar mai bine sa nu comentam, ca deja simt cum ma apuca nervii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Draga Saphir, daca simti ca te apuca nervii, ar fi mai bine sa nu mai postezi aici, noi, cele care am participat la dezbatere, dorim sa o facem civilizat, cu argumente in sprijinul afirmatiilor ( eventual si cu titlul cartilor si autorul de unde citam - pentru a ne documenta eventual). Afirmatia de mai sus cu crucea si porcul nu am auzit-o in viata mea, de-aia zic sa dam si sursa de informatie, ca sa nu fim ridicoli in afirmatii. Acest forum nu se doreste o refulare a urilor personale, de aceea te rog sa nu mai folosesti ghilimele cu subinteles, nu de alta, dar sint multe de spus despre atitudinea ta, care, in opinia mea, pare putin cam deplasata, ca sa nu zic rasista. O zi buna tuturor!

Mergi la inceput