Exista si...musulmance aici? (1)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Dodo...delok, nu sunt rasista. In Israel traiesc evreii, crestini si musulmani impreuna si MULTI musulmani au ajutat evreii impotriva terorismului.
Mesajul meu a fost doar o reactie la o afirmatie nefondata, afisata la acest subiect.
..dar toate astea sunt, poate, discutii prea profunde pt a fi dezbatute acum si aici si tokmai de asta nici nu am vrut sa aprofundez, pt ca nu e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by Catan

daca Isus s-a sacrificat pe cruce si a luat cu el pacatele lumii,oare dupa el cine va lua pacatele ramase?

Draga Catan, ma tem ca nu inteleg prea bine intrebarea ta; ce inseamna "dupa el cine va lua pacatele ramase ?"

Oare cel mai fioros criminal se va duce si el la aradis asa pur si simplu:"?Fara sa fie judecat ptr crimele si raul comis?????

Da, si cel mai fioros criminal are sansa de a se duce in paradis, daca ajunge: (I)sa creada in Dumnezeu si in jertfa Mantuitorului. "Sangele lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ma curateste de orice pacat." (1 Ioan 1:7). Sau "Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire." (1 Ioan 1:9)
(II) daca se caieste (sau pocaieste, dupa cum se mai spune) de pacatele lui. Pocainta este (1) recunoasterea pacatului, (2) Regretul pentru pacat, (3) Marturisirea pacatului cu cererea de iertare si (4) Hotararea ferma de a nu mai pacatui. (5) Restitutia, adica incercarea de a indrepta lucrurile. Pocainta este strigatul vamesului, "Ai mila de mine pacatosul." (Luca 18:13)

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga dodo,faza cu porcul si crucea eu am citit-o ca fiind un extras din Coran pe un site care descrie islamul ff frumos.
Sper ca nu este inca o aberatie!
Daca vrei sa verifici ,vezi ca la inceputul subiectului in primele pagini este un link,dat de ioanaau ,parca.Sper sa nu ma insel!
Celor interesati lecturare placuta!
Numai bine.
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

In momentul in care Mumamad(s.a.a.w.s) a intrat in Mecca, a vazut pe peretii sanctuarului chipuri de ingeri si profeti , el negand astfel ca ingerii ar avea asemenea chipuri de barbati sau de femei(care erau infatisate fiind ff frumose), printre acestea se afla si hubal(idolul pe care il adorau meccanii.Au fost scoase si sparte , iar din acest moment se considera ca Mecca a fost curatita de obiectele de cult si adoratie.Pana azi , acesta este un loc rezervat exclusiv adoratiei si credintei , un loc de rugaciune, nefiind permis accesul decat al musulmanilor...
Iar pentru saphir...Abraham este cel care a construit Kaaba, el a fost cel care si-a declarat crdeinta intr-un singur Dumnezeu si care a cerut Domunului sau"Doamne , fa-l un loc al pacii".
Asaadar , despre documentare, mai cu blandetze.Fii sigura ca ceea ce citesti este neadevarat sau citeste mai bine inainte sa fii atat de apriga.

quote:
Originally posted by Andrada

Da e devarat pina in 632, era noastra.
Arabii, crestinii si evreii se rugau in aceeasi incapere (in cubul Kaaba din M ecca), fiecare avea pe alt perete obiectele de adorat. Veneau pe rind la sarbatorile fiecaruia.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

M-am tot gandit daca sa raspund in continuare la acest subiect. Si chiar de am fost considerata (?!) rasista, am sa continui.
Eu nu am nimik personal cu musulmanii, crestinii sau cei de alta religie decat a mea, dar cu adevarat e deranjant sentimentul de superioritate. Cu adevarat o consider inteleapta pe acea adevarata musulmanca, nascuta, crescuta in aceasta religie {Alyssa) care spune "Incerc sa fiu buna mereu, sa nu mint, sa nu fur, sa nu iau barbatul alteia etc... Incerc sa fiu un om bun inainte de toate." Asta este esentza.
Inainte de toate suntem OAMENI. De ce ar trebui sa ne simtim superiori??? Ce face superior un musulman, crestinului sau evreului.??? Fiecare crede cu adevarat in Dumnezeul lui, indiferent cum se numeste. De aceea, repet, e deranjanta ideea aceasta de superioritate expusa de multe dintre musulmancele noastre convertite care afirma: (Maryam) "Consider ca a fi musulman este o binecuvantare incomparabila cu orice altceva, in conditiile in care esti intr-adevar asa cum trebuie." ,

Si oare : "Iar Allah va nimici pe vremea lui toate religiile in afara de islam..." , nu este o chemare la razboiul sfant, tot din acelasi sentiment de superioritate????

Catan:"Fecioara Maria purta Hidjab(batic )da sau nu?De ce credeti oare?Ptr ca ea era musulmana(credincioasa )intr-un singur Dumnezeu.."
Cred ca e aberant sa consideram ca Maria era musulmanca, cand e stiut ca era evreica ea si sotul ei Iosef, mama lui Iisus, nascut de religie iudaica, drept pt care pe cruce scria "Iisus Nazaretheanu, Regele Iudeilor". Fetelor nu alergati sa credeti in ceea ce va spun altii, luati-o cu adevarat de la origini si poate de multe ori logica o sa va ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Dragele mele,

Tin sa va multumesc ,deoarece in urma acestei discutii constructive(zic eu) am reusit nu numai sa-mi intaresc convingerile si credinta,cat si sa aflu multe date pe care nu le stiam.
Am sa fac un mic rezumat(sper ca mic)cu concluziile pe care le-am tras:
-cele 3 mari religii,iudaismul,crestinismul si islamul au la baza aceeasi Carte Sfanta:Vechiul Testament.(se stie asta)
-dupa nasterea lui Isus(proorocita in VT) s-au desprins cele 3 religii:crestinismul,care sustine ca Isus este Mesia;iudaismul,care nu crede in nasterea lui Mesia(ei mai asteapta inca nasterea lui Mesia)si islamul( aparut la mai mult de 500 de ani dupa Isus),care afirma despre Isus ca este un profet,infirmand totodata profetiile despre venirea lui Mesia (implinite) din VT(in care ei cred totusi).
-atat Isus cat si Sf. Maria au fost evrei si nu musulmani,cum s-a afirmat intr-unul din mesajele de mai sus.Este logic,deoarece iudaismul era singura(sper ca nu gresesc) religie monoteista de atunci,islamul aparand mult mai tarziu.
-adevarat:musulmanii cred in Sf.Maria ca fiind mama profetului Isus;
-tot adevarat este si faptul ca musulmanii mai cred si in alti sfinti crestini,aici in Liban ,in Sf Sharbel;
-cunosc cazuri de musulmani care si-au numit copiii dupa numele Sf Sharbel-atunci cand nasterea sau sarcina au fost cu probleme,ei s-au rugat la acest sfant si pt. ca ruga le-a fost ascultata si-au numit copilul Sharbel,in semn de recunostinta;
-am mai aflat cum ca invataturile Coranului sunt un cod social de viata;(vezi pagina Ligii islamice din Romania)
-dupa umila mea parere,Biblia si ma refer in speta la Noul Testament reprezinta un cod spiritual de viata;
-aceasta mare diferenta dintre cele doua religii ma face sa-mi intaresc credinta in crestinism.Explicatia este f. simpla:un cod de viata social de acum o mie si ceva de ani nu poate fi aplicat in zilele noastre,desi musulmanii,in marea lor parte,incearca inca tocmai acest lucru.Un mic ex:tot navigand pe internet,am gasit un forum in care se discuta problema divortului la musulmani>se spune ca un motiv care poate duce la divort este adulterul.Adulterul trebuie insa verificat si dovedit cu ajutorul a 4 martori(care san u fie rude).Explicatia,culmea,tocmai a unui musulman ,este ca acest lucru este f. greu de dovedit in zilele noastre,deoarece.spre deosebire de acum “N” ani cand acest lucru putea fi facut(nu existau case si blocuri din beton ca acum)tragand pur si simplu cu ochiul prin foita cortului,ei bine,in zilele noastre este aproape imposibil de realizat.No comment.Nu ma intrebati adresa forumului ca nu o mai stiu.
-tot ce citesc in NT este de natura spirituala si plin de dragoste.O fata chiar a citat aici cateva randuri din Ecleziastul.Superb.
-marea greseala a musulmanilor este aceea ca ei cred despre crestinism ca este politeist.O aberatie desigur,fetele au explicat deja despre Trinitatea Divina.
-Maryam spune ca:” In momentul in care Mumamad(s.a.a.w.s) a intrat in Mecca, a vazut pe peretii sanctuarului chipuri de ingeri si profeti , el negand astfel ca ingerii ar avea asemenea chipuri de barbati sau de femei(care erau infatisate fiind ff frumose),”…cum “astfel”?Adica asa,pur si simplu?(de fapt a negat devastand totul,dar sa nu intram in amanunte...istorice)Ingerii se pot arata oamenilor cu chip de om,de ce nu?Profetii chiar au fost niste oameni.Iarasi.De ce sa nu aiba chip de oameni? Mai subliniezi acolo ca femeile erau infatisate ca fiind f. frumoase.Este o falsa pudoare.Se stie(cel putin eu stiu) cat de presarat este intreg Coranul cu aluzii sexuale.Se stie ca Muhammad s-a casatorit la varsta de 25 de ani,cu frumoasa si bogata Khadija in varsta de 40 de ani.Din dragoste desigur.Se stie ca la 40 de ani el s-a mai casatorit si cu Aisha,in varsta de 6 ani.Si pt. ca era inca necoapta,a mai asteptat inca 3 ani-si a luat-o de sotie la 9 ani.Se stie ca a avut in jur de 10 sotii,pt, ca D-zeu i-a permis acest lucru.Se stie ca Paradisul(element imprumutat de la occidentali,de altfel si nu Raiul Biblic) este plin de fecioare si fiecare barbat care va ajunge acolo va avea dreptul la 72 de fecioare.Imi pare rau ca nu mai stiu Sura in care puteti citi asta.
Supozitii neintemeiate,barfa,hadithuri neacceptate unan...cam asta veti spune despre ce am scris eu mai sus.Dragele mele,eu asta am aflat dand simplu un search pe google.Cam asta am aflat si de la cativa cunoscuti,indreptatiti sa-si spuna parerile si cunostintele despre acest subiect.Daca nu vreti sa credeti,daca intr-adevar religia voastra reneaga cele scrise mai sus...e dreptul vostru.Mai multe dovezi nu cred ca as putea aduce.
Andrada a adus cateva argumente istorice(bine documentate,zic eu) si nici pe acelea nu le-ati crezut.

Apropo de viata virtuoasa a lui Muhammad(cititi Hadithurile) nicaieri nu am gasit aceleasi "virtuti" asociate Domnului nostru Isus.Din contra,in Coran gasim:
Sura 3:45-47- Isus s-a nascut din fecioara Maria.
Sura 19:19- Isus a trait o viata fara pacat.
Sura 3:45- Isus este Cuvantul lui Dumnezeu.
Sura 3:49- Isus a savarsit multe miracole ca, vindecarea vederii unui orb, vindecarea leprosilor, si chiar a inviat mortii.

D-zeu ne-a dat judecata si avem dreptul sa ne informam,sa judecam si sa tragem concluzii.Cred ca suntem cu toti de acord asupra urmatoarelor concluzii(desprinse din Coran si din Biblie)
1. Exista doar un singur Dumnezeu (Creator si Pastrator al tuturor lucrurilor).
2. Adevarul este obiectiv, vizibil si disponibil tuturor oamenilor.
3. Moise, Isus si Mahomed au fost personaje istorice, reale.
4. Oamenilor le este poruncit sa respecte legea morala din inima sau constiinta lor.
5. Dumnezeu i-a dat omului Legea (Torah-ul), Psalmii si Evanghelia.
6. Dumnezeu este mare.

Tot ce am scris mai sus, si inca multe altele,pe care n-as avea nici timpul si nici iscusinta necesare ca sa le redau aici,ma fac sa cred ca nu putem spune ca toata lumea are dreptate.
Eu cred in bunavointa tuturor,in credinta In D-zeu,in foloasele si invataturile pozitive pe care le trage fiecare din religia lui,insa nimic din ce am citit pana acum nu m-a facut catusi de putin sa-mi clinteasca credinta ,nu m-a facut sa cred ca ,poate si ceilalti au dreptate.Din toate mesajele fetelor convertite am inteles un singur lucru:informatie f. putina ,selectiva si uneori,prost inteleasa.Cam asta face ca un crestin sa se converteasca la alta religie.
Nu pot decat sa va urez,in spiritul sarbatoririi nasterii Domnului nostru Isus,care se apropie:un Craciun fericit,multa pace in suflete si D-zeu sa va ilumineze si sa ma ilumineze si pe mine daca am gresit undeva,fie chiar si in cel de-al 12-lea ceas.(apropos de Imamul acela ,care pe patul de moarte a recunoscut ca intotdeauana a fost in sufletul lui un crestin-pt. mine e dovada clara ca acel "preot" care propovaduia islamul a inteles adevarul in ultima clipa a vietii lui)

Craciun fericit!

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Faptul ca tu consideri o discutie despre felul in care suntem noi, fetele musulmance o lauda de sine sau o caracterizare de superioritate este din punctul meu de vedere o eroare grava in legatura cu care ratiunea ta te-a inselat...
Iti multumesc ca citesti cu atentie ceea ce scriu , insa ma simt datoare sa-ti explic , pentru ca din nou n-ai inteles ceea ce am scris eu , pentru mine , deci astea sunt sentimentele mele este o binecuvantare , deci nu-mi creaza nici superioritate , nici inferioritate , cu atat mai mult cu cat nu ma raportez in trairile mele la ceva anunme.Asa ca draga mea , faptul ca tu resimti lucrurile astea de pe pozitii de super(infer)ioritate este numai problema ta, inca o data : citeste cu atentie si macar incearca sa nu caracterizezi sau sa nu interpretezi ceea ce citesti.Eu am exprimat un sentiment , nu m-am batut cu pumnul in piept astfel incat tu sau altcineva sa se apuce sa faca divagatii pe seama a ceea ce simt eu .

M-am tot gandit daca sa raspund in continuare la acest subiect. Si chiar de am fost considerata (?!) rasista, am sa continui.
Eu nu am nimik personal cu musulmanii, crestinii sau cei de alta religie decat a mea, dar cu adevarat e deranjant sentimentul de superioritate. Cu adevarat o consider inteleapta pe acea adevarata musulmanca, nascuta, crescuta in aceasta religie {Alyssa) care spune "Incerc sa fiu buna mereu, sa nu mint, sa nu fur, sa nu iau barbatul alteia etc... Incerc sa fiu un om bun inainte de toate." Asta este esentza.
Inainte de toate suntem OAMENI. De ce ar trebui sa ne simtim superiori??? Ce face superior un musulman, crestinului sau evreului.??? Fiecare crede cu adevarat in Dumnezeul lui, indiferent cum se numeste. De aceea, repet, e deranjanta ideea aceasta de superioritate expusa de multe dintre musulmancele noastre convertite care afirma: (Maryam) "Consider ca a fi musulman este o binecuvantare incomparabila cu orice altceva, in conditiile in care esti intr-adevar asa cum trebuie." ,

Si oare : "Iar Allah va nimici pe vremea lui toate religiile in afara de islam..." , nu este o chemare la razboiul sfant, tot din acelasi sentiment de superioritate????

Catan:"Fecioara Maria purta Hidjab(batic )da sau nu?De ce credeti oare?Ptr ca ea era musulmana(credincioasa )intr-un singur Dumnezeu.."
Cred ca e aberant sa consideram ca Maria era musulmanca, cand e stiut ca era evreica ea si sotul ei Iosef, mama lui Iisus, nascut de religie iudaica, drept pt care pe cruce scria "Iisus Nazaretheanu, Regele Iudeilor". Fetelor nu alergati sa credeti in ceea ce va spun altii, luati-o cu adevarat de la origini si poate de multe ori logica o sa va ajute.

[/quote]

maryam

Mergi la inceput

Ceea ce am scris eu nu este din memeorie sau din necunostinta de cauza , poti gasi in "Viata lui Muhammad" carte scrisa de Dr. Muhammad Husayn Haykal , tradusa in lb. romana de prof. Nicolae Dobrisan.
Nu cred ca a interesat pe cineva sa zdruncine alta credinta, oricum bravo tie ca esti o buna credincioasa,insa in ceea ce priveste un pic de documentare , nu-i rau s-o faci , in Coran , in multe sure se scrie ca in Paradis credinciosii vor avea drept soate hurii cu ochi mari , frumoase si toate deopotriva , nu stiu de unde nr. de 72, iar in ceea ce priveste convertirea cred ca mai...potrivit ar fi sa vorbeasca despre asta cele care au facut-o , spun asta considerand ca nimeni dintre noi n-are dreptul sa faca aprecieri la modul in care s-a intamplat , la (ne)cunostinte , etc.Eu personal am citit foarte mult inainte sa ma convertesc si am stat in f multe randuri de vorba cu cel care este un nume in Romania , reprezentantul cultului islamic in Ro, un om care a studiat si care are cunostinte vaste , care a fost si este invitate in repetate randuri sa lamureasca diverse aspecte ale lumii si vietii islamice la TV, care nu e un oarecare...deci am avut un bun discipol, asa ca iata nu sunt dr. docent , dar ceea ce am invatat, stiu(sic!)

maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Catan, am senzatia ca iti scapa esenta. Da' de cind nu exista religie fara carte sfinta? Pesemne dupa parerea ta civilizatiile vechi si actuale, asa numitii "primitivi", nu aveau religie sau erau cu totii niste dobitoci? Fiecare are propria lui forma de spiritualitate, si poti fi analfabet si poti sa nu fi auzit de o carte sfinta in viata ta, daca ai chiar o religie politeista care te indeamna sa fii OM, inseamna ca nu este demn de respect?
Eu asta nu inteleg din ceea ce unele din fetele au scris aici despre islam, de ce aveti senzatia ca ati dat voi gaura la macaroana? Nu conteaza la cine te inchini, conteaza ce rezultate are aceasta inchinare asupra ta ca fiinta umana. Eu una asa vad lucrurile si cred ca asta inseamna de fapt sa respecti oamenii de toate religiile, si nu sa vii sa spui, "da, eu respect toate religiile dar a mea este cea mai grozava dintre toate, cea mai adevarata si are dreptul sa stabileasca daca celelalte sunt sau nu demne de respect!" Este o contradictie aici, nu va dati seama?
Cineva dintre voi zicea ca a gasit fraza cu distrugerea crucii si a porcului, precum si ceea ce urma in care se spunea ca Allah va distruge toate religiile in fara de islam, pe un site care prezenta "ff frumos" islamul. Daca aceasta este ideea de "ff frumos"... sa-l distrugi pe altul pentru ca nu crede in aceleasi lucruri ca si tine... cred ca orice comentariu este de prisos!
Vor fi fiind lucruri de genul asta si prin scrierile crestine, desi eu una nu le-am intilnit si consider ca esenta crestinismului se gaseste in Noul Testament, a carui idee de baza este indemnul la dragoste si toleranta, dar daca le-as intilni, apoi cu siguranta nu de ele m-as agata ca sa descriu frumusetea religiei mele! Ar fi ca si cum as zice ca bine a facut Inchizitia ca i-a ars pe rug pe toti aia care se abateau chiar si cu un milimetru de la niste reguli care de fapt erau o interpretare gresita data de oameni scripturilor!
Eu am toata stima pentru voi, fetele de religie musulmana care incercati, prin intermediul acestei noi (pentru voi) religii, sa accedeti la o calitate superioara din punct de vedere uman, singurul lucru care ma deranjeaza este ca la adapostul Coranului denigrati alte religii.
Fara suparare. Sper ca discutia sa continue intr-o nota calma si civilizata.
Catalina.
P.S. Pentru cele carora v-a placut, pasajul despre dragoste pe care l-am citat intr-unul din mesajele mele este din Noul Testament, Intaia epistola catre corinteni, cap. 13 - "Intaietatea dragostei".

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Draga Maryam,

Ti-am inteles pe deplin pct. de vedere si te inteleg.Totusi,multimea aberatiilor pe mesaj(din partea ta si a altor fete)cu privire la credinta crestina,ma face sa cred ca,desi ai avut un bun discipol de religie musulmana,nu ai avut totusi nici un discipol(asta inainte de a te casatori) crestin.Ar fi fost interesant de stiut ce ai fi ales,confruntand cele 2 religii de pe pozitii egale.Ca sa nu mai spun de faptul ca esti o norocoasa ca ai fost crestina,astfel avand posibilitatea sa alegi intre religii.Daca ai fi fost musulmana prin nastere,n-ai fi avut acest drept.
Cat despre "Viata lui Muhammad" ,mi-a fost citita direct din Hadithurile in original..asa ca...nici eu nu am citat in necunostinta de cauza.Dupa cum am mai spus..s-ar parea ca Liga islamica din Ro are toate motivele sa prezinte o selectie a acestor hadithuri tocmai datorita faptului ca sunt atat de controversate.
Sa acceptam ca a fost doar o greseala sau o exagerare ceea ce am aflat eu despre imaginea Paradisului ,in orice caz,un Paradis in care ti se promit sotii, mai multe chiar,nu doar una...da totusi de gandit.Ma intreb ,femeilor ce li se promite?Sau ele nu ajung acolo?
Am intrat in aceasta discutie,tocmai pt. faptul ca majoritatea dintre voi ati fost crestine si am vrut sa va fac cunoscut si punctul nostru de vedere.M-au mirat usurinta cu care ati imbratisat aceasta religie.Stiu ca la tine a durat mai mult,6 ani si cred ca ti-a fost greu.Daca tu simti in sufletul tau ca ai facut ce trebuia asta este cel mai important.Continua sa crezi si continua sa intrebi si sa studiezi atunci cand ai vreo nedumerire.
Roaga-te lui D-zeu si sigur te va ilumina.
In spiritul Craciunului care se apropie,promit ca aceasta sa fie ultima mea interventie la acest subiect.Daca am provocat sentimente contradictorii sa-mi fie cu iertare.Nu am facut-o cu rautate,am expus doar cateva informatii si credinta mea.

Craciun fericit!

si

Al Salam Aleikum !

P.S.-o veche povata a libanezilor este aceea ca o buna sotie trebuie sa-si urmeze sotul oriunde si in orice.Eu cred ca asta ai facut si ai dat dovada de intelepciune.Urmeaza-ti sotul in fapte si pe D-zeu in inima.Caci doar inima ta,stie adevarul.

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput