Exista si...musulmance aici? (1)
Raspunsuri - Pagina 12
Andrada spune:
Maryam uite putina istorie de unde mi-am facut eu deductiile:
In anul 622 Abu Sufyan nepotul lui Umayya (deci din dinastia umayazilor) temindu-se ca odata Mahomed stabilit la Medina va mai incerca sa se apropie de Mecca si de Kaaba, ordona ca Mohammed sa fie ucis. Mohammed afla si se ascunde cu Abu Bekr in pestera Thaur (asta se intimpla cind ceilalti convertiti il asteptau riscindu-si viatza la portile Meccai...)
Alt exemplu : 200 de famiii din Mecca convertite de Mohammed iau drumul Medinei, dar asta creeaza o problema cu proviziile de alimente. Mohammed ia decizia sa jefuiasca caravanele care treceau pe linga Medina, omorind pe cei care se opuneau.
In 628 Mohammed trimite Quraish o solie de pace in schimbul dreptului de a-si executa ritualul religios in jurul Kaaba odata pe an. Un tratat pe 10 ani va fi semnat daca Mohammed promite un an de pace. Spre uimirea tuturor convertitilor, Mahommed accepta si face cale intoarsa. Dupa un an Mohammed se intoarce cu 2000 de credinciosi la Mecca face inconjurul Kaabei de 7 ori striga crezul Alah e singurul dumnezeu, citiva Quirash (din tagma de sus) i se alatura, se simte puternic deci si in 630 (ignorind propriul cuvint dat si tratatul de pace) stringe o armata de zece mii de oameni si cucereste Mecca (care se preda de altfel fara rezistentza)
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Catan spune:
Draga Andrada .Niciodata nu am auzit si nu pot sa accept ca Profetul Mohamad este un hot si un las.A ponegri Profetul inseamna a nega existenta Islamului.Deci afirmatiile tale nu isi au nici o baza .Fara nici o suparare ,fiecare are religia lui si nimeni nu incearca sa converteasca pe ceilalti .Datele tale sint istorice si nu au un sprijin religios.Deci istoria este ff indoielnica (in cazul pomenit de tine)Vreau si eu sa te intreb un lucru.In ceea ce priveste cele spuse de Hanen cu firul de par de care va fi atirnata o femeie care nu se acopera si eu o consider o aberatie >Nu este nicaieri scris asta in Coranul Sfint.Dar o musulmana are obligatia sa-si acopere parul ptr ca asa Dumnezeu a spus.Fecioara Maria purta Hidjab(batic )da sau nu?De ce credeti oare?Ptr ca ea era musulmana(credincioasa )intr-un singur Dumnezeu.Ea nu este mama fiului lui Dumnezeu ,este mama Profetului lui Dumnezeu si este f iubita de musulmani si cunoscuta in Islam ca Maryam.Dumnezeu nu are nevoie de nimeni si nimic ,cu atit mai mult de un fiu.Asa cum a spus si Dodo in mesajul ei nu este nevoie de mijlocitori ptr a ne ruga la Dumnezeu sau de icoane pictate (izvor al imaginatiei umane).Nimeni nu l-a vazut pe Dumenzeu si nimeni nus tie cum el arata.In Coran este scris ca Dumenzeu nu se aseamana cu nimeni si nimic.Deci asemanaraea lui Dumnezeu cu omul este neintemeiata.Isus nu a fost rastignit pe cruce ,acum el este in al doilea cer si va cobori pe pamint ptr a intari credinta intr-un singur Dumenzeu (un alt om a luat chipul lui si a fost rastignit pe cruce)De ce Dumnezeu si-ar sacrifica fiul lui ptr greselile si pacatele oamenilor?Nu vreau sa jignesc pe nimeni cu nimic.Ptr Ortansa ,faptul ca unii musulmai beau pe ascuns nu este ceva nou ,sau chiar sa vada toata lumea.Aceasta este o problema de credinta.Oamenii care beau nici nu sint ucisi (nic i vorba de asa ceva ,dar este cunoscut ca in Islam este interzis alcoolul ,stiti de ce ptr ca alcoolul i-a mintile si se intimpla nenorociri f mari din aceasta cauza.Cele mai dese drame se intimpla din cauza alcoolui.Va urez o zi buna .A spune hamdullah ,inseamna a multumi lui Dumenzeu ptr tot si ptr rau si ptr bine.Asa este scris in Coran si musulmanii stiu f bine.Numai bine .
Elena spune:
quote:
Originally posted by Catan
Isus nu a fost rastignit pe cruce
NUUUUUUUU ???????
(un alt om a luat chipul lui si a fost rastignit pe cruce)
DE CE, in ce scop ?????
De ce Dumnezeu si-ar sacrifica fiul lui ptr greselile si pacatele oamenilor?
Pentru ca Dumnezeu ii iubeste pe oameni!!! Slava Lui !
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe sigurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." Evanghelia dupa Ioan, 3:16
Elena&Laura
Theodora spune:
quote:Eu nu am nici o legatura cu aceasta religie si nici nu stiu prea multe despre ea,dar ceea ce stiu cu siguranta e ca exista milioane de musulmani,la fel ca si milioane de crestini,deci nu te mai framinta,draga mea, cu aceasta intrebare! Nu esti diferita si daca cineva crede ca esti e problema lui(ei). PACE TUTUROR! SALAM ALEIKUM!
cum e pur si simplu sa fii altfel decat ceilalti?
Theodora, Alexandros, Yannis
LOVE U ALL
maryam spune:
"Al hamdu ALLAH" inseamna lauda lui ALLAH, dar unde ai sesizat ca e folosit gresit?
quote:
Originally posted by Ortansa
Si pentru ca am observat ca uneori expresiile :"Al hamdulu Allah" si "inshaa'Allah" sunt folosite gresit in contexte,desi cred ca stiti,
-:"Al hamdulu Allah"=inseamna "multumesc lui D-zeu" si este folosita mereu dupa ce vorbitorul apreciaza despre sine o stare multumitoare:de ex. aici este folosit f. mult atunci cand esti intrebat "ce faci?" se raspunde cu:"bine,al hamdulu'allah"
-"inshaa'Allah"=inseamna "daca D-zeu(ne/ma) ajuta(vrea,da)" si se foloseste atunci cand vorbitorul exprima o dorinta inca neimplinita(de orice fel).De ex.:maine vreau sa fac ciorba,inshaa'Allah" sau la anul voi incepe studiul,inshaa'Allah...etc.
Aceste expresii sunt folosite in egala masura de musulmani cat si de crestini(arabi).
Numai bine,
Ortansa-deX mamica
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
maryam spune:
Nu cred in veridicitatea acestor date istorice(???) si fara sa citez pe nimeni iti pot da zeci de replici din istorie (care de altfel a fost scrisa dupa (in)capacitatea de a intelege adevarul a fiecaruia) in care realitatea a fost denaturata, chiar trunchiata...poate ca prietena ta care este musulmanca , fara a incerca desigur sa te converteasca te va lamuri asupra unor aspecte in care, cu tot respectul cunostintele tale nu sunt tocmai cele reale.
Asupra unui lucru insa nu pot sa te inteleg, cum poate un om , data fiind natura lui de om sa faca referiri sau aprecieri la viata unui om , care n-a fost un simplu om , ci a fost un profet, deci a fost trimis de ALLAH ...n-am auzit inca pana acum pe cineva sa spuna astfel de lucruri , indiferent ca e vorba de Isus , de Noe si poate de aceea consider interventia ta deplasata si...neconforma cu regulamentul pe care daca-mi amintesc bine l-ai invocat in repetate randuri.
Revin si spun ca acest subiect consider ca nu este o scena a unor rafuieli sau a unor polemici izvorate din (ne)implinirile spirituale , materiale sau de alta natura a celor ce participa la discutii , asa ca mi-se pare de bun simt ca jignirile sau parerile jignitoare la adresa religiilor, profetilor, intamplarilor sa fie evitate.
Multumindu-va pentru intelegere si mai ales pentru ointeresul manifestat va doresc numai bine tuturor!
quote:
Originally posted by Andrada
Maryam uite putina istorie de unde mi-am facut eu deductiile:
In anul 622 Abu Sufyan nepotul lui Umayya (deci din dinastia umayazilor) temindu-se ca odata Mahomed stabilit la Medina va mai incerca sa se apropie de Mecca si de Kaaba, ordona ca Mohammed sa fie ucis. Mohammed afla si se ascunde cu Abu Bekr in pestera Thaur (asta se intimpla cind ceilalti convertiti il asteptau riscindu-si viatza la portile Meccai...)
Alt exemplu : 200 de famiii din Mecca convertite de Mohammed iau drumul Medinei, dar asta creeaza o problema cu proviziile de alimente. Mohammed ia decizia sa jefuiasca caravanele care treceau pe linga Medina, omorind pe cei care se opuneau.
In 628 Mohammed trimite Quraish o solie de pace in schimbul dreptului de a-si executa ritualul religios in jurul Kaaba odata pe an. Un tratat pe 10 ani va fi semnat daca Mohammed promite un an de pace. Spre uimirea tuturor convertitilor, Mahommed accepta si face cale intoarsa. Dupa un an Mohammed se intoarce cu 2000 de credinciosi la Mecca face inconjurul Kaabei de 7 ori striga crezul Alah e singurul dumnezeu, citiva Quirash (din tagma de sus) i se alatura, se simte puternic deci si in 630 (ignorind propriul cuvint dat si tratatul de pace) stringe o armata de zece mii de oameni si cucereste Mecca (care se preda de altfel fara rezistentza)
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
dodo spune:
Uite, Crinuta, am gasit ceva ce poate te lamureste cit de cit:
Allah Preainaltul a grait:<<Spuneti: "Noi credem in Allah si in ceea ce ne-a fost trimis noua si ceea ce a fost trimis lui Avraam, fiul lui Ismail, lui Isaac, lui Iacob si semintiilor, in ceea ce le-a fost dat lui Moise si lui Isus si in ceea ce le-a fost dat tuturor profetilor de catre Domnul lor. Noi nu facem deosebire intre ei. Noi Lui Ii suntem supusi>>(Surat Al-Baqara:136).Si tot Allah a mai grait:<<Spune: Eu nu sint nou intre trimisi si nu stiu ce se va face cu mine si nici cu voi. Eu nu urmez decit ceea ce imi este revelat si nu sint decit un Prevenitor limpede">>(Surat Al-Ahqaf:9).
Tot Allah a mai grait:"Iar tie, (Muhammad), ti-am trimis Cartea cu Adevarul, intarind Scriptura de dinaintea ei si intrecind-o pe ea. Deci, fa judecata intre ei dupa ceea ce ti-a trimis Allah si nu urma poftele lor, (indepartindu-te)de Adevarul ce ti-a venit. Fiecaruia dintre voi (trimisii) Noi i-am dat o lege si o rinduiala."
Continui mai tirziu un pic.
hannen spune:
Fetelor, am zis deja, insa voi repeta.
Afirmatia facuta de mine in leg cu "firul de par lasat sa se vada etc .etc...."este posibil sa fie o aberatie daca nu, chiar sigur este!
Repet, eu nu am citit asa ceva in Coran ,a fost ceea ce mi s-a spus.
Poate este doar o metoda de educare a tinerelor asa cum a zis dodo.
Deci nu o luati ca atare,insa am avut indemnuri ca "model"atunci cand am hotarat sa ma acopar.O sa caut si o sa revin cu explicatii.
Numai bine si o zi buna tuturor.
Nicole&Amira
cataghe spune:
Fetelor, eu nu vreau sa supar pe nimeni si respect credinta fiecaruia. Dar nu inteleg de ce o atacati pe Andrada, care mie personal mi se pare foarte bine documentata. Daca vreti sa o combateti, faceti-o in aceiasi termeni, cu DATE exacte. Asa mi se pare corect.
Inca o data, fara sa vreau sa supar pe vreuna dintre voi, nu inteleg de ce ea este acuzata pentru ca si-a expus si si-a argumentat parerea, numai pentru ca voi nu sunteti de acord cu aceasta parere. Eu cred ca atita vreme cit ne exprimam in mod civilizat, putem sa spunem chiar tot ce ne trece prin cap.
Alta problema: sunteti suparate de aspectele negative expuse despre Profet si invocati regulile forumului, dar in acelasi timp postati mesaje de genul celui asupra caruia am atras atentia mai devreme putin, in care crestinismul este pur si simplu desfiintat in fata islamului. Respectul vostru pentru celelalte religii unde este? Voi veniti si spuneti ca trebuie lovita crucea, ca Allah va nimici toate religiile in afara de islam, ca Iisus nu a fost rastignit si ca Fecioara Maria a fost musulmana (?!). Dar uitati ca participarea este libera pe acest forum, ca nicaieri nu scrie la subiectul acesta “accesul interzis tuturor celor de alta religie decit cea musulmana” si, in consecinta, este foarte probabil ca mesajele voastre sa fie citite si de crestini care, cu siguranta, nu vor primi deloc cu drag afirmatiile de acest gen.
Haideti acuma sa va spun ceva, si de asemenea sper sa nu va suparati. Sa stiti ca si conform religiei ortodoxe femeile trebuie sa aiba capul acoperit, e drept, in biserica. Dar sa nu scapam din vedere un lucru: aceste carti sfinte despre care vorbim aici contin printre altele si reguli de viata si de igiena, care in mare parte au fost valabile pentru vremurile in care cartile au fost scrise. Si trebuie sa va spun, dragele mele, ca pina tirziu inspre zilele noastre femeile purtau toate plete si, din nefericire, erau pline de paduchi. Prin urmare, aceasta regula ca femeile sa-si acopere capul avea o mare utilitate din punct de vedere igienic pe vremea aceea, ceea ce nu mai este cazul astazi. Nu stiu despre islam prea multe, din cite stiu purtarea baticului la musulmance are si alte conotatii – si m-as bucura daca le-ati expune voi, cele care le cunoasteti - dar cred ca si acesta este un aspect care merita luat in considerare: elementele strict de credinta sunt una, iar cele care se refera la port, comportament, etc. sunt in mare parte puternic marcate de spiritul vremurilor in care au fost spuse.
In incheiere, dati-mi voie sa scriu si eu citeva rinduri pe care probabil majoritatea le cunoasteti, ca o replica la indemnul de a “nimici” crucea si toate fiintele care cred in ea care, conform celor spuse de voi, se afla scris in Coran. Citatul meu vine, cum spuneam, in replica, din Noul Testament:
“Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sint o arama sunatoare sau un chimval rasunator.
Si chiar daca as avea darul profetiei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta incit sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sint nimic.
Si daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da si trupul sa fie ars, si nu as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu este invidioasa; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mindrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se aprinde de minie, nu se gindeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, sufera toate, crede toate, nadajduieste toate, rabda toate.
Dragoste nu piere niciodata. Prorociile se vor sfirsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfirsit.
Caci cunoastem in parte si prorocim in parte; dar cind va veni ceea ce este desavirsit, acest <in parte> se va sfirsi.
Cind eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un opil, gindeam ca un copil; cind am devenit matur am terminat cu ce era copilaresc.
Acum vedem ca intr-o oglinda, dar atunci vom vedea fata in fata; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste deplin, cum am fost cunoscut si eu pe deplin.
Acum, deci, ramin acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.”
Va doresc numai bine si multa dragoste,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
Camelia spune:
Am sa-ti spun eu cui ma rog cand spun "Tatal nostru" : egal daca lui Dumnezeu sau lui Isus deoarece "Eu si Tatal una suntem" (Ioan 10,30) si "cel ce M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal" (Ioan 14, 9) .Dumnezeu e unul in fiinta si intreit in persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.Deci politeismul e exclus din discutie.
Cand spun "Tatal nostru " , nu ma rog sfintilor deoarece nu lor le este adresata rugaciunea domneasca.
Sfintii sunt duhurile dreptilor celor savarsiti (Evrei 12, 23) .Ei sunt prietenii lui Dumnezeu,-dupa cum spune Mantuitorul Sfintilor Apostoli: "Voi prietenii Mei sunteti, de veti face cate va poruncesc" (Ioan 15,14).
Cand ne rugam sfintilor , nu-i adoram, nici nu ne inchinam lor la fel ca lui Dumnezeu, ci ii veneram, adica ii cinstim in chip deosebit.Si ii chemam in ajutorul nostru ca si ei sa se roage pt noi.
quote:
Originally posted by dodo
Inca o intrebare: tu cind reciti "Tatal Nostru", cui ii adresezi ruga, lui Dumnezeu, lui Isus sau sfintilor? Daca ii ceri ajutorul si indurarea lui Dumnezeu, de ce nu o faci direct, pt. ce iti trebuie mijlocitori, crezi ca ei pot pleda cauza ta cu sanse mai mari de reusita decit o poti face tu insati? Ma indoiesc, daca Dumnezeu doreste sa-ti acorde ceea ce tu ceri, o face in mod direct, nu prin mijlocitori, care dealtfel nu au nici o putere proprie divina sa ajute, ci le-a fost trimisa tocmai ca oamenii sa creada in unicitatea lui Dumnezeu, sa nu mai divinizeze alti idoli in afara lui Dumnezeu. De aceea si crestinismul e o religie MONOTEISTA, daca invoci faptul ca Isus are puteri divine personale si a facut lucruri magice si profetii cu de la sine putere, inseamna ca este asemeni lui Dumnezeu si de aici dai in POLITEISM. Puterea ii apartine in intregime lui Dumnezeu care e UNIC, NU A FOST NASCUT, NU ARE COPII SI NU ARE MOARTE. Daca esti de alta parere, scrie-mi si mie citatul din Biblie unde se combate ceea ce am scris eu cu majuscule. Nu fac misto, doresc sa stiu, si am sa caut si eu printre sure pasajul cel mai potrivit in sprijinul celor spuse de mine. Hai ca devine interesant subiectul, nu? Invit si pe alte fete, in limitele permise de respect, sa participe la dezbatere, dar nu la modul "hai sa-i bag pumnu-n gura, sa taca naibii o data!"
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor