Exista si...musulmance aici? (1)
Raspunsuri - Pagina 11
crinuta spune:
Nu Dodo, nu mi-e frica de Dumnezeu. Eu incerc sa Il iubesc pe Dumnezeu cu toata fiinta mea. Cand iubesti, nu Il poti rani pe CEL care te-a creat, care din IUBIRE si-a daruit propriul FIU sa ma mantuiasca. Dumnezeu ne cheama la IUBIRE. Dumnezeu cere IUBIRE. Asta e tot.
Sa-mi fie frica? Cum poate sa-mi fie frica de un Dumnezeu bland, bun, iertator, care ne cheama la EL ca un tata? Tie ti-e frica de tatal tau?
Atunci cand dezvolati o relatie stransa cu Dumnezeu, frica este ultimul sentiment care te incearca. Tot ce poti simti este ca nu poti fara Dumnezeu, iar atunci cand cazi in pacat ( asa cum toti cadem, deoarece suntem slabi), suferi pentru ca l-ai ranit pe cel care te iubeste. Nu ti-e frica de pedeapsa, ci pur si simplu nu iti poti ierta tu faptul ca l-ai suparat pe cel care te-a creat.
Dumnezeu ne indeamna la iubire, iertare. Asta emana Bibilia, si cartile sfintilor pe care Biserica i-a avut de-alungul timpului.
IN al doilea rand : ISUS nu este profet. Nu poate fi pus alaturi de profeti. CE spunea Ioan despre ISUS: " Celui care vine dupa mine nu sunt vrednic sa ii dezleg cureaua incaltamintelor" ( scuze daca nu am redat citatul exact).
Eu nu inteleg cum musulmanii spun ca ei trebuie sa creada in toate cartile sfinte din trecut, iar pe de alta parte neaga faptul ca ISUS este FIUL lui Dumnezeu. Pai daca crezi si accepti Biblia, accepti si ce este scris acolo, si anume ca ISUS este FIUL LUI DUMNEZEU.
In ceea ce priveste problema sfintilor : noi ii rugam pe sinti sa mijloceasca pentru noi, nu ne rugam lor. Sfintii se roaga si din cer pentru noi, mijlocesc pentru noi, asa cum face si FECIOARA MARIA ( citeste mesajele de la Medjugorje, Fatima, Lourdes, locuri unde FEcioara a aparut, si inca mai apare).
Crinuta
dodo spune:
Nu m-ai inteles, Crinuta, teama de care spun eu nu e o senzatie fizica de frica (aoleo ma bate tata!), e un sentiment, cum sa-ti descriu, ceva ca te simti mic, un fir de nisip, in fata maretiei si puterii lui Dumnezeu, e un respect amestecat cu teama. Cum spuneam mai sus, e greu sa descii in cuvinte sentimentele incercate atunci cind ai hotarit sa imbratisezi islamul, fiecare simte asta in felul lui. Spui ca citesti Coran-ul dar am senzatia din cele spuse de tine ca citesti, dar parca ochii tai citesc altceva, creierul tau refuza sa proceseze informatiile citite. Poate suna cam brutal dar asta e comparatia care-mi vine acum in minte. Ca sa patrunzi intelesurile mai bine, citeste Coran-ul ca si cum nu ai mai citit nici o carte religioasa pina acum, nu cauta sa faci comparatie cu nimic, citeste pur si simplu concentrindu-te la ceea ce citesti. Fa o incercare.
Inca o intrebare: tu cind reciti "Tatal Nostru", cui ii adresezi ruga, lui Dumnezeu, lui Isus sau sfintilor? Daca ii ceri ajutorul si indurarea lui Dumnezeu, de ce nu o faci direct, pt. ce iti trebuie mijlocitori, crezi ca ei pot pleda cauza ta cu sanse mai mari de reusita decit o poti face tu insati? Ma indoiesc, daca Dumnezeu doreste sa-ti acorde ceea ce tu ceri, o face in mod direct, nu prin mijlocitori, care dealtfel nu au nici o putere proprie divina sa ajute, ci le-a fost trimisa tocmai ca oamenii sa creada in unicitatea lui Dumnezeu, sa nu mai divinizeze alti idoli in afara lui Dumnezeu. De aceea si crestinismul e o religie MONOTEISTA, daca invoci faptul ca Isus are puteri divine personale si a facut lucruri magice si profetii cu de la sine putere, inseamna ca este asemeni lui Dumnezeu si de aici dai in POLITEISM. Puterea ii apartine in intregime lui Dumnezeu care e UNIC, NU A FOST NASCUT, NU ARE COPII SI NU ARE MOARTE. Daca esti de alta parere, scrie-mi si mie citatul din Biblie unde se combate ceea ce am scris eu cu majuscule. Nu fac misto, doresc sa stiu, si am sa caut si eu printre sure pasajul cel mai potrivit in sprijinul celor spuse de mine. Hai ca devine interesant subiectul, nu? Invit si pe alte fete, in limitele permise de respect, sa participe la dezbatere, dar nu la modul "hai sa-i bag pumnu-n gura, sa taca naibii o data!"
Catan spune:
Am citit ce ati scris cu f mare atentie si m-am gindit sa scriu si eu ceea ce gindesc.Profetul Mohamad era un om ff bun si in viata lui nu a spus nici macar o minciuna si nu s-a folosit de siretlicuri.Nu era nici las si nici mincinos asa cum unii oameni vor sa lase sa se creada.Coranul a fost trimis tocmai prin acest om de o bunatate si corectitudine exemplara.Dumnezeu asa a vrut ca Mohamad sa fie Profetul lui. oare Biblia ii ponegreste pe Profeti?Cu ce poti sa dovedesti ca Mohamad a fost un mincinos si un las?Scrie asta in Biblie sau in vreo alta Carte Sfinta?Profetul era din Mecca deci nu avea de ce sa fuga din Mecca sau sa se teama de ceva.Eu cred intr-un singur Dumnezeu si in toti Profetii sai.Dumenzeu e unic si nu are nevoie de nimeni si nimic cu atit mai mult de un fiu.Ptr ca el nu are nevoie de nimeni si nimic ,este unic si fara sfirsit.Oameni se roaga la icoane.Asta ma trimite cu gindul la idolatrizarea unor chipuri pe lut.Nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu ,deci cum se stie cum arata el?Isus este Profetul lui Dumnezeu si ca si ceilalti Profeti a facut miracole cu ajutorul lui Dumnezeu.Doar pe baza unei casete nu putem sa judecam un Profet al lui Dumnezeu.Nu in ultimul rind musulman inseamna credincios si erau si musulmani crestini si evrei ,care credeau intr-un singur Dumnezeu.Va urez la toate numai bine.A Sallamu Aleikum.
hannen spune:
Ma bucur ca se discuta pasnic.
Iata cum ar trebui citit Coranul :"Coranul nu este o carte in sensul unui studiu,al unui tratat,sau a unui discurs general sau specializat asupra unei anumite teme.
S-ar dovedi frustrant sa ne apropiem de aceasta carte in speranta ca se va incadra in unul dintre criteriile stiintei omenesti.
Coranul nu se incadreaza nici in standardele impuse de alte carti religioase sfinte.Coranul nu a fost scris de scribi diferiti,fiecare tratand o anumita tema generala,intr-o anumita perioada istorica.
Coranul contine cuvantul lui Allah,pur si simplu,fara nici o contributie a mintii omenesti si fara nici o pierdere a revelatiei originale.Coranul este unic si reprezinta cuvantul divin intr-un limbaj omenesc"
Iata acum cate ceva despre sfarsitul lumii ,asa cum sunt ele prezentate in Coran .
Pogorarea lui Isus pe pamant este unul din cele mai importante semne ale apropierii Zilei Judecatii.El va cobori ,bucurandu-se inca de prima lui viata pe care i-a daruit-o Allah si va intari stalpul Legii Islamului cu care a venit profetul Mohammad.Acest lucru este confirmat atat de Coranul cel sfant cat si de Traditia (Sunnah)cea curata despre profet.
ALLAH PREAINALTUL a grait:"Nu va fi nici unul dintre oamenii Cartii care sa nu creada in el,inaitea mortii sale.Iar in Ziua de Apoi el va fi martor impotriva lor.(4 Surat An-Nisa:159)
Profetul a zis:"Profetii sunt frati,mamele lor sunt diferite,insa religia lor e una singura.Iar eu sunt cel mai apropiat dintre oameni de Isus,fiul Mariei ,caci intre mine si el nu a fost un alt profet.Si el va pogori,cand il veti vedea o sa-l cunoasteti:el este un barbat de inaltime mijlocie ,alb-roscat,cu doua straie pe el,capul lui parca picura cu toate ca nu l-a udat.Si va lovi el crucea si va omora porcul si va pune birul si-i va chema pe oameni la islam.Iar Allah va nimici pe vremea lui toate religiile in afara de islam,iar Mesia il va nimici pe Antichrist si va ramane pe pamant timp de patruzeci de ani,si va muri si se vor ruga musulmanii pt el."
Iata discutia care va avea loc intre Isus si Allah Preainaltul ,in Ziua Invierii ,asa cum se relateaza in Coran:
"Si va zice Allah "O Isus ,fiu al Mariei!Le-ai spus tu oamenilor:"Luati-ma pe mine si pe mama mea drept dumnezei in locul lui Allah?"El ii va raspunde:"Marire Tie!Eu nu as fi putut sa spun ceea ce nu aveam dreptul sa spun!Daca as fi spus ai sti,caci Tu doara stii ce este in sufletul meu,pe cand eu nu stiu ce este in sufletul Tau!Doar Tu esti Stiutorul celor nestiute!Eu nu le-am spus decat ceea ce mi-ai poruncit:Adorati-L pe Allah ,Domnul meu si Domnul vostru!"
Si am fost martor impotriva lor atata vreme cat m-am aflat printre ei.Si dupa ce m-ai luat la Tine ,ai fost doar Tu Priveghetor peste ei,caci Tu esti Martor tuturor lucrurilor!"(5 Surat Al-Ma.ida:116-117)1)
Numai bine.
Nicole&Amira
cataghe spune:
"Si va lovi el crucea si va omora porcul si va pune birul si-i va chema pe oameni la islam.Iar Allah va nimici pe vremea lui toate religiile in afara de islam..."
Hm!
Imi pare rau ca nu am timp fizic acum sa scriu, dar eu cred ca ar trebui reflectat adinc la aceste rinduri...
Sper sa pot reveni curind,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
maryam spune:
Abraham(Avraam), este considerat "parintele" tuturor profetilor, dar el nu a fost nici iudeu , nici crestin, el s-a inchinat la un singur Dumnezeu(ALLAH), deci nu i-a facut asociati , nici fii...el a fost inainte de Isus sau de Muhamad(s.a.a.w.a)...poate ca merita intrebati cei care au studiat teologia si care stiu cu adevarat ,de unde asociatii lui ALLAH si ceea ce i s-a atribuit ulterior si mai ales poate ca inainte de a face referiri la calitatile sau virtutile unor profeti ar trebui sa existe mai multa cumpatare,cine suntem noi sa ne pronuntam asupra acestora , cand ei au fost de fapt trimisii lui ALLAH, sau Dumnezeu daca va e mai usor de acceptat...de aceea consider Andrada ca afirmatia ta cf careia Muhamad(s.a.a.w.s) ar fi fost un las nu te onoreaza, iar in calitatea ta de moderator ar trebui (asa gandesc eu) sa fii mai atenta la exprimare.
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Ortansa spune:
Abu Dawud (38:4467) Profetul a spus, "Dacă ei beau vin, bate-i cu biciul, încă odată dacă beau, bate-i cu biciul. Dacă încă odată ei bea ,omoară-i." (Hadith)
Ortansa-deX mamica
maryam spune:
Unele din hadith-uri sunt unanim acceptate , altele nu , probabil ca asa cum se intampla adeseori si in zilele noastre au fost atribuite multe celor care nu le-au spus , infaptuit, etc...
Alcoolul sub orice forma este cu desavarsire interzis in Coran , insa din putinele mele cunostiinte sau informatii , n-am auzit despre nimeni care sa fii fost ucis din cauza faptului ca bea.
Si chiar daca tu ai cunostinta ca acest lucru s-ar fi intamplat, este probabil un caz de extremism religios, nicidecum o practica musulmana valabila unanim.
Cu bine.
quote:
Originally posted by Ortansa
Abu Dawud (38:4467) Profetul a spus, "Dacă ei beau vin, bate-i cu biciul, încă odată dacă beau, bate-i cu biciul. Dacă încă odată ei bea ,omoară-i." (Hadith)
Ortansa-deX mamica
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Ortansa spune:
Nu e neaparat sa cunosc eu astfel de cazuri(in schimb cunosc cazuri de musulmani care beau pe ascuns),ideea era ca D-zeu nu poate indemna pe nimeni sa ucida.Astfel de indemnuri si invataturi pot aduce teama in sufletul celor ce le citesc.La acestea ma refeream atunci cand am spus ca multe lucruri citite acolo(in Coran) inspira teama.Nu stiu care sunt hadithurile acceptate si care cele neacceptate,stiu doar ca ,chiar azi am citit peste 50 de hadithuri care ...nu stiu cum sa le descriu...mi-au inspirat multe sentimente nu chiar placute.Nu vreau sa intru in amanunte,probabil ca nu e locul si nici momentul potrivit ca sa le discutam.
Eu sper ca in continuare sa mentinem o atmosfera calma si sa ne expunem ideile fara a avea pretentia ca detinem adevarul absolut(asa cum si Andrada a subliniat)
P.S.Sa stii ca mesajul anterior este unul din hadithurile acceptate totusi.
Cu piosenie,
Ortansa-deX mamica
Ortansa spune:
Si pentru ca am observat ca uneori expresiile :"Al hamdulu Allah" si "inshaa'Allah" sunt folosite gresit in contexte,desi cred ca stiti,
-:"Al hamdulu Allah"=inseamna "multumesc lui D-zeu" si este folosita mereu dupa ce vorbitorul apreciaza despre sine o stare multumitoare:de ex. aici este folosit f. mult atunci cand esti intrebat "ce faci?" se raspunde cu:"bine,al hamdulu'allah"
-"inshaa'Allah"=inseamna "daca D-zeu(ne/ma) ajuta(vrea,da)" si se foloseste atunci cand vorbitorul exprima o dorinta inca neimplinita(de orice fel).De ex.:maine vreau sa fac ciorba,inshaa'Allah" sau la anul voi incepe studiul,inshaa'Allah...etc.
Aceste expresii sunt folosite in egala masura de musulmani cat si de crestini(arabi).
Numai bine,
Ortansa-deX mamica