Ma macina curiozitatea de ce ia lumea avertismente si intamplator am citit si la susur: zisese de sauditi ca sunt niste primitivi retardati si altele. Acu, daca parerea mea e ca unii dintre ei chiar sunt, iau avertisment??
Sa va zic si de ce:
Am fost saptamana trecuta la Cairo la un summit al firmei la care lucrez. A venit lume din toate tarile din Europa in care avem birouri. In biroul din Londra este dezvoltat un produs referitor la finantele islamice, proiect la care lucreaza si un tip din Arabia Saudita. In prima zi in Cairo sauditul cu pricina statea in holul hotelului langa un alt tip din Londra ( noi habar neavand ca e saudit ca doar nu ii scrie in frunte). Mergem frumos sa salutam, londonezul foarte dragut, schimbam niste hello how are you. Dam sa salutam si sauditul, care atunci cand intind mana si ma prezint, fara sa zica o vorba face un pas in spate cu mainile bagate la subtiori. Se uita pur si simplu la noi, nu tu hello, nu tu nimic. Londonezu zice: el nu da mana. Am ramas cu gura cascata si nu intelegeam care e problema.
Am investigat apoi si am aflat ca sauditii nu dau mana cu femeile ( vine din faptul ca nu trebuie sa existe contact intre barbati si femei inainte de casatorie). Mie insa mi se pare nesimtenie crasa gestul lui, si nu faptul ca nu a dat mana, ci faptul ca nu a zis Hello io sunt cutarita si religia nu imi permite sa dau mana cu voi. Mai ales ca eram colegi.
Voi ce parere aveti? Ati avut astfel de experiente?
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
avertismentele se iau pentru o afirmatie intr-un anumit context.
iar generalizarile si etichetele puse unui anumit grup de oameni se sanctioneaza, conform regulamentului.
Roxana