Mamici si burtici de Baia Mare

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Malinka spune:

melly...bine ai revenit...bine ai venit pe lume, printesica amelia...:) eu iti multumesc pentru informatiile legate de euromedica...foarte necesare...o sa notez ce ai scris tu si as vrea sa mai stiu...daca ai fost singura in salon, cat a costat nasterea...o sa intreb si eu toate astea cand mai merg ca vreau sa cunosc exact procedurile dar prinde bine sa aflam de la cineva care tocmai a trecut prin asta...

anca...mersi mult pentru aprecieri...:) si sarcina usoara in continuare...in august, cand ar trebui sa nasc eu, dc Roman o sa fie in concediu...voi credeti ca ar trebui sa vb din timp cu alt doctor sau stiu ei ce e de facut? oricum, daca roman nu e, as prefera sa fie dc costin, nu dc sasaran...

numele? inca cautam...ca bebe era "pogramat" sa fie fata si sa o cheme Eliza...dar e baiat si inca nu stim...:)

Viitoare 30+ bebe boy
http://community.webshots.com/user/malinka14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicamaries spune:

Salut fetele, eu bantui pe la celalalt subiect , dar vad ca v-ati mutat aici. Deci primiti si mamici nu numai burtici, da? Eu sunt mamica de Dariusica(asta pt cine-i mai noutz pe-aici) are 9 luni grasu meu, si sunt foarte invidioasa pe voi cu burticile voastre, abia astept urmatorul, si asta pentru ca in ambientul in care am nascut si oamenii care erau langa mine m-au facut sa iau decizia ca nasterea e chiar usoara, si vreau bb2.

Melly, sa-ti traiasca printesa, poate ne pui niste pozici cu printesa s-o savuram, curtam(dupa caz)

Malinka, ti-am vazut pozele, esti o graviduta foarte frumoasa, putin picioare umflate dar trece, nici nu ma mir pe caldurile astea. Pup mamica si burtica

Anca81, sa nu crezi ca pe tine nu te-am vazut, o mamica tanara, si frumoasa, burtica nu e mica, e potrivita, doar ca la unele e mai poreminenta la unele nu, la unele mai bombata, la unele mai plata, sanatos sa fie bebe. apropo, pozele cu tine mireasa sunt superbeeeee, ai fost o mireasa foarte-foarte frumoasa, sa le trimiti la o revizta pentru mirese, ai mari sanse sa le publice.

pup toate mamicile si burticile.

.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Rodica multumesc mult pentru aprecieri, esti foarte draguta Ma bucur ca se mai mareste grupul mamicilor & gravidutelor din Baia Mare. Ce scump e puiul tau , sa-ti traiasca grasunelul si sa creasca mare si frumos ca mamica lui! Tu unde ai nascut si cu ce medic?

Malinka, daca vrei la dr. Costin ar trebui sa vorbesti cu dr. Roman din timp. Sunt sigura ca ei isi lasa pacientele unul altuia atunci cand pleaca in concediu. Dar e bine sa vb inainte, sa stii o treaba. Nasterea naturala am intels ca e in jur de 1100 ron + 150 epidurala (daca optezi pentru anestezie) iar cezariana - 1600 ron (preturile sunt pentru asigurati).

Celelalte fete ce mai zic?

O burtica mititica

29+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melly23 spune:

neata de la noi!!! declaram o noapte cat de cat buna!!!doamne da sa fie toate asa!!!somnic de la 23 la 4!!! fetita!!!

anca da draga frumusel medic mai ai!!!sincer cine a facut taietura nu stiu!!!banuiesc ca medicul care te-a supravegheat!!!dar nici ca ma intere ca e frumoasa oricum taietura!!!nu e cusatura ca o operatie ci e mai degraba un fir de ata!!!e cusuta cu fire care se topesc si nu ai decat doua noduri la capete care ti le taie cand iesi din spital!!!unde am stat 6 zile!!!cea de cezariana nu se pune!!!deci de luni pana sambata!!!sonda e neplacuta, foarte neplacuta cand ti-o pune!!!si ai o senzatie ca vrei sa faci susu!!!iti recomand sa te abtii daca nu vrei sa faci pe tine!!!dar dupa ce iesi din operatie nu mai simti nik!!!pur si simplu nu te trece la baie pentru ca deja sa obisnuit sonda cu vezica ta!!!cand ti-o scoate e floare la ureche!!!sper sa nu stai cu ea atata de mult ca si mine dar eu pur si simplu nu m-am putut ridica din pat!!!cat despre anestezie medicul mi-a spus ca anestezistul nu prefera pe jumate anestezia ca cica e mai riscant!!!si oricum daca esti pe jumate adormit tot nu prea stii de tine si recuperarea e mai grea!!!nu imi pare deloc rau de anestezia totala!!!

malika da draga mea am fost singura in salon si sotiorul meu a stat cat a putut de mult dar mai veneau doamnele si-i zice-au ca tre sa plece ca e trecut de ora vizitei!!! conditiile sunt superbe!!!dar personalul nu prea difera de cel de la spital!!!dar sunt ok!!!mi-au placut!!! pe fetele de la euromedica!!!

rodica merci de aprecieri si eu!!!o sa incerc sa pun pozici cam cand o sa am picut timp ca e tare greu cu un bb pe capuc!!!dar e a mea si e mai importanta decat orice!!!

va pupic fetele!!!

Mamicuta de fluturas Amelia Gabriela

Mergi la inceput

Melly, ma bucur mult ca esti bine! Eu sigur fac cezariana asa ca ma intereseaza toate detaliile. Cat ai platit pentru tot? Presupun ca nu le-ai mai dat nimic medicilor.

Zici ca e frumusel dr. Costin ...ei, si sotul tau ce zice?

Ce face Amelia? Ai reusit sa o alaptezi? Ce pompita pentru san ai avut? Si eu am mameloane mititele, cred ca voi avea probleme cu alaptatul. Cu tubul din gat nu ai avut probleme, l-au pus dupa ce te-au anesteziat? Sonda pt pishu ti-a pus-o inainte de anestezie? Din cauza durerii de dupa operatie nu te-ai putut ridica? Presupun ca te-ai epilat de acasa, ti-a mai umblat cineva pe acolo sa te "aranjeze" - ma refer la asistente? Ti-au facut clisma?

Scuze ca pun atatea intrebari ciudate

O burtica mititica

29+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

anca, am nascut la Euromedica(bineinteles), cu dr Sasaran, nastere naturala cu epidurala, l-a mine nu s-a pus problema de cezariana, pentru ca n-am avut probleme, si vroiam eu asa sa nu am taieturi. am fost foarte multumita. la dilatatie 4 mi s-a pus epi, apoi viata si acordeoane, ca n-am mai simtit nimic, si puteam povesti normal cu toata lumea, nu printre dinti

Melly, stiu ca e greu, mai ales la inceput, si mai ales dupa ceza, sa ai grija cu efortul, ocupa-te de bb, in rest lasa-le balta(nu ca mine, care la 5 zile de la nascare aspiram, periam covorul, stergeam prafuloff, obsesiile astea)
anestezistul era un tip asa la vreo 45-50ani cu accent rusesc-moldovean cumva?

cand aud de sonde si tuburi, mi se zbarleste pielea, asta pt ca n-am avut parte de ele, dar poate ca nu-s chiar asa oribile(precum suna) daca-s puse corect.

eu am fost foarte multumita de conditiile din euromedica, si de personal, s-au purtat foarte frumos cu mine si bb, cu multe din asistente am ramas in relatii bune.

Mergi la inceput

buna fetelor...

rodica...sotul tau a stat cu tine cat ai nascut? si cum de ai ales epidurala? a fost bine ca ai ales asa? eu l-am intrebat pe dc roman de epidurala si mie mi s-a parut ca el nu e tocmai pro...dar parca eu tot asa opta pentru asta...

melly...ne bucuram ca iti faci timp pentru noi...pupici la pitica...:)

o zi buna tuturor...desi caldura asta e insuportabila...:)

Viitoare 30+ bebe boy

Mergi la inceput

fetelor...cele cu nasteri naturale...la cat timp dupa nastere iti aduc copilul? si la euromedica, cat te mai tin pe masa dupa ce ai nascut?
oare cu cine trebuie de discutat despre internare, bagaj, conditii, etc, la euromedica? ma gandesc ca nu doctorul se ocupa de aceste lucruri...

Viitoare 30+ bebe boy

Mergi la inceput

Rodica, ti-a facut epiziotomie sau ai scapat? Offf, si eu am oroare de tuburi si sonde, mai ales de sonda pentru shushu... M-as baga si eu la o nastere normala, cu epidurala, dar in momentul asta cred ca e exclus. Mie nici nu mi s-a intors bebelina in prezentatie craniana.

Malinka, cred ca ar fi bine sa intrebam la receptie de chestiile astea "administrative", eu cel putin asa intentionez. Dar peste ceva vreme, parca e prea repede acum.

O burtica mititica

29+ Carla Alexandra
Atat a mai ramas

Mergi la inceput

salut fetele.

Malinka, da , sotul meu a stat cu mine, asta si-a dorit de cand am ramas insarcinata, a rezistat eroic, desi(de obicei ) i se face rau cand vede sange, pensete...etc.

am ales epidurala atunci pe moment, nici Sasaran nu mi-a aprobat-o la ultimul control, zicea ca-i riscant, dar travaliul meu a mers ceas , mie imi incepuse contractiile la ora 3-4 dimineata, si eu ma asteptam pe la 10-11 sa nasc, si dimineata la primul control dr imi zice: "daca totul decurge normal, la 4-5 dupa masa o sa nasteti", m-am apucat de plans, am rostit un Poftim??? de a rasunat Euromedica, au inceput sa ma consoleze toti, vedeau ca nu stau bine cu moralul. la urmatorul control, nu l-am lasat pe dr sa ma controleze, ma durea foarte-foarte tare cand lucra pe-acolo, m-a intrebat "ce facem?, facem cezariana?",(tocmai o pacienta dupa 12 ore de travaliu, nu s-a dilatat deloc, a cerut cezariana, nu mai putea saracuta) , am zis nu, nu vreau cezariana, vreau epidurala, m-a controlat(pana la urma l-am lasat), mi-au verificat bataile inimii la bebe, si pe la 12:15 a venit anestezistul, si mi-a pus epi, adevarul e ca nu m-am gandit deloc inainte la cum va fi, ca-ti pune cateterul ala in coloana etc, poate asa a fost mai bine, nu mi-a fost frica deloc, sotul si dr Sasaran ma tineau aplecata de spate, anestezistul mi-a facut o inj. de anestezie locala, apoi mi-a pus epidurala, de obicei e nevoie de cateva doze pana sa nasti, pe mine m-a tinut doza aia pana pe la 17-18 inclusiv la coasere si dupa nastere,(la 16:10 am nascut). Deci daca o sa fac bb 2 doar cu epi il nasc.

dupa ce m-a terminat de cusut(cam 30 minute) mi l-a adus pe bb, dupa ce am coborat de pe masa.

cand te termina de cusut de obicei te ia de pe masa, dar eu si cu epidurala mea, mi-a venit rau cand m-au ridicat si aveam picioarele putin amortite, asa ca m-au mai lasat vreo 10 minute pe masa, dupa care dr si cu sotu m-au luat pe sus si m-au pus pe pat, acolo in sala de nastere, pentru cu nu mai erau alte nasteri.

despre internare, bagaj. Cand iti incepe travaliul, mie mi-a zis dr sa-l sun, dar eu am mers direct la clinica, dupa 4 ore de travaliu, aveam contractiile la 7 minute, cand am ajuns doar buletinele ni le-a cerut, in rest nimic, mi-a dat camasuta, halat si o sticla cu apa plata. a doua zi mi-au zis sa duc adeverinta de salariu(cum ca platesc CAS-ul) a mers sotu la serv dupa ea.

la nasterea prin cezariana, stiam ca pacienta impreuna cu medicul stabileau o data(anterioara DPN-ului) cand sa faca cezariana, Malinka tu ar trebui sa vb cuu dr Roman, daca pleaca in cocnediu, cum sa procedezi.

nici mie nu mi s-a intors Darius decat pe la 8 luni, care nu aveti alte probleme eu va incurajez pt nastere normala. e putin mai greu cateva ore, dar refacerea e uimitoare, n-as fi crezut.

anca, da mi-a facut epiziotomie. desi m-am rugat de dr sa nu-mi faca (eu credeam ca el taie, dar nu , moasa taie) si mi-a explicat ca e copilul destul de mare si daca se rupe doare mult mai rau si se vindeca tare greu. exemplu, am o verisoara care a nascut la spital(la o luna dupa mine) si avea 3 saptamani de la nastere si nu statea pe fund) nu au taiat-o suficient si s-a rupt foarte tare.Epiziotomia s-a vindecat foarte ok, dupa ce am ajuns acasa stateam foarte bine, dar pe ceva moale, bineinteles. dupa ce am ajuns acasa l-am lasat si pe sotior sa se uite la "broderie" se vedea ca un fir de ata, acuma nu se mai vede deloc. Deci concluzia mai bine taie ei pe unde trebuie, decat sa se rupa(Doamne fereste) catre anus, ca doare ingrozitor, 1-2 luni faci cu lacrimi.(tot din ce mi-au zis alte mamici) Deci stiu ei ce au de facut, mai bine ca noi , dar e bine sa vorbiti cu dr si moasa despre astea.

eu m-am inteles bine si cu femeia de serviciu de acolo, eu am nascut miercuri la 16:10 si joi dimineata vine sa faca curatenie, ma inteaba cum sunt, ii zic ca rau, ma doare epiziotomia, nu am reusit sa dorm, la care ea imi zice, "lasati ca maine dimieata o sa vedeti ca o sa fiti mai bine", ma gandeam eu..."ti usor tie sa zici, dar numai eu stiu ce rau doare..." vine dimineata urmatoare, eu ma plimbam prin camera cu Dariusica in brate..."no, ce-am zis?"...avea dreptate femeia. nu credeam ca asa repede te refaci.

hai ca m-am lungit la povesti.

ar trebui sa adunam toate datele noastre, nume, data nasteri DPN, dr care urmareste sarcina , data nasterii bebeilor(la care suntem mamici)si sa facem prima pagina cu datele astea...parerea mea.

pup

Mergi la inceput