CRESE ANGLIA
BUNA SEARA MAMICILOR.
SUNT DIDILAR (GEORGE) SI CURAND MA VOI ALATURA VOUA CELOR DIN MAREA BRITANIE.
MA BUCUR K EXISTA ACEST SITE
AM SI EU O INTREBARE PT CELE CARE AU COPII DE 3 ANI.
CUM E CU CRESELE SAU GRADINITELE PRIN LONDRA?
CAT SE PLATESTE SAU CUM SE PROCEDEAZA ACOLO CU ACESTI PRICHINDEI?
SUNT NOU SI PE SITE SI IN ANGLIA SI MA INTERESEAZA SA STIU CUM E CU ACESTE CRESE.VREM SA LUAM BAIATUL CU NOI IN ANGLIA SI SA-L INSCRIEM LA O CRESA,DAR NU CUNOASTEM PREA MULTE DETALII.
MA POATE CINEVA AJUTA CU ACEST RASPUNS.
PRECIZEZ CA VOM LOCUI IN KINGSBURY,LANGA STADIONUL WEMBLEY
MULTUMESC MULT
Raspunsuri
asiza spune:
Buna, Didilar...exista un topic al romanilor in Marea Britanie aici...poate ar trebui sa scrii si acolo, intrucat sunt fete cu mai multa experienta intr-ale mamiciei prin uk...
Din cate stiu eu...la cresa ti-l ia gratuit doar 2.5 ore/zi pana incepe scoala...in cazul in care cauti program prelungit va trebui sa platesti...preturile variaza...unde m-am uitat eu era in jur de 700 lire/luna...ceea ce mie mi se pare mult!...In fine, Mada iti poate da mai multe detalii, poate chiar si un link cu info, caci ea tocmai a inscris fata la gradi!...Pana una alta, bine ai venit!
Edit: Mai poti arunca un ochi www.direct.gov.uk/en/Parents/Preschooldevelopmentandlearning/NurseriesPlaygroupsReceptionClasses/index.htm" target="_blank">aici...extrem de util!
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
Letitia1 spune:
Eu poti sa-ti spun ca dupa ce face copilul 3 ani poti prinde un loc la o gradinita de stat, dar e gratis numai 2.5 ore si uneori poti sa-ti spuna ca nu au loc pentru el 5 zile pe saptamina ci doar 2 zile, etc. Oricum nu cred ca te ajuta prea mult faptul ca ti-l tin 2.5 ore. Restul pina la 10 ore, atit cit ai nevoie sa te duci si sa vii de la servici, platesti de te indoi, undeva intre 800-1000 pe luna. In anul cind implineste 5 ani merge la scoala si acolo sta putin peste 6 ore, deci platesti un childminder sau after school (daca ai noroc sa aiba scoala asa ceva) inca vreo 4 ore. Este foarte scump childcare-ul in aceasta tara. Am inteles ca e cel mai scump din Europa si eu sint deacord cu asta!