N-AM CURAJ SA CONDUC (11).....
Raspunsuri - Pagina 19
rory76 spune:
Eu una cred ca te poti pune cu orice politist, militian sau orice mama lui e, daca ai dreptatea de partea ta! Adica eu am condus corect, am respectat regulile, si singurul lui motiv sa ma pice e ca nu ii plac femeile la volan???!!! Ha! Numa' sa fi incaput pe mana mea! Ii faceam o contestatie si imi luam si un avocat, numai ca sa ii dovedesc ca de acum incolo va iubi femeile la volan! Pentru ca altfel, s-ar putea s-o incurce! Rau! Dar conditia e ca tu sa fi fost perfecta! Cand am dat eu examenul, era unu' care zbiera la mine, ca sa fac dreapta mai repede, ca sa intru sa parchez nu stiu unde, pana m-am ratoit la el:"bai, nene, io sunt gravida in luna a opta! Nu cred ca vrei sa nasc cu tine aciia! Gura!" Bine, nu chiar cu cuvintele astea, dar sensul asta a fost! Si a stat mielushel cu nasul in carnet pana s-a urcat altcineva. Si io am luat carnetul din prima, al meu nu l-a luat, saracu'ca nu il gaseau deshteptii aia pe liste! E, asta a fost acu'vreo 12 ani, amintiri...
"sky is the limit!"
mihaelk spune:
Salutare soferite (mai mult sau mai putin)curajoase . Eu nu am curaj sa fac scoala de soferi . Imi este frica de mor. Nu ma vad conducand nici in ruptul capului
katik spune:
neatza soferitze!
ancuta-maria, imi pare rau ca ai picat, si mai ales in conditiile alea!nasol moment! la noi sunt doar vreo 4 examinatori, asa ca sunt sanse mari sa il prinzi tot pe ala. eu am avut noroc, ca am nimerit cu altul si a fost super ok.
bafta data viitoare, siguri nimeresti cu altul!
cit despre contestatii, in romania poti sa mori cu legea in brate, din pacate!
ioana, ce sa-ti zic! aceleasi stari le am si eu! acu imi vine sa ma urc in masina si sa plec, acu mi-e o groaza de mor! am cam luat pauza ca am facut alergie nasoala(din nou) si am luat antihistaminice si de la alea mi-a fost un rau de nu mai puteam sta in picioare, ce sa ma mai urc si la volan. sper ca in we sa mai fac o incercare.
intre timp am platit avans pt masinutza noua, un renault megane estate(break) negru, tare frumusika. va veni peste vreo luna ca e la bucuresti.
mihaelk, asa am fost si eu, mult timp, pina mi-am dat seama ca trebuie sa o fac ca am mare nevoie de ea(incepe gradi/cresa, scoala) si sotz nu va mai avea timp totdeauna sa ne plimbe pe noi.ramine sa invat sa conduc pina in toamna
pup soferitzele, toate, sa aveti o zi buna si drum fara peripetii!
Ancuta-Maria spune:
ioana_p76,
rory76, asa e, dar numai daca ai dovezi... pai daca eu am avut martor o fata care nici nu daduse? si am inteles ca a si picat'o la oras, iar... cu ce sa ma prezint la contestatie? eu contra lui? nu prea cred ca merge...
mihaelk, curaj! e mai greu pana incepi!!
katik, sper sa fie cum spui, sa nimeresc altul data viitoare! Si curaj!
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
mihaelk spune:
quote:
citat din mesajul lui katik
mihaelk, asa am fost si eu, mult timp, pina mi-am dat seama ca trebuie sa o fac ca am mare nevoie de ea(incepe gradi/cresa, scoala) si sotz nu va mai avea timp totdeauna sa ne plimbe pe noi.
Katik, eu nu am copii, deci va trebui sa imi gasesc alta motivatie. Eventual...sa plimb nepoteiii....dar e mai sanatoasa plimbarea in aer liber .
ioana_p76 spune:
Buna dragelor!
Katik felicitari pentru masinuta noua! Cred ca abia astepti sa vina! Ce faceti, o pastrati si pe cea veche?
Mihaelk bine ai venit! Vreau sa te intreb de ce nu te vezi la volan? Ai vrea sa ai permis si totusi ti-e frica sa faci scoala? Pana nu incerci nu poti spune asa ceva. Parerea mea e sa te apuci de scoala (daca vrei cu adevarat sa conduci) si referitor la frica, daca ai citit pe-aici, vezi si tu ca mai toate trecem prin diferite stadii ale fricii (sau poate altfel spus- constientizam mai bine eventualele pericole )
Stiti cum ma gandesc eu uneori cand simt ca nu mai am curaj? Vad o groaza de "babe" ( de peste 50-60 de ani) care conduc si ma gandesc cum adica eu la 30 si un pic nu am tupeu si ele cum pot!?
Am vazut chiar si pe unii batrani- batrani (nu exagerez, cred ca aveau min 70 de ani) si conduceau bine mersi.Oricat de multa experienta ar avea, nu mai au cum sa aiba reflexele din tinerete si uite ca tot conduc. (bine aici ar fi deja alta discutie -ca nu exista limita superioara de varsta pentru a conduce..)
Ieri am condus si eu mult mai degajat, seara ne-am intors de la o aniversare si desi sotul mi-a facut ceva talente (ca nu mi-am reglat oglinda cand am plecat, am oprit apoi cand mi-am dat seama ca totusi nu vad bine in ea si ca nu stiam sa o reglez - se regleaza din masina ca un fel de joystick -eu la scoala o reglam cu mana pe supernova), dar deja m-am obosnuit cu tipatul lui pe langa mine si in curand o sa ma lase rece) Poate va intrebati cum am mers pana acum, nu era cazul sa reglez oglinda cand conduc, pentru ca imi ridic un pic scaunul si vad la fix, dar aseara nu stiu de ce nu mai era bine. Mi-a facut ceva talente ca de ce nu stiu sa reglez oglinzile, dar le-am pus pe seama
Chiar m-am simtit mai sigura pe mine aseara si ma bucur. Acum abia astept urmatoarea ocazie sa conduc.
Va pe toate!
Ioana
animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
Lorenza spune:
quote:
citat din mesajul lui ioana_p76
Am vazut chiar si pe unii batrani- batrani (nu exagerez, cred ca aveau min 70 de ani) si conduceau bine mersi.Oricat de multa experienta ar avea, nu mai au cum sa aiba reflexele din tinerete si uite ca tot conduc. (bine aici ar fi deja alta discutie -ca nu exista limita superioara de varsta pentru a conduce..)
Dupa parerea mea,varstnicii,in general,sunt belea la volan.Eu nu le-as mai da voie la volan.Nu mai au cu siguranta reflexele din tinerete,nu mai vad bine,nu se asigura cum trebuie,conduc f. incet si incurca circulatia si de aici pericol de accidente.Si mai e si pericolul sa se sperie ,sa sufere diverse atacuri de cord.Eu i-as mai ingadui doar cu controale medicale mai dese la ei si adevarate.Ma rog,nu cred sa se schimbe prea curand la noi in tara sistemul spagilor.
katik spune:
ioana, multumesc! pastram si masina veche, e buna de mers la pescuit sau la plaja pe malul timisului in praf si nisip. am mai avut una si mai veche dar pe care am dat-o la programul rabla.
da, mare dreptate ai! de multe ori ma apuca si pe mine un elan mare-mare cind ii vad dar din pacate imi trece la fel de repede
lorenza, din pacate, si tu ai dreptate!
mihaelk, iti gasesti tu o motivatie beton!!!!mie mi-au trebuit muuuuulti ani ca sa o gasesc
ancuta-maria, cind ai examen? sa ne spui sa facem vraji!!!!!
mihaelk spune:
Ioana, multumesc pentru primire
Eu de felul meu sunt foarte distrata si nu am spirit de observatie. Ori, ca sofer, trebuie sa fii atent la tot ce misca.
Kea spune:
Buna fetelor! Ce mult ma bucur ca v-am gasit! Poate ma ajutati si pe mine sa ma hotarasc.
Ar fi cazul sa fac si eu scoala de soferi si m-am gandit la posibilitatea de a o face in ro. V-as ruga sa-mi spuneti si mie la ce pret se ajunge in final cu totul si cat ar dura. Cu lunile nu pot sa stau in ro, de asta va intreb. Si la capitorul cheltuieli intra scoala, acte si mai ce(benzina de ex. o platesc separat sau intra in pretul scolii?)?
Ma puteti ajuta?