N-AM CURAJ SA CONDUC (11).....

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katik spune:

kea, bine ai venit la noi!
iti spun cum am platit eu: am facut in aprilie-mai scoala, a costat 700ron scoala+360ron benzina. pe linga asta am platit fisa medicala, vreo 30 ron, test psiho, tot cam 30ron, plus ceva carti, pe care am dat tot cam 30-35ron, nu mai stiu. la intrare in sala de examen am mai platit 3ron, ceva taxa de sala, habar n-am.
acum insa stiu ca s-a scumpit scoala. la scoala unde am facut eu acum costa 870ron scoala + contravaloarea a 90 litri benzina.la astea se adauga cele de mai sus(care nu stiu daca au ramas la fel).
scoala a durat o luna, am mers si la orele de legislatie+cele de conducere.
spor la hotarire! in ce oras vrei sa faci?
mihaelk, nici io nu pot fi atenta la toate dar atentia distributiva se educa pe parcurs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Kati, multumesc mult, nici nu m-am asteptat sa primesc asa un raspuns detaliat!
In Craiova ar trebui sa dau examenul, acolo am ultimul domiciliu. Cred ca nici n-am voie in alta parte, nu?
Ce am uitat sa va mai intreb e: in cat timp de la terminarea scolii se da examenul si daca exista un termen de valabilitate al cursurilor. Daca de ex. nu pot ramane si pt. examen, in cat timp maxim trebuie sa ma intorc ca sa nu trebuiasca sa repet cursurile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Buna fetelor!
Kea, eu am facut scoala in Constanta (in nov. 2007) si nu am platit benzina, am platit instructoarei pretul scolarizarii - parca 550-600 si la scoala am platit dosarul, pana in 150 ron. Intre timp s-a mai scumpit, ajunsese o sedinta suplimentare 50 ron.
Scoala e valabila un an, in timpul asta poti da examenul. Insa cazierul (pe care ti- cere la scoala la inscriere) e valabil 6 luni si nu poti da examenul daca iti expira, trebuie sa scoti alt cazier. De obicei, dupa ce termini scoala in scurt timp se da si examenul, mai intai se da o pretestare (legislatie) la scoala si apoi intr-o sapt-doua dai si examenul (insa cred ca depinde si de scoala si de instructori - am auzit cazuri cand au facut scoala super repede-in doua sapt- si au si dat examenul)
Iti doresc sa auzim in curand ca esti scolarita si apoi soferita!

Eu azi iar am avut ocazia sa plec cu masina la servici, dar mi-a fost cam frica sa plec iar singurica..si bineiteles ca apoi mi-a parut rau..parca ma simt mai bine daca mai e cineva cu mine in masina, dar trebuie sa ma dezvat si sa imi fac curaj sa merg singura.

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Ioana, multumesc! Imi sunt de mare ajutor informatiile oferite de voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teocezi spune:

Salutare la toata lumea!

Acum un an ma numaram si eu printre soferii fricosi.

Dar azi pot sa ma laud ca am un an de cand sunt soferita si ma descurc chiar bine. Am inceput prin a renunta la una bucata sot din dreapta deoarece stresa mult. Incet si cu rabdare am invatat sa fiu un bun sofer. Drept rasplata sotul mi-a schimbat matizul cu un ford fiesta nou nout. E minunat sa fii sofer. Conduc de placere si sunt foarte relaxata. Am mare incredere in mine si in reactiile mele la volan. Totul e practica. Conduceti zilnic sau ori de cate ori aveti ocazia. Nu aveti de ce sa va temeti. Tineti banda, ochii cat cepele, semnalizati orice schimbare a directiei si totul va fi ok.

Hai curaj si multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_m spune:

Ce ma bucur ca am gasit subiectul asta...Am nevoie si eu de niste sfaturi si, mai ales de incurajari, in privinta condusului.
Povestea e cam asa... Am carnet de 8 ani. Primii ani am condus masina tatalui, dar rar (eram studenta, si conduceam numai cand mergeam pe acasa). Apoi, vreo cativa ani nu am mai condus deloc. Anul asta m-am mutat din nou in orasul natal si locuiesc la vreo 3 km de centru. Si nu exista autobuz decat de 3 ori pe zi pe strada, asa ca mai mult pe jos mergeam. Ma mai rugam eu de vreun membru al familiei sa ma duca si pe mine cu masina prin oras cand avem vreo treaba, dar la un moment dat m-am gandit ca totusi e necesara o masina.Si am inceput sa ma gandesc cum sa fac. M-am cautat prin toate buzunarele, am strans de un avans, restul i-am imprumutat, si iata, sunt posesoarea unu Polo.
Toate bune, dar nu stiam sa conduc. Asa ca am luat cateva ore cu un instructor. Dar sunt multe lucruri pe care inca nu le stiu. Instructorul a fost cumsecade, dar m-au si enervat niste chestii, de aia am renuntat. De exemplu, o tot tinea ca el nu stie ce stiu eu si ce nu, si ca e greu sa inveti pe unul care a facut scoala cu alcineva. Ok, am zis, si i-am spus eu ce vreau sa-mi arate. Mi-a aratat si atat. Ideea era ca il incurcam, era un tip foarte solicitat, si prin faptul ca imi dadea mie ore, trebuia sa renunte la altii, si iesea in castig mai bine daca lua pe unul care facea toate orele. Asa ca am renuntat.
Acum conduc singura, dar mai mult in afara orasului, iar in oras doar dupa ora 19,30 seara cand nu mai esta asa multa circulatie. Prin centru nu conduc decat cu cineva in dreapta. Mi-e frica de aglomeratie. Si am o retinere in a merge singura, in general. Ma gandesc ca dupa ce-i fac casco poate o sa am mai mult curaj. Deocamdata nu am bani,asa ca...sunt mai precauta in a ma aventura prin centru. Cand merg la servici, prefer sa las masina mai la distanta de centru, decat sa ma chinui pe tot felul de stradute sa o parchez.
Dorinta sa ma urc la volan am, chiar imi place. Mi-e un pic teama pana sa ma urc in masina, dar cand sunt la volan, sunt sigura pe mine, sunt atenta. Cum sa fac sa am mai mult curaj?
A, si mai am si influente negative in jurul meu, de genul fratele meu, care imi zice zilnic, ca tu nu o sa fii in stare sa conduci bine niciodata. Ieri i-am spus clar, ca nu vreau sa-l mai aud zicandu-mi asta. Sa isi tina parerile pentru el. Poate nu o sa conduc 100% perfect, dar atat timp cat nu lovesc pe nimeni, cat nici macar nu zgarii masina, cat respect regulile, nu vad care-i problema.Evident ca acum conduc mai incet, si ca sunt un pic mai incordata. Dar nu am decat cateva saptamani de sofat si nici macar nu conduc zilnic.
Of, sper ca in timp sa depasesc toate astea si sa ajung sa sofez la orice ora si pe oriunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Buna fetelor si bine v-am gasit...sunt si eu proaspata soferita ... de pe 1 august.

KEA... scoala a fost 1000 RON, care include legislatie (sala cu calculatoare cu un program asemanator celui de la politie) si 15 sedinte de condus, a cate 2 ore. Daca scoala nu are calculatoare cu programul respectiv, scoala este 750 RON. Eu am preferat una cu..
La asta s-a adugat 50 lei psihologicul, 100 fisa medicala, 5 lei taxa de examen la primarie, 50 lei taxa pentru permis. Sedintele de condus le-am facut in fiecare zi lucratoare, scoala a durat 3 saptamani. In acelasi timp am invatat legislatia si ma duceam la sala de legislatie, ultima saptamana mi-am luat concediu ca nu faceam fata.

Alexa nu mai asculta la ce spun altii despre cum conduci...

Problema mea ridicata si de instructor si de politistul cu care am dat examenul...conduc prea incet...in conditiile in care am condus cu 40 la ora in oras... Cu cat ar trebui sa conduc in oras??? Voi cu cat conduceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Buna fetelor!
Teocezi multumim pentru sfaturi si incurajari!
Alexa bun venit la acest subiect! Exact cum ai spus tu, asa ma simt si eu inca, am inca emotii inainate sa ma urc in masina, apoi imi revin si am o atentie de care ma mir si eu, nu-mi scapa nimic, reusesc sa ma concentrez f. bine. Mie insa imi e mai frica de cei din jur, pentru ca la noi, fiind sezonul, e aglomeratie non-stop si fiecare incearca sa fie mai smecher si sa se bage, fara sa respecte prea mult regulile si restul participantilor la trafic. Se zice ca in aglomeratie inveti sa te descurci, dar nu vreau ca sa-mi buseasca cineva masinuta (care e si noua, deci cam ca a ta) doar ca ma ambitionez eu sa ma aventurez in traficul asta nebun, mai bine astept toamna si pana la anul -cand incepe iar nebunia- altfel voi cunoaste masina si sper ca voi conduce mai bine. Deci eu cred ca pana te mai obisnuiesti, e ok faptul ca eviti aglomeratia. Si chiar daca ai casco, tot ti-e mila de masinuta daca o lovesti..
Si ref la influentele negative din jurul tau, incearca pe cat oti sa nu le bagi in seama, mai ales daca vin din partea unor barbati, pentru ca am observat ca asa gandesc barbatii, ca o femeie nu va conduce niciodata bine.
Filofteia bine ai venit si felicitari pentru obtinerea permisului! Ref la viteza, eu toata scoala am condus in localitate cu 40 / h (cu viteza a 3-a, bagam a 4-a doar in afara localitatii)pentru ca asa mi-a zis instructoarea ca trebuie si la examen tot asa am condus. Deci nu inteleg de ce ti-au zis tie ca mergi incet.
Abia acum conduc cu 50km/h in localitate si uneori mi s-a intamplat si sa depasesc putin, dar pana in 60, chiar daca drumul e liber, nu vreau sa merg cu viteza mai mare de 60.

Fetelor, avem un capitol nou la care va astept sa ne continuam discutiile AICI

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput