N-AM CURAJ SA CONDUC (11).....
Raspunsuri - Pagina 11
Deianira spune:
Am revenit si eu. Nu am mai scris pentru ca eram foarte stresata sa nu pic iar, am tinut secret de toti data examenului si iata ca le-am facut o surpriza: am luat! . 24 de puncte la sala si fara greseli la oras! Is in culmea fericirii!
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Totusi, ma gindesc ca dupa mai multe luni de condus, incepi sa "simti" masina, dimensiunile ei.... Chiar si la parcari. Niciodata nu m-am dat jos din masina sa vad cum e locul de parcare, si nici nu am atins-o niciodata pina acum. Intr-adevar, fac aproape un an de cind conduc, dar totusi, nu conduc chiar zilnic. Chiar m-am surprins pe mine cit de bine imi "simt" Accordul, cit de bine si usor ma bag printre masini apropiate, prin locuri mai inguste, etc. Cred ca trebuie doar curaj. Succes!
Am uitat: Tora, felicitari, sa stapinesti sanatoasa masinuta!!!
Nu stiu care e situatia altora, dar, eu una nu m-am dat jos inainte sa parchez, sa vad cum e locul de parcare, ci, este vorba e situatia de dupa ce parchezi ( cu fatza), si te dai jos sa vezi daca mai merge inca putin in fatza, si asta se intampla pentru ca e criza mare cu locurile de parcare de la bloc, se parcheaza pe trotuar, pe alee, si daca nu suficient de " in fatza", poate fi lovita de soferi neatenti.
Despre asta este vorba, nu de faptul ca nu ar fi cineva in stare sa bage masina in loc stramt.
Eu am masina mare si consider ca ma descurc chiar foarte bine, in ciudat faptului ca abia de vreo 2 luni conduc mai des, dar chestia asta cu datul jos am vazut-o si la veterani in ale condusului.
Sunt situatii, cum e la mine la bloc, cand NU vezi garduletul, fiind foarte mic, si daca vrei sa te apropii la limita, trebuie putina atentie.
In Ro chiar este o problema cu parcatul, si de multe ori trebuie sa improvizezi ca sa o scoti la capat.
Acum vreo 3 saptamani abia am avut loc sa o parchez intre 2 masini, din cauza unuia cu un Logan, care a parcat-o aiurea, si nu doar ca am parcat-o bine, dar i-am lasat si suficient loc sa o manevreze, ceea ce initial parea imposibil.
Daca s-ar gandi unii si la ceilalti cand parcheaza, bine ar fi.
Asta imi aminteste de acum vreo 2 luni, cand era sa raman blocata langa Cismigiu, din cauza unui " destept" de sofer de Matiz, care mi-a blocat partial iesirea, si a trebuit sa ma strecor intre ditamai jeep-ul si matizul, fiind vorba de cativa cm distanta.
Noroc cu un domn care m-a ghidat, dar am fost la limita, insa nu am atins.
Ce-mi venea sa ii fac soferului aluia de Matiz, nu va mai spun, mai ales ca ma grabeam, copilul vroia sa doarma, iar evident, soferul era undeva prin parc, asa ca, alternativa era sa las masina acolo si sa revin.
Cam asta se intampla prin Bucuresti.
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Siminaf spune:
Crinuta, nu am vrut sa te supar. Am inteles la ce te refereai. Si aici sint parcari lungi (multe masini pe rinduri) cu rindurile inguste si deci trebuie sa bagi la maxim pina in fatza, ca sa nu te "rada" vreun neatent. Dar na acum, daca eu parchez fara sa ma dau jos deloc, ma mir si eu! Si cind aveam ditamai SUV-ul la fel parcam si nu am atins nici un "vecin" de parcare (fatza in fatza cu mine) sau perete sau ce mai era in fatza. Dar n-o spun ca sa te supar, doar constatam.
Lorenza spune:
Fetelor,de-aia daca este posibil,e mai bine sa ai a doua masina in familie,in afara de una mare,cum zice crinuta, una de oras,cat mai mica,parerea mea,a sotiei!
Eu n-am probleme cu parcarea,dar nu c-as fi vreo maestra,ci pentru ca am senzori de parcare si camera video pentru marsarier.Dar tot mi-e frica pentru integritatea ei din cauza iresponsabililor care circula pe strazi.Deunazi,circulam pe un bulevard principal din Constanta.Pe banda 1 erau parcate masini,deci n-aveam o vizibilitate adecvata de a vedea ce vine de pe stradutele laterale.eu eram pe banda a 2-a din 3.Pe a 3-a era masina langa mine.Cand deodata vad la mica distanta cum iese unul cu spatele si cu viteza de pe strada laterala .Miza probabil probabil ca nu era trafic intens la ora respectiva,dar chiar sa nu te asiguri?In stanga n-aveam unde sa intru,am pus o frana de zile mari,daca era cineva in spatele meu,intra sigur.Dar chiar si -asa nu stiu cum am scapat fara nimic,ca practic eu punand frana el a avut timp sa puna paralel masina cu bulevarsul si eu m-am strecurat la firul de par printre cele doua masini.Nu va spun ce spaima am tras si cum tremuram.Nici acum nu-mi explic cum de nu s-a intamplat nimic.Nici nu m-am oprit sa-l apostrofez,eram prea socata.
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Crinuta, nu am vrut sa te supar. Am inteles la ce te refereai. Si aici sint parcari lungi (multe masini pe rinduri) cu rindurile inguste si deci trebuie sa bagi la maxim pina in fatza, ca sa nu te "rada" vreun neatent. Dar na acum, daca eu parchez fara sa ma dau jos deloc, ma mir si eu! Si cind aveam ditamai SUV-ul la fel parcam si nu am atins nici un "vecin" de parcare (fatza in fatza cu mine) sau perete sau ce mai era in fatza. Dar n-o spun ca sa te supar, doar constatam.
Simina, locul la care ma refer eu, nu este nici macar parcare. O improvizam noi, vecinii, din cauza faptului ca dragii nostri alesi nu fac nimic pentru asta.
Toti fac ce fac eu, i-am observat, si cei care conduc de multi ani.
Oricum, e greu de explicat in cuvinte cum e locul respectiv, din ce unghi vii, de ce nu vezi cand parchezi cu fatza.
Nu e vb ca nu stiu unde sa ma opresc, ci, ca, daca n-o bagi aproape lipita de gard ( pe care din masina nu il vezi), risti ca cei care intra pe aleea ingusta, sa ti-o atinga, mai bine spus spatele.
Eram langa masina o data, parcata pe trotuar, cand era unul sa mi-o atinga in fatza mea, om cu ditamai experienta in condus.
Daca nu eram acolo si nu ii faceam semn sa se opreasca, imi atingea farul stang, si nici macar nu si-a dat seama de asta.
Eu am o masina lata, pe trotuar abia incap 2masini, dar nici loc de intors nu ai.
Aici e problema cu parcarea, si n-am sa ma las pana nu rezolva cei de la primarie problema noastra, ca sunt satula.
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
crinuta spune:
Da Lorenza, eu mereu mi-am dorit masina mica, dar n-a fost sa fie.
Aici nu prea gasesti second hand cu cutie automata, si micute, cum vreau eu, dar pe de alta parte, am mult loc in masina, in portbagaj, fiind perfecta pentru o masina de familie.
Ca mi-as dori inca o masinuta mica, doar pentru " minunatia" asta de Bucuresti, este adevarat. Ai multe avantaje cu o masina mica, mai ales cand nu ai unde parca, si trebuie sa gasesti o solutie.
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
Lorenza spune:
quote:
Originally posted by crinuta
.
Aici nu prea gasesti second hand cu cutie automata, si micute, cum vreau eu
La ce te referi cand zici aici?
Smartul e cu cutie automata si mica in acelasi timp.Si unele din citroenurile mici au cutie automata.Mai sunt,dar nu-mi vin in minte.Cauta pe autovit!
crinuta spune:
Lorenza, in momentul cand cautam eu ( acum mi-am luat Ford Focus berlina), nu gaseam.
Gasisem una adusa din Germania, Opel Corsa, dar proprietarul a fost atat de neserios, incat, dupa ce mi-a promis ca mi-o aduce la Bucuresti, si ca este a mea, mi-a vandut-o.
In rest, nu gasisem in acea perioada masini mici second hand, cu cutie automata, sau daca gaseam vreuna, ori nu avea aer conditionat, ori se vanduse imediat.
Mie mi-ar placea un Smart, dar cu 4 usi.
Ei, deocamdata am masina buna, nu ma pot plange.
Sa castig la loterie si imi iau jeep :)))), evident doar cu cutie automata :))) ( am un fix )
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!
Lorenza spune:
quote:
[
Sa castig la loterie si imi iau jeep :)))), evident doar cu cutie automata :))) ( am un fix )
Ei,sa-ti ajute D-zeu atunci!
Si chiar ca ai un fix,nu-i chiar asa greu cum pare!
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Lorenzaquote:
[
Ei,sa-ti ajute D-zeu atunci!
Si chiar ca ai un fix,nu-i chiar asa greu cum pare!
Nu e vb de greutate, pot conduce usor si manuala, ci este vb de comoditate.
De ce sa imi complic viata, cand am alternativa?
De ce sa am stres in rampa, cand masina mea sta singura? Si ce fain e :)
De ce sa tot schimb viteze, cand pot sa nu le schimb?
Crinuta si Rayan
GNLD- un mod de viata!