Sarmalute!
As vrea sa va rog sa imi spuneti cum faceti umplutura de sarmalute, ce ingrediente folositi si cum le preparati? Eu ma apuc maine sa le fac pentru prima oara si mi-ar placea sa primresc niste sugestii.
Raspunsuri
asi spune:
Mie imi plac saramalutele in varza murata mai putin in varza dulce.
Umplutura o fac din carne tocata amestec (vita si porc) orez si putin piper.Sare nu pun pentru ca e sarata varza.Daca varza e dulce pun si sare.
In oala in care fierb sarmalele pun unul sau 2 carnati afumati(de preferinta de casa) sau putin kaizer afumat.
Peste sarmalele in varza dulce pun foarte putin marar si suc de rosi ca sa mai acreasaca.
Succes la sarmale si Pofta buna!
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Tisina spune:
La cele mentionate de asi eu adaug si doua frunze de dafin.
A, si daca le fac in varza dulce eu le pun zeama de varza la fiert, sau daca nu am le fierb in apa iar mai la sfarsit le pun bors. Daca le fac in varza murata, le fierb cu apa, ca sa nu iasa prea acre.
Pana dau in fiert le pun pe ochiul de la aragaz (pornesc mai repede asa) si dupa aia le bag la cuptor (pe care il aprind odata cu ochiul de aragaz)
Spor la treaba si pofta buna!
april spune:
Sarmalele mele au in compozitie si ceapa taiata pestisori calita (nu prajita)in ulei peste care la sfarsit pun boia. Dupa ce se raceste o torn peste amestecul de carne si orez.
canne-marie spune:
Uite cum fac eu sarmalele.
Pt. umplutura : carne tocata vita + porc, ceapa tocata marunt,putin orez( sa zic asa cat iau intr-un pumn + inca o jumate de pumn ),sare,piper.
Foile de varza murata sau cruda ( pe cele crude le oparesc ).
Pe fumdul cratitei pun marar uscat + cimbru,peste care adaug varza tocata marunt si incep sa asez sarmalele in rand.Mai pun si cate o frumza 2 de dafin.Si ies yamiiiiiiiiiiiii
Spor la treaba si Pofta buna
SARBATORI FERICITE !!!!
annes
Secretele si amintirile unei femei sunt un ocean fara fund,in care nu le vei gasi niciodata !
szivarvany spune:
Cum le fac eu:
una bucata vas de lut pusa la inmoi inainte cu o seara sa se umfle bine cu apa sa nu crape
varza murata desfacuta si taiata puse in apa inainte cu 2-3 ore sa iasa sarea
(varza dulce o dau 1 minut in clocot sa pot desface foile)
calesc 1 ceapa taiata marunt, dupa care adaug carne (amestec carne vita/porc sau doar curcan/pui), orez bob lung, piper, marar taiat marunt, le amestec si umplu foile
pe aragaz pun o placa de metal, pe care asez oala
in oala pun varza taiata marunt, sarmalutele, costite afumate (daca fac cu varza murata doar), cimbru, apa, bulion, deasupra feliez o ceapa+o rosie si o las pe foc mic-mic
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
Idaira spune:
Varianta mea:
-1 gogosar rosu il pun la calit in un pic de untura de porc,adaug 3 catei de usturoi apoi 1 ceapa taiata marunt si un morcov dat prin razatoare.Dupa ce s-au calit torn un pahar de orez si-l mai las un pic.
Carnea jumatate porc-vita, o amestec cu cele de mai sus,si la sfirsit adaug bulion,cimbru,sare,piper.
Eu le fac la oala de presiune si alternez sarmalutele cu felii de slaninuta si acoper cu bors.
Pofta buna!
Cautind o bucatica de viata
philip spune:
daria, cred ca in vasul ala de lut ies cel mai beton. facea si mama cand eram mica, si capacul era tot din lut captusit asa si-apoi fierte in "rola" de la soba. miam-miam.
philip&andreea
maria_bunica spune:
De exemplu azi am pregatit totul pt sarmalute cu vita.........numai ca le voi fierbe maine dupa-amiaza!
Varianta mea:
-oparesc frunza de vita in apa cu sare de lamaie
-fac prajeala de ceapa cu morcov ras si bulion
-amestec carnea tocata cu sare,putin delikat,orez,un ou,marar,piper si prajeala de ceapa si morcov..aaaaa si putin cimbru
-intr-o oala pun pe fund cateva frunze de vita apoi asez sarmalutele si deasupra alte cateva frunze de vita
-apoi pun suc de rosii cu putin delikat si spre sfarsit,cand sunt aproape gata pun foarte putin bors magic(pt ca mie imi place si zeama si mai ales daca e un pic acrisoara)
-apoi le servim cu iaurt sau smantana dupa gust!
Pofta buna!
Sarbatori fericite va doresc!
Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
maria_bunica spune:
P.S-am uitat sa va spun ca pun si putin ulei pe fundul oalei inainte sa pun frunzele de vita.........dar foarte putin
Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
asi spune:
Cristos a inviat!
Cum ti-au iesit sarmalutele?
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.