PCOS (7)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

dria,

Iti tin pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

gudinde m-am exprimat gresit:nu am avut c.m. natural ci mai mereu dupa ce asteptam cam 2 sapt. luam utrogestan.si acum sunt in z.38 si nimic,nu am nici un fel de semne care sa prevesteasca "marele eveniment",mai nou azi dimineata am gasit un mucus elastic dar cam tulbure la culoare.sunt intr-o ceata totala.
la urmatorul c.m. merg sa-mi repet testosteronul si lh sa vedem daca au scazut.inca ceva,eu nu am facut insulinemia ca nu se face la noi in oras ci doar se recolteaza sangele si se trimite la timisoara,si am o intrebare:insulinemia trebuie prelucrata in 1/2 de ora?parca asa am citit in postarile anterioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Buna, fetelor! Revin cu o noua intrebare legata de lungimea ciclului meu. Sunt in ziua 82... cu toata coada soricelului si cretisoara... :(

DAR in zilele 79-81 am avut un mucus albus de ou cum n-am vazut in viata mea, cam cat un sfert de albus de ou . Chiar daca stiu ca e cam imposibil, m-am gandit ca poate am avut ovulatie . Eu vineri merg in concediu timp de 3 saptamani si nu voi fi in Romania. Pentru posibilitatea unei sarcini (care la noi cu PCOS exista marele pericol de pierdere), sau pentru posibilitatea unei si mai lungi intarzieri de ciclu, mi-as cumpara utrogestan de acuma sa-mi duc cu mine. Am inteles ca pentru intarziere se foloseste cateva zile si apoi se face pauza. Sper ca scrie pe el cum se foloseste. Dar dupa parerea voastra, daca (Doamne ajuta) iese pe acolo un test pozitiv, pot sa incep sa iau utrogestan sa fiu sigura ca tin sarcina pana cand vin acasa la doctor? Cat sa-mi iau oare cu mine?

Pupici si multa sanatate!

Mergi la inceput

avdoral,

Deci zici ca sigur nu-s doua liniute?

Ceea ce descrii tu mucus elastic seamana f tare cu glera progesteronica care apare la ovulatie. Din pacate existenta glerei progest. nu garanteaza 100% producerea ovulatiei. Dar asa, oricum ... sper ca ai prestat.

raluk16,

Ca sa-ti spun foarte sincer nu stiu cu ce canatitate te lasa la vama. Eu n-am plecat niciodata 3 saptamani. Aveam o bocceluta cu medicamante mai mica.
4 cutii crezi ca se poate? Asa sa fie macar 4/zi?

Lui aryjul, d-ita i-a spus sa ia 9/zi dar asta este o doza f mare. Probabil ca aryjul are nevoie de asa o doza, dar asta trebuie clar prescrisa de un medic.

quote:
Originally posted by aryjul

Buna fetelor, va multumesc din suflet ca-mi sunteti alaturi, sa va dea D-zeu tot binele din lume si nu va pierdeti speranta in El,sunt sigura ca veti afla si voi cat de curand ca purtati in pantec un samburas.
Eu nu mai merg maine la eco, am sunat o pe D-na Dr, azi si mi-a zis sa ma duc joi la control sa-mi dea sa fac niste analize BHCG-UL,mi-a zis sa nu mananc dulciuri ca la cat a fost de dificil sa raman atat este de dificil sa duc sarcina la termen.M-am cam speriat, mi-e frica sa nu ma bucur degeaba.Mi-a mai zis sa-mi pun utrogestan cate3cps de 3ori pe zi.
Cam atat,o sa stau mai mult in pat pana joi cand o sa aflu cum stau si daca am sau nu probleme;sper sa nu am.Sunt cam obosita ca saptamana asta sunt de noapte la servici dar o sa treaca.
Va pup pe toate si aveti grija de voi.

aryjul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

gudinde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

Buna fetelor,sa stiti ca nu va-m uitat si va-m mai si citit din cand in cand dar ma-m simntit foarte rau ,nici sa stau in sus nu prea puteam,greturii mari ,varsaturii,somnolenta,etc
astazi ma-m simntit bine(asa pot sa zic ca la un momendat am si uitat cum este sa te simnti bine),si am zis sa mai dau un semn despre mine
am trecut de 11 saptamani,il simnt pe bebe cum misca,in special de ieri,cu toate greturiile si varsaturiile am luat cam 2kg in greutate.
Cand am avut 9 saptamani mi-au facut ecograf si la-m vazut foarte bine si dadea din picioruse.
voi ce mai faceti?gudinde,cum te simnti?
va doresc la toate sa vi se implineasca visul,nu uitati sa sperati caci minuni exista
va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dria spune:

Buna dimineataaa!!
Gudinde

Am fost aseara la doctor dupa cum spuneam sa vedem ce mai fac foliculii buclucasi si surpriza....ala mai bine crescut a erupt din proprie initiativa, adica am ovulat, bucurie mare in prima faza doar ca dupa cateva secunde mi-am dat seama ca nu eram cu la zi.
Doctora a zis ca acu stam si asteptam, mi-a mai facut un gonal de 150ui si mi-a zis sa iau de joi duphaston preventiv, ca poate cine stie. Miercuri seara mergem iar sa vedem cum mai sta treaba...acuma o fi cum o vrea DD sau cum zice doctorita mea: Insha'allah, adica cu voia lui Allah, ca sa fiu in ton cu uzantele de aici.

Pupici si sa aveti o zi minunata!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

gudinde nu am facut test de sarcina pt. ca nu am nici un simptom si i ntradevar stiu ca glera nu-mi garanteaza ovulatia .dar vroiam sa te intreb apropo de faptul ca am pofta de dulciuri desi iau metformin si mai ales de ce nu am inca c.m..din ce am citit pana acum aproape toate fetel dupa metformin au avut c.m. natural fara progesteron.sanatate multa la toata lumea!

Mergi la inceput

rodicaosoian ai grija de tine si cand poti mai intra si pe la noi

driaiti tin pumnii si Doamne ajuta!

avdoral eu personal, de cand am inceput tratamentul cu metformin, nu am mai avut niste intarzieri foarte mari ca inainte.
Nu stiu de ce tie nu ti-a venit CM mai regulat cu metformin. Dar neaparat noteaza tot si vorbeste cu dr cand va intalniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Buna fetele!
Scuze ca n-am mai scris de mult... Acum m-am intors din concediu.
pentru cele care aveau nevoie de informatii despre dexamethazona... n-am retinut exact cine, dar am vazut mai multe intrebari:
1. dexamethazona se ia pentru persoanele care au testosteron si dheas mare chiar si dupa tratament prelungit cu metformin (cel putin asa a fost in cazul meu). Dna doctor mi-a spus ca exista o dereglare la unele persoane dar n-am retinut clar (un fel de complicatie a PCOS)
2. de gasit nu se gaseste in Romania, eu am gasit in Bulgaria si in Italia, am inteles ca exista in orice stat UE mai putin la noi (atentie la dozaj - eu iau 1/4 dintr-o pastila de 0.5 mg / zi si la denumirea comerciala care poate fi extrem de variata: prednisolon, dexametazona, decadron, dexacortin, oradexon, maxidex..... si multe altele, fiecare fabrica ii da un brand name distinct)

va pup
si felicitari fetelor gravidute
sa dea DD sa fie cat mai multe, ca sa ne mai creasca si noua curajul

Mergi la inceput