PCOS (7)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

elenaraluca,

Pe la servici umblam.

Vezi ca exista un link pe prima pagina despre Dexamethasone. Eu personal nu am luat acest medicament asa ca le las pe fetele care l-au luat sa-ti povesteasca mai mult.

In rest, imi pare rau ca esti tristuta, dar incearca sa te remontezi si sa vezi partea plina a paharului: iei metformin doar de 4 luni. Nu este mult daca iei in considerare de cati ani isi face de cap sindromul in corpul tau.
Capul sus ca vei reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Neata !
Gudinde ca de obicei tu esti o dulce si o draguta,sa stii ca ai dreptate ca trebuie sa vad si partea plina a paharului ,faptul ca de 2 luni mi-a venit ciclu fara utrogestan e ceva nu?ai reusit sa imi ridici moralul si pt asta te iubesc
Fetele care luati dexamethason spuneti-mi si mie va rog pt ce se da in pcos?

Linkul de pe prima pagina nu mi-l da,nu stiu de ce
Voi revenii vineri cu vesti cand voi venii de la medlife .am inceput clomifenul si vineri ma duc la eco

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Vad ca multe fete de aici merg la medlife.
A facut cineva laparoscopie acolo? Ca eu trebuie sa fac si am multe intrebari, deocamdata fara raspuns........
Multumesc ca m-ai trecut in listuta.
Iti fac cinste cu un pahar de pepsi

Dana

http://tt.lilypie.com/V2Z0p2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kir spune:

Salut fetelor!

Am venit sa va povestesc ceva frumos!
In 24 mai, sambata, am fost la Budapesta, la intalnirea fetelor cu PCOS. A fost de la ora 1o dimineata: a inceput cu un filmulet, cu bebelusii, care s-au nascut dupa cura de metformina. Apoi erau mai multe discursuri. Cel mai important sustinut de d-l dr. Tuu Laszlo. Dansul este endocrinolog. A vorbit despre faptul, ca PCOS-ul este cauzat de rezistanta la insulina, si nu este numai problema de fertilitate, ci, daca nu avem grija de noi, o sa fie rau la batranete, ca o sa fecem diabet de tipul 2.
Important este deci, sa luam metformina :))

Dupa aceea a aparut pe scena o tipa, dietetica si ne-a povestit despre... ce fel de dieta trebuie sa face pacientii diagnostiati cu sindromul asta frumos.

Apoi urma o pauza de 9o de minute. Cred ca era prea scurta :)) Acolo ne-am intalnit cu fetele, cu care discutam pe forumuri de ani de zile, dar inca nu ne cunosteam, numai virtual. Era fantastic sa le vezi in fata ta fetele-doamnele, cu care discuti aproape in fiecare zi.

Ne mangaia sufletul, faptul ca erau multe fete cu bebelusi, chiar copilasi si gravidute :))

In a doua parte nise dermatologi vorbeau despre acnee... Dupa care era un test. Grupe (3 fete in fiecare) concurau. Era un test cu intrebari despre pcos, despre dieta, despre... era foarte amuzant!

Va mai povestesc daca vreti, dar baietelul meu (conceput dupa tratament cu metformina) vrea sa manance :))

Salutari!
Kir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

kir - ce frumos ai povestit, ce intalnire frumoasa!!! Oare pe cand si la noi in Romania ceva de genul asta??!!!

Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
http://tt.lilypie.com/WaoFm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

elenaraluca, linkul merge. Se deschide pagina la cap 5 si mergi in jos pe pagina pana ajungi la postarile lui Gaby77 despre dexamathasone.

noname ma tem ca nu-ti pot da detalii despre laparoscopia la Medlife.

kir long time no see
Ma bucur ca ai intrat sa ne povestesti de aceasta intalnire. Chiar te rog sa ne dai cate detalii poti. Mi-ar place sa avem si noi astfel de intruniri cu medici in care sa discutam toate aspectele PCOS-ului pt ca intradevar este mult mai mult decat o problema de infertilitate. Si eu am tot incercat sa prezint aceasta latura a bolii, faptul ca daca nu suntem f atente suntem viitoare diabetice. Rezistenta la insulina duce de ffff multe ori la diabet, iar metforminul luat din timp a la long poate reduce cu pana la 30% sansele de aparitie a diabetului. Sigur combinat cu ceilalti 2 importanti factori de crestere a permeabilitatii celulare la insulina: dieta corespunzatoare si miscarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kir spune:

Gudinde draga! Ma bucur enorm, ca nu m-ai uitat... intr-adevar vin foarte...

Anadominica! Si la noi o sa fie, daca ne organizam. In Ungaria, totul a inceput de pe diferite forumuri (www.nlcafe.hu www.babanet.hu www.lombikbaba.civil.co.hu). Fetele si-au dat seama, ca foarte putine medici stiu despre tratarea pcos-ului cu metformina. Ginecologii cel mai putini :( Si eu m-am alaturat de ei, deoarece eu cand m-am dat de aceste forumuri, aici inca nu era. (M-am inregistrat pe desprecopii sa vad daca este forum cu pcos, dar inca nu era.)

Na, in fine... cu fetele de acolo am hotarat sa facem un website. Au cumparat fetele domain-ul: www.pcos.hu Acuma ne-am mutat la
www.pco-szindroma.hu

Era o munca enorma. Care stiau bine engleza, au tradus o gramada de articole in maghiara, era una designer, ea a fecut "fata" site-ului, iar altele care am priceput la html am facut site-ul. Intre timp am gasit um medig endocrinolog (dr. Petrányi Gyula) care stia multe lucruri bune despre tratarea moderna a pcos-ului. (Era bine informat, dar are el experienta in acest domeniu). El si-a luat angajamentul de a raspunde la intrebarile noastre online. Deci oricine putea sa intrebe... absolut la toate intrebarile am primit raspuns, este un tip fantastic!!!

Mai avem pe site informatii despre dieta, pt ca metforminul este doar 4o% al tratamentului, cum a zis si Gudinde, restul dieta + miscarea!

APoi, anul trecut ne-am hotarat prima data, ca facem o intalnire la Budapesta (numai eu stau la Cluj, restul sunt unguroaice). Au invitat e dl. dr. Petrányi si altii... Eu nu am putut sa particip, pt. ca fiul meu avea 1o zile in acea zi...
Erau multi, toata lumea s-a simtit bine... era evident, ca si la anul se organizeaza astfel de intalnire...

Si iata, in 24 mai era, chiar cand am implinit si noi 5 ani de casnicie :)))

Revin mai tarziu...
Kir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

kir- uite ce pot face niste fete indraznete si muncitoare. Ar trebui sa luam exemplu de la unguroaice sa ne organizam si noi si sa ne ajutam astfel mai mult si mai bine. Ce sa zic eu, ca in Iasi chiar nu cred ca gasesti vreun specialist pe PCOS... eu inca nu am gasit...

Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
http://tt.lilypie.com/WaoFm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tracy spune:

Nici eu nu am gasit un specialist bun, informat in domeniul PCOS-ului in Timisoara. Am sperat (si inca mai sper) ca o sa-mi dea carissma o idee...

anadomnica, si eu cred ca depinde numai de noi daca putem sa ne organizam sau nu. Cred ca si la noi sunt medici care ar fi bucurosi sa participe la un asemenea eveniment pt. a informa populatia si nu in ultimul rand ceilalti medici.

Eu stiu foarte bine limbile maghiara, romana si engleza, in cazul in care se hotaraste ceva as putea sa ajut mult la traduceri.

Alfel sunt destul de dezamagita. Iau de 6 luni metformina + euthirox pt. tiroida, dar deocamdata nu am ramas insarcinata. Medicul meu ginecolog ma sfatuieste sa facem o stimulare in ciclul urmator.. deocamdata nu stiu ce sa hatarasc.

Va pup pe toti.

PS: Chiar daca nu v-am scris in ultima vreme va citesc in fiecare zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

kir bravo voua
Imi pare tare rau ca nu stiu maghiara.
Si repet, in masura timpului disponibil, te rog mai povesteste-ne despre cunostiintele acumulate la Budapesta. Noi aici suntem la inceput si tare doritoare sa aflam orice noi informatii.

Tracy sa inteleg ca carissma nu ti-a raspuns inca?
Ai contactat-o si pe Xio? Ea este studenta la medicina in Timisoara si sigur ti-ar putea recomanda pe cineva acolo. Si este o fata tare saritoare.

Mergi la inceput