Copiluti de mai-iunie 2005 (74)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gusta/gusta.jpg)
gusta spune:
La multi ani Tudora si multa sanatate ,sa cresti mare si sa ii aduci lui mami si lui tati numai bucuri si sa te bucuri de sora mai mare si de fratior.
Marilena si Mara Augusta
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cloreta/Cloreta.jpg)
Cloreta spune:
LA MULTI ANI TUDORA!
Sa cresti mare si sanatoasa, vesela si iubitoare!
Gabitza, nu am iconita cu d-ala de se tavaleste de ras(nu asta meschin si rosu:))) )
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Multumesc, fetelor! Ieri am fost si i-am dat comanda de torturi. Am intrebat-o ce vrea si mi-a zis ca vrea unul pink si unul bleu, cel bleu sa fie cu fichy (adica Nemo), iar cel roz sa fie cu Aristocats. Nu am gasit tort pe ultima tema, dar i-am luat unul roz, cu o pisicuta Kitty, iar pentru simbata, dupa botez, la desert vom avea tortul bleu cu Nemo. Ambele sint de sake, preferata ei, adica inghetata. Astazi la 15.30 ne intilnim toti la gradinita, eu ma duc inainte dupa tort si sa-i iau un cadou. Sper sa nu uit aparatul, ca de obicei, si sa fac poze. Nu prea e incintata ca e ziua ei, nu-i place, desi o emotioneaza tortul si cadoul... din singurul motiv ca ea vrea sa ramina mica, sa fie mereu bebelusul lui mami, se supara si plinge daca ii spui ca e fetita mare. Mai nou, si Agata vrea sa fie mica, pentru ca nu e fair ca altii sa fie mici si ea mare... si sa faca lectii! Baietelul nasilor plinge de vreo doua saptamini pentru ca nu se poate casatori cu mama lui!
Nu intelege de ce tati a putut si el nu poate, daca asa vrea si de ea ii place cel mai mult pe lumea asta... Astea probleme, nu ce aveam noi, adultii...
Nu am citit decit ultimele doua pagini, sper ca sinteti bine in rest, ma duc la invatat si la treburi, ca acusi trebuie sa plec dupa tort si cadou. Ii voi lua Tudorei o rochita frumoasa, alb cu roz, sa mearga cu tortul si o jucarie, sa vad ce gasesc. Si incerc sa-i gasesc si Agatei o rochita deosebita pentru botez, dar ce am vazut prea erau de nunta, as vrea ceva elegant, copilaresc si simplu, eventual cu mult alb si bleu, colorile ei preferate de acum. Lui Lisandru i-am luat ieri cu nasa costumatie normala de la Orchestra, mi s-a parut prea pompos sa-l imbrac in alb, in ceva special pentru botez. Am zis ca mai bine iau ceva ce poate purta si dupa...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Ah, si idei pentru masa de dupa botez... E prinzul cind ajungem acasa, asa ca voi face o ciorba, sarmale in foi de vita cu mamaliguta si friptura cu sufleu de cartofi, la alegere pentru felul doi. Inainte pun niste platouri cu mai multe, aici am nevoie de idei... aspectuoase. Mi-au placut de la Iuliana cosuletele de rosii cu salata de vinete si choix cu crema, faceam si eu pe vremuri, sper ca mai am reteta. Daca intri, Iuliana, imi dai si mie reteta ta? SI cum faci tu pasta de brinza si pateu? Mi-am adus aminte ca faceam si eu tarte ca ale tale, dar nu mai am tavite, sper sa gasesc astazi. Aveam si reteta pe undeva, daca intri poate mi-o dai pe a ta, ca sa nu mai stau sa caut. Mai fac niste castronele cu diferite salate, ma rog, sa fie masa bogata si aspectuoasa. La desert avem tortul si daca nu fac tartele cu fructe, atunci poate niste cupe cu salata de fructe si frisca... Dar daca va vine ceva frumos si rapid de facut prin cap, puneti aici, ca mai intru eu pina vineri dupa-amiaza. Abia atunci, dupa curs, ma duc la cumparaturi si doar noaptea pot sa pregatesc tot, ca altfel nu stiu cind.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Noi la ecograf am primit vesti bune, toate sunt in parametrii, bebele meu e mai dezvoltat cu 2 saptamani si la 33 saptamani fix are 2885g. Colul meu s-a mai lungit si are 3.64cm, orificiul intern inchis. DPN este intre 1-18 iunie
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/saryta/saryta.jpg)
saryta spune:
La multi ani! TUDORA sa ai o viata plina numai de bucurii si sa fii fericita alaturi de cei dragi.
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(21.11.2006)
![](images/user_woman.png)
iuliana spune:
La multi ani, Tudora !!!
Wow, Gabita, mai ai un pic. Bravo pentru dolofanel!
Fetelor, multumesc pentru aprecieri. Imi place sa bucataresc, dar nu prea am eu timp sa le dichisesc pe toate intotdeauna. Hai, ca m-ati facut sa ma fisticesc.
Nelia, reteta de tarta am luat-o de aici http://forum.egustos.ro/subiect/tarte-cu-fructe_284/, dar, drept sa iti spun, eu am luat aluatul deja facut de la magazin (cred ca gasesti la frigidere mai multca sigur) si crema de vanilie am luat jell-o...a fost f. rapid ca timp si fara chin mare.
Choix-rile le-am facut din aluat de eclere, dar nu am pus zahar. Reteta e asta: 250 ml apa, 100g unt, (daca faci eclere pui si 1 lgita de zahar), 1 praf sare, 125g faina,4 oua. Reteta e super simpla si ia f. putin timp.
Se fierbe intr-o oala apa cu untul si sarea (+zahar pentru eclere). Se cerne faina pe o hirtie ca sa nu faca cocoloase. Cind apa si untul fierb, se scoate oala de pe foc si toarna faina toata o data si se amesteca repede cu o lg de lemn. Cind pasta nu mai are nici un cocolos, se pune iar pe foc, amestecind continuu pina ce aluatul se desprinde de pe cratita. Eu am folosit o oala din teflon si nu a trebuit sa amestec mult deloc. Se amesteca un pic pina se raceste cit de cit, dupa care se adauga ouale pe rind. Nu se adauga urmatorul ou pina ce cel de dinainte nu e incorporat bine in aluat. Apoi am pus pasta intr-un cornet de hirtie si am facut gogoloate:). daca nu ai cornet, poti sa pui cu lingurita gogoloatele in tava. Eu am pus hirtie de pergament pe tava, dar oricum, avind unt ele nu se lipesc de tava. Se lasa la foc 175 grade C sau 375 grade F pina cind se rumenesc un pic(25-30 min). Sa nu deschizi de multe ori aragazul ca se lasa (asa zice reteta)...la mine nu s-au lasat niciodata. Cind sint gata, le lasi la racit, apoi le tai la mijloc (complet sau pe 3/4 atit cit sa iti intre crema si sa umpli choix-rile) si pui crema de brinza sau pateu.
Crema de brinza: sa nu ma pui sa spun cantitatile pentru ca eu le fac dupa ochi. Deci, folosesc brinza feta, unt moale, le amestec, apoi pun marar taiat marunt si un pic de usturoi pisat (sa nu pui mai mult de un catel de usturoi). Trebuie sa iti iasa o pasta mai tare. Recomand sa pui intii jumate de usturoi si apoi sa gusti si sa vezi daca mai trebuie.
Crema de pateu: pateu, unt moale, ardei rosu taiat marunt (proaspat sau in otet), castravete murat taiat marunt, mustar si marar (asta e compozitia de la ouale umplute pe care le fac).
Poti sa faci si salata poienita, nelia, ca si aia se face repede ca daitotul prin razatoare si nu le tai.
Daca nu ai timp sa faci choix-rile, poti sa faci rulada asta http://home-and-garden.webshots.com/photo/2916831210098079200yBfxCL cu crema de pateu sau brinza (acceleasi de mai sus). E f. usor de facut. Daca vrei, iti dau reteta.
Spor la treaba si distractie placuta la botez!!
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3
www.webshots.com/user/musatii_2" target="_blank">musatii
onixone spune:
iuliana: nu stiu ce meserie ai , dar m-am uitat pe pozele cu mancare si salivez ca un porcusor.Ar trebui sa faci un blog cu retele.Cred ca sunt delicioae!!!
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
loreen spune:
LA MULTI ANI TUDORA
...
...iti doresc ca tot ceea ce-ti doresti tu si ai tai care te iubesc mai presus de viatza lor sa ti se implineasca...
Loreen cu BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"