Copiluti de mai-iunie 2005 (74)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Mai, tot am senzatia ca astazi este duminica, ma simt de parca ar fi duminica dupamiaza. mai fain o sa fie maine cand o sa vad ca este vineri si nu luni Nu ca ar conta foarte tare, ca oricum sunt in concediu, dar tot e bine.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

hello!
La multi ani, Delia!
La multi ani, Tudora!
fetite dragi, sa aveti parte de ce e mai bun pe lumea asta!

Eu sunt la Constanta cu copiii si profit ca azi e joi ca sa va povestesc cate ceva despre noi. Traim un cosmar in Bucuresti de aproape o luna si jumatate, violente (mai mult verbale dar si tentative de violenta fizica), intimidare, umilinta la tot pasul, tot tacamul. Asa cum am avut taria sa plec doar cu copiii de sarbatori, sper sa ma ajute D-zeu sa trec cu bine si de ce va urma in Bucuresti, deoarece vin vremuri tulburi.
Apropos, fetele care mai stiti cazuri de gen, are vreo sansa sa-mi ia unul din copii in urma unui eventual divort? Ca asta e oroarea mea cea mai mare, speculata la maxim din pacate, ca ma ameninta ca imi va lua copiii sau cel putin pe unul din ei. Traiesc tot felul de cosmaruri ca mi i-ar putea lua, chiar si pt o perioada, de dragul sicanarii, nu de alta dar in ultima vreme ne-a aratat ca e capabil de orice. Chiar daca se jura cu mana pe inima ca iubeste copiii de nu mai poate, nu va inchipuiti ca ne-a dat vreun tel de cand suntem aici!
Cam atata despre noi deocamdata, sper din inima sa va scriu cu bine si data viitoare, sa va ganditi la noi!

In alta ordine de idei, Laura, nu ai plecat inca la Iasi? Ai vrea sa ne vedem? De asemenea Oana, imi pare rau ca nu am strigat asta mai devreme... dar am avut nevoie de cateva zile sa imi pun ordine in ganduri, desi si acum tot ravasita ma simt.

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE MARTIE 2008 cu Dragos, Horia si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Andra imi pare rau de probleme pe care le ai . Normal, conform legilor, trebuie sa-ti plateasca alocatie pentru copii, dreptul de a locui in apartament e al tau si al copiilor, cel putin asa e dupa legile europene. Fratele meu care a divortat acum vreo 20 de ani, deh pe timpul lui ceasca, a trebuit sa renunte la tot, fetele au ramas la mama si nici drept la vizita nu avea. Probabil s-au schimbat multe de atunci. Cred ca ar trebui sa pui intrebarea la probleme legislative, sint multe persoane care lucreaza in domeniu si ar putea sa-ti raspunda. Fruntea sus si mult noroc, ai grija de tine si de baieti, ca sigur vei avea de luptat.

Daniela, mami de capsunica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Danelutza, da, voi avea de luptat deoarece el considera ca daca sunt 2, atunci e usor de impartit (probabil ca televizoarele sau mobila). La intrebarea mea "dar cum sa desparti doi frati?" mi-a raspuns ca o sa ne mai vedem in week-end-uri, ca sa se cunoasca...

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE MARTIE 2008 cu Dragos, Horia si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andra, el face doar munca de intimidare cu tine. Nu cred ca poate gasi motiv sa desparta copiii de mama sau copiii intre ei. Are dreptate Danelutza, poate ar trebui sa ceri un sfat de la cineva de meserie, o consultatie avocateasca. Si pina atunci, o intrebare la legislative aici pe forum.
Nu stiu casa in care stati a cui este, dar pina una alta este domiciliul conjugal, nu? Ai grija sa nu zica cumva ca ai plecat si ai luat copiii cu tine.

Imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva. Putere multa iti doresc!

www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am citit din avion un pic, nu am timp si imi pare atit de rau ca nu mai sint cu voi, aici... ce bine era! Dar vine ea vara aia...

Sufletzica, sfatul meu este sa o suporti asa cum este pe Sara, cu tot cu crize, cu tipete, sa incerci sa o apropii cum poti, sa o implici in tot ce faci pentru bebe, nu e momentul sa o pui la colt, dar daca e musai, nu te ocupa de bebe in timpul asta, fa altceva, spala vasele, fac curatenie, citeste, orice... Daca tu esti cu bebe in timp ce ea la colt, lucrurile se vor inrautati, in loc sa se clarifice. Si acum, in primele 6 luni cit bebe este mic, ofera-i tot ce are nevoie si mai lasa-l in patut si ocupa-te de Sara cit poti de mult. Va trece aceasta perioada, trebuie sa-i prezinti mereu avantajele pe care le ai atunci cind esti mare, cea mai mare si sa-i prezinti stadiul de bebelus ca ceva cu multe dezavantaje, prin comparatie: uite, nu poate sa aiba jucaria ta, nu poate alerga, nu poate sa pape ce papi tu etc. E greu, noi am trecut de doua ori prin asa ceva cu Agata si o data cu Tudora, si desi am incercat sa fac tot ce se poate sa fie bine, inca nu este... De aceea, e foarte important si felul in care va trece aceasta perioada, poate lasa urme pentru toata viata si in interiorul Sarei, dar si in relatia ei cu David.
Andutzy, nu vreau sa te sperii si nici nu cunosc situatia voastra materiala. Dar ma simt datoare sa-ti spun, pe baza experientelor cunoscute, ca da, iti poate lua copiii, daca material si la nevel de cunostinte si relatii sta mai bine ca tine. In mod normal, copiii minori ramin cu mama si nici un judecator din lume nu se baga cind e vorba de asa ceva, dar... mai ales in Romania, unde banul, mita, spaga spun ultimul cuvint, daca el are bani mai mult decit tine sa plateasca un avocat bun, mai bun si mai cu relatii decit al tau, daca aduce martori care sa demonstreze ca tu nu te poti ocupa la fel de bine ca el de copii, chiar daca esti mama lor, daca are cunostinte si relatii in judecatorii... poate avea cistig de cauza, pe nedrept, dar asta este. Eu nu spun ca trebuie sa stai cu el, dimpotriva, cuvintul violenta e suficient pentru a spune dimpotriva, dar daca te ameninta ca iti ia copiii sau unul dintre ei, atunci trebuie sa fii in cunostinta de cauza despre ce are puterea sa faca nu in mod legal, ci cu mijloace ascunse si ilegale si dupa aceea sa intreprinzi ceva in sensul divortului. Si nu cit timp esti plecata, pentru ca daca tu esti acum la ai tai, in Constanta, si nu te intorci in Bucuresti, acasa, ca sa deschizi un eventual divort, poate sa te acuze de parasire de domiciliu, mai ales ca ai plecat cu copiii, care sint si ai lui... Trebuie sa ai un avocat fff bun si uns cu toate alifiile, gasit inainte de a actiona, pentru ca altfel poate sa se termine foarte urit. Eu am doua pritene care au divortat si sotii lor nu merita nimic pe lumea asta, nu ca tin eu cu ele, pentru ca am fost prietena si cu ei, in perioada buna a relatiilor lor. Prima prietena, care a divortat pe vremea lui Ceausescu, a pierdut tot, in afara de copii (daca vrei si ajungi in asemenea situatie, scrie-mi si iti povestesc de ce), iar a doua a ramas cu casa, dar a pierdut unul din copii, care acum e la ea, dar dupa 5 ani de recursuri, timp in care s-a bagat in niste datorii enorme, pe care nu stiu cum le va plati, iar baiatul, care a crescut intre timp, desi l-a cistigat, s-a intors impotriva ei, pentru ca ea nu-i poate oferi nivelul de trai al lui taica-sau si sufera din cauza asta.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Andutzy, daca ai plecat fara acordul lui, si el intenteaza divort in perioada in care tu esti la ai tai si demonstreaza, cu martori, ca ai parasit domiciliul, cu tot cu copii, poate fi foarte rau pentru tine. Sfatul meu, din experienta fetelor pe care le cunosc, este ca trebuie sa fii lapte si miere cu el, sa-l pacalesti cit poti pina aranjezi terenul cit mai bine pentru tine, dar pentru asta ai nevoie de un avocat bun de tot, si apoi sa te apuci sa faci ceva. Eu iti spun toate acestea, dar am uitat sa-ti spun, ca inainte de a face orice pentru despartire, sint pentru a incerca orice sa salvezi relatia. Daca exista o sansa cit de mica, merita. Dar inca o data, iti spun, ca nu cunosc situatia voastra si de aceea ma opresc aici. Dar maternitatea, doi copii mici in casa, faptul ca din cite imi aduc eu aminte, voi ati mai fost la cutite inainte de a se naste al doilea copil, pe care mi se pare ca tu l-ai dorit mai mult decit el... Ei bine, toate acestea pot raci o relatie (sau o pot intari, depinde) si pot creea senzatia ca nimic nu mai merge. Dar, daca nu exista o alta femeie in viata lui, adica nu acesta este motivul pentru care el se poarta asa cu tine, daca mai vreti amindoi, trebuie sa inlaturati tot ce nu tine de voi, de relatia voastra, sa vedeti la rece cu ce ramineti si de acolo trebuie inceputa reconstruirea unei noi relatii, a unor doi adulti mult mai maturi, parinti deja, care trebuie sa schimbe total prioritatile in viata lor, incepind de la ce au, nu de la ce au avut sau de la ce le-ar placea sa aiba. Si tot acolo trebuie terminat, in cazul in care nici unul nu mai doreste nimic din ce a fost, in cazul in care s-au spus si facut deja lucruri peste care nu se mai poate - uman - trece. Pentru ca numai asa puteti gasi impreuna o solutie amiabila de a termina, cit mai bine pentru amindoi si de a crea baza pe care, apoi, fiecare poate sa mearga mai departe in viata, pe cai diferite. Bafta multa si imi pare rau ca ati ajuns aici si ca tu treci prin asa ceva. Iti ofer din tot sufletul un umar, fie el si virtual, pe care sa te sprijini daca ai nevoie.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Alta grasa

Pfuuuuuu, ca bine le zici, Gabitza! Da io??? Ca nici gravida nu sunt si am 85 de kile Daaaar, asta dupa cantarul cel nou, ca inainte cand credeam eu ca am ajuns la greutatea pe care o aveam cand am ramas cu Georgia si credeam ca sunt 85 erau de fapt 88 jumate cu bataie. Asa ca pot zice ca am depasit greutatea de cand am ramas gravida cu Georgia dar a ramas pragul asta psihologic care ma apasa pe creierii capului
Dar nu e nici o problema, vine vara bine-mi pare, o sa incep plimbari in fiecare zi in care sunt cu kinderii, si promit solemn ca macar bicileta o sa o folosesc juma de ora in fiecare seara.
Apropo de asta am redescoperit parcul Kisseleff, o minunatie de parc, parcul copilariei si adolescentei mele iar acum este atat de frumos amenajat, iarba, pomi, leagane, jucarii, siiiii ce sa vezi? intr-un colt un parculet amenajat cu aparate de fitness: steper, eliptica, aparat d-ala de dat la rame, bare pentru tractiuni, banci pentru abdomene si o gramada de alet chestii care nu stiu cum se folosesc. Nu este genial? Vii cu kinderii n parc si-ti faci si ora de fitness. Nu ca alergatul dupa o Georgie mare mancatoare de mucuri adunate din nisip ar fi o activitate lejera... noooo. Si nici alergatul dupa Filip sa-l dau in toate cele, mai ales ca spatiul unde sunt leagane este mare si din cauza toboganelor nu-l poti cuprinde cu privirea dintr-o latura intr-alta asa ca trebuie mereu sa fiu cu okii pe Filip sa nu raman fara el.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Cu scuzoaiele mele pentru intarziere fac si eu urari unei fetite de 3 ani!

Tudora, la multi ani! Sa ai parte de ce este mai bun pe lume!
Nelia, sa va traiasca si sa va bucure sufletele!

Mergi la inceput

Adela, sa va traiasca baietelul! Felicitari! Cat despre gelozia Sarei, atentie mare din partea voastra, incearca s-o implici in toate cele pe care le faci cu bebe si eu zic ca usor usor se va obisnui, si chiar o sa inceapa destul de repede sa-i placa. Acum e putin mai greu dar sa vezi cand o sa se ridice si micutul putin si o sa fie mai prezent o sa interactioneze cu Sara si o sa fie mult mai bine.

Andutzy, aveam o banuiala ca problemele de care te-ai plans sunt legate de casnicia ta, dar trageam speranta ca e doar soacra. Imi pare rau sa citesc ca e mult mai grav decat mi-am imaginat. Este urit din partea lui sa faca lucrurile astea si sa te ameninte ca iti ia cel putin un copil. Un lucru iti pot spune sigur: in romania instanta este fooooooarte "orientata" catre mama. Ca sa fie incredintati copiii la tata trebuie ca mama sa aiba grave probleme si sa nici nu-i doreasca cu atata ardoare incat sa lupte pentru ei.
Daca tu consideri ca nu mai este cale de intoarcere, si dupa ce povestesti nu prea cred, intenteaza divort, ia-ti un avocat bun si nu lasa copiii sa fie martori la asa ceva.

As mai sta ca ieri nu am intrat deloc si azi abia acum pe seara dar Filip urla ca din gura de sarpe ca ar mai vrea niste ciocolata, desi a mancat 2 oua azi

Mergi la inceput