Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (54)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Alina, daca aveti asa avant cu curatenia poate treceti si pe la Buzau ! Eu am noroc ca imi vine saptamanal cineva sa calce si sa faca un pic de curatenie (de fapt mai mult, dar am vrut sa evit cacofonia), maine in schimb vine doar cateva ore. Iar la dulapuri, hmm, inchid usa si abracadabra, dezordinea dispare !

Si eu intr-un fel abia astept sa vad ca papa mancarica dar pe de alta parte ma ia nostalgia, parca pierd o parte din ea, nu stiu cum sa spun. Si asa mi se pare ca trece asa repede timpul asta, acum se face jumate de an si ea creste si eu nu apuc sa ma satur de ea.

Eu nu cred ca incep cu cartof, ca nu sunt mare fan, nu imi prea plac, si ma gandesc ca morcovii totusi au si vitamina A, sunt ceva mai completi. Noi oricum nu prea mancam cartofi, iar la noi ideea de cartofi bio e o gluma. Am pus si eu morcovasi in gradina de la casa de la Monteoru dar cine stie cand ies...

Nu sunt inca hotarata. As incepe cu fructele, ca stiu sigur ca le va accepta, ca a mai lins un mar (ca Floris al Adinei), o banana, o pruna si niste ananas si a parut tare interesata. Asa s-ar obisnui mai repede cu textura si lingurita. Pe de alta parte asta ar insemna sa aman introducerea carnii prea mult, si eu vreau sa o introduc repede pentru fier.

Hmm, te las pe tine prima. Noi facem 6 luni pe 16 mai...

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

quote:
Originally posted by geo_ionita

Am si eu putin timp...ca este sotul acasa si are grija de Bianca si am profitat sa intru sa va multumesc pentru raspunsuri si pentru urmari. Noi, adica eu, ca tati nu isi bate prea tare capul cu anumite probleme...am observat ca are limba cam incarcata de la laptic si am incercat sa ii sterg limbuta cu degetul infasurat in fese sterile si cu glicerina boraxata dar in urmatoarea secunda mi-a vomitat, a dat afara tot ce mancase...si acum nu stiu cu ce sa o sterg ca parca iar este incarcata limba. Voi ce ati facut? V-ati intalnit cu aceasta problema?

Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)

Georgiana, si Alexandra a avut limbuta "incarcata" cum zici tu, iar pediatra, in mai multe randuri mi-a zis ca nu are candidoza si sa nu imi fac probleme; tot ea mi-a zis ca, daca vrea, pot sa o curat exact cum ai descris si tu, dar nu cu glicerina boraxata (care e rea la gust) ci cu din aceea cu nistatin de care spune Adra; eu, spre amuzamentul Alexandrei, nu am reusit sa o curat ca imi scotea degetul afara cu limbuta si isi facea greata, asa ca am renuntat; limbuta s-a curatat singura cam pe la 2 luni si jumatate (varsta bebelinei). Sfatul meu ar fi totusi sa o vada doctorita sa iti spuna daca e candidoza sau nu.

Lixa zi-ne si noua despre programul tau de masa ...poate il aplicam si noi....dupa Pasti

Oana de Ana Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanduta spune:

Cata sare ii puneti in supica??? In momentul cand foerbe supa cu legumele??

Sanda si voinicul ei, Cezar Rares
http://bocskaisanda.shutterfly.com/action/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

Alina, a fost intr-adevar o intalnire foarte placuta. Si mandrii tatici au fost foarte absorbiti in conversatie... doar le pasasem carucioarele

Petro, si eu am pastrat testul de sarcina, buricul uscat, bratara din maternitate si foaia aia cu datele de identificare din maternitate. Eu am primit de la bunica buricul meu cand am implinit 18 ani si a fost tare frumos!

Aralia, nici al meu nu e genul plimbaret. Totul a inceput cand sotul a vazut o reclama la Sky pentru Viena si mi-a zis ca hai sa mergem si noi. M-am uitat destul de circumspecta la el, mai ales ca insista ca sa gasesc si hotel, sa mai apucam oferta... Tot ii ziceam ca nu cred ca mergem pana nu vad, ma rog, pana nu platim
rezervarile. Si uite ca am fost si a fost un mini-concediu foarte relaxant. Si ca tot am vazut ca ne descurcam bine in 3 la drum, am zis sa plecam undeva (poate la munte) intre 1 si 4 mai, ca tot are concediu sotu... si ghici ce mi-a zis? nu mai bine stam noi acasa? Deci tot nu se dezmite

Nela, ce bine c-ati luat apartamentul dorit! Te-ai mai linistit si tu acum, banuiesc... Ce bine cu astfel de prieteni

Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze Viena

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Vasari

Adina, uite exact asa gandeam si eu! Cred ca as fi usurata sa refuze mancarea. :)) A inceput sa-mi placa asa de mult sa alaptez, ca mi-e mila sa-i dau altceva.
Eu sunt multumita si sa pape o lingurita la inceput. Incet de tot ajungem noi la o masa de legume, pe cea de fructe o mananc eu deocamdata.
Sunt curioasa cum inghite, daca se stramba, daca o sa adulmece la inceput... I-am dat sa miroase o lamaie azi si parea interesata, greful nu i-a placut. :)
Cartoful la robot am vazut ca iese cumva lipicios, am incercat odata sa fac piure asa. Nu am mai repetat experienta. O sa incerc si cu blenderul sa vad cum e. Deocamdata am sunat bunicii sa primim legume sigure. Avem 2 gradinite de legume la casa bunicilor mei si parintii merg in weekenduri acolo. Au cultivat si legume si fructe.

Noi azi am fost in curatenie, neterminata de altfel, am spalat geamurile, perdelele, mutat mobila, praful se ascunde bine , sotul meu s-a ocupat de covoare (dupa aceea am vazut a era sarbatoare:)) ), acum mai am niste sertare de aranjat, dulapiorul Mariei si biblioteca.
Probabil nu o sa reusesc sa termin azi...

Alina si Maria - 3 NOV 2007
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.

Chiar citeam zilele astea despre diversificare si pe de o parte abia astept sa inceapa, sa vad cu reactioneaza, iar pe de alta parte imi place prea mult cand sta la tzitzi ca parca n-as renunta, chiar si partial, la momentele astea ... Noi mai avem vreo luna si ceva pana la diversificare si tot nu stiu cu ce sa incep si cum o sa fac. Tot mai mult cred ca o sa fiu flower-power ca si pana acum si o ma ghidez mai mult dupa dorintele lui Catalin (citisem undeva ceva bine zis: Sa nu adaptez copilul la schema de diversificare, ci schema la copil)

Poze Viena

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sanduta

Cata sare ii puneti in supica??? In momentul cand foerbe supa cu legumele??

Sanda, eu stiu ca nu e indicat sa pui sare pana la un an... Daca vrei, pentru asezonare, poti pune alte condimente: busuioc, patrunjel sau altele in acest gen. Parerea mea e ca nevoia pentru gustul de sare e dobandita si nu instinctiva. Parerea mea

Poze Viena

Mergi la inceput

Multumesc. Nici eu nu am pus dar am o carte de bucate pt copii de la 0 la 3 ani si acolo scrie ca trebuie un varf de sare. Apoi m-am uitat in cartea "Mama si copilul" si scrie ca trebuie putina sare cand fierb legumele in supa. Apoi sa va spun sincer nu prea ii place pireul doar daca pun un pic mai mult cartof in el. Supica o bea dar pireul nu prea ii place. Ma gandesc sa nu se greteleasca si sa nu mai vrea sa manace acel amestec.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oana8188
Lixa zi-ne si noua despre programul tau de masa ...poate il aplicam si noi....dupa Pasti

Nu e mare lucru, dar e ce functioneaza la mine:
- mic dejun: ceva destul de hranitor, ca de ex oua (vreo 3-4), cereale
- pranz: eventual ciorba, apoi felul doi
- seara: pauza
Daca mi-e foame intre timp, fructe, multa apa si nu in ultimul rand ciocolata

Mie imi e ok asa, ca nu trebuie sa ma abtin de la mancaruri sau de la dulce. Si chiar se obisnuieste organismul cu programul asta - daca imi dai seara ceva consistent de mancare mai mult ciugulesc, ca nu pot manca; si daca nu beau cam 2 litri de lichide pe zi mi-e sete tare. Azi am tot fost pe drumuri (l-am dus pe taica-miu la aeroport, apoi la serviciu, apoi la cumparaturi) si nu am apucat sa beau prea multa apa, iar acum, de cand am ajuns acasa, mi-e sete incontinuu

In ritmul asta am scapat de 7-8 kg in astea 4 luni jumate fara a face gimnastica sau ceva asemanator. Si incap (de azi) in blugii mei stramti de dinainte de a ramane insarcinata, dar cam iese burtica din ei.

Poze Viena

Mergi la inceput

lixa si cam cata ciocolata mananci?? eu sunt in stare sa mananc multa ciocolata. Ce fel de apa bei? Plata sau minerala?? Sucuri bei?? Eu sunt dependenta de pepsi.

Mergi la inceput

Eu propun sa scrie fiecare cum incearca sau a reusit sa reduca din burtica. Eu una ma chinui, am slabit intradevar dar burtica tot e.

Mergi la inceput