vreau sa fac cozonac dar am reteta cu drojdie proaspata, iar aici am gasit numai uscata. si nustiu cata sa pun ca sa fie atat cat trebuie ca sa creasca cozonacul frumos. Sau sa pun mai putin sa iasa turta.
Cam la 50 g drojdie proaspata stiti cam cata drojdie uscata trebuie sa inmoi ? (in linguri/lingurite)?
merci frumos
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
aici exista cubulete de 50g. de drojdie proaspata si se foloseste un cubulet la 1kg. de faina.... iar drojdia uscata exista la pliculete de 7g. si se foloseste 1 pliculet la 500g. de faina. Deci raportarea o faci in functie de faina pe care o vei folosi la cozonac. Continutul unui pliculet de 7g cam intra intr-o lingura (scuturata).
karligutza
sunt mamica Adelutei
si tot n-am raspuns la intrebare
deci echivalentul a 50 gr.de drojdie proaspata ar fi 2 linguri de drojdie uscata... per kilogramul de faina! da?
Spor la gatit!
hai sa ne intrecem in cozonaci! (o provocare de asta poate te va face sa faci cozonacii mai buni )
karligutza
sunt mamica Adelutei
merci frumos pt raspuns prompt
Daca faceti cozonacul cu nuca, rumeniti nuca mai intai, ii da un gust deosebit (asta e un secret care l-am aflat de la o meseriasa in cozonaci)
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
stiu cum e cu nuca rumenita, dar mie una NU-MI place deloc NUCA RUMENITA.... parca nu mai e nuca
asa e cu toate, nu mai au cum sa fie fructele, semintele la fel... marul crud si marul copt! nuca cruda/nuca coapta!
karligutza
sunt mamica Adelutei
gusturile nu se discuta !
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
de acord!
eu nu discut, nici nu comentez, doar mi-am spus impresia despre nuca rumenita!
karligutza
sunt mamica Adelutei