Concediu medical,imediat dupa CIC!!!!!
Buna,
am o colega proaspat reintoarsa din CIC si in prima luna de servici,copilul i s-a imbolnavit de 2x si a primit concediu medical de la medicul pediatru al copilului!
La servici,cei de la HR i-au respins ambele concedii,pe motiv ca nu au de unde sa i le plateasca,sau n-au cum sa le calculeze ,ca ea nu a avut venituri pe luna precedenta,fiind in CIC,obligand-o sa-si ia din concediul de odihna 5 zile si 5 fara plata!
E normal si corect?
Multumesc!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Povestea nasterii
Raspunsuri
dianad spune:
Dupa CIC medicalul se plateste in raport cu minimul pe economie; poate a fost mai bine din pv financiar ca si-a luat din zilele de CO. Cred ca gasesti asta in contractul colectiv de munca unic pt anii 2007-2010.DianaD & Alexandru
Rozi spune:
NU este corect sa-i respinga certificatele medicale, pe perioada CIC venitul asigurat este, cum a zis si DIana , salariul brut minim pe economie (500 ron). Cele 5 zile de fara plata se scad din vechimea necesara la pensie (nu ca ar fi un capat de tara). Daca salariul pe 5 zile CO > ~ 500/21 * 5 * 85%, atunci a iesit mai bine ca bani in brut, dar in net nu e sigur (indemnizatia pt concediu copil bolnav este neimpozabila, CAS se plateste nu la venit ci la salariul minim).
mihailescu teodora spune:
Multumesc mult!
Am informat-o deja,era f revoltata de marlania celor de la HR!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Povestea nasterii
tanima_i2002 spune:
As dori si eu sa stiu care este legea vizavi de plata concediului medical in cond in care eu pe 1 oct am incetat CIC si pe 13 oct am intrat ptr doua saptamani in CM in urma unei interventii chirurgicale. De la servici mi se spune ca pe cele 2 sapt voi fi platita cu salariul minim pe economie de 5 mil ptr ca nu am nici o luna lucrata in ultimele 6 luni, ca nu am fost platitoare de CAS cat timp am fost in CIC ci doar ca am fost asigurata fara plata la casa de asig. Nu stiu cat este de adevarat, eu stiam ca atata timp cat esti in CIC ti se platesc contributiile la CAS. In plus de ce nu ma incadreaza macar la salariul min pe economie ptr studii superioare care este 10 mil, ptr ca sunt angajata pe post de studii superioare. Mentionez ca lucrez in inv superior.
Multumesc mult celor care pot sa ma lamureasca in acest sens, eu am tot cautat o lege care sa ma lamureasca cum e cu plata concediilor medicale dar nu am gasit asa ceva.
Mamica lui Rares (15 oct 2006) am 2 ani poze ,
marius spune:
As dori sa respectati aceasta sectiune. Exista topic dedicat pt concedii medicale.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa