Cum ar trebui sa procedez ca sa nu pierd banii...

Cum ar trebui sa procedez ca sa nu pierd banii... | Autor: andian

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Am o problema de care cred ca s-au lovit mai multe viitoare mame dar nu am reusit sa gasesc date concrete pana acum pe forum.

Lucrez la un cabinet care va fi vandut catre alta firma (intre 2 doctori cu CMI-uri diferite). Noul patron nu vrea sa imi mentina contractul cu vechiul doctor si nici sa ma mai tina cu carte de munca pentru ca ii este frica ca daca voi ramane insarcinata va trebui sa imi plateasca contributiile catre stat in perioada de concediu medical prenatal si postnatal, contributii care i se par prea mari (aceste contributii nu sunt suportate din asigurarile sociale?).

Astfel ca, mi-a propus sa lucrez in continuare "la negru" si sa imi tin cartea de munca la alta firma (desi nu stiu nicio firma dispusa sa faca acest lucru) sau sa imi platesc singura contributiile la stat.

Cum ar trebui sa fac ca, in cazul in care voi ramane insarcinata, sa nu imi pierd dreptul la indemnizatia de cresterea copilului de 600 ron si in caz ca pot sa imi platesc din mana cum voi proceda atunci cand sunt in concediu medical?

Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu ar fi mai simplu sa iti cauti un job normal?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu nu stiu sa existe varianta cu "plata din mana" a contributiei pentru a beneficia de cei 600 roni.

Cat despre "cartea de munca la o alta firma" nu prea sunt firme amatoare de asa ceva, de exemplu daca este o microintreprindere si trebuie sa stea in maxim 9 angajati, daca iti ia cartea ta de munca automat si-a limitat numarul la 8 angajati, mai intra unul in concediu... a incurcat-o... nu mai zic de plata taxelor, ci pur si simplu consecintele fiscale pot fi mult mai mari.

Eu as cauta un alt cabinet, chiar o clinica particulara, o clinica ar fi si mai buna (angajati mai multi, fonduri mai mari), n-are nici un sens sa stai la mana lor.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andian spune:

Pana la urma asta am sa fac, dar incercam sa aflu mai multe detalii.
Mi-ar fi placut sa raman aici pt ca era aproape de casa, insa dupa cum au pus problema si rigiditatea de care au dat dovada ma fac sa imi caut in alta parte deoarece ei se gandesc numai la ei si nu-i intereseaza de ceilalti din jur.

Mergi la inceput