fara vaccin=mama denaturata?
Raspunsuri - Pagina 7
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by Luna75
revenind la intrebare - nu neaparat dar mai bine sa previi decat sa tratezi
si pentru a nu mai deschide un subiect - chickenpox e pojar sau rujeola?
Cu rabdare si perseverenta limita e cerul
Nope nice una, nice alta
Chickenpox e varicela. Varsat de vant popular spus.
Measles= rujeola (pojar)
Rubella=rubeola (pojar german)
Mumps= oreion
Sper sa n-o luati. Daca da... ia o crema contra mancarimilor neaparat sa nu ramana semne. Si-n rest stat in casa si rabdare.
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
Chickenpox e varicela. Varsat de vant popular spus.
Measles= rujeola (pojar)
Rubella=rubeola (pojar german)
Mumps= oreion
multumesc caci de acum ma descurc - informatii DC + Emil Capraru
a -si inca o intrebare care din nou ma depaseste
desi e vorba de acelasi avertisment primit de la gradinita (de fapt e vorba de o scoala - si de nu ma insel va intra in carantina pentru ca lumea de aici chiar nu stie - dar noroc cu asistenta medicala a scolii
care ne-a trimis o scrisoare in trei limbi dar eu numai una inteleg si nici aia nu cand vine vorba de termeni medicali si sigur ca ceilalti parinti au nedumeririri caci limbajul nu e accesibil :"or rash on other body parts that might be impetigo
scrisoarea e foarte lunga si contine multe alte avertismente caci eu poate mai stiu ceva dar beduinele
nu si merg copii la scoala cu febra de 39 de grade fara problema caci mama i-a dat deja panadol ,copil care tuseste asa de tare incat educatoarea nu poate sa isi desfasoare activitatile artistice gen cantat/recitat si multe altele si din acelasi ciclu fetitei mele nu i s-a oprit nasul din curs de 3 luni desi am facut n.tratamente dar nu are sens sa imi fac griji caci citez "e normal caci toti copii sunt bolnavi si raciti" 
si ca incheiere nu ca ar avea relevanta dar nu e o scoala publica deschisa in mijlocul desertului ci una privata si scumpa rau de tot caci e una cu fite (british curriculum)si acolo studiaza toti beduinii (si nu numai) care vor sa aiba un cuvant de spus in afara spatiului arab
ci un privata si scumpa rau de tot
Sneeuwklokje spune:
No, Luna sa-nteleg ca astia de la tine nu stiu de-i varicela au impetigo ???? Sau pricepui eu gresit?
Impetigo este o infectie bacteriana de pustime sau jucatori de sporturi gen rugby cu transpiratie multa si nu prea curate... Se maifesta prin vezicule umplute cu lichid sau fara pe fata, maini...Nah e contagioasa.. si pacatoasa... data de un streptococ A au stafilococ auriu . Acus e urat ce spun dar careva numai curat n-a fost de l-a facut, desi ma rog la voi acolo e cald si se tranpira repede asa ca poate ma-nsel. Se trata pe la noi cu violet de gentiana. Acum ii dau cu pomade cu antibiotic sau chiar cu antibiotice orale de-i o forma urata.
Si despre nas.. noi eram tot cam asa si o cantitate de mucozitati infernala care sfarsea prin a infecta in jur urechi, gat ... pana am vazut un ORL-ist mioritic care ne-a prescris colargol. E un antiseptic nazal. Cauterizeaza chimic nasul. A fost minunat si am scapat de acest chin. Singurul bai e ca-i preparat de farmacie asa ca trebuie adus de doua -trei ori pe an din .ro.
Luna75 spune:
quote:
No, Luna sa-nteleg ca astia de la tine nu stiu de-i varicela au impetigo ???? Sau pricepui eu gresit?
varicela e sigur dar impetigo chiar nu cred insa laudabil efortul asistentei dar de eu ma sperii ce-or zice celelalte mamici - care nici nu au de unde sa intrebe si pun hartia deoparte si isi zic :ei o alta gluma buna
nu conteaza ca e chicken pox caci si asta poate ridica nedumeriri pe aici chicken= kitchen?! si asta serios
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Eu sunt una din mamele denaturate care nu isi vaccineaza copilul...
In fine...ii fac doar cele cu "greutate"
nu stiu in ce categorie intra acela impotriva poliomelitei dar eu chiar am tremurat cand a venit timpul caci o cunostinta de a mea are copil in scaunul cu rotile din cauza Lui si explicatia doctoritei era cat se poate de clara - exista si o mica categorie de risc - 1 % si atunci chiar ca e un subiect care merita discutat si anlizat din mai multe unghiuri de vedere
Sheannamp spune:
quote:
Stimata d-na medic te rog frumos sa cobori din pom. Nu OMS-ul stabileste ca nu-i doctrina politica. Recomanda! Si stiinta evolueaza. Testele legate de eficacitatea vaccinelor si de complicatiile lor sunt statistice. Medicii observa si matematicienii decid. Ca matematician iti pot prezenta "verbal" in mii de feluri o concluzie matematica. Majoritatea acestor teste nu prezinta decat erorile de prim ordin ale testului, in timp ce puterea (relevanta testului ca sa nu folosim cuvantul de specialitate) testului e data de prezenta si calculul ambelor erori.
Da-mi tu Sheanna un articol stiintific cu detalii, populatie aleasa, erori si-i facem analiza serioasa pe text. Ca pentru un jurnal stiintific.
In plus statistica a facut deja ceva. In vaccinuri multidoze a fost folosit un conservant care poate declansa prin acumularea unor compusi toxici reactii din spectrul autist. S-a renuntat la acel conservant in tarile vestice. Si s-a renuntat cu scandal. De ce? Pentru ca stiinta evolueaza. Asta-i diferenta intre credinta si stiinta. Nu mori pe piept cu ce ai invatat in facultate. In alte tari mai saracute multidozele se folosesc inca. Asa ca atentie la tipul vaccin.
Inteleg frica unora si nu-mi pare normal sa i se vorbeasca asa cuiva. Aici primesti la fiecare vaccinare informatii pro si contra. Ti se spune ca daca cumva copilul tau este victima programului de vaccinare va fi indemnizat pe viata.
Asta se numeste responsabilizarea societatii. Acceptarea ca orice stiinta experimentala poate gresi. Ca ea este adevarata " in mare", converge catre bunastarea generala a colectivitatilor in probabilitate.
Si culmea e ca suntem in aceeasi tabara aceea a pro vaccin-urilor. Dar nu avem aceeasi doctrina. Ca ansamblu societatatea este mai sanatoasa asa. Nu-mi pare normal ca un copil sa intre in colectivitate ca o bombita cu ceas. Da, statistic e mai mic riscul de la vaccin decat cel de la imbolnavire. Deci cu aceste boli oricum ne jucam cu focul si sunt in pericol copiii. E mai mic riscul... acesta-i singurul motiv.
Nimeni nu-si vrea pruncul o statistica. Dar din pacate este si va fi mereu sau a vaccinului sau a bolii.
Eu am facut pojar in prima copilarie si am ramas cu putin par, cu jumatate de kilograme. Intre pozele de dinainte si cele de dupa exista o asemanare ca-ntre verisoare. Am supravietuit fara sechele majore dar stiti ce-mi aduc aminte ca urlam dupa mama si nu venea... Nu venea ca n-auzea nimic in rarele momente cand nu era langa mine... N-am putut vorbi...
Sneuw, ma bucur ca exista la asemenea subiecte si opinii coerente si nu doar copy/paste-uri din articole obscure dpdv stiintific.
Din pacate, in Romania, nimeni nu iti spune decat o parte a problemei.
De aceea, mi s-a parut de datoria mea de medic sa enumar posibilele complicatii pe care le pot avea bolile impotriva careia deapui refuza sa isi vaccineze copilul.
Si sa spun ca OMS a ajuns la concluzia ca nu exista nici o legatura dovedita stiintific, riguros intre ROR si autism. Sunt doar zvonuri.
Nu vorbesc despre posibilele reactii postvaccinare, care exista, nu au legatura cu autismul ci cu sistemul imunitar al copilului.
Este vorba de riscul pe care il au la copii cu SIDA, leucemii, paralizii cerebrale, boli genetice si alte asemenea afectiuni grave.
In cazul acestor copii, orice vaccin poate fi fatal.
De altfel, aceste lucruri sunt mentionate in prospectul oicarui vaccin si orice medic de familie sau pediatru stie acest lucru.
Eu vorbesc despre vaccinarea copilului sanatos, la care riscul de a face complicatiile de care vorbeam sunt mai mari decat de a face autism sau reactii postvaccinale.
Nu cred ca e locul sa intru in amanunte dar m-am saturat sa aud ca o organizatie internationala de asemenea reputatie cum e OMS sa fie pusa sub semnul indoielii in schimb orice zvon pe care unul sau altul il posteaza pe internet, semnandu-l Doctor e luat ca aatare si in plus si popularizat.
Intre yogaesoteric si alti "naturisti" asemanatori si OMS cred ca a doua are mai multa credibilitate.
Dar, vorba cea, ne putem oricand intoarce la vremurile cand omul murea la 30 de ani de infectii si nu la 80-90 de Alzheimer.
roxanaz spune:
quote:
Originally posted by MissParker
Ba da, Roxana, ea clarificase inca din prima postare:quote:
Ma gasesc intr-o mare dilema..in curand Alex ar trebui sa faca vaccinul de 2 ani jumate, cel impotriva Rujeola-Oreion-Rubeola..dar eu nu vreau sa i-l fac.
ma scuzi. la 2,5 ani NU se face ROR, ci DTP, asa cum au mentionat mai multe fete anterior. de aceea spun ca nu a fost clarificat despre ce este vorba.
Roxana
szivarvany spune:
Nu m-as gandi nicio clipa sa nu-mi vaccinez copilul.
Nu sunt nici in extrema ailalta cu dus copilu` si vaccinat cu tot ce apare nou pe piata, insa am optat pt doua vaccinuri suplimentare, pe langa schema obligatorie (Havrix si Varilrix) si cu siguranta Silgard-ul cand va fi cazul.
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
MissParker spune:
quote:
Originally posted by loryi1974
Poate unii vor sa se intoarca la vremea cand speranta de viata era de 35 de ani.Dar pentru asta nici nu-i nevoie sa te intorci in timp,poti sa dai o raita prin Africa profunda nevaccinat desigur
L-am gasit si pe Gerhard Buchwald,cap de afis,printre altele,ia ghiciti pe www.yogaesoteric.ro
Sincer, nu inteleg de unde vine aroganta asta: Gerhard Buchwald este un medic german care a scris mai multe carti (care, culmea, i-au fost si publicate), ce te face pe tine sa crezi ca afirmatiile tale ar putea fi mai convingatoare decat ale lui? Oricat de controversat ar fi (ca de, oponentii sunt bine motivati financiar), de ce cineva care poate gandi cu capul lui te-ar crede pe tine si nu pe el? Ce "credentials" ai tu, in afara de faptul ca arunci cu ironii aici pe forum?
Si inca o simpla intrebare: i-ai citit cartea, ca sa-ti permiti asemenea ironii?
La fel si cu Mendelsohn: in loc sa combati continutul articolului, ai inceput sa-l ataci pe el ca persoana. Da-mi dovezi stiintifice ca afirmatiile lui nu sunt adevarate si le voi lua in considerare.
Pana atunci, actiunile astea de defaimare si aruncare cu noroi in toti cei care afirma lucruri care nu-ti plac tie (si sunt al naibii de multi!) nu ma vor convinge sa trec in tabara pro-vaccin, imi pare rau.
Of, ca nu scapam odata de romanismele astea... Parca suntem dupa revolutie: "Ce Doina Cornea, dom'le? Bozgoroaica aia cu voce pitigaiata careia ii trimitea fie-sa din Franta alimente? Aia se vrea simbol al dizidentei romanesti??". Si tot asa...
Exact pe acelasi tipar sunt si atacurile de mai sus.
Mai luati de cititi (daca aveti rabdare): www.klein-klein-aktion.de/contents/Questions/questions.html" target="_blank">O corespondenta interesanta cu OMS
Sa nu uit ca voiam sa-i raspund si lui Miau-Miorlau: Da, sotul meu merge la aceeasi terapeuta ca si mine.
Felicia
31+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Sneeuwklokje spune:
Sunt perfect de acord cu tineca unele argumente sunt "esoterice", dar frica este ceva real si uman. Si nu i te poti adresa categoric pentru ca nu rezolvi nimic, dimpotriva.
Stiintific datele culese spun asa " se respinge ipoteza ca vaccinul MMR este legat de autism " cu eroarea de prim ordin (adica de fals pozitiv : se respinge ipoteza statistica cand ea era adevarata)) si ti da o incredere statistica bubuitoare
Si ca neofit zici daaaaa super.
Exista si eroarea de ordin doi adica de a accepta ipoteza care ar fi trebuit respinsa :fals negativul... Si de ea nu vorbesc mai deloc. No, unii chiar nici nu o calculeaza.
Si mai si o teorema a lui Bayes care spune ca realitatea populatiei e una, aceea a esantionului tau e alta si asta afecteaza profund erorile.
In fine dupa mine inchei si eu ca ei " mai multa cercetare trebuie sa aiba loc in subiect" si precum legea scotiana zic "Not proven". Nu-i nici vinovat vaccinul, nici nevinovat. Pana una alta nimic nu-i dovedit si punand rational in balanta riscurile le fac.