Copil batut de educatoare
Raspunsuri - Pagina 7
gabivali spune:
vreau sa-mi inscriu fetita in grupa mijlocie la 143.
Se poate ceva sfaturi, va rog.
De la cat la cat e programul, daca au masa de pranz(cat costa?).
Multumesc,
Gabi
Androix spune:
quote:
Originally posted by gabivali
vreau sa-mi inscriu fetita in grupa mijlocie la 143.
Se poate ceva sfaturi, va rog.
De la cat la cat e programul, daca au masa de pranz(cat costa?).
Multumesc,
Gabi
Nu putem sa te lamurim cu asta dar programul de maini la spate si capul pe masa e zilnic si obligatoriu

Andreea mama de Filip si Georgia
arminad spune:
Dar de batutul peste miini cu sirma de la numaratoare isi aminteste cineva ?Sau era ceva local ?
"Tovarasa" a murit saraca de mult dar urmele mele au ramas.Am intrat zilele trecute intr-un magazin sa ii cumpar fiicei mele ceva pt un proiect si aveau tot felul de chestii din astea vechi ,inclusiv numaratoare.Prima reactie a fost sa o cumpar pt fiul meu dar mi-am amintit de multiplele ei intrebuintari .Am pus-o in cos si inapoi pe raft de citeva ori .Se uita vinzatoarea la mine ca la o ciudata .Poate ca si sunt .Putin din nastere si in mare parte datorita EDUCATIEI.
ela03 spune:
arminad, n-am mai urmarit de ceva vreme subiectul, am citit doar postarea ta. Ai ramas cu urme pe maini? Sper (as vrea sa spun ca stiu) ca lucrurile pe la noi s-au mai schimbat. Multi dintre cei educati in vremuri de demult avem asemenea amintiri. Imi amintesc ca o data am strigat de bucurie cand a venit mama dupa mine. Educatoarea a zambit cu indulgenta. A doua zi dimineata a asteptat sa plece mama, apoi m-a chemat la ea si m-a batut cu lopatica peste maini... sa ma invete minte sa nu mai urlu altadata in gradinita ei. Dimineata ma punea sa-i scot pantofii din picioare. Altadata am fost ridicata de ambele urechi in baie pentru ca am luat in brate o colega. Am uitata atunci ce-am patit, nici n-am povestit acasa, dar mi-am amintit la varsta adulta si-am vrut s-o caut pe individa... mi-am dat seama ca e moarta de mult, pt ca atunci era batrana.
Am inceput sa lucrez intr-o gradinita de-acum 3 ani si-am fost uimita de cata afectiune li se ofera copiilor de-acum, cel putin in unitatea in care lucrez eu (pt mine gradinita fusese un taram al groazei). Mi-ar parea rau sa stiu ca dascalii se comporta ca-n trecut. Poate ar fi bine sa i se spuna d-soarei cu pricina ce metode disciplinare sunt de acord parintii sa fie folosite in gradinita. Eu m-am inteles cu parintii mei sa folosim ca metoda "luatul pauzei" (stand pe scaunel, langa masa mea, fara sa adopte o pozitie anume) cel mult 5 minute si sa stiti ca are efect.
Poate ca discutandu-se cu persoana in cauza se poate rezolva problema, este in interesul educatoarei sa fie in relatii de buna intelegere si colaborare cu parintii... daca e posibil, bineinteles...
arminad, imi pare rau de ce-am citit, eu am schimbat cateva educatoare insa doar de una imi amintesc ca ma batea, probabil erau si pe-atunci oameni si oameni...
amoga spune:
quote:
Originally posted by Androix
Nu putem sa te lamurim cu asta dar programul de maini la spate si capul pe masa e zilnic si obligatoriu
Conform unor zvonuri (ne)confirmate, un alt sfat bun ar fi acela ca nu e necesar sa insisti cu calcatul hainelor pruncului, in special in zona dorsala. Cel putin una din educatoare pare sa se ingrijeasca personal de netezirea eventualelor cute prin aplicarea unor lovituri de palma tovaraseasca, direct pe spinarea purtatorilor de hainute. Si asta, in ciuda recomandarilor maternale pe care (re)numita educatoare se zice ca le-ar fi primit.
A.M.
anya spune:
Chiar aseara am vazut la tv o stire. Se pare ca nu se mai poarta "mainile la spate si capul pe scaun" ci "legatul cu scotch si bagatul in debara".
mandruta spune:
Cu respect pentru toti cei care participa la forum, as vrea cateva pareri despre ce pedepse ar trebui aplicate cand educatoarea sta cu 35 de copii in clasa. Cum credeti dumneavoastra ca ar trbui sa se desfasoare educatia in gradinita? cum ati incerca sa atrageti atentia a 35 de copii si cum ati sanctiona poznele lor? Va intreb pentru ca sunt educatoare, nu am avut niciodata reclamatii sau probleme de acest gen, dar incerc sa va inteleg.
papadie spune:
quote:
Originally posted by mandruta
Cu respect pentru toti cei care participa la forum, as vrea cateva pareri despre ce pedepse ar trebui aplicate cand educatoarea sta cu 35 de copii in clasa. Cum credeti dumneavoastra ca ar trbui sa se desfasoare educatia in gradinita? cum ati incerca sa atrageti atentia a 35 de copii si cum ati sanctiona poznele lor? Va intreb pentru ca sunt educatoare, nu am avut niciodata reclamatii sau probleme de acest gen, dar incerc sa va inteleg.
Cum??? Pai ai cu probleme la coloana batuti pe spinare cu rigla, ai cu probleme de personalitate dati cu capu' de perete, celor care deseneaza urat sa li se dea cu ciocanu' peste deshte etc. Si, in general, copiii mici care alearga si zburda sa fie impinsi cu putere pe scari. Mucosi obraznici in lok sa stea acasa vin pe capul educatoarelor. Asa ceva...
papadie, zen-sei
Donia spune:
quote:
Originally posted by mandruta
mandruta, pedagogii invata sa le aplice pedepse copiilor? Serios, va invata la scoala despre pedepse? Si tipuri de pedepse? Potrivite in functie de numarul copiilor? M-ai facut tare curioasa.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
inaioana spune:
Mandruta, spune-ne, te rog, unde esti educatoare ca sa stim sa ne ferim!
Ioana cu
Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)