Copil batut de educatoare

Copil batut de educatoare | Autor: akarika

Link direct la acest mesaj

Azi am aflat ca a mea fetita este batuta la gradinita de catre domnisoara educatoare pe motiv ca deseneaza prea incetsi nu numai pe ea ci si pe alti copii si ii ameninta ca daca ne spune ca sunt batuti a doua zi vor fi pedepsiti de eace sa fac fetelor?unde sa-i fac reclamatie ca doamna directoare este mama educatoarei sa merg la inspectorat?sau unde?va rog sa-mi dati un sfat cu multumiri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

La ce gradinita se intampla asta? La stat? Oricum in prima faza as merge cu vorba blanda sa vad ce si cum, sa dea dreq sa-mi zica apoi copilul ca a fost pedepsit ca mi-a spus, ca atunci ma duc mai putin prietenoasa
Cel mai important acum este sa faci copilul sa aiba incredere in tine, sa nu se ascunda de tine indiferent ce ii spune educatoarea, sa simta ca are in tine cel mai important sprijin si cea mai buna prietena, ceea ce si trebuie de fapt sa fi.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akarika spune:

se intampla la gradinita 143 undeva pe la iancului,iar maine o sa merg la gradinita si o sa incerc sa stau de vorba cu ea desi nu cred ca asta ar fi solutia.Ma gandesc sa fac o sedinta cu totii parintii de la grupa fetitei mele si sa le aduc la cunostinta tuturor ce se intampla cu ai loe copii si pe urma sa luam o hatarare impreuna..ce ma deranjeaza cel mai tare e ca o loveste in spate si ea mititica face gimnastica medicala ptr coloana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

La Politie! Lovirea este fapta penala, amenintarea si santajul la fel. Directoarea si/sau inspectoratul nu iau decat masuri administrative (adica in acest caz maaximum ii retin din salariu 10% timp de trei luni). Se pedepseste in acest fel nerespectarea regulamentului unitatii si nu fapta in sine a individei.
Gandeste-te logic : daca vecinul iti da o palma nu te duci la el la serviciu sa il reclami la director, mergi la politie care are aceasta competenta, cum este firesc.

O sa copiez aici ce am scris ca trebuie facut pentru un caz similar la clasa I :

Nocco, acest abuz grav al "invatatoarei" are trei cai de atac de urmat concomitent:

1.administrativ
2.penal
3.civil

1. Partea administrativa este reclamatia (scrisa si inregistrata la secretariat cu nr. de ordine si data!!!) la directiunea scolii. Directiunea este obligata sa iti raspunda inclusiv in scris, sa fac ancheta si sa iti comunice masurile luate. In aceeasi reclamatie poti cere si ca fetita sa fie transferata la alta clasa.
Reclamatiile eventuale la inspectorat si minister (eu le-as face si pe astea in acelasi timp cu prima, la fel inregistrate - e foarte important in Romania unde lucruri "neplacute" se fac "disparute") fac parte tot din partea administrativa. Asta inseamna ca singurele sanctiuni pe care le poate primi sunt de ordin profesional. Nu te incalzeste poate prea mult, dar e important.

2. Partea penala consta intr-o reclamatie scrisa si inregistrata la Politie. O poti insoti de un certificat medico-legal, e chiar recomandabil dar nu e necesar. Fapta invatatoarei asupra copilului tau are mai multe componente penale cum ar fi lovire, vatamare corporala, abuz asupra minorului si asa mai departe (poate si injurii, abuz psihologic, amenintare..tu stii mai bine cu ce vorbe si-a insotit bataile). Politia este obligata sa ancheteze cazul si sa iti dea un raspuns. Nu esti obligata sa aduci tu martori desi nu ar fi rau sa ii poti nominaliza.

3.Partea civila se refera la despagubirile materiale pe care le ceri in instanta ca reparatie morala in urma traumei suferite. Asta se face eventual cu avocat dar nu e musai, o poti face si pur si simplu ca parte vatamata. E la alegerea ta daca o faci sau nu.

Inafara de aceste trei cai de urmat legale (primele doua sunt de facut fara discutie, a treia e un drept de compensatie, ca sa zicem asa) eu as muta copilul din scoala respectiva sau cel putin din clasa. Nu vad ce ar putea "invata" de la o asemenea individa care gaseste nimerit sa bata niste copii de 6-7 ani cu un batz peste palme in 2008!!!
Abuzul asupra minorilor este o chestie foarte serioasa, legea romana protejeaza oamenii de asa ceva dar ei trebuie sa reclame aceste situatii pentru ca altfel ele nu vor inceta niciodata si o sa ne gasim in Evul Mediu de-a pururi...

Iti doresc multa multa putere si curaj sa rezolvi situatia asta oribila si sa poti fi alaturi de fetita ta asa cum merita!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Indiferent unde o loveste.
Inaioana te-a invatat foarte bine. Nici eu nu stiu ce e in capul meu de am impresia ca macar pentru inceput poti rezolva o treaba ca asta cu vorba buna.
Sa ne povestesti ce ai facut.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Inaioana,sfaturi competente ca de fiecare data!

Draga Akarika,asculta sfatul si mergi la politie.Nu pot sa cred,sunt pur si simplu cu gura cascata,ca in SECOLUL nostru,intr-o CAPITALA EUROPEANA copii sunt ciomagiti de educatoare la GRADINITA.

Eu iti spun ce as face eu,desi indicat ar fi sa asculti sfatul legal...
In virtutea temperamentului si a nervilor pe care i-as avea,m-as duce frumusel la tanti asta dupa programul gradinitei(ca sa nu ma vada copilasii in exercitiul functiunii)as lua-o de gat,as lipi-o de perete si i-as spune ca daca mai atinge copilul ii scot ochii.
Asa ca sa-mi descarc eu furia.Apoi as face un scandal minunat sa ma auda toata gradinita,strada,cartierul,sa se invete minte si sa nu mai angajeze nebune pe post de educatoare.

Apoi probabil as fi dusa eu la politie pentru scandal,dar macar am circumstante atenuante.

Eu chiar imi pierd diplomatia si calmul cand aud tampenii de genul asta...

EDIT, ca de nervi am scris gresit.

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspunsuri..eu o sa fac o reclamatie la inspectorat o sa imi retrag fata din gradinita respectiva si vreau sa vorbesc cu totii parintii ptr ca fac parte din comitetul de parinti sa le spun ce se intampla cu ,copii lor cand merg la gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by akarika

Multumesc mult pentru raspunsuri..eu o sa fac o reclamatie la inspectorat o sa imi retrag fata din gradinita respectiva si vreau sa vorbesc cu totii parintii ptr ca fac parte din comitetul de parinti sa le spun ce se intampla cu ,copii lor cand merg la gradinita

aka

Akarika,nu te supara te rog,dar de ce sa o lasi sa scape asa usor?De ce?
Fa plangere la politie.Si la inspectorat.Si vorbeste si cu parintii,cum bine ai spus.
Asemenea persoane trebuie sa invete odata pentru totdeauna ca,copii nu sunt saci de box,ca NU AU DREPTUL sa ii loveasca.Restul e vorbarie aiurea.

Mergi la inceput

Fetitei ia fost frica sa-mi spuna ca o bate in schimb imi spunea ca ea nu mai vrea la gradinita ca sunt pedepsiti cu mainele la spate si cu,capul pe scaun .Dar in aceasta seara ma sunat cineva de incredere care a vazut totul si ma intrebat de ce nu mai duc fata la gradinita ?ca ce m-ia zis ca e batuta si deasta nu o mai duc?am ramas tablou cand am auzitam intrebat fata daca e adevarat si a inceput sa planga ca sa nui zic domnisoarei ca o va [pedepsi dar maine nu stiu ce o sa fie la gura mea cand o sa merg la gradinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Draga akarika, nu mi-a venit sa cred ce-am citit. Incearca sa te controlezi, nu rezolvi nimic cu scandalul. E bine sa aduni dovezi si sa fie mai multi parinti de partea ta.
inaioana te-a sfatuit bine. Eu n-as lasa nepedepsita o individa care mi-a lovit copilul. Cat despre inspectorat, daca spui ca directoarea e mama ei, nu vei fi prea luata in seama, directoarele sunt in relatii bune cu inspectoratul. Totusi e bine sa depui acolo o plangere scrisa, cu numar de inregistrare.
Pur si simplu nu mai am cuvinte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Akarica, daca te vei plange doar la inspectorat , totul se va musamaliza. Aceasta psihopata va bate in continuare cu mai mult spor si alti copii, pe de o parte din frustrare si pe de alta pentru ca, iata, poate sa o faca nestingherita.
Aici nu e vorba de proaste metode pedagogice discutabile ci de niste fapte penale.(rele tratamente aplicate minorului de natura sa ii puna in pericol dezvoltarea fizica si psihica, lovire, vatamare corporala si psihica, abuz si abuz in serviciu, amenintare, santaj etc - toate sunt penale.) Nu e joaca. Si toate sunt asupra copilului tau. Daca tu nu o aperi de abuzatori, atunci cine? Sa creasca intelegand ca e firesc sa fie abuzata?
Mult curaj si intelepciune!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput