Masina de paine - Moulinex ( model alb)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Dana, da retetele si de paine si de prajituri si de tot sunt in carte, pt ca trebuie sa pui cantitatile potrivite pt pogramul respectiv. Si eu stiam ca asa arata briosele, clar in asta nu au cum sa iasa asa, cred ca iese un fel de chec mai degraba...n-am incercat nici o praji pt ca am in dotare un copil care acum invata sa mearga si ma solicita la max si nu am timp de experimente, sa masor ingredientele, ...La paine am invatat o reteta pe dinafara si numai p-aia o fac ca e simplu.

Aaaaa, un lucru "negativ" ca sa zic asa, painea nu prea poate fi taiata felii, ca e ff moale si afanata. Cel putin la painea pe are o fac eu...ca o prietena care face numai paine integrala, am vazut ca isi face sandwich-uri cu paine d-asta, deci poate taia felii .

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Multumesc "mami de Ana" si apropo, sa-ti traiasca papusica si La Multi ani pt saptamana viitoare la prima aniversare!
Chestia cu cantitatile masurate exact pe mine ma cam supara, eu de obicei fac totul din ochi, dar daca e musai...o sa ma conformez, numai sa am cu ce masura.
Pai poate reusesti sa faci si o prajitura ceva, eu nu cred ca as fi rezistat si nu i-as fi facut proba la toate retetele mai ales ca banuiesc nu e mare filozofie, cred ca arunci in ea ingredientele la gramada si apoi doar apesi un buton. Gresesc?
Cand ai timp si faci si altceva cu ea scrie-mi si mie impresiile te rog, oricum eu nu mi-o cumpar inainte de iulie ca intai ma mut, apoi mobilez bucataria si apoi....asa ca nici in iulie nu stiu daca ii vine randul.
Si inca o data iti multumesc!

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Multumim pt urari!

In mod normal nici eu n-as fi rezistat sa nu incerc, dar nici mie nu-mi place faza cu masuratul (masina e dotata cu un pahar gradat si o lingurita cu 2 capete cu care pui zahar si sare, dar tot iti trebue un pahar gradat pt zahar si faina), in plus sunt ff obosita in ultimul timp ca merg si la serv si imi ajunge cat stau in bucatarie sa gatesc tzshpe feluri pt Ana, ca sa mai am chef de facut dulciuri.
Plus mi-e ca ies bune si...incerc si eu sa mai slabesc totusi.

hai ca pana prin iul cand iti cumperi tu paote fac o praji, ceva...

Apropos, trebuie sa fiu sincera pana la capat si sa zic ca...e cam costisitoare masina...adica daca calc. cat costa ingredientele si cat pui pt o paine de 1 kil pe care o mananci in max 2 zile (daca manaci paine calda, nu-ti ajunge 2 zile)...

Edit: da, ingredientele se pun la gramada, se respecta doar principiul: mai intai lichidele, apoi solidele..

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Sincera sa fiu nu prea inteleg de ce e costisitor sa faci o paine de 1 kg. Ce trebuie s apui in afara de faina, apa, drijdie si sare? Astea stiu ca sunt destul de ieftine, am mai facut si eu paine manual cand am avut chef d epaine calda si timp si stiu ca iese la pret putin mai scumpa decat aia de cumparat.
Banuiesc ca se poate face si paine neagra sau paine cu taratze, secara, ovaz... de unde gasesti faina pt paine neagra sau taratze, secara, ovaz.... si alte cereale.
Eu pot sa iau faina alba si taratze de la bunica de la tara si nu m-ar mai costa decat drojdia.
Sa nu uitam si de consumul de energie, aia poate fi cea mai mare cheltuiala.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

eu fac paine cu masinuta mea cam la 2-3 zile. se taie felii foarte frumos, dar trebuie respectate in intregime cantitatile date in reteta (folosesc un cantar de bucatarie). si da, se pot face toate combinatiile, acum de exemplu am facut o paine cu seminte de in si de susan. am masina de ceva timp, dar nu am vazut vreo diferenta la factura de energie electrica.

cat despre cozonac, eu l-am framantat si dospit in masina, dupa care l-am copt in cuptorul de la aragaz. a iesit excelent.

Mergi la inceput