Gravidute prin FIV (14)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

quote:
Originally posted by hera01

Multumesc ptr.ca va inpartasiti experientele si cu mine, deh prima sarcina.
Ami permit sa va mai deranjez cu o intrebare , mai sunt fete care cand au stiut ca au sunt au luat-o pe aratura?
Eu de vreo cateva zile fac teste intr-o bucurie(omu meu zice ca daca o tin asa 9 luni lucram numai ca sa platim testele si ca suntem faliti).
Ami fac tot felul de ganduri negre: daca peste 2 spt cand tbe sa ma duc la primul echo nu ai bate inimioara, daca pierd sarcina s.m.d.
Stiu ca sunt debila rau dar ma intrebam, sunt o anomalie ?

un sfarsit de spt. superb va urez

Credeam ca am eu o problema,dar se pare ca nu De la test pana la prima eco am reusit sa-mi innebunesc sot,sora,parinti,socrii si pe toata lumea cu care vorbeam.Nu mai spun ca mi-am facut inca 2 b-HCG la cerere(in afara de primnul,cel din Z14).
Eu cred ca e normal,avand in vedere situatia noastra,a celor care am reusit prin fiv.

Catalina:ai dreptate,era timpul.Insa decisesem ca pana la eco,pana nu vad eu inimioara acolo,la locul ei..nu ma inscriu la mamici.Te pup si sarcina usoara

Andicu:sar'mana pt primire .Eu sunt mereu cu ochii pe tine si pe bb Filip,care deja e baietel maaare de-acum si dulce foooc

Julia,Andrada si multumesc.Sarcini usoare si..Andrada,sigur o sa fie totul ok!!

Marush:bine ai venit si sarcina usoara si la termen!

Eu pana zilele trecute n-am avut mai deloc simptome de sarcina,de unde si paranoia mea Insa de ieri si mai ales azi m-au niste stari de greata destul de nasoale.Nu ma vait,Doamne fereste,ca la cat am asteptat sarcina asta....

Fetelor,lamuriti-ma,va rog,cum e faza cu saptamanile:daca eu am 6sapt si 3 zile azi inseamna ca sunt in sapt 6 sau 7?Ca nu prea m-am lamurit cu faza asta(am eu timp... ).

Va pupic.

Flori 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Julia le-am luat gratuit. Trebuie bifat sus in colt dreapta la gravide.In alte cazuri se compenseaza 50% iar la gravide 100%.

Marush felicitari pt inimioarele la dublu.Incepem sa fim din ce in ce mai multe.

9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_alexandra spune:

Salutare! Bun venit noilor gravidute si felicitari !
Pentru ca sunteti destul de multe si pentru ca am fost si eu la fel de nelinistita in prima parte a sarcinii va confirm din propria experienta ca : utrogestanul este gratuit indiferent de cantitate. Nu e obligatoriu sa aveti stari deosebite in prima parte a sarcinii desi cele care aveti gemeni, greu de crezut ca veti scapa fara greturi... Pentru greturi severe (eu am avut de la sapt 7-8 pana pe la 12-13) mergeti la medic. Pentru greturi suportabile, mancati ceva dimineata inainte de a bea apa, ceai, cafea sau orice altceva (recomandat e samancati ceva sticksuri sau paine). Nu va ingrijorati daca nu va ingrasati, daca nu se vede burtica, daca nu aveti alte semne deosebite. Sunt fete la care burtica se vede dupa luna a 4-a, iar altele care au deja burtica mare in luna a patra. Nu are nici o relevanta cand creste burtica sau cand si cat luati in greutate. In primul trimestru de sarcina se fac analizele de sange obligatorii (stiu medicii de familie care sunt necesare) si se repeta in trim 3.
Nu va faceti griji ca atata timp cat nu sangerati serios. Bebeii nu pleaca nicaieri.
Totusi nu uitati ca aveti si responsabilitatea lor si nu exagerati cu munca, sportul, fumatul etc.
Oricum, ingrijorarile voastre le are fiecare graviduta in parte, dar v-am spus toate astea ca sa stiti ca totul e ok.
Va doresc din suflet sa va bucurati cat mai mult de perioada asta.

Iar pentru gravidutele cu "experienta"...stiti cumva daca in Bucuresti se fac cursuri de haptonomie? Tare mult as vrea sa particip la asemenea cursuri dar nu am vazut decat la Timisoara.

Noi trei suntem bine. Am fost la eco si totul pare ok. Am vazut fetzisoara fetitei si m-a emotionat foarte tare. Baietelul sta cu piciorusele sub coasta mea si bate toba cand are el chef. Sunt tare dragalasi si sper sa stea cumintei in burtik pana in august.
M-am ingrasat deja 12 kg, asa ca trec la regim...

Va imbratisez pe toate

Alina +24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia75 spune:

Catalina, acum chiar ca m-am enervat. Oare ignoranta cui am platit eu a asistentei sau a farmacistei? Eu nu m-am uitat pe reteta ce si cum scrie, eu tot ziceam la asistenta ca am auzit ca pe gratis trebuie sa primesc, dar vad ca tot degeaba, m-am si mirat cand mi-a cerut farmacista 130 de lei. Bine ca am cumparat pe tot sfarsitul tratamentului. Fapt consumat, sau mai pot face ceva? Macar celelalte fete sa stie.
Alina, mersi de sfaturi.
Julia 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Alina,multumim mult pentru sfaturi!Foarte bine venite(mai ales pentru mine,care-s paranoica rau).Fetita si baietel ai tu in burtica!!Doamne,ce frumos!Sarcina usoara in continuare

Fetelor,ce ma plangeam eu zilele trecute ca n-am simptome...mamaaaa,ce greata imi e acum....Si ma ia si cu dureri de cap.Pana acum n-am vomitat,dar nici mult nu cred ca mai am.Asta e!Nu mai vait!BB sa fie bine!!!

Pupici

Flori 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Julia pai poti sa te uiti pe retete ,formularul care a ramas la tine, vezi daca e bifat gravida, si daca e ste te duci la farmacia cu pricina si te scandalizezi.
Of Doamne eu am inceput sa ma mai relaxez ,insa la inceput verificam in permanenta chiloteii sa nu fie sange. Si eco....la greu.
Mi s-a spart o masea rau de tot.Luni tb urgent sa ajung la stomatolog.

9+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Buna,
Alina multumim de sfaturi.
Citesc ce au scris fetele de paranoia si ma regasesc in fiecare cate putin. Si eu verific de cate ori merg la baie sa nu am surprize, inca nu au aparut greturile insa somnolenta da. Numar pe degete zilele pana la eco din data de 26.05.08 ca sa ma linistesc ca totul este OK si mai ales sa vad cati suntem.
Vape toate, zi linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

Ce ma bucur ca nu am luat-o pe aratura, multuemsc fetelor .Deja m-am mai linistit dar paranoia tot paranoia ramane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Hihihi.
Intru si eu sa o felicit pe Flori76! Este un moment foarte asteptat iar va fi tare fericit cu asa parinti. Sa iti dea Dumnezeu sarcina usoara iar sa vina cu bine pe lume si la termen.
Si bine ca au aparut simptomele, ca tot le doreai tare. Asta inseamna ca e totul in regula si se instaleaza confortabil in burtika la mami unde va sta 9 lunitze. Pentru durerile de cap doar stii ca, cartoful crud pe frunte, face minuni. Fii tare Floricel, ca la sfarsitul drumului o sa tii in brate minunea atat d emult dorita si asteptate.
Va pup mult si va imbratisez cu mult, mult drag!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

'Neata fetelor!

Cum va descurcati cu mancarea...eu nu mai stiu ce sa mananc!?
De baza e cartoful si branza....carnita deloc, mancare gatita la fel, rosii nu mai pot!? Nu vreau sa mai incerc pentru ca simt o repulsie fata de ele, si am vazut ca daca ma fortez, starea de greata e mai mare sau chiar vomit.

Cu sotul cum va descurcati??? Mie dr. cred ca a uitat sa-mi spuna cand putem sa reincepem viata sexuala, insa pana acum nu am indraznit sa o reluam...mi-e f frica, pana acum nu am avut sangerari, si nu vreau sa am probleme in acest sens!
Ma bate gandul la abstinenta pe toata perioada sarcinii, ca nu om muri..la cat de complicata a fost povestea pana acum...nu as vrea sa o complic si mai rau!
Cand ma gandesc, anul trecut prin februarie, aveam azoospermie, fara sperante.., apoi operatie de varicocel,..apoi cativa spermatozoizi,spre norocul nostru,...si iata-ne cu bebelusi la purtator!
Voi cum v-ati descurcat cu partea asta de "activitate" in familie?!

!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2

Mergi la inceput