Mamici prin FIV (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_d spune:

Andicu, Pussi, Daniela, Delia, Gina,
multumesc mult pt sfaturi si incurajari. Chiar imi sunt de mare folos.
O sa incerc sa port burtiera cam de la 6 zile dupa nastere
si voi ruga sa fiu ajutata macar pana implinesc 10 zile de la cezariana.
Andicu, nu prea imi explic de ce bebe Filip cel Frumos doarme intrerupt. Mai intreb si eu si daca aflu cumva vreun leac, iti scriu.
Am retinut modul de a face branza de vaci.
Pussi, mi-e tare drag de Tustele tale.

Mamaici dragi, am o mare spaima si iar va cer ajutorul.
Cezariana o fac joi pe 15 mai, cand bebe va avea 37 sapt si 3 zile.
Nu prea mai pot amana. Ma tem insa ca bebe e oarecum prea mititel si poate nu va avea reflexul de supt format suficient.
A mai nascut careva dintre voi la 37 sapt?
A-ti avut probleme cu bebelusii din acest motiv?
Am mari mustrari de constiinta ca nu-l mai tin in burtic vreo saptamana.

Va pup cu drag,
Diana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina28 spune:

Diana in primul rand nastere usoara cu bb sanatos mancacios si necolicios si refacere rapida.Eu nu am purtat nimic peste burta dupa cezariana dar nu stiu daca m-ar fi ajutat desi sunt o slabanoaga am ramas cu burtica, bebele cred ca suge si daca il nasteai la 30 de sapt eu am nascut la 38 si sugea galusca de mama focului. si iti tin pumnii.
Ciarli cred ca acum micutele printese sunt crestine sa-ti traiasca
toate fetele

Madalina de Sofia 01.02.2008

calea sigura a esecului este sa renunti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

DIANA,eu l-am avut pe Rudy prin cezariana programata la 38 de saptamani si 5 zile....si a fost cam mititel,2800g....dar sanatos tun.Titi nu a vrut decat a 3-zi,..cand nu am mai vrut eu....ca oricum nu venea nimic si numai ma chinuiam singura cu pompa aia de muls.Eu te-a ruga,daca se poate,...sa vina bebe pe 16,17,18 sau 19 mai?MAI TRAGE UN PIC DE TIMP...Iar centura sa stii ca am purtat cam o luna intreaga caci aveam impresia ca ma dezmembrez ,ca-mi cade burtica fara ea.Si fiind februarie,imi tinea si cald,....si adevarul e ca nu am avut nici un pic de burtica apoi ,dar asta poate si pentru ca nu am pus decat 12 kile in sarcina,am inceput cu 52 kile,inainte a nasc m-au cantarit si aveam 64...si aveam impresia ca sunt imensa,..dar nu eram iar cand am ajuns acasa de la spital cu bebe,tin minte,pe 1 martie,aveam 50 de kile.sper si in sarcina urmatoare sa ma pot controla la fel de bine cu mancatul.Citisem atunci ca in sarcina defapt corpul mamei are nevoie doar de 300 calorii in plus pe zi ci nu dublu,cum crezusem inainte,tii ca se spune ca mama mananca pentru 2,..si asta m-a facut a fiu atenta caci sora-mea a pus saracuta 33 de kile pe ea in sarcina,...si i-a luat 2 ani buni dupa nasterea fetitei ca sa se scape de kilele alea,ramasese cu vreo 20 in plus fata de inaintea sarcinii.Uite o poza facuta chiar inainte sa plec spre spital,...tocmai atunci si-a dat seama mandrul meu ca domnle noi nu facuram poze cu burta si e musai sa avem asemenea poze http://good-times.webshots.com/photo/2963005460072337911yNSYyR si dupa , in ziua cand am venit cu bebe acasa http://family.webshots.com/photo/2807057980072337911NnigyM Ah,ce amintiri mi-ai rascolit...Sa ne spui si noua cand ajungi acasa cu bebe,impresii si toate cele si impuneti sa gandesti pozitiv.Si sa nu te miri daca te iau tot felul de simtiri,...sa stii ca hormonii o iau razna in primele zile dar strauieste-te sa tii ituatia sub control,adica nu te lasa prada fricii ca nu vei stii cum sa ai grija de bebe mic.CURAJ SI BAFTA MULTA!!!Te asteptam aici,cand o sa te lae bebe,binenteles,Fug la datorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Delia, cu drag si de la noi! multumim de complimente! esti curajoasa rau cand zici ca vrei sa ai 3 copii! si eu imi doresc 2 , dar parca mi-e teama s-o iau de la capat cu inca unul! si mai am o teama : daca o sa-l neglijez pe Filip? cred ca e inevitabil! si in momentul asta , cand e cel mai scump lucru pe lume pt mine, mi-e greu sa-mi inchipui cum imi voi imparti atentia, timpul si afectiunea in mod egal, pt amandoi! cred ca mai imi trebuie 1 an, ca sa ne reglam si noi la programul de somn si apoi imi iau inima in dinti!
Tie iti doresc succes si reusita maxima de data asta!

Andicu, mami deFilip Gabriel (27 iunie 2007)

Filip la 10 luni
www.tickercentral.com/view/9fgr/8.png" target="_blank">Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

salutiiiii,
intru la raport... stau pregatita de papa cu 3 sticle lapte: Humana, Milupa si Nan + 1 portie cereale de noapte... rezultat.. 80 ml Humana (ceea ce folosim|)si in timp ec m-am apucat sa scriu a mai bagat 50 ml tot Humana. Cereale a papat Elena peste 160 ml lapte.

in alta ordine de idei.. am trecut de 6 kg, Ana are 6150 gr si Elena 6100 gr. Mi-au luat 250 si respectiv 200 gr. intr-o sapt.

andicu incep sa cred ca-s fit si ca o sa treaca Mersi de reteta, iti spun ce succes a avut
delia deciexista si persoane care ma inteleg incep sa cred ca totusi eu sunt normala ca nu fac fata la 2 copilasi.
Diana eu am nascut la 36 sapt. si 3 zile, dar cu retard de crestere intrauterina de 2 sapt. din cauza preeclamsiei. Daca e ok ca si greutate nu sunt probleme, Ana mea sugea la san la 2 kg. iar sistemul respirator e functional la 37 de sapt. Nici la noi nu au fost probleme deloc. Tinem pumnii!

somnic usor!!

PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA 19.11.2007

www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE

ASA CRESTEM

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Madalina, e tare dulcica si scumpa Sofiuca ta,
multa sanatate va doresc in continuare.
Mi-a facut mare placere sa-ti revad pozele,
sa o revad pe Danyalo cu care am stat in salon la primul Fiv.
Delia, mi-a fost tare drag sa-ti citesc din amintirile cu bebe Rudy. Intr-adevar ai fost o graviduta gratioasa si frumoasa iar bebelusul desi micut e dulce, dulce foc! Asa mult imi doresc sa am si eu noroc de un bebita frumos si sanatos... Al meu cica dupa masuratorile ecografice cantareste deja 3000 gr, dar om vedea...
Pussi, multumesc, m-ai incurajat teribil, deja nu mai am nici o teama; daca Tustele tale s-au nascut mai devreme, au fost mai mititele si totusi s-au dezvoltat atat de extraordinar de frumos (peste 6 kg...)
sper ca si Daniel al meu sa fie la fel de voinicel cu suptul si sa faca fata.
Andicu, iti doresc sa mai faci un bebelus dupa ce mai creste putintel Filip, asa nu o sa fie singurel in viata, e mare lucru sa ai un fratior/surioara iar tu esti si vei fi o mama extraordinara!
Oare ce mai face aurel_cris?

Numai bine mamici si bebici, va pupup cu mult drag,
Diana 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Diana,e foarte bine ca e maricel puiul tau,caci ei scad in greutate prinele 10 zile,apoi inca vreo 4 stagneaza.i abia de la 2 saptamani incep sa recupereze.Sca pentru ca e un efort pentru ei sa se adapteze la mediul extrauterin,pierd caldura,la mami nu pierdeau ca acolo e bine meri la 36-37 grade Celsiu oricum.Te vei indragosti de puiul tau oricum,chiar daca treptat.Deja ma iau emotiile pentru tine.Bebe sanatos si norocos si refacere rapida!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adaca spune:

DIANA Nastere usoara! Bebe sanatos ! Desi am purtat burtiera dupa ce am nascut gemenii, tot am ramas cu burta. Acum incerc sa o dau jos ca s-a mai acumulat si de la Rares.
PUSSI ce ti-am spus eu ca la gemenii e bine sa ai cat mai multe ajutoare. Eu ce sa mai zic. Rares are maine 5 luni, are 66 de cm si 7600 gr. Mancam nu gluma, nu facem exces. Apropo de bautul laptelui, Caius cand era cam de 7-8 luni imi refuza laptele si nu stiam de ce. Am depistat ca avea afte. Asa ca ar fi bine sa o verifici si tu pe Ana, mi se pare prea putin 2 mese de lapte.
ANDICUacum e mai greu pana pleaca singur pe picoare, dar sa te ti si atunci Gemenii mei se trezeau de multe ori pe noapte, Doamne multumesc ca Rares e un dulce, aseara s-a cultat la 22:30 si s-a trezit azi-dimineata la ora 9:30Rares.

Ade cea mai fericitasi DARIUS, CAIUS si RARESwww.flickr.com/photos/14340770@N02" target="_blank">GAZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

Buna fetelor,

Noi am avut duminica botezul, baita de dupa si pregatirile ante botez, de asta nu am prea avut timp sa scriem.

Pozele de la botez o sa le pun saptamana viitoare.
Buburuzele au fost foarte haioase, slujba absolut impresionanta (preotii foarte implicati, corul superb). Leia a ras incontinuu, s-a suparat putin doar cand popa a bagat-o neprietenos in apa. In schim Maia, care este teribil de sensibila, a plans de cand a bagat-o in apa pana la sfarsit cu lacrimi siroaie si nu a mai vrut deloc la nasu.

Acum ne pregatim de vaccinul de 4 luni.

Si apropo, fetelor, ce scaune de masa ati luat? Ca deja caut si eu.

Denisa, felicitari pentru voinicel!!!!!

Diana, eu am purtat centura doar in primele 3 zile ca ma durea tare operatia si ma apasa uterul pe ea cand mergeam sa alaptez, dupa aceea nu am mai purrtat nimic si acum aproape ca nu mai am burta, doar putin de tot si sunt sigura ca se duce cand ma apuc de abdomene. Nastere usoara si bebe sanatos!

Andicu, sa-ti traiasca Filipel!!! Eu am citit ca in perioadele de crestere intensiva bebelusii se pot trezi de mai multe ori pe noapte.

Cellu, Madalina, va doresc petrecere frumoasa la botez!!

Pussi, eu, sincer, nu stiu cum ai rezistat fara bona atata timp. Eu una nu as fi facut fata. Dar, asa cum spuneai tu, tustele tale sunt cuminti, noi, daca va vine sa credeti, nu am scapat de colici nici acum (!!!!). . Sigur, nu mai e asa nasol ca in alte dati, dar tot mai avem, chiar si dupa botez. . Eu am gasit o tanti, foarte simpla (chiar agramata, ceea ce nu imi place, dar asta e). Le iubeste pe astea mici de nu mai poate, are grija de ele si am incredere in ea, o las singura cu ele chiar si o zi intreaga daca am treaba. La inceput ziceam ca punem camere de luat vederi, etc. Dar nu a mai fost cazul. Am stat eu cu ea o perioada, am invatat-o ce sa faca (eu sunt foarte tirana si fixista, si uneori chiar m-am luat de ea). Imi place ca e curata, spala biberoanele cu atata spor incat mi-a rupt vreo 6 perii de spalat pana acum, dar o sa iau un bax si gata!. Pe ele le spala la fundulet dupa kk si le schimba cam din doua in doua ore pampersul. Le claca hainutele frumos. Una pe ste alta sunt foarte multumita. Vine la 9 (nu a intarziat niciodata, dimpotriva a ajuns mai devreme de multe ori) si pleaca la 5 (de obicei, insa o mai tin pana la 5:30-6:00 si nu spune nimic, nu se uita la ceas). Ii dau 1.000 ron, in principiu, dar ii "mai scap" de obicei, 100-150 pe langa.

Lachi, Gina, Monica si restul fetelor, .

www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia

Mergi la inceput

Fete dragi,
imi iau (sper ca pt putin timp) ramas bun.
Maine dimineata ma internez (analize,...)
nu stiu sigur daca voi face cezariana joi pe 15 sau mai aman 1-2 zile deoarece m-am cam racit (dureri de cap, gat, rinoree...).
Multumesc mult pt sustinere si sa ne "auzim" cu bine,
va pupup,
Diana 37+

Mergi la inceput