Mamici de mai-iunie 2008 (63)
Raspunsuri - Pagina 7
Reallaura spune:
Neata, fetele!!
Andreea, cred ca ai o indigestie, o sa treaca, nu te ambala inutil!!
Alysh, nici eu nu am chef de nimic si mai am o gramada de facut, din pacate.
nici hainele lui Bb nu le-am calcat si nu am terminat sa le spal...
Fetele ma gandesc sa pun hartie ceva prin dulap/sertar, inainte de a aranja hainutele.
Hm...ma gandesc sa ma duc sa cumpar...alt motiv sa aman calcatul.
Cred ca o sa ma intind acum nitelus si iau decizii dupa.
Am vazut baietelul getutzei, ce mic si dragalas e, si cum il tine tati lui ca pe o papusa. Iar Getutza radiaza, vai, cum o fi de bine, abia astept!!
Laurita 37, , Mircea
AMR: 4 sapt
http://community.webshots.com/album/562083968mYhBWe?vhost=community
http://picasaweb.google.com/maiiunie2008/Reallaura
iulia83 spune:
neatza. m-au trezit niste carcei afurisiti si o juma de ora m-am plimbat prin casa sa mi se puna circulatia in miscare. la stangul mi se pusa carcel pe la 6 si adormii la loc si ala ma doare si acu de mor.
azi o sa am de umblat otara, ma duc pe la dr de fam cu o adeverinta pt sot ca a stat acasa sapt trecuta si trebuie sa-i iau concediul, apoi vreau sa ma plimb in limita posibilului cat mai mult pt ca ieri am stat prea mult jos si deja mi-au aparut carceii afurisiti.
citesc din urma..vad ca ati dormit bine azi noapte. bate vantul pe forum intre orele 00 si 05 hihi..foarte bine
mi bebelina nu scapa de pedichiura dar aseara era tarziu, am adormit dupa emisiunea lui Mircea Badea instant. doar ce-am apucat sa va scriu ca ma culc si sa sting calc.
simonicacip nimic, nimic?
cenia mare grija cu ridicatul. stiu ca e nasuol cu indigestiile, sotul meu are un stomac asa de sensibil, parca e un copilas. insanatosire grabnica si baietelului tau sa se faca bine repede.
scria cineva despre dormitul cu sutien, nu ma mai uit in urma... eu nu pot nici cu slujbe sa dorm cu sutien. am d-ala de la jolidon pe tot sanul din material lejer, dar il iau cand ies in oras si-l dau jos cand vin. oricum au cazut rau..nu-i mai repar eu acum
Magnetism sa o folositi sanatosi si lipsiti de evenimente neplacute!!! buna ca masinuta de familie. noi avem un WW Polo Happy , e cam micuta masina, dar consuma putin si e practica daca nu ne descurcam cu spatiul, facem schimb cu tata socru ca are Seat Cordoba
Andree boabe de cafea, orez fiert, opresc kktzelul. nu lua alte medicamente si ai grija ce papi. sa te faci bine
Poze Iulia 32 in asteptarea unei gogosici
Nu lucrez in weekend-uri si in zilele care se termina cu ” i ”
iulia83 spune:
andree parca antitetanos ai facut??? nu cred ca-i de la el..probabil ai mancat ceva ce nu i-a priit stomacului. bea ceiuc si fa-te bine
iulia83 spune:
hehe, suntem prietene din clasa a 5-a. am crescut impreuna. o sa fie nasol ca o sa se mute la Timisoara sa aiba grija de o matusa muribunda ca aici sta doar cu tac-so si ala e un nebun. de-aia o tin pe la mine cat pot ca nu ma simt si eu singurica si ma ajuta tare mult. imi faceam sperante ca va ramane in Valcea ca aveam si eu cu cin sa ma plimb prin oras si sa iesim cu rolele
DanaH nici eu n-am facut astfel de controale. o fi ceva in neregula cu doctorii astia ametiti? sau comoditatea?
va vad vorbind de calcat..hmm. am si eu un tenculet de lucrusoare spalate ieri care ma asteapta frumos sa trec cu masina peste ele, dar azi am treaba si cred ca pana diseara le dau pas, refuz, ignore..si stau saracele intr-u colt si plang ca nu le bag in seama, dar insensibila de mine nu le aude
ajunsai la ultima pagina si vad ca ultimele 2 postari sunt ale mele. deci azi o sa fie lejer. nu pierd mult, hihi. cu postarea asta, vor fi 3
ma duc sa pap micul dejun ca pe la 2 o tulesc. mai revin!!
o zi una tuturor!!
Lorich spune:
Laura abia acum am vazut si eu bebe absolut perfect de Getuta Sa-ti traiasca Getuta, sa va bucurati de el, e un copilas minunat!!!
Lori 34+ asteptand un bebe Robert
leeloo2004 spune:
Unde a pus pozele Getutza?? In albumul comun?
Gabriela 35+ cu AMR 5 sapt...
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
DanaH spune:
quote:
Originally posted by Lorich
Laura abia acum am vazut si eu bebe absolut perfect de Getuta Sa-ti traiasca Getuta, sa va bucurati de el, e un copilas minunat!!!
Unde ati vazut voi bebe de Getutza?
Dana 38+
leeloo2004 spune:
Gata, le-am vazut - sunt in albumul comun! Vaaaii - cit e de dragut!!!!! Getutza, sa va traiasca!!!!
Gabriela 35+ cu AMR 5 sapt...
si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
DanaH spune:
quote:
Originally posted by DanaHquote:
Originally posted by Lorich
Unde ati vazut voi bebe de Getutza?
Dana 38+
Scuze!!! Gata, am vazut si eu pe contul comun. Tare frumusel bebe si tare mandri parintii!
Dana 38+
MissParker spune:
Iulia, parca tu intrebai de perna de alaptat. Eu mi-am cumparat inca de acum 3 luni si dorm cu ea in pat, ma urc cu un picior complet pe ea, o modelez (e din aia cu microperlute inauntru) si ma ajuta sa-mi mai odihnesc picioarele si mai ales incheieturile, fiind putin mai la inaltime decat o perna obisnuita... E f.f.f.f. buna, iar la alaptat vei fi recunoscatoare daca o ai: imagineaza-ti ce ar insemna sa-l tii altfel pe bebe doar pe brate aprox. 20 de minute pe fiecare parte, sa zicem, pana se satura el de san... Asa, perna asta o incolacesti in jurul tau si-l sprijini pe bebe de ea, sa vezi ce iti va mai usura viata...
Laurita, nu-ti face probleme cu sanii. Noua moasa de la curs chiar aseara ne-a spus ca nu exista nici un pronostic din timpul sarcinii ref. la alaptare, in sensul ca nu are importanta cat sau daca ti se maresc sanii, daca produci mai devreme sau deloc colostru etc., totul se va vedea cand se naste bebe, atunci se declanseaza productia de laptic
cenia, si multumim pt. recomandari. Swing am primit si eu de la niste prieteni, vibreaza si cica la bebei le place la nebunie sa stea in el, insa nu tb. tinuti prea mult acolo ca li se paradeste coloana vertebrala... Totul cu masura... La fel si la tine, mai menajeaza-te putin cu efortul fizic, ca nu e bun deloc.
Nicole1980, tare frumusele sunt hainutele din linkul tau, mi-a placut mult aia cu "Eu si tata o iubim pe mama"
Lavinia, dar tu realizezi planuri mari, mai fata draga! Bebe, casa, masina, reluat munca rapid... Eu una stiu ca vreau sa stau 2 ani acasa (sper sa pot spune asta cu acelasi entuziasm si peste 6 luni), fiindca nu am incredere sa-l las pe bebe asa mic cu nimeni si nici nu prea am chef asa repede sa reiau programul de munca... am muncit destul... Daca ma voi plictisi acasa, o sa ma duc - poate - cate doua seri pe saptamana a 4-5 ore, sa zicem, insa nu garantez... Nu prea mai sunt in stare de multitasking la varsta mea , cred ca doar la bebe voi putea functiona cum trebuie si imi ajunge, sincer, el e acum prioritatea cea mai mare... La noi planul cel mai mare este sa facem vara viitoare cu bebele un concediu prelungit pe Corsica, visez la vreo 4 saptamani petrecute acolo... Sa vedem...
Andree27, si tinem pumnii sa nu fie nimic grav, poate e doar o usoara indigestie sau un efect secundar al vaccinului (asta ar explica temperatura usor crescuta)... Oricum, incearca si sa te linistesti, ca starea de panica inrautateste totul si mai mult ...
leeloo, si la mine e pe muchie de cutit cu zodiile, dar se va decide intre Geaman si Rac. O sa fie cu suspans
Alina, si mie mi-au placut pozutele
Doloress, Aimee79, Luminel, aelita, lcazangiu, buburuzii , Onyx , Lilly79, dflavia, voi pe unde mai sunteti, fetelor? Hai, la apel cu voi!!
emycor, eu am ceaiul de frunze de zmeura deja pregatit, in saptamana 36 ma si apuc de el. Da-i bataie, sa vezi ca va avea efect. La noi incepand cu saptamana 32 se merge la fiecare 2 saptamani la control, iar in ultimele 4 saptamani se merge chiar saptamanal la monitorizare... Dar daca dr. tau a zis ca totul e perfect si nu e cazul sa va mai vedeti, bucura-te!! Inseamna ca nu ai de ce sa-ti faci griji...
DanaH, mie imi face tuseu aproape de fiecare data, ca sa vada cum e colul, unde sta uterul etc., dar nu ma deranjeaza atata vreme cat imi spune ca totul e perfect... O sa-ti tinem pumnii stransi-stransi pt. joi, sa fii optimista ca totul va fi bine!
Getutza, am vazut si eu pozele cu bebe mic si scumpic si frumos ca un inger!!! Ce fericita trebuie sa fii, se citeste pe chipul tau!! Ne bucuram toate pt. tine si abia te asteptam cu noutati!
Si acum sa vin si eu cu vesti mai bune. Aseara am fost la cursul de pregatire pt. nastere, sedinta a doua, doar noi, fetele. Am povestit mai intai fiecare cum ne simtim (e una, saraca, la al treilea copil, si are o varicoza nasoala de tot, are varice mari si groase atat pe gambe cat si in zona inghinala, si nici macar nu e grasa), apoi moasa ne-a dat multe detalii despre datele din carnetul de maternitate, dupa care am trecut la exercitiile pt. bazin (nu stiu denumirea exacta, in germana ii zice Beckenboden).
A fost f.f. amuzant, dar exercitiile sunt al naibii de grele, trebuie sa te concentrezi f. tare. Ne pune moasa in picioare, lipite cu spatele de perete, picioarele usor indoite si coloana bine infipta in perete. Apoi incepe sa ne povesteasca: "Deci va imaginati ca v-ati aranjat superb pentru o iesire in oras, dar exact in clipa cand va aflati in lift constatati ca ati uitat sa va puneti chilotei sub fusta mini... Si in lift se urca langa voi ... Brad Pitt sau George Clooney sau cine vreti voi... Ei, si el se uita gales la voi, va arunca ocheade, iar pe voi in secunda urmatoare va apuca o senzatie cumplita de diaree... Ce faceti? Incepeti sa strangeti din fund, DAR atentie - numai din fund!! Apoi, simtiti ca parca aveti o usoara scurgere din vagin si ... prompt, incordati si vaginul, DAR atentie - numai vaginul... Dupa asta simtiti ca va trece urgent pipi, deci trebuie sa va incordati musai si vezica, DAR atentie - numai vezica... Ah, si nu uitati evident in timpul asta sa respirati adanc, in burtica, asa cum v-am invatat... Acum liftul se opreste, ramaneti singura, deci va puteti relaxa pe rand vezica, apoi vaginul si apoi fundul..." Ei, si exercitiul asta, in ordinea asta, cu incordarile astea separate, il faceti de vreo 10-15 ori pe zi, asta e tema pt. acasa pana data viitoare!!".
Eu la un moment dat, cand intreba ea "va trece...... ce faceti acum?", am raspuns (obraznica): "Ii trag una in cap lui Brad Pitt de lesina si apoi fac pipi si caca langa el", dar nu mi-a mers cu solutia asta
Cel mai greu mi s-a parut sa diferentiez intre incordarea vaginului si cea a vezicii, am avut la inceput senzatia ca la mine se incordeaza tot pachetul dintr-o data... Apoi, cam la a cincea incercare, am inceput sa le nimeresc mai bine. Trebuie insa sa ma concentrez serios, iar in timpul asta imi spun in gand "Acum fundul, acum vaginul, acum vezica" si apoi invers, ca sa ma concentrez mai bine pe muschii respectivi. Moasa ne-a promis ca exercitiile astea ne vor usura f.f.f. mult nasterea si ca apoi nu vom avea probleme cu refacerea muschilor bazinului (exista de ex. riscul ca unele femei sa ramana usor incontinente dupa o nastere naturala f. grea, daca nu-si antreneaza bine muschii bazinului).
Asa ca, fetelor, care mai vreti o intalnire cu Brad Pitt in lift , puneti-va pe exersat!! Niciodata nu e prea tarziu!
Aseara mai venise o cursanta graviduta, care data trecuta lipsise. Culmea coincidentei, tipa e fizioterapeuta si ne-a aratat niste exercitii practice pt. a ne mai alina durerile de spate/coloana etc., cum ar fi statul in patru labe si apoi arcuirea spatelui in sus, ca o pisica, asta face tare bine!! In caz ca ne e prea greu in patru labe, sa ne sprijinim cu partea de sus a corpului pe un scaun...
Am profitat de ocazie ca s-o abordez referitor la durerile mele crancene de solduri. Mi-a dat niste sfaturi excelente: in primul rand, trebuie sa dorm cu soldurile pe ceva moale (mi-am gasit o chestie din burete moale, am indoit-o si am bagat-o intr-o fata de perna si pe ea am dormit azi-noapte), apoi mi-a mai aratat cateva exercitii usoare, de facut in timp ce stau intinsa pe o parte: sa-mi misc soldul doar cativa centimetri in fata si in spate, incet-incet... apoi sa stau cu picioarele unul peste altul (tot pe o parte) si sa misc piciorul de deasupra doar de la genunchi in jos, ducand usor piciorul catre spate de cateva ori.
Si vreau sa va spun ca azi-dimineata, m-am trezit (tot cu oarece dureri, dar mai mici) abia la 7:30, in loc de 4-5 cand ma trezeau durerile pana acum!!!! Asa ca sunt f.f.f. fericita!
Va pup si sa aveti o zi frumoasa