Internet o luna la casa in Ro
Raspunsuri - Pagina 2
CriPOD spune:
miereamara, pe ce tzeava vine internetul daca nu au telefon? Este dial-up la mobil? Ca e asaaaa de avansata tehnologia in Ro, ca eu sunt in zona crepusculara deja. Ma intreb ce "dial" up...
espiritu, asta e ce am aflat: are internet vecinul de langa, cu romtelecomul. Are o conectie cu 4 porturi si 4 ip-uri ( router personal??? presupunere neconfirmata...) pe care si le impart vecinii pe acolo. Acum daca am intrebat daca poate sa foloseasca el conectia, am primit un raspuns de genul: "daca schimbi placa de retea tre sa vina aia de la internet sa seteze nu stiu ce cod al placii de retea". Aici m-am pierdut complet si nici lamuriri n-am de la cine sa primesc... Ring a bell la cineva?
Ca io pot sa presupun asa: cineva, are o conectie legala, da' in loc sa lege compu la internet, a pus un router cu 4 porturi, de care a legat alte 3 compu. Probabil ca routerul are IP fixe (nu DHCP) si oamenii nu s-or pricepe sa config ip-ul. Dar, poate fi un router instalat oficial de cei de la internet? Ce cod ar putea fi setat acolo? Va zic io ca tehnologia din Ro ma depaseste...
Daca e un nenorocit de router ori vre-un hub i-as trimite eu de-aici ca nu le mai folosesc de pfuai de cand cu era wirelessului. Da nu pricep ce e acolo, si cu limbajul tehnic in Ro e si mai complicat...
Va multumesc mult pt raspunsuri, mult de tot! Mai sunt 2 zile pana aterizeaza plodul, agitata ca samponul sunt.
Oh... eu am niste usb bluetooth dongle din era pre-wireless, cam www.practicallynetworked.com/review.asp?pid=455" target="_blank">asa. Da' ma gandesc ca si-or prinde urechile pe-acolo ca e clar ca nu comunicam... nu stiu daca sa le trimit au ba
Problema e ca fara internet fiu... ramane in urma cu temele, nu pt youtube si facebook ma strofoc io...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
CriPOD spune:
miereamara, ce e o retea de cartier? Noi avem pe-aici asa ceva sa fac paralela?
nice nick!
miereamara spune:
Societatea care asigura serviciul de internet in orasul alor mei, are propriile cabluri si nu depind de telefonul fix.
Uite si un raspuns pt intrebarile tale cu privire la reteaua vecinului, l-am intrebat pe sotul meu (el lucreaza in computere), oricum a spus ca e un raspuns general si ar avea nevoie de ceva mai multe informatii.
Cei de la internet din Ro ar putea sa fi setat "MAC Cloning" pe ruter. Atunci, cand mai adaugi un pc ar trebui sa adaugi MAC-ul de la noul computer ( placa de retea asociata ) in lista de access.
Altfel, daca omul are ruterul lui nu vad cum ar putea cei de la internet sa stie cine/cite pc-uri se conecteaza/
Poate oamenii nu stiu cum sa configureze/adauge ceva in lista de access a ruterului. daca sti modelul ruterului, poti gasi pe net cum sa reconfigurezi.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
CriPOD spune:
Aha, aha, mersi, incep sa ma luminez.
Acum astept sa ajunga el acolo ca sa pot vorbi cu el sa ma lamureasc. Dar sansele sunt slabe. Mai sunt unii care inca nu i-au dat drumul in zona, si altii care nu planuie sa ofere in zona.
Mai multe stiu maine.
Gabrielama spune:
mQQm,
foarte simplu si eficent este si sa cumperi un card Vodafone/ Oragane - adica o "cartela" (ca altfel nu stiu cum sa-i zic), pe care o bagi in laptop si ai internet imediat. Este available tot timpul si din experienta mea (Vodafone) functioneaza foarte bine pentru uz normal (adica fara descarcat filme sau alte chestii de genul asta).
Succes!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
CriPOD spune:
Gabi, mersi!
O sa-i spun sa verifice si optiunea asta. Pana la urma poate iese ceva. Asa ceva pare cea mai curata solutie. Stii cumva cum se numeste produsul? Am fost pe site dar au mai multe, sa intrebe la obiect.
Gabrielama spune:
mQQm,
uite aici:
http://www.vodafone.ro/personal/internet-si-date/internet-pe-pc/vodafone-mobile-connect/internet-la-pachet/
Eu am "data card" si merge foarte bine!
Gabi
Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...
espiritu spune:
quote:
Originally posted by Gabrielama
mQQm,
uite aici:
http://www.vodafone.ro/personal/internet-si-date/internet-pe-pc/vodafone-mobile-connect/internet-la-pachet/
Eu am "data card" si merge foarte bine!
Gabi
singura si marea problema este ca acela e abonament de date indiferent cum o dai.pt o singura luna varianta viabila e vecinu cu internet si eventual si cu router+plus o suma modica pt deranj.
out of my mind.back in five minutes.
CriPOD spune:
espiritu, vecinu' nu vrea... I-am trimis si hub si bluetooth si cabluri sa aiba plodul tot ce trebuie, iaba! Ori poate nu se straduieste nimeni destul sa vorbeasca cu vecinu', nu stiu. Deocamdata e fara, merge la 2 km la frate-miu cand are de lucrat. Si mai vedem dupa sarbatori. Mersi...