Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (135)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
melaniatud spune:
quote:
Originally posted by Sabina
melania, eu citesc de 2 luni problema ta si pe buna ca nu inteleg,
deci, p[e intelesu meu ca-s mai inceata asa?
cu ce te deranjeaza ca nu e gras?????
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Pe mine nu ma deranjeaza in mod deosebit dar la controale ma streseaza pediatrii ca nu a luat 500 gr...adica el ia cam 300 in conditiile in care manca f f bine.Si mi-au zis sa-i bag carnita apoi acum la vaccin mia zis sa-i bag deja ou.
Lapte mananca putin spun ei adica 300 ml pe zi.
Nici sa-l intep nu prea imi vine sa ma conving ca are ceva dar se pare ca tb sa o fac pana la urma si daca sunt bune chiar ca il las in pace mai ales ca nu s-a imbolnavit pana acum si vad ca au tot fost bbei bolnaviori.
Si mai e ceva el s-a nascut cu ceva pb de respiratie care s-au rezolvat si mi s-a spus atunci ca s-ar putea sa mai apara ceva pb cu el pt ca s-a adaptat greu la viata extrauterina dar sa-l tratez ca pe un copil perfect normal
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
ce greutate are el acum? nu uita ca fi-mea a avut 8 kile100 la un an:)), si eu eram mega stresata. Doctorita imi zicea saraca ca o placa stricata: las-o-n pace.....
Gheorghe a vrut sotul cu tot dinadinsul. Noi avem nume mai rare toti, si a vrut ca baiatu asta mic sa aiba nume dintr-o bucata:))))
mie nu mi-a placut la inceput, dar acuma nu numai ca m-am obisnuit, dar imi place la nebunie. Mi se pare f Cool :-)))
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
melaniatud spune:
Sabina s-a nascut cu 3,100 si acum are la 6 luni jumatate 7,300 cica ar tb sa aibe vreo 7,500 acum .Ideea e ca a luat f bine in greutate pana la 4 luni si apoi cate 250-300 gr.Mie imi pare tare rau ca nu s-a mai putut sa pape lapte de tzitzi (alta poveste lunga...m-am chinuit cu stimularea secretiei pt ca pe partea stanga nu am avut decat catega picaturi de la nastere).Dar vad ca desi tu ai alaptat fata mai mult tot a fost slabuta.
Ref la nume eu ii apreciez f mult pe parintii care opteaza pt nume romanesti asa am zis ca si baiatul meu va avea un nume pur romanesc. Traditie de fam..tata e Ion si mama Gheorghita si fratele Mircea Ioan...si ai mei sunt bucuresteni si bunicii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happiness_4_us/Happiness_4_us.jpg)
Happiness_4_us spune:
Melania, multumim mult!
EU nu imi fac probleme deocamdata ca papa doar laptic. Bine ca il papa si nu mai suntem iar la faza aia cand papa doar 300ml toata ziua., atunci sa fi vazut. SI vorba Sabinei, lasa baiatul in pace ca are o greutate foarte buna. Fiecare cu ritmul lui de crestere. Ce vroiai sa aiba vreo 9kg ca sa fie ok? Andrei luna trecuta nu a luat mai deloc in greutate si eu nu m-am stresat. Pentru mine e important ca el sa fie activ, zambaret, si e toata ziua, ar rade non stop, sa nu il vad ca e moale si letargic.
Atata timp cat mie mi se pare ok, il las in ritmul lui. Mi-a demonstrat in repetate randuri ca el nu se grabeste si ca stie el ce face.
Si tine minte un lucru: intotdeauna exista si exceptii de la regula,si el pare a fi una dintre ele, asa ca da-le incolo de 200 gr lipsa ca sa fie ca la carte si sa nu cumva sa intepi copilul ca sa-i iei sange si sa-i faci mai stiu eu ce analize. Potoleste-te ca el e bine merci.
Gata ca m-am intins si eu.
Ma bag langa fluturas ca merit si eu 2 ore de somn.
Revin mai pe seara.
Pupici.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Sabina spune:
ba s-avem pardon, Sofia nu era deloc slabuta
era perfect in regula, dar asta pt ca era si micuta, avea 69 de cm la un an. Deci era f bine proportionata, de aia ma tot linistea doctorita. Acu,a e normala spre grasuta(dupa grafice, ca de aratat nu mi se pare ca arata grasuta)
deci 7.3 kg la 6 luni jumate este exact perfect.
Eu nu m-as mai uita la doctorii aia. Decat la caz de doamne fereste boala.
As veni cu el de 3,4 ori pe an la un dr misto aici in bucuresti la control si buna ziua.....
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
ramonaiani spune:
quote:
Originally posted by melaniatud
Sabina s-a nascut cu 3,100 si acum are la 6 luni jumatate 7,300 cica ar tb sa aibe vreo 7,500 acum .
??? cine zice mai ca ar trebui? Eliza mea are la 7 luni jumate (acum am cantarit-o) 7,220kg. Si de fiecare data cand ma duc la pediatru, ma felicita dr ca s-a dezvoltat frumos...
Stii cati copii obezi vad pe strada zilnic (mai ales in fata fast food-urilor)? Se revarsa suncile pe sub blugii fetelor de 9-12 ani (pantaloni cu talie joasa, sa arate sexy!), de mi-e mie rusine sa ma uit la ele ...
Asa ca lasa copilul in pace, mai ales daca nici nu s-a imbolnavit pana acuma
![](pupic.gif)
papanasha
![](copilas.gif)
Sabina spune:
haha, m-am uitat in grafice, nu e grasuta deloc:)
bb Gheo
melaniatud spune:
quote:
Originally posted by Sabina
ba s-avem pardon, Sofia nu era deloc slabuta
era perfect in regula, dar asta pt ca era si micuta, avea 69 de cm la un an. Deci era f bine proportionata, de aia ma tot linistea doctorita. Acu,a e normala spre grasuta(dupa grafice, ca de aratat nu mi se pare ca arata grasuta)
deci 7.3 kg la 6 luni jumate este exact perfect.
Eu nu m-as mai uita la doctorii aia. Decat la caz de doamne fereste boala.
As veni cu el de 3,4 ori pe an la un dr misto aici in bucuresti la control si buna ziua.....
Sabina,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Aaaa da era f poportionata noi acu avem 69 cm
Pai o sa merg si la Bucuresti la un doctor...aici sunt cam invechiti iar una mai tinerica si mai la curent ma tot bate la cap ca tb sa pape lapte domne....muuuuuult lapte
melaniatud spune:
quote:
Originally posted by ramonaianiquote:
Originally posted by melaniatud
Sabina s-a nascut cu 3,100 si acum are la 6 luni jumatate 7,300 cica ar tb sa aibe vreo 7,500 acum .
??? cine zice mai ca ar trebui? Eliza mea are la 7 luni jumate (acum am cantarit-o) 7,220kg. Si de fiecare data cand ma duc la pediatru, ma felicita dr ca s-a dezvoltat frumos...
Stii cati copii obezi vad pe strada zilnic (mai ales in fata fast food-urilor)? Se revarsa suncile pe sub blugii fetelor de 9-12 ani (pantaloni cu talie joasa, sa arate sexy!), de mi-e mie rusine sa ma uit la ele ...
Asa ca lasa copilul in pace, mai ales daca nici nu s-a imbolnavit pana acuma
papanashaEliza (06.09.07)
Merci de incurajare!!!
Sabina spune:
greutate baieti
http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_wfa_boys_z_0_5.pdf
lungime baieti
http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_lhfa_boys_z_0_2.pdf
la fete cautati voi aici.
http://www.who.int/childgrowth/standards/en/
bb Gheo