Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (52)
Raspunsuri - Pagina 16
ram0nica spune:
quote:
Originally posted by nelone77quote:
Originally posted by ram0nica
Tocmai am primit un sms de la o prietena prin care-mi spunea ca exista un nou vaccin ROTARIX, contra enterocolitei si se face doar pana la 6 luni. Voi stiti ceva? Eu mi-am sunat doctorita, dar nu raspunde...
Aaaa, si in alta ordine de idei, baietelul meu are 9.6 kg (la 72 cm)!!!! Sunt speriata, daca devine obez? Pediatrul a spus ca e ok... ca mai are cativa copilasi arondati cu asa suncute. Se mai confrunta cineva cu o asa extra-greutate? Si faza e ca nu mananca mai mult de 6 biberoane (a cate 150 ml pe zi). Dr. banuia --vazand la 2 luni ca are 7 kg-- ca din cauza MILUMIL care contine amidon s-a "umflat" si mi-a zis sa trec pe NAN. Nici nu am mai inceput diversificarea cu sucuri de la 3 luni, stiindu-l asa grasut, asa ca ne-am inteles sa mai asteptam pana la 4. Intre timp am mai citit si parca nu-mi vine sa incep cu sucuri de fructe, ci cu legume, ca am inteles ca ar refuza legumele ca o sa simta fructele mult mai dulci (si sigur asa o sa se intample, ca daca "uit" sa-i pun zahar in ceai, efectiv il scuipa). Mai sunt mamici care mai au inca un bebe? O fi adevarata presupunerea asta vis-a-vis de fructe/legume? Chiar am luat si un steamer Tefal Vitamin+ in ideea de a ramane cat mai multe vita ca ma gandesc ca prin simpla fierbere... Dar cred ca sunt eu o mamica exagerat de stresata.
Ramo, mami de Vlad-Gabriel 13.XII.2007)
Salut,
e bun Rotarixul. Se face in 2 transe parca....Costa vreo 270 ron. Roxxy si Ellis l-au facut bebeilor daca stiu eu bine. Iti pot da ele mai multe detalii.
Legat de greutatea bebelului- ii poti da ceai noaptea in loc de lapte , asta daca se trezeste noaptea sa pape...
Nela & Andrada Catalina (19 dec 2007)
http://community.webshots.com/user/nelone77
Am incercat si cu ceai si o noapte nu am dormit: s-a trezit la ora lui obisnuita de cerut lapte (2.30 - 3) si i-am dat ceai. A baut, nimik de zis, dar apoi a vrut si la 4.30 si 6, incat m-am lasat pagubasa si i-am dat lapte. Citeam pe undeva ca trecerea la ceai se face treptat (scazand cumva concentratia laptelui) dar nu mai stiu unde. Mi se pare si mie cam exagerat sa bea si noaptea lapte ca un bebe mic...
ellis spune:
de ce fierbeti asa mult legumele? asa trebuie?
Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
POVESTEA NASTERII
Roxxy80 spune:
Ce fac mamicile mele preferate?
Eu nu prea mai reusesc sa deschid calculatorul in ultima vreme. De cand am introdus si pireul de legume la pranz parca nu mai am timp de nimic. Dimineata fac pireul de fructe, spal storcatorul, blenderul, fac treaba prin casa, pun legumele la fiert (am luat si eu steamer de la Tefal si este minunat), fac pireul de legume si uite asa se face ora de masa (14.00) si de iesit afara. Ieri am stat de la 14.00 la 20.00 afara. Azi am intrat devreme din cauza vremii foarte urate.
Am vazut ca vorbeati despre fiertul legumelor. pana sa iau steamerul, le ferbeam doar 20 de minute (cat sa fie moi pt a putea fi blenduite). Acum fixez acelasi timp si la steamer. Eu cred ca este foarte mult sa fierbi legumele mai mult de 30 minute, ies toate vitaminele din ele. Asta e parerea mea, nu ca as fi vreo experta.
Cred ca deja intr-o saptamana inlocuim si a doua masa de laptic. Deci vom ramane doar cu 3 mese de laptic.
Roxxy si Matei sufletelul meu drag (29.11.2007)
SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!
valik79 spune:
Spun si eu buna seara.
Se pare ca oricat m-as stradui nu reusesc sa scriu zilnic,asa cum mi-am propus.
Vreau sa urez si eu la multe lunite bebelusilor care au mai adaugat una cat timp nu am mai intrat eu.
La multi ani tuturor florilor si un
special pentru floricelele adinei, Iasmina si floris, sa creasca mari si voiosi si sa aduca numai bucurii parintilor.
si pentru sarbatoritii zilei de azi
Stefania de slimatei si Tudor de mamitzuD2
Vali,BB Andrei(16.12.2007) si Mihaela 5 ani(20.07.2002)
http://community.webshots.com/album/562902992ssHGFu?vhost=community&vhost=community
Roxxy80 spune:
Vroiam sa va mai spun ca Pussi si BB (sper sa nu ma insel) au avut mare dreptate in privinta borcanelelor cu para de la Hipp. Dupa ce mananca un borcanel din acela (amestecat si cu mar si cu banana proaspete), Mateiul meu face kk si de 2 ori pe zi. El nu mi-a facut niciodata kk mai mult de o data pe zi.
Si de asemenea, in pireul de legume pun mai putin morcov pt ca stiu sigur ca, fiert, constipa.
Ma retrag la joaca ci feciorul meu si pe urma la o baita (unde ne jucam cu niste broscute cumparate recent ).
Uitasem sa va spun ca am rezolvat problema cu somnul noaptea: acum doarme neintors de la 22.00 la 7.00 dim si pe urma pana la 9.00 cu noi in pat. Si asa suntem toti 3 super odihniti si fericiti .
ram0nica spune:
Ellis
Mercic! O sa iau legat cu dr. si o sa-i fac si eu lui Vlad Rotarix.
ram0nica spune:
quote:
Originally posted by Araliaquote:
Deci in final nu dauneaza sa stea cu degetelul/pumnii in gura?
Eu cred ca e mare diferenta intre ros/molfait pumnii si suptul degetului. Un bebe molfaie si roade pumnii ca distractie, dar atunci cand isi suge degetelul, are o problema: ii este somn, foame sau poate chiar se interiorizeaza in cazul in care este lasat singur prea multa vreme. Renunta pur si simplu sa mai ceara atentie pentru ca stie deja ca n-o sa-l bage nimeni in seama.
Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007
POZE
www.youtube.com/watch?v=fHuyBOXikpM" target="_blank">Alexia in centrul de activitate
Copacul De Hartie
Aha. Faza e ca el uneori chiar scoate biberonul cand mananca cam un sfert (efectiv impinge cu manutele biberonul) ca sa-si bage manutele in gura. Incerc sa-i distrag atentia si degeaba. Dupa cateva min. plange iar de foame Si mai baga degetele chiar si si cand ne jucam. Aproape non-stop vrea sa fie in centrul atentiei, abia apuc sa mananc, iar treaba in casa doar cand doarme (noi stam cu socrii si sunt doar 2 camere si vazandu-ma mereu, s-a invatat sa nu stea mai mult de 10 minute singur) cu exceptia rarelor momente cand doarme: ziua de 2 ori a cate o juma de ora, maxim 45 min, noroc ca doarme noaptea de la 11 pana pe la 2-3.
Deci la el cred ca e vrba de neacordarea atentiei...
Roxxy80 spune:
Ramo, si noi am facut Rotarix-ul si sunt f fericita ca am reusit sa ne incadram in termen (pana in 6 luni trebuie facute ambele doze, la distanta de o luna). Noi nu am avut nici o reactie la prima doza. Saptamana viitoare urmeaza s ao facem pe a doua. In cazul in care nu ai facut vaccinul de 4 luni, sa stii ca Rotarixul se face la o saptamana distanta (mie asa mi-a spus pediatra ca ar fi mai bine, adica sa nu fie facute impreuna).
quote:
Ellis
Mercic! O sa iau legat cu dr. si o sa-i fac si eu lui Vlad Rotarix.
mihuta spune:
Ramonica, tu parca intrebai de bebelusi plinuti, sa stii ca sunt destui, si dintre cei alaptati si dintre cei alimentati cu formula. Destui aici pe forum, vreau sa zic. Sophia are la 5 luni 8,200 kg.
SufletDinger, totusi numai tusea e problema ? Stiu ca bantuie o viroza care tine mai mult, daca e de natura virala nu prea ai ce sa faci.
Aralia, si eu am de gand sa bag carnita repede. Din ce am citit, masa care inlocuieste laptele trebuie sa aiba o valoare calorica de 1 kcal/gram, si din legume nici vorba.
mami de Sophia
SufletDInger spune:
Buna seara mamicilor!
mihuta, acu nici macar nu mai tuseste, am fost azi si l-a aspirat in nas si in gat i-a dat din nou cu albastru de metil, mai mergem joi. Mucusorii nu i-a scos mai mult decat ii scot eu, fornaitul ala tot il mai are. Iar daca este vorba sau nu de altceva, ce sa zic, de aia m-am dus la doctorii astia, ca altceva ce as putea face?
Alexiss toata ziua scuipaceste. M-am tot uitat la bebeii vostri din poze si am vazut ca au barbita doar la masa. Ai vostri nu se uda? Vazandu-va bebeii m-am gandit ca-s deplasata ca tin copilul tot timpul cu ceva la gat, dar se uda foarte tare daca e fara.
Referitor la bagatul mainilor, degetelor, pumnilor si mai nou picioarelor in gurita eu zic ca acu e normal. Mi-am facut si eu mustrari de constinta la inceput, acu m-am obisnuit cu ideea, cred ca e modul lor de a se descoperi. Alexiss daca e la tacsu in brate si apar in vizor zambeste si repede isi baga manuta in gurita (am zis ca asa ma pedepseste, ce sa fac as da porice sa stiu ca e fericit si ca nu se simte singur si neglijat).
Nu se vad pozele de pe site. Helpppppppp
www.Satmarean-Alexiss.piczo.com
http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png
Ajuta-mi animalutul sa creasca http://www.sacrescmare.com/animalut-Chichi