Sunt foarte ingrijorata :(
Buna mamici si bebici ,
Am si eu o mare nelamurire,va sunt foarte foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta,va rog mult,sunt insarcinata in 29 de saptamani ...pana acum toate bune si frumoasa,nu am avut absolut nici o problema cu sarcina dar saptama asta ,la ultimul control mi s-a spus ca mi s-a scurtat colul foarte mult in ultima luna dar este inchis(la eco 3 D pe 6 martie aveam colul de 37 mm),acum nu stiu cat are ca nu mi-a spus si ca am burta tare. Doctora mi-a spus sa stau in pat si sa iau no-spa pentru contractii(am contractii dar nu sunt dureroase si am crezut ca sunt normale :( )si atat....
Am consultat si un alt medic, acesta mi-a spus ca aceste contractii nedureroase sunt normale dar nu stie de ce am burta tare :( pentru asta sa iau no-spa (aici au fost de acord :) ) iar despre col...mi-a spus sa nu imi fac probleme ca se scurteaza cand se intareste burta...mi-a facut si eco si nu mi-a zis ca ar fi vreo problema :(
Saptama asta am avut cateva dureri de burta (pe jos pe sub burta) dar vad ca trec cu no-spa ...n ici nu stiu ce sa cred :(
Ma puteti ajuta? Imi puteti spune ce ar trebui sa fac? Sa stau in pat?
Sau sa nu imi fac probleme si sa las sarcina sa decurga normal?Stiti cumva ce este interzis in aceasta perioada si ce nu???
Va multumesc tare mult!!!!
Pupici multi si va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi si mancaciosi!!!
Raspunsuri
Chuny spune:
In afara de odihna cat mai multa nu stiu ce ai putea face. Dar da, trebuie sa asculti medicul si sa stai cat mai mult in pat.
O sa fie bine si vor trece si saptamanile astea. Curaj!
Sibylle saptamana 30 
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
carla2005 spune:
Stai cuminte in pat si ia no-spa! Eu am luat toata sarcina, am avut contractii dureroase de la 3 luni+burta tare! De intepat jos ma intepa de credeam ca or sa ma opereze de apendicita inainte sa nasc, apoi m-a lamurit medicul ca este de la faptul ca apasa copilul pe intestinul gros! Am nascut la 37 de spatamni fara probleme! Iar 37mm nu mi se pare foarte scurt, e normal! Atat il aveam si eu prin ultimele luni! Si stiu mamici care aveau putin peste 20mm!
mama de 1 an si 5 luni
Punktulet spune:
Va multumesc din tot sufletul pentru sfaturi! O sa va ascult si o sa stau mai mult in pat sa ma odihnesc 

!!!!
Ma cam speriasem deoarece este prima sarcina si imi era tare frica sa nu pateasca bebita ceva sau sa nasc prematur ![]()
!
Promit ca o sa va tin la curent
sper sa reusesc sa duc sarcina pana la sfarsit si sa fie bine
!
Inca o data va multumesc mult si va doresc bebei sanatosi si mancaciosi ![]()

.
Pupici dulci :)
Ginger00 spune:
Eu am avut o sarcina cu col scurt.Am inceput cu contractii din saptamana 18 pana la capat...am ajuns cu col de 0,5mm in saptamana 35 cand am facut cezariana.Intre timp am intrat de doua ori in travaliu dar colul nu mi s-a deschis.Unicul lucru ce-l poti face e sa stai in pat ,fara absolut nici un pic de efort si sa iei No-spa.
Pupici,sarcina usoara si tine-ne la curent
Mamica de gemenasi smecherasi

RAMONELLA spune:
Eu in saptamana 26 am avut colul de 2,7 cm.Am fost o saptamana la munte,unde am mancat si am dormit toata ziua.La urmatorul control,colul era de 4,2 cm.
Deci solutia este odihna cat mai multa.
Si nu te speria,ai vazut ca sunt multe cazuri de acest fel.
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)
Poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large" target="_blank">Montaj
Povestea nasterii
Punktulet spune:
Buna fetelor,
Va multumesc mult pentru raspunsuri si incurajari

Inca o intrebare mai am la voi
......deoarece am aceasta problema nu trebuia ca medicul sa imi recomande "repaus fizic si sexual"? Cand l-am intrebat mi-a spus ca nu este necesar sa nu imi fac griji
!!!
Nu mi s-a parut normal!! Pe concediul medical ,cel putin, mi-a trecut
boala obisnuita :(
Credeti ca ar trebui sa imi schimb medicul?
Va pup dulce iar daca nu ne mai auzim pana la Paste va urez UN PASTE FERICIT ALATURI DE CEI DRAGI!!!
Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o promisiune la fiecare grija, o binecuvantare la fiecare pas.
HRISTOS A INVIAT !