Parintii naturali vor cunoaste fam adoptatoare (2)
Raspunsuri - Pagina 17
Rozi spune:
quote:
Originally posted by Anca Wish
Scrie ca daca nu-si vor da acordul inainte de inceperea procedurii de adoptie, vor fi chemati in instanta ca sa-si dea consimtamantul acolo? Sa inteleg ca altfel nu? Depinde de judecator, daca ii cheama sau nu?
Nu, draga mea. Daca nu-ti dau consimtamantul la inceputul procedurii (prima faza), TOT LA TRIBUNAL, atunci copilul NU mai este declarat adoptabil si soarta ii este pecetluita.
Daca isi dau consimtamantul ca minorul sa fie declarat adoptabil, copilul va sta 90 de zile la potentialii viitori parinti adoptivi, dupa care acestia vor solicita, in instanta, incuviintarea adoptiei (ultima faza). La acest proces parintii naturali vor fi citati din nou , adica mai primesc o sansa sa faca toate demersurile anterioare sa fi fost zadarnice si inutile.
Sper ca am inteles corect.
Tzuni spune:
Fetelor, tocmai m-au sunat de la DPC sa-mi spuna ca in opinia lor singura sansa este sa dam in judecata statul roman. Ca alta cale sa schimbam legea nu vad.
Tzuni mic si drag si scump si pisicos
Elke spune:
http://evenimentulzilei.ro/articole/detalii-articol/802658/Legea-adoptiilor-la-Ministerul-Justitiei-/
miha74 spune:
Nemaipomenit!
Dar am si eu o curiozitate...poate nu e momentul..., de ce se specifica de fiecare data ca asociatia este numai a parintilor adoptatori din Cluj?? am scapat eu ceva?
ma scuzati poate nu am inteles eu bine, si ca de fapt ne reprezinta pe TOTI, indiferent in cel colt al tarii ne aflam.
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
Elke spune:
Intradevar in articolul din EV zilei este specificat din Cluj...dar doar acolo . Normal ca Asociatia reprezinta pe toti parintii adoptatori din Romania . Noi niciodata nu am punctat "din Cluj" .
Actele societatii sunt publice iar sediul este la Cluj .
Am gresit cu ceva?
sabineta spune:
Cred ca este un viciu de exprimare a ziaristilor. Adica in loc sa spuna ca este o asoc din cluj a parintilor etc... prefera exprimarea asta incorecta.
citez aici ce ne-a zis asi sapt trecuta:
"Azi s-au semnat actele pentru infiintarea asociatiei PROADOPTIA Asociatia pentru Promovarea si Protejarea Intereselor Familiior Constituite prin Adoptie.
Este o asociatie care intentioneaza sa protejeze familiile care au adoptat copii, care vor sa adopte sau care doresc informatii despre adoptie."
asi spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=120557&whichpage=4
Am pus aici cateva prevederi ale statutului PROADOPTIA.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
miha74 spune:
Scuze, am inteles eu gresit si ma speriasem. Multumesc pentru detalii
Din pacate eu nu pot ajunge astazi in Carol...trebuia sa ma intorc ieri in Bucuresti...si nu s-a intamplat. Imi pare tare rau, sa ne tineti si pe noi la curent cu ce discutati voi acolo .
Miha
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
misha71 spune:
http://www.comunicatedepresa.ro/VID_LEGISLATIV_PENTRU_ADOPTII~MzgwNTM=
Toti vor sa traiasca in virful muntelui...Dar toata fericirea si cresterea au loc in timpul urcusului.