Medicinisti din toata lumea uniti-va....AICI! (8)
Raspunsuri - Pagina 9
M&M spune:
..nu am mai scris nici eu de mult...
Mihaita imi ocupa mai tot timpul..
Shenamp, sper ca prietena si fetita ei sunt bine, desi au trecut aproape 5 luni de atunci.
PUISORUL , BINE AI VENIT!!! Eu nu m-am inscris in colegiu inca...Sper sa nu am probleme , dar abia termionasem anul 1 de rezi cand am ramas insarcinata si am intrat in CIC..Ce e cu punctele de care ziceti???
Angel, bine ai venit!!!
Cristina, mami de Mihaita
M&M spune:
Aaa...si mai nou ma bate un gand asa maret sa plec din tara, ca tare mare bataie de joc e!!!
Cristina, mami de Mihaita
XIO spune:
Pe mine ma bate gandul sa fac o parte din rezidentiat in alta tara.M-am gandit la Germania sau Franta.
In Germania stiu ca nu este rezidentiat , dar in Franta nu stiu daca se echivaleaza rezi-ul de acolo cu asta de aici , ce examen se da acolo, daca iau aici rezi-ul pot sa merg acolo fara sa mai dau vreun alt examen?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
M&M spune:
Xio, eu am avut colegi care au plecat dupa ce au dat rezi aci; stiu ca in Germania nu le-a mai cerut niciun examen.
Mamica de poznas
puisorul spune:
Am avut o colega care a plecat in anul doi de rezi in Franta. Nu a mai dat nici un examen, a terminat acolo si a dat specialitatea aici. Acum lucreaza in Franta.
Ma gandesc serios sa fac a doua specialitate. Inca nu m-am hotarat exact ce dar mai am un pic de timp pana in decembrie. M-ar ajuta foarte mult daca mi-ati da cateva detalii despre specialitatile voastre de genul: cat sunt de cerute, se gasesc posturi in orasele mari( Cluj de ex), se preteaza si la cabinete particulare, etc.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
mihaelagrosan spune:
Buna!
Sunt si eu medicinista, rezidenta anul I hematologie si am niste intrebari, daca ati putea sa-mi raspundeti m-ati ajuta foarte mult.
Sunt graviduta in 15 saptamani si ma intereseaza daca rezidentiatul se prelungeste daca iti iei concediu medical sau concediile acelea pre si postnatal. Stiu ca reziul se prelungeste cu concediul de crestere a copilului si e normal, dar nu mi se pare normal sa se prelungeasca pt concediu medical. De ex eu am fost internata pt. disgravidie precoce severa si apoi am mai primit 2 sapt. de concediu medical.
Mersi mult
Mihaela14+ si Elena Maria (9 aug 2006)
delsim spune:
Da, se prelungeste, scrie si in curicula, orice concediu medical prelungeste rezidentiatul. Normal sau nu , este o intrerupere din perioada de pregatire.
delsim spune:
Am o intrebare pentru colegele de pe medicina de familie: sunt insarcinata in 23 de saptamani si am o sarcina cu risc : amenintare de avort (contractii dureroase+nedureroase frecvente si col scurtat), trombofilie si boala Leyden. Prin urmare iau printre altele utrogestan si fac clexane. Problema e urmatoarea : daca medicul de familie imi trece ambele medicamente pe reteta gratuita depasesc plafonul; ea sustine ca-mi poate trece doar unul din astea doua medicamente, iar pentru celalalt sa apelez la un ginecolog din policlinica. Ginecologul meu curant, care este la spital sustine ca poate dna dr de familie sa-mi dea 2 retete pe luna cu 2 diagnostice diferite,deci nu intelege de ce dna dr de familie ma trimite la alt doctor. Eu ginecolog in policlinica nu cunosc. Unde sa ma duc, ce sa fac, cine are dreptate?